Konu: Vice Social Karakter Yüzleri / Tartışma  (Okunma sayısı 2776 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 18.05.2021 20:08
Bence çok mantıklı ve olması gerekende bu olmalıydı, occ fotoğraflar koyup social'a atmak mantıksız olur sonuçta vice social ic bir platform olarak geçiyor, bu yüzden ic yüzlerin atılması tercihindeyim.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 18.05.2021 22:26

öğrenmesi çok da zor bir program değil
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 19.05.2021 00:04
IC fotoğrafların kullanılması daha iyi. Herkes manken gibi geziyor ortada.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 19.05.2021 00:08
Evet, iyi demiş, süper demiş, harika demiş, evet.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 19.05.2021 00:08
ViceSocial da kimin profiline baksak, at gibi kadınlar görmek ya da sixpack sahibi manken abileri görmek baydı.

OOC fotoğraf koysan bile paul walker ya da harry styles'i de koymazsın bruh..

destekliyorum
yasak zaten :d?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 19.05.2021 00:11
icde de skinler manken, sadece aşırı gerçekçi değiller. alıntıladığım mesajın skini de buna dahil, gayet manken. socialdeki herkes allahın dört dörtlük, eksiksiz hatta fazla fazla verdiği kadınları kullanmıyor  :garip: önceki iletilerimde de dediğim gibi, birkaç pürüz yüzünden birçok düzlük engebeleştirilmemeli.  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 19.05.2021 00:15
OOC karakter kullanıyordum, kullandığım karakterin de fazla ünlü olmamasına dikkat etmiştim. Şimdi OOC karakter de kullanasım gelmiyor, en güzelinin IC fotoğraflar olduğu kanısına vardım. Önceden paylaştığım OOC fotoğrafları görünce garipsiyorum. Geçenlerde Manu Rios'u OOC karakteri seçen bir oyuncu gördüm, bu tarz şeyler maalesef ki tuhaf kaçıyor.
Önerine sonuna kadar katılıyorum, bunun yapılması şart gibi gözüküyor, yapılırsa müthiş olur. Bu sayede hem karışıklık olmaz, hem de fotoğrafçı rolü ortaya çıkmış olur dediğin gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 19.05.2021 19:53
Bence zaten olması gereken şey bu, instagramdan aldığımız kişiler fotoğraflarının paylaşıldığını vs. bilmiyor. Ek olarak social'da kullanılan fotoğraflar ile IC'de olan skinleri çok tutarsız, social'da saçı uzun veya sarışın, oyun içi skini siyah saçlı veya kısa saçlı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#28 - 20.05.2021 16:24
 Selam, burada konuyu açma sebebim tamamen seviyeli bir şekilde bu konuyu tartışmaktı ki iyi haber amacına ulaştı, anlaşılan çoğu kişi de benim gibi düşünüyor.
Öncelikle desteklediğim düşünce zaten tamamen rol için, eğer böyle bir uygulama gelirse:

Birincisi, hem "Fotoğrafçılık" rolleri artacak, insanlar uğraşmaya başlayacak ve zevk alarak para kazanmaya başlayacaklar.
 İkincisi, biliyorsunuz zaten Instagram'da hiç tanımadığımız kişilerin hesaplarını kullanıyoruz, bir nebze fake hesapları gibi oluyor. Bunu açmaya devam edersek siber suça bile girebilir.
 Üçüncüsü, çoğu kişi oyunu default oynuyor diye yorum gelmiş, hemen ona da açıklık getireyim; öncelikle zaten tamamen real bakarsak her annesinin karnından doğan fotoğraf sanatçısı olarak doğmuyor, bu da biraz daha gerçeklik katacaktır zaten. Vice'a adını duyurmuş kişiler de kendilerine bir fotoğrafçı tutar ve Photoshop programının etkisiyle birlikte kusursuz görüntüler ortaya çıkar.
 Dördüncüsü, şuana kadar ben bile OOC karakter yüzleri kullanmama rağmen bu konuyu açma gereği duyduysam şuan OOC karakter yüzü kullanan kullanıcılar da benim gibi bakış açısını karşı tarafa bakmaya sürükleyebilir. Belki sizler de destek verirsiniz. Teşekkürler, tartışma devam edebilir  :vays: :nays:

« Son Düzenleme: 20.05.2021 16:37 Tyriss »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#29 - 20.05.2021 21:10
Selam. Social yöneticisi geldi.
Eğer oyuncu olsaydım benim de şahsi fikrim OOC fotoğrafların hiçbir şekilde Social üzerinde paylaşılmaması olurdu. Fakat bir mecrayı yönetirken genele hitap edecek kararları almak gerekiyor. Kendim hem karakter yüzümle hem de oyun içerisinden kareleri paylaşıyorum. Vice Social'a OOC fotoğraf paylaşma yasağı gelmeyecek. Bu tartışma konusunu birkaç açıdan değerlendirelim.

1) Karakter kişiselleştirme/skinler ve grafikler
Bence rol yaparken en önemli şey ne kadar kişiselleştirebildiğin ve özgün olabildiğin. SAMP koşullarına hepimiz hakimiz. Hiçbirimiz karakterimize istediğimiz kıyafetleri giydiremiyoruz. Modelleme işinin ne kadar zahmetli ve eğer modelleme yapmayı bilmiyorsan tuzlu bir olay olduğu ortada. Herkesin skini birbirine benziyor, gerçekçi görünmüyor. Skin hakkı almaya durumu olmayan/istemeyen oyuncular sunucuda bulunan skinleri tercih ediyor. Bahsettiğiniz aynı karakter yüzü olayı bu durumda da geçerli, aynı yüzü yahut aynı vücudu kullanan birden fazla oyuncu var. "Eee bu ben değil miyim?" diyen yapan yine yapar, yapıyor. Herkesin modelleri tamamen özel yapım değil. Sonuç olarak kişiselleştirme çok kısıtlı.
Aynı şey oyunun çevresi ile de ilgili. Ne yalan söyleyeyim, şu gerçekçi ENB ile çekilen görüntüler bile gözüme o kadar eğreti geliyor ki... SAMP'ın çevre grafikleri modlu yahut modsuz oldukça eski. İstersen arabana HQ Ferrari modu kur, o korkunç çevrede felaket duruyor. Aynı zamanda herkesin bilgisayarı yüksek kaliteli modları renderlamak konusunda mükemmel olmayabilir.

Eğer ViceV açılırsa orada tabii ki OOC fotoğraf yasağı olacak, çünkü özgün bir şeyler yaratmak mümkün, üstelik oyunun grafikleri muazzam. Manzara görüntülerinin bir anlamı var.

2) Hangimiz mükemmel olmak istemiyoruz ki?
Rol yapmak için buradayız. Rol yapmak kimimiz günlük hayatta yaşadığı problemleri unutma yöntemi. Manken diye dalga geçtiğim/geçtiğimiz o karakterler kusursuz olma isteğimizden kaynaklanıyor. Victoria's Secret meleği gibi kadınlar, kas kütlesi erkekler... Hangimiz öyleyiz/öyle olabileceğiz ki? Böyle bir karakter canlandırmayı istemek kadar normal bir şey yok ve buna saygı duyuyorum. Rolde de olsa yorumlarda offff taşş türevi yorumlar görmekten hoşlanıyorsunuz. Hanginiz skinle bunu başarabilirsiniz ki, nereye kadar? Social'da bir süre gezen biri OOC fotoğrafların IC fotoğraflardan daha çok ilgi çektiğini görecektir. İlgiden beslenmiyor musunuz?  :(
Aşağıya örneği bırakıyorum, bkz:
bu var, bu var: GösterGizle

3) Animasyon vakası
SAMP animasyonları berbat ve yetersiz. Bu kadardı.

4) Objeler
Hadi bakalım bul bulabiliyorsan kurbağalı pasta objesi. Sabaha kadar VK'da gez. Hadi buldun diyelim, iki saat uğraş dur modlamak için. Bu da bu kadardı.

GTA V gibi güzel ve güncel bir seçenek varken hâlâ SAMP oynamamız rol yapmayı sevdiğimiz için.  :-\ Rol yaparken istediğimiz şeyi yapmakta özgür olmalıyız. İsteyen sadece IC fotoğraflar atar, isteyen sadece manken pozları paylaşır, isteyen ortaya karışık yapar. Buna karışmayı düşünmüyoruz, kişiselleştirmek minimumdayken oyuncuların SAMP sınırlarını aşmasında bir sakınca yok. Fotoğrafçılar, fotoğraf için zaten ellerinden gelenin en iyisini her zaman çıkarıyorlar ve IC/OOC olarak da ödüllendiriliyorlar sık sık fotoğraf yarışması yapıyoruz. Fotoğrafçı rol yapmak isteyen insan zaten buna takılmaz, gider ve çeker.

Şimdi gidiyorum. Keşke GTA Vice açılsa da oynasak. Sevgiyle kalın ve günün sonunda sadece rol yaptığımızı unutmayın.  :sampanya:

« Son Düzenleme: 20.05.2021 21:12 kaostan besleniyorum »
100
5
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Sneaky1, millionenimperium, MetalArgent, akaScanS, Myrtle,
Tepki yok
Tepki yok