Herkese selam dostlar.
Öncelikle sunucuya bugün arkadaşımın önerisiyle başladım, duyduğum ve bildiğim kadarıyla silah konusu hakkında konuşmak istiyorum.
Sunucuda silah ticareti berbat denilecek kadar kötü ve silah satıcak birisini bulmak Türkiye'nin ekonomisinden de kötü. Kulaktan duyma bilgilerle söylüyorum ki bir deagle 300, 350 400k dan alan-satan çok kişi var. Silah değil, sanki ada satın alıyorlar. Bence burada sorun oyuncuda değil, sistemin kendisinde. Sunucuda silahı ne kadar uzaklaştırmak isteseler de bu büyük bir ayrımcılığa sebep oluyor diye düşünüyorum. Bunun hakkında bir sistem getirilebilir, silah hasarları düzenlenebilir ve bu diğer tür silahlarında kullanılabilmesini sağlayabilirsin. Örnek olarak colt45 bazı sunucularda 22.5 gibi bir hasar vuruyor ve bu bazen deagledan bile daha fazla tercih ediliyor. Bu gibi sorunların önüne geçilebilmesi için silah sipariş sistemi, blackmarket yada sunucu üzerinde ki birliklerin piyasaya silah indirmesi önemli bir etken olabileceğine inanıyorum.
EK: Birkaç ar-ge okudum ve silah hasarlarının sunucuda değişmeyeceği söylenmiş. Burada amacım silah hasarlarından çok silahın dağıtımının, ticaret, kullanımı yönünde. Biraz düzenleme ve açıklık gelirse bence daha mantıklı olur diye düşünüyorum, günümüz zamanına bakarsak silah bulmak bu kadar da zor olmamalı. Herkesin düşüncesini ve yorumunu merak ediyorum, iyi forumlar dilerim.