Konu: Yaz Güncellemesi: Self Control Güncellemesi Hakkında Görüş ve Beklentileriniz  (Okunma sayısı 1509 defa)

#10 - 11.07.2021 02:10
Var olan şeyler geliştiriliyormuş gibi bir his oldu içimde, sanki bu güncellemede zeppelin gibi veya kış dönemi güncellemesi gibi farklılıklar göremeyeceğiz gibi bir şey...

Önceden duyurmadan, güncellemede görseydik bir heyecan kaptırabilirdi ama canlı yayınlarda ağızdan kaçan çoğu şey şuan heves edilesi şeyler değil. Vercettinin geleceği söylenmişti örneğin veya Valachinin güç kaybettiği Zeppelinden beri tekrarlanıyor. Silah sisteminde değişikliğe gidileceği de söylenmişti. ViceSocial da değişeceği söylenmişti, hâla bakımda.

Sadece 3, 4, 7, 8 numaralı fotoğraflar güncelleme için bende bir şeyler uyandırdı. Daha önceden söylenince veya ortaya konulunca hevesi kaçıyor gibi sanki. Zeppelinde hiç tahmin etmediğimiz eklentiler geldiği için gerçekten muazzam karşılandı ancak bu güncellemede aynı şey olur mu bilmiyorum, belki ben biraz paranoyak davranıyorumdur ama en azından benim beklentilerimi karşılamayacak bir güncelleme gibi duruyor.

göreceğiz
Güncelleme sadece bundan ibaret olmayabilir. Eğer Spoiler veriyorlarsa önce en küçüklerinden verirler, bunlar en küçüğü denebilir. Önyargı yapmaya gerek yok, güncellemede bizi şaşırtabilecek sürpriz sistemler de gelebilir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 12.07.2021 01:04
yükseğiz gayeet :minigun:  :vice:
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 12.07.2021 01:12
Ben Diaz'ın ve Vercetti'nin hikayeyi nasıl etkileyeceğini merak ediyorum. Yöneticiler alternatif bir evren oluşturmuş ve bu evrende gta vc'nin hikayesinin aşkına Diaz ölmemiş gibi duruyor. Veyahut Diaz ve Vercetti Vice Şehri'nin en güçlüsü olmak için bir rekabete girip birlik sahiplerine "tarafınızı seçin" denilebilir. Diaz ve Vercetti'nin taraflarını tutan birlikler arası bir savaş falan filan çıkabilir. Belki de şuan saçmalıyorumdur bilinmez. Fakat hikayeyi en iyi tamamlayan olay "Vercetti'nin ve Diaz'ın bir zamanlar imparatoru oldukları bu şehri emeklilik için terk etmiş ve zamanı geldiği için şehire tekrar taşınacakları için şehirdeki en güçlü örgüt olan Valachi'nin ipini çekmeye çalışıyorlar" şeklinde falan olabilir.

Saçmaladım mı?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 12.07.2021 01:42
En çok gelecek olan mapleri merak ediyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 15.07.2021 21:30
Açıkcası konudaki ilk yorumumda belirttiğim fikrim güncelleme videosundan sonra değişmedi. Nedenlerini aşşağıda sayacağım ancak yazıya geçmeden önce şunu söylemek istiyorum; bunlar benim görüş ve fikirlerim. Benim fikirlerimi çürütmek zorunda değilsiniz, benim fikrime eleştiri yapmak zorunda değilsiniz. Bu konunun genel amacı herkesin bu güncelleme hakkında fikir belirtmesidir. İnsanların; birbirlerinin fikirlerine karşıt görüş yayınlayıp tartışma çıkarması değil.

Şunu kesinleştirelim, bu güncelleme Zeppelin kadar büyük bir güncelleme olmadı. Peki ya neden? Çünkü Zeppelin dönemi SAMPın her kesimini hedef alıyordu. İnsanlar bu dönemde "şimdi oyuna başlarsam iyi büyürüm" diyebiliyordu. Ancak bu güncellemede gerçekten bu mümkün değil, bu güncellemede yeni insanlara değil de sunucudaki insanlara zemin hazırlanıyormuş edasını yakaladım. Çünkü ne var ne yok tamamen senaryo ve tüm yönelimler hood onaylı birliklere yönelik. Şuanda bir birlik açarsanız haraç kesemiyorsunuz örneğin, mutlaka hood onayı almanız gerekiyor bu güncelleme ile birlikte. Ve hood onayının da kolay alınmadığını biliyoruz. Buna diğer örnekler de gösterilebilir. Örneğin Zeppelin videosunda "Tüm illegal karakterlere gelecek görev sistemi!" deniliyordu, insanlar kendi aralarında değil de görevlerle vakit geçirmenin çok daha iyi olacağını bildiği için geçtiler. Ancak sonuç; sadece hood onaylı birlik üyelerine yapılıyormuş. Aynı şekilde Plaza, tüm oyuncular tarafından kullanılabiliyor.

Şunu söyleyebiliriz;

Zeppelinde:
Alıntı
Bireysel görev sistemi
Bireysel soygun sistemi
Bireysel plaza sistemi
Bireysel ilan sistemi

Self Controlde:
Alıntı
Hood Onaylılara haraç sistemi
Hood Onaylılara taraf seçme hakkı
Hood Onaylılara ucuza silah alma hakkı
Hood Onaylılara özel gasp etme sistemi

Güncellemenin derinliklerine indiğinizde aslında güzel olan şeyin güncelleme değil de doğrudan video olduğunu fark ediyorsunuz. /şimdi burada linçlenmek istemiyorum, güncelleme elbet güzel ancak yeterli değil./ Birkaç defa izledikten sonra videonun %80ini tahmin edebiliyorsunuz zaten. Videoda bulunan Tommy Vercettinin gelişi, Diaz'ın gelişi, Valachinin güç kaybetmesi, Crime Three tablosu, Cortezin yatına iç exterior, yeni silah sistemi... Hepsi daha önce duyurulmuş şeyler. Bunları güncellemede güzel yapan tek şey videodaki edit. Ve büyük ihtimal de her zamanki gibi Democrituss yapmıştır editi, belli oluyor.(Nraxy de olabilir) Bu güncelleme ile birlikte zaten illegal altyapının sağlam olmadığı Vice Roleplay platformunda herşeyin cıvkından çıkacağı fikrine kapılmaktan kendimi alamıyorum. Herkesin yakındığı Kurtlar Vadisi, Cio Baba rolleri hâla hood onaylı birliklerde üst rütbedeki insanlar tarafından tekrarlanıyor. Bu rollere de şikayet açınca sadece uyarı alıyorlar. Ben bunu da, @Rosato 'suz, @balvenie 'siz, @vatansever 'siz FM ekibine bağlıyorum. Şuanki FM ekibinin tek görevi birlik tanıtımlarını onaylamak/arşive atmak gibi görünüyor. Ne aylardır hotline var ne de başka bir şey. Bir proje kurdum bir projeyi de ortak bir şekilde yönettim. İki birlik projesinde de(biri 80li sayfalara kadar dayanmışken 2 ayı geçmişti) en ufak bir yönetim eli değmedi. Herşey oyunculardan beklenip sonra da ulu ortada "En uzun kalan birlik en kaliteli birliktir" denilmesini kesinlikle yanlış buluyorum. Çünkü kaliteli bulduğunuz birlikler zaten yönetimden destek alan, ayrıcalıklı hood onaylı birlikler. Siz bu güncellemede bu birlikleri zaten oldukları konumundan üzerine çıkarırsanız insanlar destek almayacağı için ne sunucuda birlik kurmak isteyecekler ne de sunucuya başlamak isteyecekler. Bu güncellemeyi ben, Zeppelin gibi yeni bir dönem başlangıcı değil, dönemi geliştirme güncellemesi gibi görüyorum. Çünkü bu güncellemede gelen hemen hemen her şey zaten sunucuda var olan şeyleri geliştiriyormuş edasını yakaladı. Örneğin yeni kurulan birlikler bu güncellemeden en ufak bir yarar sağlamayacak.(haraç kesemeyecek, silah siparişi veremeyecek, bölgesinde gasp yapamayacak, Veya bu sunucuya başlayacak birisi için bu güncellemede değişen tek şey sanırım mapler ve birkaç ara düzenlemeler. Ben lojistiği büyük güncelleme maddesi olarak saymıyorum, alışageldiğimiz bir şey. Madencilik ise yine hood onaylı birlikler üzerine kurulmuş bir sistem, her ne kadar bireysel yapılabiliyor olsa da öyle.

Tabii gereken bir çok ufak tefek şey düzeltildi, giderildi. En güzeli olarak düşündüğüm forum eski ruhuna kavuştu. Bu yazdığım yazı "güncelleme kötü!" olarak değil, Zeppelin kadar iyi olmadığını belirttiğim bir yazıdır, iyi geceler.

Ama onca yazıya rağmen yaptığınız herşey 10/10luk, güzel düşünülmüş şeyler. Yapılan şeylerin kötü olduğunu söylemediğimi 3. defa belirtmek istiyorum, her şey muazzam. Sadece ilk yorumumda belirttiğim gibi en azından benim beklentilerimi karşılamadı. Ama bu güncelleme gelmese bile yine de oynayacaktık öyle değil mi?

100
1
Mutlu
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
karizmatik devrimci,
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
balvenie,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 15.07.2021 21:40
Direkt youtube'da attığım yorumum

Gelen tüm harita güncellemeleri harika olmuş. Vice Mall'ın o iğrenç(evet, üzgünüm) görüntüsü ortadan kalkmış ve yerine aşırı estetik bir model gelmiş, çok başarılı.

Birliklere seçim sunma olayı aşırı hoşuma gitti. Getirdiği ekstralar da cabası tabii. Bu da çok başarılı.

Madencilik sistemi ve silah sistemi çok hoşuma gitti. Umarım madencilik MMORPG kafasında ilerlemez. İnsanların ortada kükürt satılır demesini istemezdim. Bunun yerine silah kasacak birliklerin madenci kiralaması daha hoş olurdu. Fakat yine de madenci önünde kükürt satılır diyenleri görmek üzer beni. Onun dışında gayet iyi.

Forumda karanlık tema olmayacak fakat yine de göz yorucu bir forum olmayacak gibi. Ayrıca header ve şu en aşağıdaki zımbırtı gayet hoş olmuş. Umarım dönem arasında değiştirilmez.

Social çok güzel olmuş, büyük bir çileden kurtarmışsınız ilgili adminleri. Ayrıca daha kolay olmuş. Başarılı.

Haraç sistemi ve gasp sistemi güzel olmuş. Başka yorum yapmaya bile gerek yok.

Silah sistemine tekrar gelirsek kolaylaştığını sanmıyorum aksine "daha rahat" oldu diyebilirim. Fakat güzel düşünülmüş bir sistem. İşleyişte de sıkıntı çıkarmayacağına eminim.

Lojistik firması birilerinin cebini çok hızlı dolduracak. Bu iletimi okuyan arkadaşlara tavsiyem paranız varsa bu işe girin. Ben garibanım giremeyeceğim. Bunun dışında sistem gayet iyi. Oyunculara tercih imkanı sunmak bu platformlar arasında en iyi başardığınız iş. Takdir etmek gerek.

Ünlü sistemi en beğenmediğim yenilik oldu. Açık olayım. Eğer bir sanatçı varsa ortada ve ürünlerini görüp sık sık ona maruz kalıyorsam bir süre sonra ünlü birisi olduğunu bilmiş olurum. Şimdi hiç tanımadığım bir insanın kafasında prodüktör gördüğümde ya da sanatçı gibi bir şey gördüğümde mixing ile yaklaşma durumum olacak. Bu yüzden bu sistemi desteklemiyorum. Umarım ileride değişikliğe gidilir.

Bu dönem videosunda PD ve MD taraflı güncellemelere dair bilgiler paylaşmanızı da isterdim, onun olmaması üzdü.

Bu zamana kadar hazırlanan hiçbir trailer kötü değildi, gayet iyiydi. Bu seferki de gayet iyiydi. Genel olarak heyecan yaratmayı başardı. Cuma gününü dört gözle bekliyor olacağım.

10 üzerinden puanım 10.  Güncellemede emeği geçen herkesin eline sağlık
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#16 - 15.07.2021 22:07
Spoiler: GösterGizle
Açıkcası konudaki ilk yorumumda belirttiğim fikrim güncelleme videosundan sonra değişmedi. Nedenlerini aşşağıda sayacağım ancak yazıya geçmeden önce şunu söylemek istiyorum; bunlar benim görüş ve fikirlerim. Benim fikirlerimi çürütmek zorunda değilsiniz, benim fikrime eleştiri yapmak zorunda değilsiniz. Bu konunun genel amacı herkesin bu güncelleme hakkında fikir belirtmesidir. İnsanların; birbirlerinin fikirlerine karşıt görüş yayınlayıp tartışma çıkarması değil.

Şunu kesinleştirelim, bu güncelleme Zeppelin kadar büyük bir güncelleme olmadı. Peki ya neden? Çünkü Zeppelin dönemi SAMPın her kesimini hedef alıyordu. İnsanlar bu dönemde "şimdi oyuna başlarsam iyi büyürüm" diyebiliyordu. Ancak bu güncellemede gerçekten bu mümkün değil, bu güncellemede yeni insanlara değil de sunucudaki insanlara zemin hazırlanıyormuş edasını yakaladım. Çünkü ne var ne yok tamamen senaryo ve tüm yönelimler hood onaylı birliklere yönelik. Şuanda bir birlik açarsanız haraç kesemiyorsunuz örneğin, mutlaka hood onayı almanız gerekiyor bu güncelleme ile birlikte. Ve hood onayının da kolay alınmadığını biliyoruz. Buna diğer örnekler de gösterilebilir. Örneğin Zeppelin videosunda "Tüm illegal karakterlere gelecek görev sistemi!" deniliyordu, insanlar kendi aralarında değil de görevlerle vakit geçirmenin çok daha iyi olacağını bildiği için geçtiler. Ancak sonuç; sadece hood onaylı birlik üyelerine yapılıyormuş. Aynı şekilde Plaza, tüm oyuncular tarafından kullanılabiliyor.

Şunu söyleyebiliriz;

Zeppelinde:
Alıntı
Bireysel görev sistemi
Bireysel soygun sistemi
Bireysel plaza sistemi
Bireysel ilan sistemi

Self Controlde:
Alıntı
Hood Onaylılara haraç sistemi
Hood Onaylılara taraf seçme hakkı
Hood Onaylılara ucuza silah alma hakkı
Hood Onaylılara özel gasp etme sistemi

Güncellemenin derinliklerine indiğinizde aslında güzel olan şeyin güncelleme değil de doğrudan video olduğunu fark ediyorsunuz. /şimdi burada linçlenmek istemiyorum, güncelleme elbet güzel ancak yeterli değil./ Birkaç defa izledikten sonra videonun %80ini tahmin edebiliyorsunuz zaten. Videoda bulunan Tommy Vercettinin gelişi, Diaz'ın gelişi, Valachinin güç kaybetmesi, Crime Three tablosu, Cortezin yatına iç exterior, yeni silah sistemi... Hepsi daha önce duyurulmuş şeyler. Bunları güncellemede güzel yapan tek şey videodaki edit. Ve büyük ihtimal de her zamanki gibi Democrituss yapmıştır editi, belli oluyor.(Nraxy de olabilir) Bu güncelleme ile birlikte zaten illegal altyapının sağlam olmadığı Vice Roleplay platformunda herşeyin cıvkından çıkacağı fikrine kapılmaktan kendimi alamıyorum. Herkesin yakındığı Kurtlar Vadisi, Cio Baba rolleri hâla hood onaylı birliklerde üst rütbedeki insanlar tarafından tekrarlanıyor. Bu rollere de şikayet açınca sadece uyarı alıyorlar. Ben bunu da, @Rosato 'suz, @balvenie 'siz, @vatansever 'siz FM ekibine bağlıyorum. Şuanki FM ekibinin tek görevi birlik tanıtımlarını onaylamak/arşive atmak gibi görünüyor. Ne aylardır hotline var ne de başka bir şey. Bir proje kurdum bir projeyi de ortak bir şekilde yönettim. İki birlik projesinde de(biri 80li sayfalara kadar dayanmışken 2 ayı geçmişti) en ufak bir yönetim eli değmedi. Herşey oyunculardan beklenip sonra da ulu ortada "En uzun kalan birlik en kaliteli birliktir" denilmesini kesinlikle yanlış buluyorum. Çünkü kaliteli bulduğunuz birlikler zaten yönetimden destek alan, ayrıcalıklı hood onaylı birlikler. Siz bu güncellemede bu birlikleri zaten oldukları konumundan üzerine çıkarırsanız insanlar destek almayacağı için ne sunucuda birlik kurmak isteyecekler ne de sunucuya başlamak isteyecekler. Bu güncellemeyi ben, Zeppelin gibi yeni bir dönem başlangıcı değil, dönemi geliştirme güncellemesi gibi görüyorum. Çünkü bu güncellemede gelen hemen hemen her şey zaten sunucuda var olan şeyleri geliştiriyormuş edasını yakaladı. Örneğin yeni kurulan birlikler bu güncellemeden en ufak bir yarar sağlamayacak.(haraç kesemeyecek, silah siparişi veremeyecek, bölgesinde gasp yapamayacak, Veya bu sunucuya başlayacak birisi için bu güncellemede değişen tek şey sanırım mapler ve birkaç ara düzenlemeler. Ben lojistiği büyük güncelleme maddesi olarak saymıyorum, alışageldiğimiz bir şey. Madencilik ise yine hood onaylı birlikler üzerine kurulmuş bir sistem, her ne kadar bireysel yapılabiliyor olsa da öyle.

Tabii gereken bir çok ufak tefek şey düzeltildi, giderildi. En güzeli olarak düşündüğüm forum eski ruhuna kavuştu. Bu yazdığım yazı "güncelleme kötü!" olarak değil, Zeppelin kadar iyi olmadığını belirttiğim bir yazıdır, iyi geceler.

Ama onca yazıya rağmen yaptığınız herşey 10/10luk, güzel düşünülmüş şeyler. Yapılan şeylerin kötü olduğunu söylemediğimi 3. defa belirtmek istiyorum, her şey muazzam. Sadece ilk yorumumda belirttiğim gibi en azından benim beklentilerimi karşılamadı. Ama bu güncelleme gelmese bile yine de oynayacaktık öyle değil mi?

Videoyu ancak kabataslak inceleyebildim. Etiketlendiğim için bildirim geldi, ona istinaden okuyup yorum yapmak istedim:

Fikir babalarına sevgiler, marjinal fikirler çıkmış ama ya istişare yalınkat yapılmış, ya da henüz yayımlanan kısım eskiz halinde. Biraz daha spesifik inceleyeyim,
İki farklı masa işleri daha karıştıracak. Var olan ekolojik sistemi bozacağını düşünüyorum. Elbette bunlar da benim kişisel fikrim, ki umarım yanılırım. Valachi'nin çöküşü de aniden olmalıydı, en azından rol dahilinde bir şeyler yapılmalıydı. Hotlineler ile desteklenebilirdi. (3 aydır girmiyorum, eğer yapıldıysa yersiz eleştiri için özür diliyorum)  Aynı şekilde taraf seçme olayı da forumdan değil de oyun içerisinden olsa daha şahane olurdu.

Farklı bir konuya değinmeden ufak bir satır açayım, Zeppelin ve Self Control güncellemeleri arasındaki bireysellik - gruplaşma bâbında yaptığın tespit bence gerçekten çok güzel.

Lakin, bariz belli olan emekler karşılığında birkaç eksiklik göz ardı edilebilir, bence edilmeli de. Ayrıca OY'nin başında zannederim ki şu an Manifesto var, gemi su alsa dahi -yazının başından beri illegal roller adına konuşuyorum- bir şekilde toparlar. Eminim uzun vadeli A-B-C planı yapmıştır, merak etmeyin.

Birkaç ay içerisinde umarım tekrar rollerin içerisinde olacağım. Gördüğüm eksikleri de yazarım, yönetim inceler; kafalarına yatarsa kapatırlar. Hepsi işinde ehliyet sahibi insanlar, herhangi bir noksan olursa dahi zamanla elverişli hale getireceklerini düşünüyorum.
Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
zift in kift,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#17 - 15.07.2021 22:12
Okuduğum şeyler ve videolardan sonra şunları söyleybilirim.
Başta çok güzel falan demiştim fakat sonradan çok güzel olmadığını düşündüm çünkü  her şey fazla sistemselleştirilmiş gibi geldi, onaylı birliklere ait NPCler vesaire bana çok fazla geldi. Her araba kazasında insanların silah çekip sıkmasını çok fazla görebileceğimizi düşünüyorum, ek olarak ben başvuru sistemininde değişebileceğini düşünüyordum fakat o yönde bir değişiklik gelmemiş gördüğüm kadarıyla. Fazla DM yiyeceğimizi düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok