Konu: Vision Rasguedo  (Okunma sayısı 529 defa)

#0 - 03.05.2021 21:54

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kevin Jenkins @erenbaltc  Alberto Rasguedo @enesozcan Antonio Guzman @japonaskeri Raguel Salvador @EazyG

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 03.05:2021 20:45

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
6-) DEATHMATCH

a) Herhangi bir şekilde roleplay amacı gütmeden karşı tarafı öldürmek, yere düşürmek, vurmak olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş edecekken, yeterli bir sebebe sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

b) Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.

Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

22-) BRAWL VE ÇATIŞMA KURALLARI

2.1) BRAWL
Brawl sırasında ateşli silah kullanmak ve drive-by olayı yasaktır.
Bölge sahibi oluşumun bölgesinde brawl yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun brawla katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir brawl yapıldıysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 4 saat geçmeden tekrar brawl yapamazlar.
2.2) ÇATIŞMA
Bir bölgede çatışma yapılıyorsa, bölgenin sahibi olmayan oluşumun çatışmaya katılan oyuncu sayısının daha fazla olması gerekir.
Bir çatışma olduysa yaralanan ve saldıran kişiler aradan 8 saat geçmeden tekrar çatışmaya giremezler.

YKİ-YARALI KURAL İHLALİ

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle Selamın Aleyküm. Kevin Jenkins adlı şahıs ile trafik kazası yaptık, kişi aracıma çarpıp kaçtı işte kovaladım vesaire, sözlü olarak tartışma geçti aramızda. Epeyce uzun ve çalkantılı bir kovalamacanın ardından şahıs Lac Colinas'da bir bölgeye sürdü, indim ardından emote verdim brawl rolü başladı sağdan soldan adamlar geldi, brawl attık üç kişilerdi rol başladığında bakın bu lafımı unutmatın 3 kişilerdi.. Neyse sonrasında karakterimin kaslı olmasından dolayı üç kişiyide yere serdim. Neyse yaralıya düştükleri zaman normalda bilirsiniz, sistemsel olarak yaralıya düştüğünüz vakit düşüren kişiye Fear-rp ve  Yaralı rolü yapmak zorundasınız. Kişiler sayı olarak fazlaydı Fear yapmamalarını anlıyorum, ancak yaralı kural ihlali yapmalarını anlamıyorum. ARkadaşlar yaralıya düştükleri gibi küfürler ediyorlar, sanki dayak yememişler gibi karakterim kaslı bir karakter vurdum mu oturtur taşı sıksa suyu çıkar boşuna kaslı yazmıyor, hiç yoktan "Ağğh" falan demelerini bekliyordum açıkcası, ancak yere düştükleri ilk saniyeden kalkıp küfürler etmeye tehtidler savurmaya "Seni sikeceğiz" tarzında yorumlar yapmaya başladılar. Neyse dedim klasiktir zaten diyip tam gidiyordum, arkadaşlar yaralıdan emotesiz dümdüz kalktılar emote dahi vermediler kaltılar etrafda koşuşturmaya falan başladılar hiç bir şey olmamış gibi yürüdüler. Sonrasında araçlarına atlayıp beni aralıksız olarak takip etmeye başladılar, benimle sürekli role girdiler yol boyu işte "Seni sikeceğiz öldüreceğiz" tarzı kelimeler ettiler, bekle göreceksin şimdi anneni falan diye bir sürü laf ettiler. Bu yasaklı bir roldür bu bir kural ihlalidir, hadi tamam yaralı rolü yapmadın, emotesiz ayağı kalktın e beni niye takip ediyosun güzel kardeşim amacın ne bildiğiniz üzere kurallarda da bu yazıyor zaten 8 saat kuralı var arkadaşlar beni takip ediyor vesaire. Neyse diyorum atlatmayı denesem atlatamıyorum falan durdum sarı hastanenin orada idlewood köprüsünde bi yirmi beş dakika falan bekledik. Toplandılar sonrasında mavi elegy gelip uzisini çekip drive by atmaya başladı. Şimdi ben daha ne anlatayım abi yaptıkları kural ihlallerine bak. İşin komik kısmı bana sıkan arkadaşın rol ile uzaktan yakından alakası yok, durduk yere sıkıyor resmen. Ss'lerde gerekli kanıtlar var zaten. Kişileri pm'üzeirnden de uyarıyorum bu arada uyarmadı etmedi vesaire denmesin. Neyse efenim uzun ve up uzun lafın kısası arkadaşlar halis mulis bir kural ihlalcisi. RK kural ihlali mi dersin, yaralı kural ihlali mi dersin, brawl kural ihlali mi dersin ,Dm  mi dersin, emotesiz yaralıdan kalkıp tekrardan aynı adamla muhattap kurup adamdan intikam almaya çalışma mı dersin, dersinde dersin. Kişilerden şikayetçiyim, yaptıklarına insiyatif kullanılmamasını talep ediyorum ve uyarılarıma rağmen beni dikkate almayıp PM üzerinden bile dalga geçtiklerinden dolayı hak ettiklerinden fazlasını bile almalarını talep ediyorum. Bu gün bunu yapan yarın admine bile DM atar. Sevgiler saygılar, hayırlı ramazanlar!

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://ibb.co/Lg47rNr
https://ibb.co/rc40dGm
https://ibb.co/9ptqFY4
https://ibb.co/QrBt13f
https://ibb.co/kHgnn4S
https://ibb.co/0cBq9Xn
https://ibb.co/Qn0Gw55
https://ibb.co/n1c0VvP
https://ibb.co/pjm2VfF
https://ibb.co/KX6r6Xb
https://ibb.co/q57Rrpc
https://ibb.co/SKzKgg5
https://ibb.co/wgV1mhD
https://ibb.co/pbBLTPT
https://ibb.co/k8FJ9wn

Ek açıklamalar(varsa): Bakın dostlar, ben sunucuda epeydir oynuyorum çok uzun zaman oldu arada bir kaç ay ara verdim bıraktım tekrar başladım ama çok uzun zamandır bu sunucudayım benimde hatalarım oldu doğrudur, ancak bariz hatalar asla yapmadım. Mesela şu anlattığımı bir okuyun üç beş defa idrak edin sonrasında. Arabanıza çarpıyorum, kaçıyorum uzun bir süre duruyorum para verip laf atıp tekrar kaçıyorum yine uzun kovalamacanın ardından bir yerde durup iniyorum küfür ediyorum, üç kişi saldırıyorum size yaralıya düşüyoruz üçümüz sonrasında ben yaralıda size hiç bir şey olmamış gibi tehtidler savurup emote dahi vermeden yaralıdan kalkıyorum. Ardından kural mural tınlamayıp sekiz saat bile geçmeden bırak seki zsaati 1 dakika dahi geçmeden peşinize üç araç takılıyorum. Sonra tekrar küfürler edip ısrarla sizinle role giriyorum, en son rol ile bakın ROL İLE ALAKASI DAHİ OLMAYAN bir kişiyi çağırıp size ateş açtırtıyorum. Ne kadar mantıklı değil mi Mr. Polat alemdarlar sizi. Benimde silahım var sıkmak istesem alasını bile yaparım, ancak ortada Vice Role Play kalmaz ve bunu istemiyorum, kural ihlali başka bir kural ihlalini doğurur.  [ADMİNE ÖZEL- Adminim arkadaşlara birlik şikayeti açabilir miyim bu şikayetten sonra?

#1 - 03.05.2021 22:44
Her şeyi geçtim hadi gun rp döndü adam sana 50 mermi sıktı neden canın gitmedi? Ahahah, esc basmayı bırakmalısın durup dururken bizi 40 dakika kovalıyorsun ardından bir anda 5 kişinin arasında o kadar yüreklisinki 5v1 brawl rp girebiliyorsun. Gerçek roleplay. *Alberto'yu etiketleyememişsin ahaha, senin yerine ben mentionluyorum. :)* @enesozcanv

#2 - 03.05.2021 23:04
Öncelikle merhaba güzel dostum. Anlaşılan tecrübeli ve bilgili bir oyuncuya benziyorsun.

Ancak ne hikmetse bu bilgili oyuncular diye sıfatlandırdığım her oyuncu, şikayet açmaya gelince çok değişik tavırlara bulanıyorlar. Birlik olarak kimse ile bir münakaşa/münasebet'e girmediğimizi FM ekibi ve IC olarak bir çok oluşum bilir. Bu olayda oluşumumuza herhangi bir ithamda bulunman, Mr. Polat Alemdar gibi söylemlere girişmen pek doğru değil, çünkü biz yakıştırdığın cinsten roller yapmayız, yapmıyoruz...
Seni biraz araştırdım, şikayet açmayı seven, insanların oyun zevkine karışmayı çok seven bir dostumuza benziyorsun, hayatta insan ile, güzel insan olabilmek arasında çok fark var, buraya girmiyorum. Bunları söyleme sebebim bize verdiğin "tavsiyeler'in" açıklamasıydı.

Dostlarım ve kendi adıma yapacağım savunmam ise şu şekildedir;

Rasguedo'nun konakladığı/konuşlandığı bölgeye kadar gelip, Rasguedo ile bağlantısı olan birine el kaldırılırsa, gayet tabii karşılık bulacaktır. Gözümüzün önünde adam dövülmesine de izin verecek değiliz.

Oyuncu'nun bizzat bug yaparak üç kişiye saldırıp brawl'ı kazanması trajikomik, ancak o anda başıma böyle bir şey geleceğini tahmin de edemezdim, kayıt alamazdım. Ne olursa olsun üç kişiyiz, yaptığım rolde sana tehdit savuruyorum, evet. Şöyle izah edeyim;
Biri ile Brawl'a girdin, ESC bug'ı yaparak arkadaşlarını ve seni yere düşürdü, yetmiyor gibi dibimizde bekleyip sözde güç gösterisi yaptı. Bu durumda ne yapabilirsin? Ben rolümü gereğince yaptım. Açık konuşacaksak ayağa kalktığımda "sağ tarafına dönerek ağzına biriken kanı tükürür" cinsinden bir emote da verdim. Bu durumda da oluşum şikayeti açabileceğini düşünmüyorum. Çünkü biz oluşum olarak bu tarz rollerden çoook ama çook uzağız.

Rol ile alakası olmayan biri diyorsun. Rasguedo'daki en temel unsurlardan bir tanesi, birbirimizi kollamaktır. Sana silah çekildi, evet. Biz senin tehdit ettiysek senin de bize ettiğin tehditler sonucunda bu silah çekildi. 6 kişi etrafını sarıyor ve yetmiyormuş gibi FearRP'ye girmeden diklenirsen de o silah çekilir. Silah çekildikten sonra kaçmayıp laf yetiştiriyorsan da o silah sıkılır.

Kendi hatalarını öne sürmek yerine, "tamam ben de hatalıyım" diyorsan, Brawl rolünden sonra bizimle role girdin. Seni takip falan etmedik, önümde durup laf eden sendin. Haliyle RK dinlemeyip bizimle role giren de sendin, o olaydan sonra seni takip bile etmedim. Bu nece bir üslup pek fazla çözemedim. Rabbim akıl fikir ihsan eylesin güzel dostum, hepimize...

Cümlelerimi şunları söyleyerek bitirmek istiyorum;
Bizler, rollerimizde hiçbir yetkiliyi uğraştıracak, onların işlerini baltalayacak bir şey yapmamak için, bug'a düştüğümüzde bile /rapor atmayan insanlarız.
Bu sunucuda attığı /rapor'da emir kipiyle konuşan insanlardan pek bir farkımız var.

Bu olay benim yüzümü, bir yetkili bu şikayet için vakit harcadığı için, o yetkilinin vaktini çaldığım için kızartır, bu nedenle ilgilenen yetkiliden özür diliyorum.

Pişmanlığımı da, ancak yetkiliyi uğraştırdığım için belirtmek istiyorum...

*Olayın başında suçlu olan sensin, bu rolü devam ettirdiğimiz için de biz.
Şahsen oluşum şikayeti gerektirecek bir etken olduğunu düşünmüyorum ancak yetkili'nin üzerine söz söyleyemem.

Okuduğunuz için teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 
« Son Düzenleme: 25.05.2021 20:53 enesozcanv »

#3 - 03.05.2021 23:45
Merhaba. Lucifer'in şikayetlerine biraz göz gezdirdim. Üslubu biraz değişik, gözüne kestirdiğine şikayet açıp oyun zevkini batırmakla meşgul sanırım çözemedim.
Bu şikayet açma üslubu nereden gelmiş onu da pek anlayamadım, resmen tanımadığı bir birliğe "admine bile dm atar" diyor  Herkes bilir, bu bizim belki de ilk gun rp rolümüz olabilir yani. Ne diyeyim, beş kişiye kafa tutuyorsun, bu birliğin adamıyım ve rolünden, bu olay esnasında birliğin yok, RK olmasa da sana sıkabiliyorum diye biliyorum. Resmen şikayet açmak için açmışsın. Allah yardımcın olsun güzel kardeş. Yetkili ekibinden bu olay için özür diliyorum.

#4 - 04.05.2021 00:27
Şimdi öncelikle şunu belirtmek istiyorum, öncesinde ve sonrasında ne yaptığım sizi ilgilendirmez, sizin ne yaptığınızda beni ilgilendirmez. Hood dediğiniz bölgenin yakınında evim bulunuyor,  zaten arkadaşınız indiği gibi bende brawl rolüne giriyorum, ilk başta geldiğimiz mekan boştu. Brawl rolüne girince sizde çoğaldınız bende haliyle kavga etmeye devam ettim çok normal bir şekilde karakterim irili ufaklı bir sürü olaya girmiş bir karakter zaten nasıl biri olduğunu IC sicillere bakarakda anlayabilirsin. Bu karakter V2'nin neredeyse en başlarından beri var epeyce eski bir karakter, neler gördüğünü neler yaşadığını az çok tahmin edebilirsin. Fear konusuna gelecek olursak fearlık bir durum yok ortada, eleman araçtan iniyor üzerime yürüyor kavga ediyoruz siz olaya sonradan dahil oluyorsunuz bende rolüme devam ediyorum. Kaldıki beni fear-rp'ye zorlamıyorsunuz. Ayrıca Gun rp diye bir şey yoktur. Yerli yersiz silah çekipde insanlara sıkarsanız bu Gun-rp'den çok DM'ye girer oldu hocam bende evime gideyim çekeyim silahları siz bana saldırdınız diye sizi tarayayım. Ne anlamı kaldı her rolü direkt olarak silaha dökmenin bir anlamı yok. Bazı roller silahsızda çözülebilir onun dışında birliksiz demişsin, birliğim olmaya bilir ama sizden epeyce fazla olay yaşamış bir karakteri canlandırıyorum, nice birliklere girmiş çıkmış nice şeyler atlatmış bunu aklınıza sokmanızı istiyorum öncelikle. En çok takıldığım nokta adminlerden özür dilemeniz vesaire, özür dilemeniz hatanızı kabul ettiğiniz anlamına gelir. AYRICA şikayet açmak hakkını aramaktır ve açtığım şikayetlerin yüzde doksan dokuzu gerekli şikayetlerdi kafama estikçe millete şikayet açmıyorum, şikayetlerime bakmışsınız sözde baktıysanız haklı olduğumuda görürsünüz.  Son olarak ESC falan atmadım, 12 yılı aşkın süredir Gta oyunyorum, 7 yılı aşkın süredirse Samp alemindeyim, 3 yıldır da  RP yapıyorum, ve genel olarak sevdiğim rollerden birisi hatta en sevdiğim rol Brawl rolüdür, taktiğini bilmen gerekiyor zaten sunucuda kas sistemi diye bir şey var, sizden belliki daha kaslıyım daha dayanıklıyım yetkiliden vakit çalma diye bir durumda yok bu olayda başından sonuna kadar haksızsınız. Diyeceklerim bu kadar yetkili kararı bekleyebiliriz lütfen gereksiz yere daha fazla aramızda tartışma kurmayalım, madem yetkiliden özür diliyorsunuz uğraşmasını istemiyorsunuz karşılıklı olarak tartışmayada gerek yok.

#5 - 04.05.2021 16:16
Fear-RP rolüne zorlamadınız derken, sen niye o anda "yerdesin, can çekişme rolüne gir" diye zorlamadın o halde? Ben 800 saattir RolePlay oynuyorum, senden daha tecrübesizizim. Senin 3 yıllık RolePlay bilgin varsa niye uyarmıyorsun da direkt olarak oluşum şikayeti için izin istiyorsun?

Senin 12 yıllık SAMP alemin beni ilgilendirmiyor. Zevk için hakkını da savunabilirsin bu da ilgilendirmiyor. Ben kendi işime bakarım, sen hakkını savunuyorsan ben de kendi savunmamı yapar köşeme çekilirim.

Şöyle bir şey yazmışsın "takıldığım nokta adminlerden özür dilemeniz vesaire, özür dilemeniz hatanızı kabul ettiğiniz anlamına gelir."
Evet, benim gerçekten yetkiliye olan saygımı bilen biliyor. Hatamı zaten kabul ediyorum, sen etmesen de olur. 12 yılda ESC bug'ı öğrenip de yetkililerden özür dilememi tartışma lütfen dost...

Tartışmayı uzatmaya gerek yok, yetkili ekibinden özür dilememin sebebini de yazdım ben. Uzun uzun yazıp da kimsenin vaktini çalmaya gerek yok. Şikayetin sonuçlanmasını bekleyebiliriz.

#6 - 04.05.2021 20:53
Fear-RP rolüne zorlamadınız derken, sen niye o anda "yerdesin, can çekişme rolüne gir" diye zorlamadın o halde? Ben 800 saattir RolePlay oynuyorum, senden daha tecrübesizizim. Senin 3 yıllık RolePlay bilgin varsa niye uyarmıyorsun da direkt olarak oluşum şikayeti için izin istiyorsun?

Senin 12 yıllık SAMP alemin beni ilgilendirmiyor. Zevk için hakkını da savunabilirsin bu da ilgilendirmiyor. Ben kendi işime bakarım, sen hakkını savunuyorsan ben de kendi savunmamı yapar köşeme çekilirim.

Şöyle bir şey yazmışsın "takıldığım nokta adminlerden özür dilemeniz vesaire, özür dilemeniz hatanızı kabul ettiğiniz anlamına gelir."
Evet, benim gerçekten yetkiliye olan saygımı bilen biliyor. Hatamı zaten kabul ediyorum, sen etmesen de olur. 12 yılda ESC bug'ı öğrenip de yetkililerden özür dilememi tartışma lütfen dost...

Tartışmayı uzatmaya gerek yok, yetkili ekibinden özür dilememin sebebini de yazdım ben. Uzun uzun yazıp da kimsenin vaktini çalmaya gerek yok. Şikayetin sonuçlanmasını bekleyebiliriz.
Şimdi şunu belirtmek istiyorum, birincisi arkadaşınızı defalarca uyardım senide dahil PM üzerinden uyarım. İkincisi Manifesto'nun kendisi diyor yaynılarında. Adamın bizzat açıklaması şu; Kardeşim biz yetkili olarak yaralı sistemini boşuna eklemedik bu sunucuya, yaralıya düştüğün anda itibaren düşüren kişiye Fear-rp ve Yaralı rolü yapmak ZORUNDASIN diyor adam kendisi bas bas bağırıyor. Kaldı ki zaten bu sunucunun kurallarında da yazıyor açıp baksaydın sende görürdün. Neyse iyi roller.

YETKİLİ BEKLENİYOR.

#7 - 04.05.2021 21:16
ESC Bug'ı yaptığın için uyardığımda PM- yazmak yerine durumu anlatabilirdin, FearRP yapmadıysam yapmadığın açıklama yüzünden ve halen üste çıkıp oyun zevkimden daha fazla soğutuyorsun. Yetkili Manifesto'nun Fear RP konusundaki katı kurallarını çok iyi biliyorum ve gerektiği yerde de yapıyorum zaten. Laf yetiştirip yalan ifadeni bir kenara bırak, sen tecrübelisin sen 12 yıllık samp oyuncususun dost, kim bilir kaç yaşındasın ve münakaşaya kadar götürüyorsun işin sonunu. Ben daha yazmak istemiyorum, yetkili ekip gerekeni yapar.

#8 - 05.05.2021 01:54
ESC Bug'ı yaptığın için uyardığımda PM- yazmak yerine durumu anlatabilirdin, FearRP yapmadıysam yapmadığın açıklama yüzünden ve halen üste çıkıp oyun zevkimden daha fazla soğutuyorsun. Yetkili Manifesto'nun Fear RP konusundaki katı kurallarını çok iyi biliyorum ve gerektiği yerde de yapıyorum zaten. Laf yetiştirip yalan ifadeni bir kenara bırak, sen tecrübelisin sen 12 yıllık samp oyuncususun dost, kim bilir kaç yaşındasın ve münakaşaya kadar götürüyorsun işin sonunu. Ben daha yazmak istemiyorum, yetkili ekip gerekeni yapar.

Ekibinle birlikte ESC bug ESC bug diye buraya yazacağınıza kanıtınız varsa şikayet açabilirsin, ss aldım falan diyordun aç o halde şikayetini burası beni şikayet etme bölümü değil savunma yapman gereken bölüm gerekli savunmanı yap konuyu kapat..
« Son Düzenleme: 09.05.2021 02:15 Stalyn97 »

#9 - 09.05.2021 03:22
Kişilerin doğru düzgün savunma yapmak yerine konuyla 1 gram alakası olmayan daha öncesinde açtığım şikayete yazdıklarım ile ilgilendikleri için ve savunma süresinin epeyce yeterli olduğunu düşündüğümden şikayeti ufaktan sonuçlandırabiliriz diye düşünüyorum, arkadaşlar savunma yapmak istemiyorlar görüldüğü üzere. 
-Yetkili bekleniyor-

:uzi: (: