Konu: 01/05/2021 Yaheem_Nash [Güvenli Bölge I. - Agresif-RP]  (Okunma sayısı 319 defa)

#0 - 01.05.2021 03:29

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Yaheem_Nash @girisimcizenci

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Stina_Holten @crewisgang

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 00:38 01/05/2021

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

a) Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez.

b) Aşağıda yer alan güvenli bölgelerde oyuncular birbirlerinden izin alarak, anlaşmalı olarak dahi kavga/brawl/şiddet içeren roller/diğer illegal roller yapamazlar. Böyle bir durum sadece bir yetkilinin izni dahilinde yaşanabilir, oyuncular birbirlerini bu bölgelerde misillememeli, kavga çıkarmaya yönelik davranışlar sergilememeliler. Bunun olması durumunda hem kavgayı başlatan taraf, misillemeyi yapan taraf, devamını getiren taraf yani her iki taraf da cezai işlem görebileceğini kabul etmiş olur.

Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) VCFMD Bölgesi
7.3) Tüm Meslek Bölgeleri Idlewood Pızza Stack geçerli değildir.
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11) Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13) Stadium
7.14) Verdant Bluffs Malikanesi
7.15) Malibu Corporation
7.16) Hapishaneler
http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Merhaba, kişi bize Idlevood bölgesinde büyük bir PIT atarak kaçtı, "lag pit olabilir bilmiyorum". Bende buna istinaden bir süre kişiyi takip ettim, sonrasında ismine bakıp devam ettim kendisi takip etmeye başladı, onun attığı PIT'e karşılık aynı şekilde bende attım ve kovalamaya devam etti, kovalarken sürekli arkamızdan küfürler savurdu, en son durduğumuzda ise "güvenli bölgede" bize "silah çekti". Kişinin gereksiz agresif rol yaptığını düşünüyorum, ek olarak güvenli bölge politikasını da ihlal ediyor kendisi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Güvenli bölge olduğunun kanıtı.

Ek açıklamalar(varsa): Ekran görüntüsü rolde bulunan arkadaşıma ait, müsait olmadığı için şikayeti ben oluşturdum, aynı şekilde bende şikayetçiyim. Kendisini de şahit olarak ekledim zaten.

#1 - 01.05.2021 04:05
Öncelikle selam, iyi forumlar.

Yaptığın rolü detaylı bir şekilde açıklasaydın keşke, neyseki olayın videoları elimde var. Öncelikle belirteyim; karakterim savaşta olan bir birliğin üyelerinden, aktif olarak her saniye tehdit altında hissediyor ve sen karakterimi takip ediyorsun. Takibi geçtim olayın ne olduğunu sormak için yanına gelmeye çalışıyorum canıma kastedermişcesine aracını önüme kırıp duruyorsun. Bunu tehdit olarak algılamam gayet normal bence, bu olayı bir kere yapsan neyse der geçerim fakat atacağım videoları yöneticilerde izlerse yaptığının non rp driving kuralını ihlal olduğunu anlayacaklardır. Sana gelip neden çarpıp duruyorsun dediğimde ise agresif bir şekilde cevap veriyorsun, karakterim dayanamıyor ve silahını afişleyerek seni sorgulamaya çalışıyor. Fakat rolün ortasında pm'den rolümü sorgulayarak rolü bölüyorsun. Ben de olay yerinden uzaklaşıyorum. Rol tamamen senin non rp driving yaparak karakterimin hayatını tehlikeye atmandan oluşmuş bir rol.

Bu videoda beni takip ettiğinizi farkediyorum, bir süre sonra sağa çekip olayı sormak için duruyorum. Beni takmayıp ilerliyorsunuz bende tamam diyip sizi sollamak için hızlanıyorum.

Bu videoda ise hızlanıp yanınızdan geçecekken arabayı önüme kırıyorsun, resmen non rp driving kuralını ihlal ediyorsun. Bir kere yapsan tamam anlarım fakat birden fazla yapıyorsun ve karakterim artık bunu bir tehdit olarak algılıyor. Olayı güvenli olmayan bir bölgede başlatıp güvenli bölgeye kadar taşıyorsunuz. Durduğunuzda ise olayı sorgulayacakken agresif bir şekilde cevap alıyor. Dayanamayıp silahımı çekiyorum ve ateş etmiyorum. Amacım sadece özür almak fakat aldığım şey pm'den rol sorgusu.

Rolün ortasında pm'den böyle şeyler yazarak rolü bölmen hiç hoş bir davranış değil, zevk falan kalmıyor.
Kişilerden yaptıkları non rp driving ve ramming ihlalinden şikayetçiyim.
« Son Düzenleme: 01.05.2021 04:10 girisimcizenci »

#2 - 01.05.2021 10:47
Seni takip falan etmiyoruz videonun ilk kısımlarında yapmış olduğun manevradan dolayı sende gözükmüyor fakat biz orada sana çarpıyoruz ve senin bir şey yokmuş gibi devam edişinden dolayı geri dönüp aynısını sana yapıyoruz daha sonra bizi kovalamaya başlıyorsun ayrıca  karakterlerimizin sana ne şekil tehdit barındırdığını anlamış değilim. Sen iki genç kız karakteri takibe alıyorsun yaptığın agresiflik videoda zaten görünüyor ara ara yer buldukça gereksiz hakaretler yağdırıyorsun sanki bu anı beklermişçesine istikrarlı şekilde peşimizi bırakmıyorsun karakterler senden kurtulmak için aracı önüne sürüyor sen orada kaza rolü yapman gerekirken hala ve hala aracınla kovalamaya devam ediyorsun. Orada biz durmasak sanırım sabaha kadar kovalardın. Ayrıca ssana kimse ters cevap vermeden zaten kafanda olayı kurmuşsun silahı çekmek için emote yazdığın sırada Sua sana o cevabı veriyor ve  silahını o yazıyı görmeden çekiyorsun oradaki saniye farkına bakılırsa senin zaten win üzerine oynayıp rolümüzü kısıtlıyorsun ve sırf silahını gösterebilmek için orada serverın en işlek caddelerinde birinde bize silah doğrultman ne kadar mantıklı orası tartışılır. Güvenli bölgedesin seninle çatışma rolünde falan değiliz silah çıkartamayacağını düşünüyorum . Güvenli bölgedeysen ona göre rol sergilemelisin kasıtlı olarak seni oraya çekmedik.

Ve gerçekçi olmayan araç sürüşün videoda açık, net şekilde görünüyor. Bizim pit atmamızda durman gerekirken hala arkamızdan kaldırımlardan, direkleri hiçe sayarak geliyorsun ki senden kurtulmak için sana kaza yaptırtmaya çalışmamızı bir süre sonra yaptığın ihlaller sonucu pite çevirmiş gibi görünüyor.
« Son Düzenleme: 01.05.2021 12:27 crewisgang »

#3 - 01.05.2021 12:49
Öncelikle şikayeti okudum ve bir şeyler söylemek istiyorum. Videodan izlediğim kadarı ile siz arkadaşı takip ediyorsunuz ve size "PIT" attığını söylüyorsunuz. Kişiyi takibe alıyorsunuz ve kovalamaya başlıyorsunuz. Arkadaşın hiç bir şeyden haberi olmuyor ve size ne yaptığınızı soruyor. Sizde hiç bir şekilde cevap vermeden önünde birkaç saniye duruyorsunuz. Kişi yoluna devam ettiği zaman önüne kırıyorsunuz, yaptığınız Non-RP Drivinge giriyor. Kişinin kaza rolü yapmadığını söylüyorsunuz fakat kasten arkadaşın önüne kırıyorsunuz kendi canınız yokmuşcasına. Güvenli bölgeye gelicek olursak evet aktif bir savaş içerisindeyiz birlik olarak, arkadaşı oraya kadar takip edince size silah çıkartması gayet normal bakılırsa.

#4 - 01.05.2021 13:32
Öncelikle şikayeti okudum ve bir şeyler söylemek istiyorum. Videodan izlediğim kadarı ile siz arkadaşı takip ediyorsunuz ve size "PIT" attığını söylüyorsunuz. Kişiyi takibe alıyorsunuz ve kovalamaya başlıyorsunuz. Arkadaşın hiç bir şeyden haberi olmuyor ve size ne yaptığınızı soruyor. Sizde hiç bir şekilde cevap vermeden önünde birkaç saniye duruyorsunuz. Kişi yoluna devam ettiği zaman önüne kırıyorsunuz, yaptığınız Non-RP Drivinge giriyor. Kişinin kaza rolü yapmadığını söylüyorsunuz fakat kasten arkadaşın önüne kırıyorsunuz kendi canınız yokmuşcasına. Güvenli bölgeye gelicek olursak evet aktif bir savaş içerisindeyiz birlik olarak, arkadaşı oraya kadar takip edince size silah çıkartması gayet normal bakılırsa.

Konuyla bir alakan olduğunu düşünmüyorum, çatıştığı karakterler biz değiliz (?) Rahatsız olduğumuz konu hakkında şikayet oluşturduk, hatamız varsa karşı tarafta şikayetini açabilir, savunmamızı yaparız değil mi?  Yetkililer şikayet açılan arkadaşımızın savunmasına bakar, kanıtları ve savunması yeterli gelirse gerekli yetkili açıklamasını yapıp hatalarımızı bize iletir, şikayet kapanır yorum atmazsan sevinirim dostum.

#5 - 01.05.2021 13:53
Seni takip falan etmiyoruz videonun ilk kısımlarında yapmış olduğun manevradan dolayı sende gözükmüyor fakat biz orada sana çarpıyoruz ve senin bir şey yokmuş gibi devam edişinden dolayı geri dönüp aynısını sana yapıyoruz daha sonra bizi kovalamaya başlıyorsun ayrıca  karakterlerimizin sana ne şekil tehdit barındırdığını anlamış değilim. Sen iki genç kız karakteri takibe alıyorsun yaptığın agresiflik videoda zaten görünüyor ara ara yer buldukça gereksiz hakaretler yağdırıyorsun sanki bu anı beklermişçesine istikrarlı şekilde peşimizi bırakmıyorsun karakterler senden kurtulmak için aracı önüne sürüyor sen orada kaza rolü yapman gerekirken hala ve hala aracınla kovalamaya devam ediyorsun. Orada biz durmasak sanırım sabaha kadar kovalardın. Ayrıca ssana kimse ters cevap vermeden zaten kafanda olayı kurmuşsun silahı çekmek için emote yazdığın sırada Sua sana o cevabı veriyor ve  silahını o yazıyı görmeden çekiyorsun oradaki saniye farkına bakılırsa senin zaten win üzerine oynayıp rolümüzü kısıtlıyorsun ve sırf silahını gösterebilmek için orada serverın en işlek caddelerinde birinde bize silah doğrultman ne kadar mantıklı orası tartışılır. Güvenli bölgedesin seninle çatışma rolünde falan değiliz silah çıkartamayacağını düşünüyorum . Güvenli bölgedeysen ona göre rol sergilemelisin kasıtlı olarak seni oraya çekmedik.

Ve gerçekçi olmayan araç sürüşün videoda açık, net şekilde görünüyor. Bizim pit atmamızda durman gerekirken hala arkamızdan kaldırımlardan, direkleri hiçe sayarak geliyorsun ki senden kurtulmak için sana kaza yaptırtmaya çalışmamızı bir süre sonra yaptığın ihlaller sonucu pite çevirmiş gibi görünüyor.

Arkadaşım zaten gerekli açıklamaları yapmış, senin yaptığın savunmaya göre kendini savunmaktan çok olayı bize çevirmeye çalışıyorsun, tavrını anlamış değilim. Senin savaşta olup olmaman beni pek ilgilendirmiyor, karşında 2 tane kız karakter var ve sırf çarpıştığımız için yanına geliyorlar kurallar basit bir şekilde ortada, sonrasında durduk yere bizi takip ediyorsun, eh nihayetinde çarpıp kaçmışsın, zenci bir karaktersin senin çarpmana karşılık PIT manevrası yaparak bende sana kaza yaptırıp kaçmaya çalışıyorum. Ama o da ne, defalarca kez sana çarpmama, direğe vurdurmama rağmen hala kin ile takip ediyorsun, zaten silah çekmeyi kafanda kurmuşsun. Seni kasıtlı bir şekilde güvenli bölgeye çekme gibi bir amacımız yoktu, sende silah olup olmadığını bilemeyiz zaten, bir gerekçemiz yok oraya çekmek için. Ek olarak şikayetçi isen video kaydın var, yeni bir konu oluşturabilirsin burayı saptırmaktan daha faydalı olur.

#6 - 01.05.2021 14:09

Dostum zaten buraya yazman yanlış, ben yine de saygı duyarak yazdığını okudum, mantık aradım ama gerçekten bir şey bulamadım. Yukarıda ki şikayette ve kişinin kendi savunmasında da her şey görünüyor. Rica ediyorum ilgin olmayan şikayetlere dahil olma.

#7 - 01.05.2021 14:37

Öncelikle siz bana çarptıktan sonra arabamın hasarını karşılamanız için sizi takip ediyorum, kaza rolü yapman gerekiyor demişsin, videoyu izlersek sadece benim değil iki tarafında kaza rolü yapması gerekiyor. Canınızı hiçe sayarmışçasına o kadar hızıma rağmen önüme kırıyorsunuz fakat kaza rolü falan yapmadan yolunuza devam ediyorsunuz, bende aracımın tamir parasını almak için peşinizden geliyorum. Fakat siz birden fazla kez çarpıyorsunuz ve bu resmen hayatıma kast etmeniz, bu olaydan sonra silah çekmem bence gayet normal. Orada silahı çekmeyecektim, sen sanane yazdığın için sinirden silahımı çektim. Agresifliği siz başlatıyorsunuz aracıma defalarca çarparak. Yönetici kararını bekleyelim, iyi forumlar.

#8 - 01.05.2021 15:12

Öncelikle siz bana çarptıktan sonra arabamın hasarını karşılamanız için sizi takip ediyorum, kaza rolü yapman gerekiyor demişsin, videoyu izlersek sadece benim değil iki tarafında kaza rolü yapması gerekiyor. Canınızı hiçe sayarmışçasına o kadar hızıma rağmen önüme kırıyorsunuz fakat kaza rolü falan yapmadan yolunuza devam ediyorsunuz, bende aracımın tamir parasını almak için peşinizden geliyorum. Fakat siz birden fazla kez çarpıyorsunuz ve bu resmen hayatıma kast etmeniz, bu olaydan sonra silah çekmem bence gayet normal. Orada silahı çekmeyecektim, sen sanane yazdığın için sinirden silahımı çektim. Agresifliği siz başlatıyorsunuz aracıma defalarca çarparak. Yönetici kararını bekleyelim, iyi forumlar.

Aynen silah çekmen normal, yönetici kararı bekleyelim bence de.

#9 - 02.05.2021 00:04
Açık ve net bir şekilde Sua karakteri kasti hatalı sürüşler yapıyor, henüz dönüşe gelmeden sola dönüş yapıyor, problemli davranışlar. Support ekibinde bulunduğu için buradan bir handikapı var ve ekstra ceza alacak.

İkincil olarak, gaza rolünde silah çekmeniz bir kural ihlali Yaheem, bu bağlamda karakteriniz cezalandırılacak.