Konu: Toksikleşen SAMP kitlesi.  (Okunma sayısı 1540 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#40 - 27.05.2020 15:34
"Meyve veren ağaç taşlanır."
:P
Alttaki okunması gereken yazı, bu yazdıklarım benim düşüncelerim
sevgiler.

Madem böyle bir konu var ben de farklı bir açıdan başka bir mevzuya yaklaşayım. Özellikle SAMP oynadığım süre boyunca hem oyuncu, hem de son yıllardaki yönetici kimliğimle birlikte oyuncu gözlemi/insan gözleminden faydalanarak yazıyorum diyelim. Ek olarak en iyi özelliklerimden birisinin gözlem yapma olduğunu düşünüyorum, onu da belirteyim.

Toksikleşen SAMP kitlesi ve 2009-10'lardan beri devam eden bazı durumlar/zihniyetler hakkında çok değişen bir şey olduğunu sanmıyorum. O sıralarda 12-13 yaşında olan forumda ilk defa rol yapan/LSRP nedir bilmeyen veya yeni öğrenen, abilerinden(forumdaki bu işi daha önce kavramış olan kişiler diyelim) gördüğü şeylere özenen ve onlardan aldığı yardımla kendini geliştiren bir takım insanlar oldu. Hatta ben de onların arasındayım denebilir. İnanması belki zor ama evet, bana da 2008'lerde sunucunun yöneticileri/bizden yaşça büyük kimseler /me /do nedir, /b den nasıl konuşulur nasıl konuşulmaz diye anlattı. Ben de o yıllarda bazı adamların kafasında şimdikinin "MTA'cı, Lowu" gibi bir isimle adlandırılıyor olabilrdim. (SAMP'a birlikte başladığım insanların birçoğu da aynı klasmandaydı. Rosato vb.)

Ancak burada iş şöyle ayrılıyor ki o yıllarda forum kültürü çok gelişmiş olmadığından tek amacımız rol yapmaktı. Günde 10 saat de oynuyorsan herkesi oyunda tanıyordun ve totalde 60-70 kişi, tüm karakterlerin birbirini tanıdığı ve bir şekilde rollerin döndüğü, foruma/MSN'e, işin OOC kısmına pek bakmadığımız bir ortam vardı. Arkadaş canlılığı ve iyi niyet konusunda da oranı %95'lerde tutabiliriz istatistik olarak. Yani biz yeni öğrenirken kimse dışlamadı, bunlar salak, rol bilmiyor, sslere bak(ss bile bilmiyorduk gerçi) /me bilmiyor demedi. Bir şekilde yardım gördük ve gördüğümüz yardıma da yıllar boyunca minnettar kalıp bu insanları her fırsatta andık, abi demeyi ihmal etmedik. Sonrasında bu işi biz öğrendik, hem rol nedir, hem de rol yaptığımız alanda kendimizi nasıl daha iyi hale getiririz diye kafa patlattık. (Ita-Ame, Mob vb) ve bir şekilde bu birkaç bin kişiden ibaret olan platformda iyi kötü tanınmış olduk.

Bunu anlatma sebebim şu ki, olayı toxic olma muhabbetine getiriyorum. Bahsettiğim hikayede herhangi bir toxic unsuru yok. Ancak iş bir süre sonra sunucuların çoğalması, rol ekollerinin/türlerinin artması, farklı terimlerin işin içine girmesiyle haliyle sidik yarışına dönüyor. Kim daha iyi rolcü, kim daha iyi birlik, hangisi daha iyi sunucu, onlar V'ci, bunlar br'ci, onlar lsrp'ci, bunlar reality'ci vs vs derken yıllar boyunca herkesin inandığı birkaç durum ve birbirlerine karşı aldığı tavır ve sonuç ortada.

Yıllardır yaptığım gözleme dayanarak şunu söyleyebilirim ki hatta yakın çevrem de halen daha ayakta olan, SAMP'ın ilk sunucusu diyebileceğimiz sunucuyu neden takdir ettiğimi bilir, kendisini SAMP'ın dahisi, eskisi, çok iyisi, süperi, herkesi tanıyan ubermensch'ini gibi gören insanları ne kadar uzak tutarsan = o kadar sağlıklı ortam kafasındayım. O sunucuyu da bu yüzden gayet beğeniyordum örneğin. Vice Roleplay'la ilgili birkaç yerde daha söylemiştim. Başarımız ve bundan sonra da yapmaya çalıştığım şey, "SAMP'ın kanserlerini dışarıda tutmaya çalışmak." (argo olur o yüzden ka**r dememek gerekiyor.)

SAMP'da çok tanınan ve ismi olan/çevresi olan/ekibe koyarsan sana artı katacağını düşünen bir takım isimler vardır, hatta belki 100'den fazla çıkar. Birçok sunucunun da bu hataya düştüğünü sanıyorum ve günü kurtarmaya yönelik hatalardan ibaret. SAMP'da kalıcı bir ortam yaratmanın, özgün bir kitle, kendine ait kurallar, sistemler, zihniyet ve tamamen senin sunucunda bir araya gelmiş isimlerden kaynaklandığını düşünüyorum. Yani Vice Roleplay'i insanlar Manifesto, Ahmet, Mehmet var diye oynarsa ve bu üç isimden ikisi gittiğinde sunucu çökerse o sunucudan gelecek beklenmez. Vice Roleplay'i hiçbir ismin etkisinde kalmadan, bir gün herkesin her yere gelebileceğini bilerek oynarsak ve insanlar görev almak istediğinde, bir şeyi hak ettiğinde de hak ettiği verilirse(en azından benim görüşüm öyle) kalıcı bir ortam yaratmış oluruz. (Bu örneği daha net görebilmek için Vice Roleplay yönetim ekibine göz atabilir, isimlerin kaçını 7 ay önce tanıyor olduğunuza/SAMP'ta ne kadar tanındığına göz atın) 
Olay da burada şu, sunucunun ayakta durması veya insanları çekmesi için herhangi bir tanıdık isme taviz vermene, ona ekstra kazanımlar sağlamana, seni şimdi iyi gösterecek veya +5-10 kişi katacak diye(ne kadar değerli insanlar olursa olsunlar) çekmene gerek yok. Çünkü kısa vadede kurtarmış olsa da uzun vadede her zaman eksi yazacaktır. Vice Roleplay'in 7 ayı bitiyorken bu dönem gördüğünüz Game Admin ve üstü kadronun neredeyse 30 isminden 25'i aynı veya Retired'da ara ara pasiflikten dönüp çıkıyor örneğin. Aylardır birkaç hatalı isim dışında bu konuda da iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum şahsen.

Ha böyle olunca da ne oluyor? Dışarıdan veya herhangi bir yerden algı/provokasyon kasmak ve kendi elindeki insanları uyutmaya/avutmaya devam etmek için, "Orası zaten saçma sapan roller dönüyor, MTAcı hepsi, rol yok, kitle zayif." laflarını duyuyoruz. Oralardan gelen arkadaşlarımız bile "Rollerin böyle olduğunu" bilmiyordum diyor örneğin. Aynı zamanda bu lafları çıkaran insanlar da yine her sunucu açılışında/mevcut sunucusunda Vice Roleplay'dan günde 3 tane birliği çekmeye çalışıyor. (Kalitesizdik ama, ironi değil mi?)

Biz de onlara haters gonna hate diyoruz. Birlik yönetmek veya sunucu yönetmek olsun, başka sunucuları takip edip sürekli onlardan almaya çalışarak bir yere varılmıyor. Kendi yaptığın iş kabul görürse/ilgi çekerse/beğenilrse zaten insanlar sana ilgi gösterir, sen ortamı hazırlarsın gelen gelir. Birlik yönetenler  de gayet iyi bilir ki, herhangi bir isme/oyuncuya/arkadaşınıza binbir kıyamet-ısrar ile çağırdığınızda alabileceğiniz verim maksimum birkaç haftadır. İşin sonunda yine tek kalırsınız. Ancak güzel bir konsept kurup insanlar onu kendi kendine görürse, size sadece ona yol göstermek kalırsa alacağınız verim maksimum olur. İkisi arasında yönetici davet etmek/yönetici yapmak/oyuncu/kitle çekmek olarak da hiçbir fark yok. Aynı durumu sistemsel/teknik/mod tarafından da düşünebiliriz. Sunucunun başında püf noktalardan birisinin "Karakter Özelleştirme" olduğunu düşündük ve tüm planlamayı bunun üzerine yaptık. Yetenek sistemi, başarımlar, karakterlere özgü sözler, incele kısımları, karakterin sürekli kendini geliştirebileceği sistemsel altyapı vb. Her ne kadar farklı ortamlar tarafından (.)alınmış olsa da temelde fikir buydu. Bugün sağda solda eskiden Vice'da geliştiricilik yapan ve bu sayede eline bir takım şeyler alan insanların modu paylaştığını, beklediği reaksiyonu alamayıp daha da mutsuzluğa sürüklendiğini görebilirsiniz örneğin. Bu kadar önemli şeyler değil bunlar, çünkü işin tam olarak modla, sistemle, maple, isimle, 2 tane fazla/eksik admin ile bir ilgisi yok. Tamamen zihniyet meselesi. (Evet maplerimiz de çalınmıştı.)

Toparlayacak olursak, tüm o toxic/flamer/kanser/insanları soğutan insanların ve sıkıntılı tiplerin(Vice'da sıradan bir oyuncu değil, SAMP genelinde bir çerçeveden bakacak olursak)  aslında yeni başlayan ve arkadaşlarıyla rol öğrenmeye çalışan, bu sırada hata yapan insanlardan değil, rolü çok iyi bildiğini düşünen, kendini üstün gören, rolde 10 dakika zaman geçirip photoshop'da 4 saat mesai yaparak şehri kurtaran(güzel SS editlemek iyidir, ona lafım yok yanlış anlaşılmasın.) ve her zaman her konuda "en iyi" olduğunu iddia eden tipler zararlıdır.  Role yeni başlayan adamlar ise gözümde bin kat daha candır. 400 tane karma ismi bir araya getirip 300'ünü bu tarz bir konsepte yeni adapte ediyorsak örneğin şahsen çok daha mutlu olurum. Ki bundan 4-5 ay önce de role Vice'da başlayan(en azından kaliteli/gerçekçi role diyelim) ve bugün insanlara rol öğreten, 45-50 kişilik "Rol Desteği" ekibimizde bulunan  bir ton isim var. Bu da bir nevi başarıdır. (Yıllarca SAMP'da ekip kurup insanlara rol öğretelim abi ya, insan cekjelim yeni adamlr gelsin demenizden bahsediyorum. Evet biz onu birkaç aydır bir ton reklam/masraf ve özel bir ekiple yapıyoruz.)

Bu sayede de zaten dışarıda olan toxic/geçmişte 29 sunucuda adminlik yapmış ve bazı insanları etkisi altına alabilen kişilere de muhtaç olmuyoruz. Haliyle Vice Roleplay'ın da böyle bir muhtaçlığı/ihtiyacı olmadığı için kurallara herkese eşit şekilde uygulayabiliyor. Çünkü x kişisi, x grubu, y ekibi olmadığında da sunucu var olmaya devam edecek. (Aynı kış dönemi bir aralar 70-80 kişiyle rol yaptığımız gibi. Sayının burada pek bir önemi yok.))

Bu sayede 7-8 ay önce ekip kurulurken dediğimiz, "50 tane SAMP dahisi überrolcü olacağına 200 tane rol bilmeyen/yeni başlayan adamla çok daha güzel bir ortam/kaliteli rol yapılır." mottosu bugüne ışık oldu. (o 50 kişide kendini gören normal dostlarımız alınmasın, zaten ben de o eski kitledenim birçok kişi gibi.) ve burada bir şeyleri aklamak için 200 tane rol bilmeyen demiyorum yanlış anlaşılmasın. (DC'deki supplardan 5 lira topluyoruz geyiğini bile ciddiye alıp bazı forumlarda bize karşı provokasyon yapan sığırlar olduğu için mecbur her şeye parantez açıyoruz.) -200 kişiden gerçekten ağır vakalar/sadece ortam bozmaya gelenler varsa gereken yapılıyor ki birkaç uyarıdan sonra zaten sunucudan yasaklanıyorlar. Günlük ortalama ban sayımız da örneği. Kayıtları tutmasak ve bir ton kural olmasa SAMP'da 1000/1000 görmek zor değil yani.--

Geçtiğimiz bir twitch yayınımda benzer muhabbet geçmişti o yüzden böyle bir yazı yazmak istedim, genel olarak düşüncelerim. Detaylarını ve sizden dönüşlerini de yine önümüzdeki günlerde yayında karşılıklı olarak illaki konuşuruz.

Okuyanlar varsa şimdiden teşekkür ederim, Daha güzel ve sağlıklı bir topluluk olmak dileğiyle.  :ohaters gonna hate

« Son Düzenleme: 27.05.2020 15:37 Koala »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#41 - 27.05.2020 16:09
RolePlay dediğiniz şey, karşılıklı kaliteden oluşan her hangi ortamdan bile keyif alabileceğiniz nadir şeylerden. 2011'den Beri aktif olarak RP içerisindeyim, ben hayatımda sampın hiç bu kadar kalitesiz oluşuna şahit olmamıştım. Önceden sövüştüğümüz, aramızı bozduğumuz adamlarla bile bu oyunu oynarken keyif alabiliyorduk. Toplam 40 tane userle, sürekli role play döndüğü ortamlardan çıktıktan sonra, 300-400 user olan yerde insanların rol yapmaktan çekinmesi bile komik. MTA'dan gelsinler, şurdan gelsinler, hadi rol öğretelim kafasıyla bir yere varılmadığı çok açık. Hepimiz ilk başladığımızda, şu an ki kafayla ''troll''dük. Ama şu an sampa akın eden kişiler, 10-15 kişilik arkadaş ortamıyla geliyor. Adamın tek amacı, meslek yapıp, Elegy alıp, Idlewood'da sıfır çizmek :D Altında Elegy'le gangbanger rolü yapan adamla, tek başına hooda gelip sırf kısıtlanmış rollerden faydalanıp, ahkam kesip, sadece kendi eğlencesini düşünerek, karşı tarafı hiçe sayan rolcüleri görmenin kimseyi şaşırtmaması lazım. Samp ortamı hiç değişmedi. LSRP'de iki chatlog yapan adamlar, TR serverlarında kral oldu. Oyun eskiden daha zevkliydi. Herkesin amacı rol çıkartmaktı. Brawl yapıyordun, rol yapalım diye, en azından rol yapalım, ic parayla işimiz yok diye esrarı filanını on dolardan satıyordun. Abeci abeci kırk tane adamı yan yana koyup, en iyisi biziz, en iyisiyiz mantığı yoktu. Çok kişi olanın değil, iyi role play yapanın yerinin olduğu ortamlar vardı. Şimdi sadece sayılara bakılıyor. On kişiyle saçma salak RP yapacağıma, üç kişiyle eğlenerek RP yaparım mantığı yok artık. Ben sampın %90'ıyla kavgalı olduğum için, Boshaft adını burada almadım. Ama ben oyundayken kavgalı olduğum adamlarla bile rol yaparken eğlenebiliyordum. Şu an öyle bir ortam yok. F basalım, sol tik basalım, meslek kasalım, drift atalım. Ben sampta görmediğim kadar sistemi burda gördüm. Eskiden herkes sistem sistem ağlıyordu, şimdi de rol diye ağlıyor. Eskisi kadar zevk vermemesi gayet normal sampın ama bu kadar zevksiz oluşu can sıkıcı. Ortamı bozan, mantıktan uzak olan kimseye ah vah edilmemeli, yasaklanmalı. Oynayacak, öğrenmek isteyen adam bunu her türlü öğrenir zamanında olduğu gibi.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#42 - 27.05.2020 19:53
Şahsen ben oyun kitlesinin toksikleşmesini eskiye oranla bir anda çok fazla yeni oyuncunun ortaya çıkmasına bağlıyorum. İstanbul Roleplay'de (2009/2010 civarı olsa gerek)  ilk başladığım dönemi hatırlıyorum, o dönemlerde sunucular 30 kişi iken bile gayet aktif bir rol ortamı sağlanabiliyordu. Otuz kişinin onda biri bile role yeni başlasa diğer kişilerden rolü öğrenirken sunucunun asıl ortamına etki edemiyordu çünkü oran olarak azdı.

Şuan ise genel itibariyle Türk oyuncu sayısında patlama var. Evet sunucular artık 200-300 oyuncuyu rahatlıkla barındırabiliyor fakat bu sefer de Manifesto'nun deyimiyle SAMP dahisi überrolcü oyuncular azınlıkta kaldı. Tam anlamıyla rol mantığını çözemeyen oyuncular çoğunluk haline gelince bu durum arz-talep dengesini bozdu.  Zamanında Low/Medium RP adı altında ortaya çıkan sunucular diğer sunuculara rol kültürü zayıf, RP'den ziyade Freeroam tarzında gün boyu meslekle para kazanıp ev, araba alma derdine düşen oyuncuları ortaya çıkardı. Zincirin son halkası olarak da SAMP oyuncu kitlesinin talebi artık geleneksel roleplay sunucularından Low/Medium Rp sunucularına kaydı. Günümüz sunucuları da mecburen bu talebe yöneldi. Burada herhangi bir sunucu ayrımında bulunmadan diyebilirim ki artık Türk RP sunucularının şu veya bu şekilde Hard RP konseptine hizmet ettiğini düşünmüyorum. SAMP dahisi überrolcü dediğimiz kişiler de OOC hırslaşmalara girip forum üzerinden rol yapma mantığına girdiler.  Şuan artık OOC tartışmalara girmeyip, gruplaşmalarla işi olmadan rol yapma derdinde olan birlikler kalmadı.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#43 - 27.05.2020 20:33
Idlewood'a gelip bisikletle herkesin üzerinden 20 kez zıplamak, drift yapabileceği bir arabayla köşedekileri ezmek, ortamdan geçerken küfürler edip bunny yaparak kaçmak, 15 kişinin arasına gelip korkusuz bir şekilde küfür etmek ve hatta herkesi dövecek güce sahip olduğunu zannederek kavga bile etmek gibi davranışlarda bulunan arkadaşlara bundan sonra çok güzel sürprizler yapacağım. Bunları yapanlar zaten bu foruma girip de konuyu falan okumayanlar olduğu için en azından diğer herkes görse yeterlidir.

tek başına 10 kişinin içine girip küfür etmeler, dövünce de AGRESİF ROL YAPIYOSUNUZ AMA YHAA demelerden aşırı bıkmış durumdayım.
bir de fear yapma konusunda zaten türk kitlesi hiç alışamadı buna ama hiç değilse fear yapılmıyorsa da ölmeyi/dövülmeyi göze alıp dayak yiyip ordan uzaklaşmak bilinse yeterlidir.
rol bilmeyene lafım yok ama rol bilmeyip de önüne gelene salça olan, izleyip öğrenmeyi beceremeyenlere lafımdır bunlar. Zamanında biz de rol bilmezdik ama yaratıcılığımız olduğu için kıvırabildik. Ama her ufak bir olayda dur gideyim de şunlara bulaşayım nasıl olsa agresif rol yapacaklar hemen gider şikayet açarım, nasıl olsa ölünce de bir şeyim eksilmiyor fear da yapmam kafası olduğu sürece bu böyle devam edecektir.

Umarım ki bu şekilde olaylar devam etmez.

VARAN1 (güzel bir örnektir, herkesin içine girmek ve öldükten sonra bunny yaparak kaçmak, kaçarken de abuk subuk laflar söylemek)
Spoiler: GösterGizle

VARAN2 (bisiklet ile zıplayan Jack Sweet, bu bisikleti gördükten sonra önümdeki karakterin de adını görmeden geçmeyiniz.)

VARAN3 (bu arkadaş bunny yaparak gidiyordu sonra yazdığı şey belliydi, admin izledi ve sonrasında zaten banlandı.)

VARAN4 (bisiklet ile sürekli zıplarsanız bir süre sonra bu şekilde paket olabilirsiniz)
« Son Düzenleme: 28.05.2020 02:22 ronaldinho »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#44 - 27.05.2020 21:46
Zenciler dört köşeyi kuşatmış  "burası bizim len m*" modundalar fakat heriflerin tanıtımı bile yok. :(  ((lafım bazı zencilere hepsi değil)) Vice da 1000kişilik sunucunun v2 sürümü olacak gibime geliyor allah korsn
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#45 - 30.05.2020 04:55
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

« Son Düzenleme: 31.05.2020 18:13 Anarchist »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#47 - 31.05.2020 18:18
@Anarchist

İki tarafta banlanmış zaten bence bu konu üzerinde çok fazla durmaya gerek yok şayet bu konuyu tarafların birbirine laf sokması/gönderme yapması için açmadım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#48 - 31.05.2020 18:26
@Anarchist

İki tarafta banlanmış zaten bence bu konu üzerinde çok fazla durmaya gerek yok şayet bu konuyu tarafların birbirine laf sokması/gönderme yapması için açmadım.

O zaman bunu en başında açık şekilde "Costello Birlik Tanıtımı" içeriğini paylaşarak bize açık açık toksit diyen kişi/kişilere söyleyecektiniz. Benim dediğim onların attıklarından kat kat daha uzak. Tabi ki konuda bir kavga arayışım yok. Daha önce de kimseyle forum üzerinden ağız dalaşına girişmedim bu niyette biri olmadığımı beni tanımadan anlayamazsınız. Uyarınız için teşekkür ederim. @nimphelos
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#49 - 07.08.2020 02:00
Her geçen gün sayıları artıyor. Umarım SAMP TR platformu bir gün herkesin huzur içinde rol yapabileceği bir ortama dönüşür.  :-\ Allahtan sunucuda fazla yok, olan da anlaşıldığı an uzaklaştırılıyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok