MÜŞTERİ BULAMAYAN TAKSİCİ T.A'NIN DRAM DOLU YAŞANTISI... Vice şehrinde en yaygın mesleklerden birisi taksiciliktir. Genellikle şehirde yeni olan, kendi ayaklarının üstünde durabilmek için az da olsa para kazanmak isteyen kişiler, taksicilik yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bunu bazen insanları rahatsız ederek yapan, yaptığı işi fazlasıyla abartan taksiciler de olmuyor değil. O taksicilerden bir kişinin dramını bu haberimizde sizlere aktaracağız. Taksi şoförü T.A, büyük bir dertten şikayetçi. Vice şehrindeki taksicilerin insanların yanına gelip "TAKSİ!" diye bağırdığını gören T.A, bu yöntemi kendisi de denemek isteyince artık taksisine bir tane bile müşteri binemiyor. Vicetung ekibinden muhabirimiz Bruno, onunla bir röportaj gerçekleştirdi. T.A, şöyle konuştu:
Bruno: Bayım! Bayım! Merhabalar, biz habericiyiz, bir röportaj yapmak istiyoruz. Mağduriyetinizi öğrendik, aylardır bir müşteri bulamıyormuşsunuz. Durumu bize açıklar mısınız, nasıl böyle oldu? Nasıl bu hale geldiniz, neden müşteri yok?
"Müşteri alamıyorum!" T.A: Alamıyorum... Müşteri alamıyorum. Her şey, bir arkadaşıma özenmemle ve yanıma gelen bir müşterinin kısa mesafe gitmek istemesiyle başladı. Ben o zamanlar Market Caddesinde park halinde oluyordum. Diyorlardı ki, ben Market Caddesinden Rodeo'ya gitmek istiyorum. Ben de o zamanlar bunu kabul etmez, müşterileri reddederdim. Market Caddesi'nden Rodeo'ya kadar gitmeme değmez, almıyorum dedim. Tanrı da bana öyle bir cevap verdi ki... O günden beri müşteri alamıyorum, binmiyorlar. Daha sonrasında arkadaşım bana şunu söyledi: "Hey T, şöyle bir şey yap: Aracını insanların yanına çek ve "TAKSİ!" diye bağır, o zaman müşteriler gelir." Ben de bu yöntemi denedim, bunu Ocean Docks'ta yaptım. Orada tır süren kişilerden birisi bana saldırdı, halen yara izi duruyor. Daha sonrasında arada sırada yağmur yağar buraya, o biz taksiciler için bir müjdedir. On kişi dışarıda bekler, bir kişi bile bana elini kaldırmaz.
Bruno: Bildiğim kadarıyla durakta çalışıyorsunuz, size hiç mi sıra gelmiyor?
T.A: Geliyor tabii ki ama...
Bu sırada yoldan geçen bir müşteri taksiciye seslendi, taksiciyi gördükten sonra vazgeçti ve gitti! Şok edici anlardı. Bu durumun acısını yaşayan T.A, şöyle konuştu:
"Alabama'ya kadar giden oldu!" Hey! Sırada ben varım! Görmüyor musun? Gel, lütfen... Bak, gördünüz mü? Beni görenler gidiyor, nedenini halen bilmiyorum. Durakta tabii ki sıra bana geliyor ancak hep kısa mesafe! Market'ten Rodeo'ya. Duraktaki diğer arkadaşlarımızdan havaalanına gidenler oldu, San Fierro'ya gidenler oldu, Alabama'ya kadar gidenler oldu! Alabama diyorum! Florida'ya en yakın eyalet, Miami'ye kilometrelerce uzakta! Durakta sıra bana gelince... telefonlar duruyor. Arayan olmuyor. Müşteriler duruyor. Ben en sonunda çıldırdım, bağırdım resmen ama hiçbir şey olmadı. Taksinin önünde kendimi yakacağımı bile iddia ettim ancak hiçbir kişi taksime binmeyi denemedi bile.
"Ben sadece cinsel hayatımı anlatıyorum!" Bruno: Acaba daha önce bir müşteriyi rahatsız mı ettiniz? Bu şehirde yayılmış olup size uğruyor olabilir mi? Mesela çok mu sohbet edersiniz araçta?
T.A: Asla! Ben çok sohbet etmem, yolu da uzatmam. Ben sadece cinsel hayatımdan bahsederim, başka hiçbir şey anlatmam. Karşı cinsle olan ilişkilerimi anlatırım, o kadar.
Bruno: Ama bu sizin özel hayatınız, neden müşterilerle paylaşıyorsunuz?
T.A: Bunlar takside geçen şeyler, taksilerde cinsel sohbetler döner. Benim arkadaşlarım neler anlatıyor, burada beni konuşturmayın! Onların müşterileri Alabama'ya kadar gidenler oluyor, ne hikayeler anlatıyorlar, bir bilsen!
"Artık çocuğum bile taksiye binmiyor!" Bazen çocuğumu alıyorum taksiye, çocuğum biniyor. Onları birkaç metre dolaştırdıktan sonra bırakıyorum. O günden sonra çocuğum ben bir daha bu taksiye binmiyorum dedi, hayatımın en büyük şokunu yaşadım.
Bruno: Gerçekten çok üzücü bir durum bu yani.. Ne yapabiliriz ki sizin için?
T.A: Hadi sizi bırakayım ben, gezelim biraz. Ne dersiniz? Nereye gideceksiniz?
Bruno: İçeride konuşmak zor oluyor, kablolarımız sizi rahatsız eder, yormayalım sizi. Biz zaten yeteri kadar görüntü aldık. Yerimiz hemen ileride, kısa mesafe de almıyormuşsunuz zaten. Teşekkür ederiz.
T.A: Kısa mesafe alı---.... Anladım... anladım.
| | 
● Anasayfa ● Son Dakika ● Blog ● Ekonomi ● Magazin ● Sanat ● Halkın Sesi ● Haber ekle! ● İletişim ● Arşiv
● Çok yakında Vice Social'dayız! |