Konu: [09.05.2021 - Franklin_Rashford, Miguel_Padro] DM, Metagaming, GBI  (Okunma sayısı 273 defa)

#0 - 09.05.2021 18:27

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Franklin_Rashford @WaxeL Miguel_Padro @Zakhaev

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Wentworth Stable @CobraS01

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 09.05.2021 16:34

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez.
6-) DEATHMATCH
a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.
7-) GÜVENLİ BÖLGELER
a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.
23-) GÜVENLİ LEGAL ROL ORTAMLARI
Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:Şahıslar GYM'e girdi, yanıma gelip "Sizinkiler bizimkilere yine sıkmış" gibi bir tabirde bulundu. Karakterlerle tanışmışlığım yok, büyük ihtimalle üzerimde kırmızı şortu gördükleri için hemen geliyorlar. Direkt yanıma gelip bana atarlanmaya, GYM bölgesinden atmaya çalışıyorlar. Ben ilgimin olmadığını, silaha sahip bile olmadığımı söyledikçe yine de ısrarla üzerime gitmeye devam ediyorlar. Sonra arkadaşlar bir anda silahlarını çekip bana ve bölgede olan arkadaşıma GYM içinde silahlı saldırı yapıyorlar, ki GYM'de o sıra başka insanlar da mevcut.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Bu arkadaşlarla geçmişte hiçbir rolüm yok, daha önce role de girmedim. Neye göre direkt yanıma geldiklerini ve sıkma amacıyla role girip zorla güvenli bölgede sıkıp rolümü baltaladıklarını merak ediyorum.

#1 - 09.05.2021 19:01
Öncelikle selamlar
Şikayeti açarken olayları manipüle etmeden doğruları söyleseymişsin daha güzel olurmuş. MetaGaming yaptığımızı söylüyorsun, kesinlikle size direk olarak "sizinkiler yine bize sıkmış" deyip vurmadık.  Bir an da sıkmaya başladığımızı söylemişsin. Onaylı hood bölgesinde bizi daha önce hiç görmemene rağmen "yelekleriniz nerede?" diyorsun.Burada senin yaptığında Mete Gaming oluyor.
Direkt olarak sıkmayıp, yaptığımız rollerin chatlogu;

GBI bölgeler;

GBI bölgede olduğunu söylüyorsun ve bize karşı agresif rol sergileyerek kışkırtmaya çalışıyorsun;

Bizim ile geçmişte rolün yok, peki o hâlde neden karakterlerimizin yeleklerini soruyorsun ve mahallesi hakkında atıp tutuyorsun?
Yine bir DM konusuna gelirsek, birlik üyelerinizin bize her fırsatta sıkmaya çalışmasından dolayı, senin de dediğin gibi, hiç rolümüz olmamasına rağmen,  tarafınızca birlik üyelerimle rol yapmamanıza, savaş ile alakası olmayan kişilere bile  son bir kaç gündür sürekli olarak sıkmaktasınız. Bu iki oluşumu savaşa sürüklüyor. Sizin bizim üyelerimize sıktığınız gibi biz de sizin üyelerinize sıkıyoruz. Size sıkmamızın temel sebebi ise "yelekleriniz nerede?" "kendi mahallenize saygınız yok" bu dediklerinizden dolayı sıktık.
Başka herhangi bir savunma yapmayacağım, yetkili kararı bekleyebiliriz.

#2 - 09.05.2021 19:05
Arkadaşım yeterli savunmayı yapmış. GBİ alanları yukarda olduğıu gibi. Zaten Ganton GYM hood içinde olan bir yer, GBİ'de olamaz. Ayrıca MG yapmadık. Bir çok kez Brystal hoodunda takıldığını görüyoruz. Sen nasıl bizim yelek giydiğimizden haberdarsan bizde senin Brystal'den olduğundan haberdarız. Ek olarak hood içinde kültürümüze karşı iğneleyici konuştun. Bu da sıkma nedenlerimizden biri.

#3 - 09.05.2021 19:12
Sana bunu PM üzerinden de belirttiğimi hatırlıyorum, IC karakterim Buffalo'yu ve MC kültürünü yeleklerle ve Harley Davidson tarzı motorlarla geziyor olarak biliyor. Kültürünüz üzerine ne IC, ne OOC karakterim araştırma yapmadı. Siz burası bizim mahallemiz demeniz üzerine o mahallede olan oluşum üyelerinin giyiniş tarzında hep yelek gördüğüm için, ve siz burasının kendinizin olduğunu savunduğunuz için karakterim böyle bir şey söyledi.

Demeye çalıştığım şey, MC yelekleri kullandığınızı karakterim biliyor. Burada MetaGaming'lik bir olay yaptığımı düşünmüyorum. Ek olarak, kendi mahallemde takılırken beni gördüğünüzün kanıtı yoksa benim kim olduğumu biliyor olarak rol yapmayın. Yani, MC yeleklerinin ne olduğunu veya neden giymediğinizi karakterimin sorması ile hoodda takılan birini tanımak arasında fark var. Ve, orada kapı girişinde Wentworth isimli arkadaş da bizim birliğimizden, onu tanımadan hemen kırmızı şortumu görüp yanıma gelmeniz MetaGaming yaptığınızı gösteriyor, aksi taktirde Wentworth'un yanına uğramış olurdunuz.

Kendimi açıkladığımı düşünüyorum, lütfen "beni tanıdığınızın" kanıtlarıyla birlikte savunmanızı yapın. Benden şikayetçiyseniz başka şikayet açın benim şikayetim altında bunu üstelemeyin.

#4 - 09.05.2021 19:22
Sana bunu PM üzerinden de belirttiğimi hatırlıyorum, IC karakterim Buffalo'yu ve MC kültürünü yeleklerle ve Harley Davidson tarzı motorlarla geziyor olarak biliyor. Kültürünüz üzerine ne IC, ne OOC karakterim araştırma yapmadı. Siz burası bizim mahallemiz demeniz üzerine o mahallede olan oluşum üyelerinin giyiniş tarzında hep yelek gördüğüm için, ve siz burasının kendinizin olduğunu savunduğunuz için karakterim böyle bir şey söyledi.

Demeye çalıştığım şey, MC yelekleri kullandığınızı karakterim biliyor. Burada MetaGaming'lik bir olay yaptığımı düşünmüyorum. Ek olarak, kendi mahallemde takılırken beni gördüğünüzün kanıtı yoksa benim kim olduğumu biliyor olarak rol yapmayın. Yani, MC yeleklerinin ne olduğunu veya neden giymediğinizi karakterimin sorması ile hoodda takılan birini tanımak arasında fark var. Ve, orada kapı girişinde Wentworth isimli arkadaş da bizim birliğimizden, onu tanımadan hemen kırmızı şortumu görüp yanıma gelmeniz MetaGaming yaptığınızı gösteriyor, aksi taktirde Wentworth'un yanına uğramış olurdunuz.

Kendimi açıkladığımı düşünüyorum, lütfen "beni tanıdığınızın" kanıtlarıyla birlikte savunmanızı yapın. Benden şikayetçiyseniz başka şikayet açın benim şikayetim altında bunu üstelemeyin.

Hooda her takılanı, birliğin her üyesini nasıl ss almamızı bekliyorsun? Sen bizi nasıl yeleklerle, Harley Davidson marka motorlar biliyorsan bende Brystal zencisi olduğunu biliyorum. Aralarında bir fark yok. Kendi mahallenize saygınız yok diyerek agresif bir rol sergiliyorsun.

#5 - 09.05.2021 19:27
Dostum, sanırım anlamak istemiyorsun. Senin yelekli biri olduğun çıkarımında bulunmam, senin bana "burası benim mahallem uza" gibi bir rol yapmandan kaynaklı. İkisi aynı şey değil. Benimki bir role dayalı, kanıtları ile beraber bulunuyor. Senin kim olduğunu, kimlerle takıldığını sen ilk geldiğinde bilmiyordum. Sosyal role gireceksin zannetmiştim hatta ilk geldiğinde. Fakat sen direkt benim Brystal zencisi olduğumu söyledin, burası benim mahallem uza falan dedin. Bununla beraber senin yeleklilerden olduğuna kanaat getirdim. Yani, aynı şey değil. Benimki bir role bağlı ve gözle görülüyor, fakat seninkinin herhangi bir somut kanıtını göremiyorum.

Ek olarak : Düzenleme : 23-) GÜVENLİ LEGAL ROL ORTAMLARI
Sunucunun bütününe hitap eden parti, düğün, gece kulübü açılışı, restaurant açılışı gibi kalabalık ortamları baltalayacak silahlı saldırı, brawl gibi roller bu rol alanlarında gerçekleşemez. Rolü gerçekleştirebilmek adına organizatör ve yönetimden izin alınması gerekmektedir. Polis tarafından ya da rakip illegal oluşum tarafından aranan karakterler bu tarz rollere sığınmak adına dahil olamaz.

Burada da görülebileceği üzere, halka açık alanlarda bu gibi roller gerçekleştirilemez. Devlete ait bir alanda silah çıkartmanız da bu alana girmekte.

Edit ile gözükmediği için atıyorum.

Başka bir şey yazmayacağım, söylediklerimi anlamadıysanız tekrar okuyun, konuyu kabartmaya gerek yok.

#6 - 09.05.2021 21:15
Kardeşim orda konuşuyoruz silah çıkartıp düşürüyorsun. Seninle aramda herhangi bir düşmanlık bulunmamakta. Kafana göre gelmişsin DM atıyorsun.

#7 - 10.05.2021 01:01
Dostum, sanırım anlamak istemiyorsun. Senin yelekli biri olduğun çıkarımında bulunmam, senin bana "burası benim mahallem uza" gibi bir rol yapmandan kaynaklı. İkisi aynı şey değil. Benimki bir role dayalı, kanıtları ile beraber bulunuyor. Senin kim olduğunu, kimlerle takıldığını sen ilk geldiğinde bilmiyordum. Sosyal role gireceksin zannetmiştim hatta ilk geldiğinde. Fakat sen direkt benim Brystal zencisi olduğumu söyledin, burası benim mahallem uza falan dedin. Bununla beraber senin yeleklilerden olduğuna kanaat getirdim. Yani, aynı şey değil. Benimki bir role bağlı ve gözle görülüyor, fakat seninkinin herhangi bir somut kanıtını göremiyorum.

Ek olarak : Düzenleme : 23-) GÜVENLİ LEGAL ROL ORTAMLARI

Burada da görülebileceği üzere, halka açık alanlarda bu gibi roller gerçekleştirilemez. Devlete ait bir alanda silah çıkartmanız da bu alana girmekte.

Edit ile gözükmediği için atıyorum.

Başka bir şey yazmayacağım, söylediklerimi anlamadıysanız tekrar okuyun, konuyu kabartmaya gerek yok.

Bende tekrar tekrar söylüyorum, her role girdiğim veya her birlik üyesinin ssini almam imkansız. Hoodan çıkarken takiplenmiş veya hood bir süre izlenmiş olabilir. Biz de buna karşılık bir rol yaptık ve sende pek altta kalmayıp kültürden bahsettin. Bunun üzerine vurduk. Bence yeterli bir sebep olarak görüyorum.
« Son Düzenleme: 10.05.2021 18:25 WaxeL »

#8 - 17.05.2021 08:29
"Yoldan geçen herhangi biri olabilirdi." Bu cümle birlik savaşı bahanesini bitiriyor. Evet, aranızda bir rol dönmüş fakat bu rol karşı tarafa ateş açmak için yeterli bir rol değil. DM kapsamında ceza alacaklar, şikayet kapatıldı.