Ben bu konuda daha önce iki defa yazı yazdım. Eyvallah o zamandan beri PD'de iyileşme kesinlikle var. Bunu kabul ediyorum, artık m4 çekip tarama gibi mevzular yok ama samp aleminde hiçbir zaman bitmeyecek bir sorun olan illegal ve polis rolü yapanların mentalite çatışmasından sıkıldım artık. Şu işe noktayı koyacağım. Devlet illegal oluşumlardan üstündür, bu gerçektir. Fakat bu üstünlük her çatışmayı kazanmak her silaha el koymak vs değildir. Bu üstünlük elinin kolunun uzunluğu ile ilgilidir. Devletin eli kolu uzundur, istediğini ortadan kaldırır, istediğini kaldırmaz ama polis departmanı devlet değildir. Şunu iyi anlamanızı istiyorum. İllegal oyuncular sürekli kendini kral sanıyor, hep kazanmaya çalışıyor diyorsanız -ki bu rollerin içinden biri olarak bence böyle değil- polisler de her zaman kazanmayacaklar. Bu kadar basit, polis yaptığı her operasyonu kazanamaz. Rusya'daki olayı bilirsiniz. Çeçenler bir okul dolusu rehineyi öldürdüler, o zamanki devletin en baba özel timleri bile buna engel olamadı.
Polislerdeki mentalite yanlışı budur. "Ben devleti temsil ediyorum, devletim, istediğimi asarım istediğimi keserim." Sen devlet değilsin, sadece devletin memurusun. Polis memurları memur değil, tutuklama makinası rolü yapıyorlar. Buna şaşırmıyorum çünkü gerçekten de her insan kazanmak ister. Bu hayatın gerçeğidir, kimse kaybetmek için yaşamaz değil mi?
Neyse bu konuyu geçiyorum. Bu rolle ilgili yorumuma gelelim. Bu rol ihlaller cümbüşü gibi bir şeydi. Kesinliğine emin değilim ama polisleri oraya getiren ihbarı verenin illegal birlik üyesi olduğunu duydum ama kesinlikle emin değilim. Polisler içeride elli tane silahlı adam varken içeriye girdiler, evet güzel başlayan bir roldü fakat beş dakika sonra yarısından fazlası vuruldu, bu sefer de ayağa kalkıp tekrar saldırmaya başladılar. İzlediğim videolarda iki hatta üç kere vurulup çatışmaya devam eden polisler olduğunu gördüm. Şimdi soruyorum. Polis memurlarının bulunduğu birliğinin yöneticisi kim? Adminler. Adminler karşı taraf ihlal(?) yaptı diye ihlal yapmayı kendine mübah gören kişileri neden cezalandırmıyor? Ben o rolde bulundum, hatta rehin alma yoluyla oradan canlı çıkıp kaçabildim fakat bunları bug falan yaparak değil rol yaparak yaptım. Bu rolde de illegal oluşumların bir ihlali olduğunu en azından ben görmedim, ama olmayacağını söylemiyorum. Sahi şu da oldu, ben polisi rehin almış kafasına silah dayamışken bir polis geldi direk bana sıktı, ismini falan göremedim. -neyse ki bu rol o an hemen iptal edildi, çatışmanın sıcaklığına veriyorum ama- Hiç mi chatlog'u, ame'den verdiğim üstümde yazanı okumuyorsunuz? Ayrıca bulunduğum birliğe karşı bir yayında yapılan, biz sanki bu sunucuya dm için gelmişiz, trollün tekiyiz gibi şeyler ortaya atmak, adımızı buna çıkarmak isteyenler de olmuş. Bu adam 150 kişilik yayında birliğimizin imajını bu hale düşürdü, fakat bununla ilgili yorumumu yaptım, buraya yazmıyorum. Bu konular dipsiz kuyu gibi ve tartışmaya açık o yüzden daha da fazla girmek istemiyorum.
En kıssadan hisse diyeceğim şu ki bu rol iptal edilirse herkese hayırlı olur, iyi akşamlar.