Konu: Alejandro Herhandez-Silah Dolandırıcılığı.  (Okunma sayısı 275 defa)

#0 - 07.05.2021 23:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Alejandro Hernandez / @Yusuf4141

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07.05.2021 / 21.29

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık:Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.

OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ile silah alışverişi yapacaktık, pazarlık rolleri falan yapıldıktan sonra kişiye parayı verdim. Kişi parayı aldıktan sonra aracına binip olay yerinden uzaklaştı. Bunun silah dolandırıcılığı olduğunu düşünüyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
kanıtlar: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kişiye daha önce bu konu hakkında şikayet açıldığını gördüm, kişiye herhangi bir ceza uygulanmamış. Kurallarda açıkça silah dolandırıcılığı yasak deniliyor. Bu silah dolandırıcılığı değilse de silah dolandırıcılığının nasıl yapıldığını merak ediyorum.

#1 - 08.05.2021 01:44
Bu konuyla alakam olmasa da ekip arkadaşıma yapılan bu olayı biraz araştırdım. Kişi hakkında da biraz araştırma yaptığımda başka kişileri de dolandırdığını fark ettim. Arkadaşımın ekran görüntülerini incelerken aşağıya bıraktığım şeyi fark ettim. Kişinin dolandırıcılık üstüne iyice düşündüğünü anladım. Kişi loglara ve ekran görüntülerine yakalanmamak için emotesiz olarak silahı anlık olarak gösterip tekrardan kaldırıyor. Bunu emote vermeden yapıp insanların gözünden kaçmasını umuyor ve akabinde silahını göstermiş gibi role devam ediyor. Bu gibi arkadaşlar küçük açıklardan yararlanarak insanları dolandırıyor. Benimle alakalı olmayan bir şikayete yanıt attığım için özür diliyor ve yönetim ekibinin buna sessiz kalmayacağını umuyorum.

İyi forumlar dilerim.

« Son Düzenleme: 08.05.2021 01:46 Fective »

#2 - 08.05.2021 09:55
Kişi loglara ve ekran görüntülerine yakalanmamak için emotesiz olarak silahı anlık olarak gösterip tekrardan kaldırıyor. Bunu emote vermeden yapıp insanların

Sıra bende dedim ve araca binip kaçtım. Bu yazdığın iftiradır yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum ve silmeni istiyorum silmez isen şikayet açıcağım.

#3 - 08.05.2021 09:57
"Kişiye daha önce bu konu hakkında şikayet açıldığını gördüm, kişiye herhangi bir ceza uygulanmamış. Kurallarda açıkça silah dolandırıcılığı yasak deniliyor. Bu silah dolandırıcılığı değilse de silah dolandırıcılığının nasıl yapıldığını merak ediyorum."

Silah dolandırıcılığı silahı alıp kaçmaktır ben senin paranı alıp kaçtım dostum.

#4 - 08.05.2021 15:57
Sıra bende dedim ve araca binip kaçtım. Bu yazdığın iftiradır yaptığının yanlış olduğunu söylüyorum ve silmeni istiyorum silmez isen şikayet açıcağım.
@Fective  konuya daha fazla yanıt atmayacağını ve istiyorsan şikayet açabileceğini söylüyor dostum. Düşüncelerini açıkça dile getirdiğini ve sonuna kadar arkasında olduğunu belirtti, kendisi daha fazla konu ile alakalı yazacağı bir şey olmadığını ve boşa yanıt atmak istemediğini de dile getirdi.

Ben kendimce senin yazdıklarını açıklayayım, sadece mantıklı düşünerek bu olayı kavramak çok da zor değil. Sunucuda bulunan bazı oyuncular sayesinde artık herkes çoğu şeye temkinli yaklaşıyor, yani senin silahını görmeden parayı verecek kişi sayısı oldukça az. Senin bu olayı tekrarlıyor olman da bu işin ihtimalini iyice düşürüyor. Ben açıkcası senin hakkında açılan diğer şikayetlerde insanların silah dolandırıcılığı politikasını tam anlamadığı için senin yaptığını üstün körü yazdığını ve bunun doğrultusunda sana bir işlem uygulanmadığını da düşünüyorum.  Ben olayı yaşamış biri olarak "Göster bebeği dostum!" dediğimde silahını bana gösterdin, ben sonrasında parayı sana attım. Silahı görmeden kesinlikle parayı verecek bir kişide değilim zaten. Zaten mantıklı bir şekilde düşünen olayı ve haklı tarafın kim olduğunu anlar. Ayrıca son olarak şunu eklemek istiyorum, Fective ona şikayet açman konusunda rica da bulunuyor ve bende onun sözlerinin arkasında durarak açacağın şikayette beni de suçlamanı rica ediyorum, olayları çarpıtarak kendi suçunu örtmeye çalıştığını düşünüyorum. Daha fazla uzatmaya gerek yok sanırım, iyi günler ve iyi forumlar dilerim.

#5 - 08.05.2021 17:07
Kanka Alejhandro cidden yaptığın ayıp geçen benide dolandırmaya denedin herşeyi kayittaydi şuan bilgisayarı açamıyorum acabilsem kayıtları atacağım da neyse bence bu tür işleri bırak , insanların emeğiyle oynama

#6 - 08.05.2021 18:01
Ben sana silah göstermedim dostum ne anlatıyorsun? Sen ilk parayı verdin bende bastım gittim,silahı gösterdiğimin kanıtı varsa buyur at. Şikayetiniz kabul olmayacaktır politikayı ihlal etmedim.

#7 - 08.05.2021 18:15
En kısa sürede geri ödemeyi yapın. Ödeme yapıldığına dair görüntüleri buraya atın. @kantaki @Yusuf4141

#8 - 08.05.2021 18:28
Merhaba, kişi birden fazla kişiyi dolandırdığı için ve paralayı teslim edilemeyeceği anlaşılınca yasaklandı. Para iadeleriniz için ticket açın, ilgileneceğim.

Tekrarını yaparsa forum hesabı da yasaklanacak.
« Son Düzenleme: 08.05.2021 20:20 Heavenly »