Selamlar, öncelikle tüm hata tabii ki illegallerde veyahut departmanda değil bu konu hakkında hemfikiriz. Fakat şöyle bir sorun bulunuyor ki burası bir rp sunucusu. Yani bu ne demek oluyor böyle bir interiorun bir oyuncu/admin hiç farketmiyor, bir rolcü tarafından gerçekten kabul edilmesi başlıca hataydı bence. Duvarların arkasındaki gizli geçitler, görünürde duvar var ama arkasında duvar yok olayları, spawn killin başlamadı vs. vs. Burada büyük bir hata var. Yaklaşık 1.5 aydır SA:MP platformunda rol yapmıyorum fakat olan biteni takip ediyorum. Burada bir hata var değil mi? bence var. Bu interioru gerçekten kabul ederek rol yapan arkadaşlardan şüphe duyarım (kesinlikle hakaret değil, yetersiz rol bilgisi olabilir, hepimiz anne karnından öğrenmedik rol yapmayı.) bence sizin de duymanız gerekiyor. Hadi buradaki interioru geçtim, pd'nin çoğalması çok doğal bir olay olduğu zaman @everyone tagı atılıyor, her birlikte olduğu gibi. (pd'de değilim, öyle tahmin ediyorum) Bu sayede bizim TÜRK -bakın kesinlikle sizle alakası yok TÜRK RP topluluğunun bir hatası- roleplay topluluğumuzun sevdiği şey nedir? silah, aksiyon, çatışma, pursuit vs.vs. değil mi? bence öyle, en azından bir çoğunun olayı bu. Burada yayın açsak bile boş boş devriye atarken izlenmediği gibi, herhangi bir aksiyonda sayının +50 +60lara çıktığını görebiliyoruz değil mi? Neden? Çünkü o olayda bulunan arkadaşların MIX yapabilmesi için. Burada kimse kimseyi kandırmasına gerek yok, mix yapıldı mı? kesinlikle yapıldı. Yapılmadı diyecek olan birlik varsa net bir şekilde yalan söylüyor.
Gelelim diğer ihlallere, spawn kill. Acımasızca, roleplaya o kadar aykırı bir şey ki anlatılamaz zaten. Orada freeze süresi *OBJELERİN YÜKLENMESİ* için bulunuyorken, bu sırada ateş edip onu öldürüp, daha sonrasında affedersiniz ama 'kendini bir şey sanmadı' gülünç bir olay. İzlediğim videolarda adamlar Allen adlı yetkiliyi vururken slowmotion açıp göstermiş. Arkadaşım o admin olabilir fakat karakteri admin değil kendisi admin. Roleplay nedir? diye öğretecek halimiz yok, bu sunucuda oynuyorsanız biliyor olmalısınız. Ne bu hırs? ne bu celal? ne gerek var bunlara öyle değil mi?
Bir diğer ihlal C-BUG, evet arkadaşlar burası CnR sunucusu hırsız polis, kill aldıkça skorunuz artıyor, skor arttıkça renk alıyor ve silahlarınız açılıyor! best one. Bu konu hakkında herhangi bir şey söylememe gerek yok, roleplaydan bir o kadar uzak kişilerin sadece DM üzerine oynadığını bir nevi kanıtladığı bir olay diyebiliriz.
VCPD'nin tek hatası olan Revenge Kill kural ihlali, evet bu da var. İllegaller ne kadar ateş seviyorsa, legal bir şekilde nasıl adam vururum? diye düşünenler de PD'ye giriyor. Kesinlikle inkar etmiyorum, kimse de edemez bence. Ne DM'ciler gördüm çünkü departmanda. Bütün olayda PD'nin tek haksız yanı *bence* revenge kill olayıydı.
Gelelim sonuca, arkadaşlar sunucunun bir roleplay sunucusu olduğunu unutuyorsunuz, hırsınıza ve şiddetinize yenik düşüyorsunuz. Şu zamana kadar 99'dan tutup bir çok sunucuya kadar illegal rollerde bulundum, bir tane dm videom, kafasına silah tutup ss aldığım görselim yok. Neden? neden buna gerek duyuyorsunuz? Adam vurunca, dm videosu atınca yücelmiyorsunuz, aksine gözümüzden düşüyor, iğrenç bir hal alıyorsunuz. Bu tamamen kendi fikrim arkadaşlar, umarım yanlış anlaşılmam. Bu TÜRK SA:MP TOPLULUĞUNUN daha iyi yerlere gelmesini istiyorum. Kininizi vesaire bir tarafa bırakın lütfen.
Not: konu sahibi olarak senin açmanı beklemezdim neden? yaşananlardan sonra discord üzerinden ettiğin aşağılayıcı cümleler, kelimelerin görüntüleri hala duruyor. Bu konuyu açmadan önce neden bunu yaptım? diye düşünüp daha sonra açtığını temenni ediyorum, umarım ettiğin o hakaretlerden ve aşağılayıcı cümlelerden dolayı karşı taraflardan özür dilersin.