Konu: [05.04.2021 - Riley_Moss] Metagaming/Mix  (Okunma sayısı 222 defa)

#0 - 25.04.2021 20:58

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Riley Moss @KAYMAKAM

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: SS'de gözükmekte.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Oyun içerisinde /PM kanallarından ya da /B kanallarından yapılan bilgi paylaşımları, bir mal alıp satma, herhangi bir rol değeri taşıyan paylaşım ise /b ve /PM gibi kanallar OOC kanallar olduğu için kişi Metagaming kuralını ihlal etmiştir, bu durumda yüksek bir cezaya tabii tutulabilir.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Role-Play yaparken şahıs PM üzerinden yanlışlıkla olsa bile bana pm atıyor ama attığı pm'deki mesaj MİX olduğu için şikayette bulunmak istedim.Kişi mix veya meta gaming yapıyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin MİX\Meta Gaming yaptığı SS den belli oluyor ceza almasını istiyorum.

#1 - 25.04.2021 21:05
Öncelikle selamlar dilerim, pm attığım kişi normalde Samuel_Klauss, Samuel ile roldeyken şahıs 1k paramı vermeyi unuttu oyundan çıkması gerekti, bende pmden hatırlatmak istedim, fakat arkadaşa pm yolladım yanlışlıkla, şahıs şikayet açmak için açmış birazda, burada kalkıp yetkilileri gereksiz yere meşgul etmeye gerek yoktu.

#2 - 26.04.2021 03:47
Şikayet açmak için açmıyorum ne kadar da zor bi durum olsa da OOC IC karıştırılmamalı. Admin kararını bekliyelim.

#3 - 26.04.2021 18:21
Öncelikle selamlar dilerim, pm attığım kişi normalde Samuel_Klauss, Samuel ile roldeyken şahıs 1k paramı vermeyi unuttu oyundan çıkması gerekti, bende pmden hatırlatmak istedim, fakat arkadaşa pm yolladım yanlışlıkla, şahıs şikayet açmak için açmış birazda, burada kalkıp yetkilileri gereksiz yere meşgul etmeye gerek yoktu.
Riley_Moss karakterinden borç para almıştım, geri verecektim fakat acilen oyundan çıkmam gerekliydi pm'den de acilen oyundan çıkmam gerektiğini belirttim o da tekrardan pm atarken mesaj Samuel_Vercetti isimli karaktere gitmiş büyük bir ihtimal ID'ye bakarken yanlışlık oldu. Bu konuda MetaGaming söz konusu değil, belirttiklerime görede Mix'lik bir durumda yok. Keyifli roller.

#4 - 27.04.2021 17:07
Riley_Moss karakterinden borç para almıştım, geri verecektim fakat acilen oyundan çıkmam gerekliydi pm'den de acilen oyundan çıkmam gerektiğini belirttim o da tekrardan pm atarken mesaj Samuel_Vercetti isimli karaktere gitmiş büyük bir ihtimal ID'ye bakarken yanlışlık oldu. Bu konuda MetaGaming söz konusu değil, belirttiklerime görede Mix'lik bir durumda yok. Keyifli roller.
Dediğim gibi ne olursa olsun IC OOC karıştırılmamalı 

#5 - 27.04.2021 17:11
Kişinin beni hala rahatsız ettiğini screenshot dan görebilirsiniz ve görüntünün yeni olduğunu screenshot da ki tarih ve saat den görebilirsiniz.İyi roller admin kararını bekliyelim.

« Son Düzenleme: 27.04.2021 17:50 XXliceXX »

#6 - 28.04.2021 06:55
Merhabalar,
savunma yeterli bulundu, şikayet kapatıldı.

İyi forumlar.