Konu: Rose Hennessy şikayet.  (Okunma sayısı 757 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.03.2021 18:06

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Rose Hennessy - @NightRose

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @kinginthenorth - @Guardian

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:  23.03.2021 - SS'de mevcut saat.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Silahı kaptırmamak için OOC yalan

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İlk olarak normal bir şekilde polis aracı ile devriyemize devam ederken yaralı bir kişi olduğu ve destek gerektiği telsizden geçildi. Olay yerine bizde sirenlerimiz açık gittik, gittiğimizde LİA adlı admin olay yerinde kişiler ile görüşme yapıyorlardı, bu kişi böyle role devam etmem diyerek rolden kaçmaya çalıştı. Kendisini çevirdik ve role dahil ettik, telsizden OiC'den herkesi duvara yaslayın ve üstlerini arayın diyor, kadın ilk Hennessy bulvarına kaçmaya çalışırken @kinginthenorth adlı arkadaş yani Brandon Newman kişiyi geri çeviriyor, kişi 548 idli işyeri önüne geliyor ve tam üstünü arayacakken bana PM'den işyerinin içeriden kilitlendiğini ve içeriye girip kilitleyeceğini söyledi. Ben daha birşey demeden içeriye girdi ve dışarı çıktı, kapıyı dışarıdan kilitledi. Olay yerindeki siviller @NightRose adlı kişinin silahla saldırdığı ve yaralıyı onun vurduğunu söylediler. Bundan sonra şüphelenmeye başladım ben. Kişinin üzerini aradığımda silah çıkmamıştı, fakat daha sonrasında kişi içeriye girip çıktığı için işyerine girdik. Daha sonrasında silahı direkt kapının önünde gördük ve kişi b'den silahın tahtanın altına gömülü olduğunu söyledi ve saçma bir rol yapmaya çalıştı. daha sonrasında Silahı aldığımızda sahibi bu kişi gözüküyordu. Kısaca kişi silahını kaptırmamak için bana yalan söyleyerek içeriye giriş yaptı işyerinin. Silahını bırakıp tekrar dışarı çıktı, kapıyı kilitledi. Bunu yapan bir Support olması gerçekten daha çok can sıkıyor, kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932756907917332/samp_23_03_2021_17_23_19.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932707921723412/samp_23_03_2021_17_23_50.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932704810729532/samp_23_03_2021_17_24_55.png
Bu ss'de içeriye girmekte. = https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932757297987584/samp_23_03_2021_17_23_26.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932916496203776/samp_23_03_2021_17_26_04.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932926299209728/samp_23_03_2021_17_25_55.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/823931808814071819/823932910569521182/samp_23_03_2021_17_28_20.png

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum.

#1 - 23.03.2021 18:20

Ekran görüntüleri açık, eklemem gereken bir şey olduğunu düşünmüyorum.

#2 - 23.03.2021 18:44
Öncelikle merhaba, Çok gereksiz bir şikayet açılmış neden diye soracaksanız eğer biz orada role devam etmedik. Arkadaşımızın söylediği gibi ''LİA'' adlı yetkili ile sorunu konuşuyorduk, çünkü ortada bir ihlal vardı. Arkadaşlarımız izinsiz rol yapıp r20 ve r19 karakterine izin gerektirecek roller yapmıştı. Rapor atarak LİA adlı yetkili bakıp sorunu çözmeye çalışıyorduk. Yani anlıyacağınız ortada bir rol yok. Şimdi gelelim silaha el koyulma olayına. Biz yetkili ile konuşmasaydık siz polisler gelene kadar o silah çoktan saklanardı. Biz bu rolün devam etmesini istemediğimiz için admin çağırdık. Yani anlıyacağınız tamamen ihlal üstüne ihlal olan bir roldü. ''LİA'' adminimizde bunu onaylacaktır çünkü önünde oldu bu olaylar. ''PM'' üzerinden konuşalın ss'ide aşşağı bırakıyorum.
Ayrıca silah kaptırmamak için OOC Yalan durumundan bahsediyorsunuz bu çok gereksiz bir itham olmuş çünki yalanlık bir şey yok kendi arkadaşınızın attığı ssde ben rolü devam ettirmiyeceğimi belirtmişim. Silah konusuna gelirsek admin ile görüşmüyor olsaydık çoktan silahı saklamıştık zaten sizin bu yaptığınız Metagaming'e giriyor. Çünki orda adminle sorunları görüşürken gelip beni aramak istiyorsunuz ve ben silahımı kaptırmamak adına sürekli roleplay kuralını çiğnememek için içeri girip silahı saklıyorum ve yinede ısrarla sanki o silah size mühürlenmiş gibi almak için çaba sarf ediyorsunuz. Mantık çerçevesinde rol yapmanızı tavsiye ederim, hırsınızla oyun oynamayın. Adminle görüşmüyor olsaydım eğer zaten orda ne beni bulabilirdiniz nede silahı. Birlik üyelerim beni ordan dakika bile sürmeden çıkarırdı..

Rolde olduğuma dairde kanıt
« Son Düzenleme: 23.03.2021 18:48 NightRose »

#3 - 23.03.2021 18:53
İlk olarak LİA admin orada role devam edin dedi ve bizde Sürekli Roleplay terimine uyarak rolümüze devam ettik, OOC yalan gibi birşey yok diyorsunuz rol gereği içeriye girdim diyorsunuz fakat, orada bana PM üzerinden *içeriye kapıyı kilitlemek için giriyorum, işyeri içeriden kilitleniyor* dediniz. İçeriye girip çıktınız ve dışarıdan kilitlediniz yine, üstelik IC emote verdiniz kapıyı kilitler diye, bu yalan değil mi şimdi? LİA adlı admin zaten role devam edin demiş, siz hala role devam etmeyeceğim diyorsunuz, fakat orada role devam etmeniz gerekiyordu, bizim yapabileceğimiz birşey yoktu orada. Sürekli Roleplay'e uymamız gerekiyordu, sizde rolünüze devam edip silahınızı kaptırıp sonrasında şikayet açardınız, silahınızın iadesi geri verilirdi.

#4 - 23.03.2021 18:58
Size dediğimi yapıyorum kilitlerken saniyelerce silahı atıyorum ve çıkıyorum.Herşey emoteler ile ilerliyor tek bir emotesiz bir durum yok. Rollede ben orada devam ediyorum alınıyorum o andan sonra size zorluk çıkarmadan rollere giriyoruz. IC düşünün bir mafya lideriyim saniyelerce atıp çıkıyorum. Ben role devam etmeseydim direk /q atardım ve role devam etmezdim. Anlaşamadığımız konu nedir? yalan olan kısım nerede? silahı benim elimde görmedin.Senin için yalan olan kısım nerede lütfen, ben sana niye orada silahımı teslim ediyorum direk ceza kestiriyorum kendime. Orada benim birlikteki adam ben sıktım diye başınızda geziyor onu bile umursamadan direk bana geliyorsun zorluyorsun. Nereden biliyorsun herşeyin bende olduğunu ve silah sana aitmiş gibi direk benim üstüme geliyorsun.

#5 - 23.03.2021 19:04
Bana PM'den gelip diyorsun içeriden kilitleniyor sistemsel diyorsun. elini içeriye sokup içeriden kilitler gibi bir emote verdin, fakat orada benim silahı görmemem imkansız, orada silahı içeriye atar emotesi vermen gerekirdi, içeriye girip öyle olmaz. OOC yalan şurada var. Sen bana iş yeri içeriden kilitleniyor diye yalan söylüyorsun, içeriye giriyorsun ve silahını bırakıyorsun, daha sonrasında çıkıyorsun, Silahımı kaptırmayım diye böyle bir yalan söylüyorsun.

#6 - 23.03.2021 19:09
İlk önce sorunun benimle olduğunu adminle /b chatinde gördüğünüz için MİX uygulayarak benim üstüme geliyorsunuz.IC olarak benim yanımdaki adamlardan biri ben yaptım, ben sıktım demesine rağmen METAGAMİNG uygulayarak sanki silahın benim üstümde olduğunu bilerek direk bana geliyorsunuz.IC olarak bende silahın olduğunu bilmiyorsun bende bunu yaparak silahı atıyorum ve kilitliyorum. Bunu yaparken tamamen 3 saniye içerisinde daha da az olabilir hemen geri çıkıyorum kilitleme emotisi ile sen silahın bende oldugunu bilmiyorsun nasıl bunu yapabiliyorsun? Ayrıca orda herşeyden önemlisi adamlardan biri ben yaptım, ben vurdum, ben sıktım diye ortada geziyor sen ise benim üstüme oynuyorsun. Bir şey eklemek istiyorum Dragan karakteride içeri girip çıkıyor ama siz bana kilitleniyorsunuz bende bunda bir kasıt ararım. Admin kararı bekleyelim.
« Son Düzenleme: 23.03.2021 19:13 NightRose »

#7 - 23.03.2021 19:14
Oradaki kişi *bize sıkan kadın neden hala önümde* dedi ve telefon kayıtları var dedi. Üstelik sizde bölgeden bir anlığına uzaklaştınız ve tekrardan sizi olay bölgesine getirdik. Sizin üstünüzü aramamı istediler ve bende öyle yaptım. Burada nasıl bir MİX var anlamadım. OOC konuşurken siz sadece ben sizin *ben role devam etmem* dediğinizi ve LİA adminin *role devam edin* dediğini gördüm, burada MİX olmasına imkan yok. silahı ben görmeden nerenizden çıkartıp acaba içeriye iki saniyede ben görmeden atabiliyorsunuz? Böyle birşeyin olmasına imkan yok.

#8 - 23.03.2021 19:17
İlk önce sorunun benimle olduğunu adminle /b chatinde gördüğünüz için MİX uygulayarak benim üstüme geliyorsunuz.IC olarak benim yanımdaki adamlardan biri ben yaptım, ben sıktım demesine rağmen METAGAMİNG uygulayarak sanki silahın benim üstümde olduğunu bilerek direk bana geliyorsunuz.IC olarak bende silahın olduğunu bilmiyorsun bende bunu yaparak silahı atıyorum ve kilitliyorum. Bunu yaparken tamamen 3 saniye içerisinde daha da az olabilir hemen geri çıkıyorum kilitleme emotisi ile sen silahın bende oldugunu bilmiyorsun nasıl bunu yapabiliyorsun? Ayrıca orda herşeyden önemlisi adamlardan biri ben yaptım, ben vurdum, ben sıktım diye ortada geziyor sen ise benim üstüme oynuyorsun. Bir şey eklemek istiyorum Dragan karakteride içeri girip çıkıyor ama siz bana kilitleniyorsunuz bende bunda bir kasıt ararım. Admin kararı bekleyelim.

Bir çatışma durumunda olay yerinde olan herkesin üstü aranır, vurulan/vuran/sivil bu hiçbir şekilde fark etmez. Karakteriniz ile bölgeden uzaklaşmaya çalıştığınız için size geri dönmeniz benim tarafımdan söylendi, geri döndürdüm ve üstünüz aranacakken arkadaşıma pm atıp "İşyeri içeriden kitleniyor" dediniz, onun emoteyi göremeyeceği sırada ekran görüntüsünü atmadığınız/atamadığınız bir şekilde rolünüzü "gerçekleştirip" daha sonra dışarıya çıkıp kilitlediniz ve bu sırada silahınızı bıraktınız. Size karşı bir kasıt yok, zaten herhangi bir PD yetkilisi dediğimizi doğrulayacaktır. Yerde yaralı varken b chatinden gördüklerimizle mix yaptığımızı söylemeniz tuhaf olmuş.

#9 - 23.03.2021 19:18
Role uymam diyorum sinirle ve geri role dönüyorum, o kişi zaten yasaklandı. Ayrıca vurduğum adam nasıl diyor ki beni vuran kişi önümde duruyor. O adamın hastanede olması lazım karşımda değil.Burası realistik bir sunucu yaptığınız tamamen MİX ve METAGAMİNG kapsamına giriyor. Admin kararı bekleyelim gerekli savunmamı yaptım ayrıca IC rolüm devam ediyor bir sorun bile gözükmüyor. Yeni gördüm size yazdım ve tekrardan emotle içeriden açar emotu verip açıp içeri gir çık yaptım.İyi forumlar, Admin kararı.
« Son Düzenleme: 23.03.2021 19:20 NightRose »