Konu: Son bir kaç günde yaşanan VCPD ve illegal oluşumlar arasındaki sorun.  (Okunma sayısı 719 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 09.03.2021 19:40
Ben bu konuda daha önce iki defa yazı yazdım. Eyvallah o zamandan beri PD'de iyileşme kesinlikle var. Bunu kabul ediyorum, artık m4 çekip tarama gibi mevzular yok ama samp aleminde hiçbir zaman bitmeyecek bir sorun olan illegal ve polis rolü yapanların mentalite çatışmasından sıkıldım artık. Şu işe noktayı koyacağım. Devlet illegal oluşumlardan üstündür, bu gerçektir. Fakat bu üstünlük her çatışmayı kazanmak her silaha el koymak vs değildir. Bu üstünlük elinin kolunun uzunluğu ile ilgilidir. Devletin eli kolu uzundur, istediğini ortadan kaldırır, istediğini kaldırmaz ama polis departmanı devlet değildir. Şunu iyi anlamanızı istiyorum. İllegal oyuncular sürekli kendini kral sanıyor, hep kazanmaya çalışıyor diyorsanız -ki bu rollerin içinden biri olarak bence böyle değil- polisler de her zaman kazanmayacaklar. Bu kadar basit, polis yaptığı her operasyonu kazanamaz. Rusya'daki olayı bilirsiniz. Çeçenler bir okul dolusu rehineyi öldürdüler, o zamanki devletin en baba özel timleri bile buna engel olamadı.

Polislerdeki mentalite yanlışı budur. "Ben devleti temsil ediyorum, devletim, istediğimi asarım istediğimi keserim." Sen devlet değilsin, sadece devletin memurusun. Polis memurları memur değil, tutuklama makinası rolü yapıyorlar. Buna şaşırmıyorum çünkü gerçekten de her insan kazanmak ister. Bu hayatın gerçeğidir, kimse kaybetmek için yaşamaz değil mi?

Neyse bu konuyu geçiyorum. Bu rolle ilgili yorumuma gelelim. Bu rol ihlaller cümbüşü gibi bir şeydi. Kesinliğine emin değilim ama polisleri oraya getiren ihbarı verenin illegal birlik üyesi olduğunu duydum ama kesinlikle emin değilim. Polisler içeride elli tane silahlı adam varken içeriye girdiler, evet güzel başlayan bir roldü fakat beş dakika sonra yarısından fazlası vuruldu, bu sefer de ayağa kalkıp tekrar saldırmaya başladılar. İzlediğim videolarda iki hatta üç kere vurulup çatışmaya devam eden polisler olduğunu gördüm. Şimdi soruyorum. Polis memurlarının bulunduğu birliğinin yöneticisi kim? Adminler. Adminler karşı taraf ihlal(?) yaptı diye ihlal yapmayı kendine mübah gören kişileri neden cezalandırmıyor? Ben o rolde bulundum, hatta rehin alma yoluyla oradan canlı çıkıp kaçabildim fakat bunları bug falan yaparak değil rol yaparak yaptım. Bu rolde de illegal oluşumların bir ihlali olduğunu en azından ben görmedim, ama olmayacağını söylemiyorum. Sahi şu da oldu, ben polisi rehin almış kafasına silah dayamışken bir polis geldi direk bana sıktı, ismini falan göremedim. -neyse ki bu rol o an hemen iptal edildi, çatışmanın sıcaklığına veriyorum ama- Hiç mi chatlog'u, ame'den verdiğim üstümde yazanı okumuyorsunuz? Ayrıca bulunduğum birliğe karşı bir yayında yapılan, biz sanki bu sunucuya dm için gelmişiz, trollün tekiyiz gibi şeyler ortaya atmak, adımızı buna çıkarmak isteyenler de olmuş. Bu adam 150 kişilik yayında birliğimizin imajını bu hale düşürdü, fakat bununla ilgili yorumumu yaptım, buraya yazmıyorum. Bu konular dipsiz kuyu gibi ve tartışmaya açık o yüzden daha da fazla girmek istemiyorum.

En kıssadan hisse diyeceğim şu ki bu rol iptal edilirse herkese hayırlı olur, iyi akşamlar.
« Son Düzenleme: 09.03.2021 19:42 leftyguns »
100
7
Like
11
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Stormcloak the Madman, fenderist, zonWe, Thoros, Kafkas, Aureus, Rowdy,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Conejo, Canterino the DEEV, Active, fenderist, zonWe, bertukey, Thoros, Kafkas,
Aureus, Rowdy, Stormcloak the Madman,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 09.03.2021 19:43
Rol iptal edilsin, illegal birliklere log incelemesi yapılarak bu iyi niyet suistimal edilmeden silah iadeleri yapılsın. VCPD rolü hiç yaşanmamış gibi olsun ve illegal birlikler olarak yapmaya çalıştığımız role kaldığımız yerden devam edebilme imkanımız olsun.
  Olay gecesi tüm polislere spawn kill atarken, ooc hakaretler ederken, toxic içerikler bulunan videolar atarken hiç bir sorununuz yoktu.Kaybolan silahlarınızı iade olarak almak için açtığınız bir konudan ibaret, üzgünüm biraz açık konuştum.
Arkadaşlarımın ricası üzerine yorumumu değiştiriyorum. "Medeni" şekilde tartışmaya devam edebiliriz.
« Son Düzenleme: 09.03.2021 19:50 Conejo »
Haha
6
100
5
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Khanex, Stoppersingle, respectwilson, fenderist, Troubadour, Kafkas,
leftyguns, Adrian, fenderist, Thoros, Stormcloak the Madman,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 09.03.2021 19:47
Olay gecesi tüm polislere spawn kill atarken, ooc hakaretler ederken, toxic içerikler bulunan videolar atarken hiç bir sorununuz yoktu.Kaybolan silahlarınızı iade olarak almak için açtığınız bir konudan ibaret, üzgünüm biraz açık konuştum.

Olay günü tüm şehirde av yapar gibi dm atan, ooc hakaret kısmında sadece dışarıyı gören birinin fütursuz yorumunu beğendim.
« Son Düzenleme: 09.03.2021 19:49 Adrian »
100
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
EjderMeyvesi, fenderist, ble55phemy, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 09.03.2021 19:51
Medeni insanlar gibi laflamak istedik fakat tahmin ettiğim gibi karşı oluşumdan tahrik ve kışkırtıcı mesajlar geldi, bizim ekipte bu baiti yedi.

Kimsenin kimseyle tartışmasını istemiyorum arkadaşlar, bu post bir linç postu değil. Ya da böyle bir çabam yok, bu postun amacı yaşanan rolü, role ''dahil'' kişilerle güzel bir şekilde tartışmak.

pls gentleman..
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 09.03.2021 19:57

Olay günü tüm şehirde av yapar gibi dm atan, ooc hakaret kısmında sadece dışarıyı gören birinin fütursuz yorumunu beğendim.
Huntley içinde 4 ermeni, 1 ak-47 3 deagle. Siyahi birliklere gidip racon kesmeler. :o

En azından gerçeği yansıtıyoruz öyle değil mi?  ^_^
« Son Düzenleme: 09.03.2021 20:08 Khanex »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 09.03.2021 19:58
Selamlar. Yazdığın şeyleri alıntılayarak cevap vereceğim.

Alıntı yapılan: Canterino the DEEV
Merhaba, bir kaç gün önce VCPD'nin, SFCF + Cartel + Buffalo + Hennessy birlikleriyle karşı karşıya geldiklerini ve bu durumun sunucuda tonla soruna sebep açtığını biliyoruz. Sağlıklı bir rol müydü? Kesinlikle hayır. Bu rolde tek suçlu VCPD mi? Kesinlikle hayır. Fakat bana kalırsa bu noktada saydığım illegal birlikler çok madur edildi, iki tarafında yaptıkları ihlaller rolü çok şekillendirdi ve belki de rol olması gerektiğinden başka bir şekilde sonuçlandı.

Yöneticiler her ne kadar bu durumun önüne geçmeye çalışsa ve ihlal yapan kişilere ceza yağdırsa da, rol esnasında yapılan bu ihlaller rolün seyrini baştan aşağı değiştirdi diye düşünüyorum.
(örnek; bazı lspd üyeleri RK yapmış ve bu ihlalden ötürü ceza almış olabilir fakat rol esnasında RK yapmasalar belki de rol farklı sonuçlanacaktı. Belki de dört illegal birlik vcpd'ye karşı kafa tutabilecekti.)

Yapılan bu rollerden sonra çoğu kişide heves kalmadı ve çoğu kişi madur edildiğini düşünüyor. Bu hem illegal birlikler hem de VCPD ekibindeki bazı arkadaşlar için bu şekilde.
Öncelikle şöyle. Böyle bir role giriyorsanız eğer rolün sonucunda vurulacağınızı + silahlarınızın gideceğini tahmin etmeniz gerekiyordu. Çatışmak yerine ne yapabilirdiniz? Mekanınızda onlarca gizli ve polislerin bulamayacağı yer var, silahlarınızı oraya saklayıp teslim olabilirdiniz, az önce aklıma gelen küçük bir örnek.

Bana göre ise sizin duvar bugu ve kışkırtmalarınızın karşılığında benim fikrimce departmanında RK hakkı göz ardı edilebilir yani. Siz bir ihlal yapıyorsanız karşı tarafın kusursuz olmasını beklememelisiniz.

''Şahsi'' fikrime gelirsek yaşananlar rolden çok dm yi andırdı. Sunucu içinde aktif bir savaş varken saçma bir rol yüzünden herkes madur oldu, rol ile alakası olmayan, bize karşı elle tutulur bir başarısı olmayan ve sadece IC'de düşmanımız olan birlikler tarafından sanki bizi onlar yok etmişcesine kışkırtıldık/tahrik edildik, VCPD'de rol yapan yöneticilerin durduk yere başı ağrıdı, illegal birlikler aşırı gereksiz bir şekilde silahlarını kaybetti(içerde 50 kişiydik vcpd içerde 50 kişi olduğumuzu nerden bildi?), Hem illegal birlikler hem de VCPD'de rol yapan bazı arkadaşlar şimdi ceza alacaklar.

Elle tutulur bir başarısı olmayan + düşmanınız olan birlik sanırım ben oluyorum. O rolün arka planındaki kişi benim aslında. Hood bölgenizi ilk ben basıyorum ve oraya gelen polis memurlarını vurup suçu sizin üzerinize atıyorum. Bölgede birçok yaralı var ve sizinde balkondan polise ateş etmeniz ile birlikte bu yüksek risk durumunu oluşturuyor. Polislerin ise oraya 10 kişi girmesini beklemeyelim. Yani, oradaki polislerin orayı basması planımın bir parçasıydı.

''Bence'' bu rol iptal edilmeli, çünkü işin temeline baktığında illegal birlikler her ne kadar ''spawn kill'' şikayeti dönse de, olayın VCPD tarafına baktığında içerde 50 silahlı kişi olduğumuzu IC olarak bilme ihtimalleri yoktu. Fakat sunucuya rol saatinde polis akımı oldu, aktif pd sayısı bizim içerde kaç kişi olduğumuzu IC olarak bilmedikleri halde 20'den 40'a çıktı. Ölüp tekrar gelmeler oldu, fear yapmayanlar, yaralı rolü yapmayanlar vs.

Yakardığınız konu tam olarak bu, silahlarınız. Bu role girmek sizin hatanızdı ve hatanızın cezasını çektiniz/çekiyorsunuz. O gece hapse giren PD memurları da oldu, süreleri ne olacak?

Benim açımdan güzel bir roldü, tekrar ediyorum; bug olmadan polisleri alamazdınız.
100
17
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Khanex, SALVO180KM, bertukey, knarre, mydayisruined, Troubadour, Stoppersingle, Alonzo38,
Ihsan, kinginthenorth, IT'S ALL LIES, Climomaniax, BatuhanC the Emperor, jonlakow, Quixes, VictoryTR,
LES ARDENTES,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 09.03.2021 20:04
Rol iptal edilsin, illegal birliklere log incelemesi yapılarak bu iyi niyet suistimal edilmeden silah iadeleri yapılsın. VCPD rolü hiç yaşanmamış gibi olsun ve illegal birlikler olarak yapmaya çalıştığımız role kaldığımız yerden devam edebilme imkanımız olsun.
Arkadaşlarımın ricası üzerine yorumumu değiştiriyorum. "Medeni" şekilde tartışmaya devam edebiliriz.

Yorumunu değiştirmene gerek yoktu. Vaktinde birliğiniz ile peşimdeydiniz, o eski günleri hatırlamanı istiyorum. Sonuç olarak oyun oynuyoruz ve oyunu da eğlenmek için oynuyoruz. Defalarca uyarı yiyen de benim, birliği kapatılan da. Yaptıklarım yanlıştı ve geçmişte kaldı.  Ağlamanın sebebi ise o roldeki kaybettiğin silahların olmalı. Bugları kullanmadan önce bu role girseydin eğer sana hak verecektim, üzgünüm.
Hmmm
1
Haha
13
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
leftyguns,
Tepki yok
Stormcloak the Madman, leftyguns, Conejo, Active, WizAyboLife, EjderMeyvesi, IT'S ALL LIES, jonlakow,
BatuhanC the Emperor, Quixes, VictoryTR, LES ARDENTES, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 09.03.2021 20:08
@bakhtiyar aslında her şeyi açıklamış, spawnkiller, duvar arkasından atılan mermiler OOC hakaretler vesaire vesaire, ek olarak kolluk kuvvetlerine kafa tutmak biraz saçma geliyor sebebi ise bitmeyen bir güce sahip. Kolluk kuvvetlerinin gücü hiçbir zaman bitmez gerekirse ordu indirilir orada o çatışma bitirilir ki bu tarz roller hiçbir zaman yapılmadı, burada tartışmaya gerek yok cezasını alan aldı zaten, iyi forumlar...
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Troubadour, Alonzo38,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#18 - 09.03.2021 20:51
Öncelikle tartışma içerikli açmadığınız fakat konuyu tartışma içeriğine dönüştürdüğünüz için teşekkürler.

Bizim yönümüzden haklı ya da haksız taraf aramıyoruz. Rolü biz de beğenmedik. Buglu interior (bunu kullanan oyuncuların fazla sayıda olması), bugtan öldüğünü sanan PD üyelerinin (50 kişiden şuan 5 kişi ceza almış..) tekrar role dahil olması can sıkıcıydı, evet. Fakat PD'nin inanılmaz güçlü (?) ve rol fırsatı tanımama yorumların içi boş. Eğer dediğin gibi olsaydı, rehine rolü kabul edilmezdi. (Sistemsel bir silahı bile yoktu..) Eksik güç olduklarından dolayı ikinci katta yer edinmiş kişileri bırakıp kendi yaralılarını götürmezdi.. Bir kısım ihlal yaptıysa, cezasını da aldı. İki taraf için de geçerli bir durum, 1-2 kişinin yaptığı ihlalleri oluşum olarak genellendirmek doğru olmayabilir. Bu illegal ve resmi oluşumlar için geçerli.

Ortalama yüz kişinin olduğu bir rol ortamında ve bu silahlı bir rol ise, hata ve kusurların olması çok doğal. Bu hata ve kusurları minimuma indirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çatışma sırasında izlediğiniz yayından da bunu iyi biliyorsunuz. : )

Yayın konusuna da gelirsek, Vice Gaming kanalı haricinde yapılan hiç bir yayınlar bizi ilgilendirmiyor. Vice markasına zarar verecek içerikler yer almadığı sürece bu tür yayınlar ile ilgilenmiyoruz. Eğer yayın sırasında sohbet kanalında ya da yayıncı tarafından size istemediğiniz bir söz söyleniyor, rahatsız ediliyorsanız yayını ilgili yayın platformuna şikayet edebilirsiniz.

Alınan cezaların arasında tabii ki farkta var. Bug abuse ile cezalandırılan kullanıcıların RK ve Spawn Kill ihlallerinden de fazla ceza alması olağan normal. Bug Abuse duruma göre karakter yasaklanmasına kadar gidebilir.

Yöneticiler her ne kadar bu durumun önüne geçmeye çalışsa ve ihlal yapan kişilere ceza yağdırsa da, rol esnasında yapılan bu ihlaller rolün seyrini baştan aşağı değiştirdi diye düşünüyorum.
(örnek; bazı lspd üyeleri RK yapmış ve bu ihlalden ötürü ceza almış olabilir fakat rol esnasında RK yapmasalar belki de rol farklı sonuçlanacaktı. Belki de dört illegal birlik vcpd'ye karşı kafa tutabilecekti.)

O şekilde konuya bakacak olursak, karşı tarafta görünen duvar objesi olup diğer tarafta görünmeyen duvar objesi olmasa da rol tamamen farklı bir şekilde sonuçlanabilirdi.  Öyle olsaydı, böyle olsaydı gibi konulara dalarsak içinden çıkamayız.

Konuyu amacından saptırdığınız ve bire bir tartışmaya girdiğiniz için kapatıyorum. Rol iptali vb. gibi durumların kararı genel sohbet bölümü üzerinden verilmez ve talepde edilemez. Bu tür talepleriniz için Faction Manamagent ile birebir iletişime geçebilir ya da ticket açabilirsiniz.
Haha
3
100
5
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Troubadour, et yiyen çiçek, ble55phemy,
derin devlet bakhtiyar, ble55phemy, jonlakow, et yiyen çiçek, Alonzo38,