Bende sizin aranıza katılayım ve kendi genel görüşlerimi belirtmiş olayım;
Uzun zamandır ekipte bulunan ve bir çok farklı görev alan, oyun yetkilisi kıdemine ulaşan bir platform üyesiyim. Sunucuya 2019 Kasım aylarında başladım ve o zamandan beri oynamaya devam ediyorum, o zamandan beri neler geçti neler gitti. Artık bir topluluk olduğumuzun farkında olmak gerek, topluluğu değer kılan şey üyeleridir. Bu topluluğu geliştirmek sadece yönetime kalmış bir değil aksine herkesin elinde olan bir şey, genellikle sunucuya her yıl 2 büyük güncelleme geliyor. Platformu en iyi seviyesine ulaştırmak, yapacağımız ar-ge öneri tasarıları ve detayları, gerisi yönetime kalıyor. Gerçekten deneyimli ve yetenekli geliştiriciler, bu işi hakkıyla yaptığından eminim. Diğer sunucuların aksine, karakter başvurusu ile alan üstüne deneyimsiz olanlara en iyi şekilde rol deneyimi vermek aksi giden bir şey var ise platformdan uzaklaştırmak. Kısaca yeni üyelere ilk yönetim bakış açısı bu. Herkes farkındadır ki, zeppelin güncellemesi gerçekten büyük yankı uyandıran ve gerçekten yeni üyelerin daha çok dikkat çektiği bir yenilik oldu. İlk olarak the world is yours güncellemesi olarak duyurulan ardından self control ismine çevirelin bir güncelleme adıyla yenilikler artık bu akşamdan itibaren oyunculara sunulacak. Şundan eminim ki, yeni oyuncuların gelmesi aksine oynamaya devam eden olan oyuncuların daha çok dikkatini çekeceği bir güncelleme oldu ama yeni oyuncularında şunu bilmesi gerek ki, platformun en iyi zamanında geldiklerini bilmek gerek. Şuan başlamak ile hiç bir şey için geç değil, sunucu illegal tarafa bi tık daha destek vermesi aşikar. Senaryolar olsun, geliştirilen ve yeni getirelen sistemler olsun legal oyunculara ve polis/medikal oyunculara nazaran daha fazla gelmesi. Aslında zeppelinde de böyleydi ama karşı tarafın unutulduğu söylenemez. Her ne kadar illegal tarafı düşünülmüş olsa da gelecekte legal oyuncuları düşünülmeyecek anlamına gelmez. Yeni ve farklı, samp platformuna değer kılacak bir çok güncelleme geleceğinden eminim. İllegal ve polis departmanı bir sunucunun bel kemiğidir, ikisini en iyi seviyede tutmak gerekir ki sunucunun düzeni bozulmasın. Devlet senaryoları, illegal taraf senaryoları oyuncular ve sunucu üzerinde ki hikaye (gidişat) büyük bir etkisi olduğunu söylemek gerek. İki tarafta pasif kalmaması gerek, bir şeylerin dönmesi ve kararlar sonucunda bir noktaya varılacağın da bilinmesi gerek. Aynı terazi olarak düşünebiliriz ben şuan ki düzen/eşitliğin tam kıvamında olduğun kanaatindeyim;

Ek olarak VCPD'de var olan ve şuan getirilen sistemlerin gayet iyi olduğu bir düzeyde. Ek olarak VCPD'ye SWAT araçlarına zırh, barikat sisteminde taktik mermi geçirmeyen kalkan, uydu sistemi vs. bir çok şey gelebilir ama onları da ölümsüz veya çok güçlü kılar. Yani her şeyin bir düzende olması gerektiğinin kanaatinde olacağım ki bu benim şahsi düşüncem. Karşı çıkılabilir veya çıkılmaz, orası bilinmez. Gelelim illegal tarafta olan dönen olaylara düşüncem, yukarıda hood onaylı birliklerin yeni kurulan birliklere karşı daha çok avantajı konusundan Manifesto'nun cevabına hemfikirim. FM üyeleri ve yöneticilerini, birlik kuracaklara yardımcı olmak ve denetlemek ilk başta gelen yardımlarından biridir. Her birlik yöneticilerin görüşleri dikkate alınır ve not tutulur, kısaca günlük tarzında. En beğendiğim tarafı da bu, dediğin şey havada kalmayıp dikkate alınıp tartışılır, hemfikir olur veya olunmaz bir karar alınır. FM ekibi veya yönetim ekibi, hiç bir zaman oyuncuyu veya açılan birlikleri desteklemeyecek diye bir kavram yok. Bir şeyleri kanıtlamak gerek, güven vermek gerek bunların sorumluluğunu almak gerek, biraz üstünden geçip ne durumda, ne yapıyorlar şuan da, konsept devam ediyor mu diye analizler yapılması, bunlar perde arkası yapılan şeyler. Bunları oyuncu farketmeyebilir, kanaatinde olmayabilir. Kısaca 3-5 üyeli birlikler bile, yönetim ekibinin haberi oluyor. Sunucuda açılan çok farklı cazip gelen rol konseptleri ise yönetim tarafından destekleniyor. Yeni açılan birliklerin, yol katetmesini gerektiğini, illegal birlik kurallarına uymasını gerektiği, birlik üyelerin ve yöneticilerin minumum temiz sicil kaydı, yaptığı roller ve oyun içi yaptığı anlaşmalar, bir çok yoldan para kazanılması, itibarın yapılması, şehirde tanınman vs. vs. bir çok etmen bulunuyor hood onayı alman yolunda, pek fazla illegal rol yapmadım ama illegal ile haşır neşir ve hatta hood onaylı birliklerde bulunanlar süreçleri iyi bileceğinden eminim.
Self Control güncellemesinde, normal oyuncuların veya hood onayı olmayan birliklerin ticaret yapabileceği, bir şeyler satabilieceği, bir şeyler elde edebileceği bir sistem bulunuyor. Hood onaylı birlikler ise, onayı olmayan veya normal oyunculara silah finanse edebileceği, normal oyunculardan hızlı bir şekilde parça satın alıp işleyebileceği bir düzeyde gelen sistemler. Haraç ve üstüne ek olarak yenilenmiş gasp sistemi sistemi ise, hood bölgesinde ve tehlikeli bölgede yapabileceği belirtilmiş yani kısaca yine iki taraf düşünülmüş, tek farkı hood bölge daha avantajlı ki zaten böyle olması gerek, her konuda eşit olmamak gerek ve bir şey elde etme arzusunu uyandırmak.
Her ne olursa olsun, sunucu düzenine bozan ve gidişatını etkileyen olaylar veya gelişmeler, oyuncuların fazla rahatsız olan olaylar, gun-rp fazlalığı vs. gibi örnekler yönetim tarafından dikkate alınıp, bir şekilde geçici/kalıcı çözüm bulunur veya ortadan kaldırılır. Yani sunucu artık dm roleplay olucak, bu ne abi her gelen silah çekiyor vs. her gelen tehdit ediyor, bunlar korkursuz/durdurulmaz oldular diye bir şey olacağından korkuya kapılanlar yanılgıya uğrayacaklar.
@zift in kift senin görüşlerine de dikkate aldım ve kendi fikirlerimi yazdım ek olarak (
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=112565.0) bu güncelleme konusunda da bir çok fikir belirtilmiş ve kuşku duyduğu şeyler yazılmış onlara ithafende yazmış oldum.
Legal rollere yönelik, Thorin'in hazırladığı konuda (
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=108830.0) bazı şeylerin sadece sistemle değil, rolle yapılabileceği ve bir çok şeyin rolle geliştiğini belirtiyor. Çok iyi hazırlanmış konu, üstünden 2 ay geçsede...