Konu: Yaz Güncellemesi: Self Control Güncellemesi Hakkında Görüş ve Beklentileriniz  (Okunma sayısı 1792 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 15.07.2021 22:26
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#21 - 15.07.2021 22:28
bilemedim
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#22 - 15.07.2021 22:37
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#23 - 15.07.2021 22:43
Eklenen yeniliklerin yanı sıra , var olan bugların ve insanların keyfini kaçıran şeylerin fixlendigi bir güncelleme görüyorum ve bu bugların fixlenmesi oyunucunun ve sunucunun rol kalitesini arttıran en büyük etkenlerden birisi bence.
(masasandalye bugu, anim bugu, vs) gibi bugların fixlenmeleri , sunucuya mükemmel katkı sağlayacak.
Eklenen yenilikler de balla  birlikte kaymak oluyor tabi ki zaten günden güne güzelleşen rollerimizin üstüne bir de bal sürüyorlar.
Misal "ck komutu" benim favorim oldu , yanlış anlaşılmasın adminleri çok beklediğimizden değil, her şeyin daha kolay olması tabi ki işimize geliyor :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#24 - 15.07.2021 22:47
Spoiler: GösterGizle
Açıkcası konudaki ilk yorumumda belirttiğim fikrim güncelleme videosundan sonra değişmedi. Nedenlerini aşşağıda sayacağım ancak yazıya geçmeden önce şunu söylemek istiyorum; bunlar benim görüş ve fikirlerim. Benim fikirlerimi çürütmek zorunda değilsiniz, benim fikrime eleştiri yapmak zorunda değilsiniz. Bu konunun genel amacı herkesin bu güncelleme hakkında fikir belirtmesidir. İnsanların; birbirlerinin fikirlerine karşıt görüş yayınlayıp tartışma çıkarması değil.

Şunu kesinleştirelim, bu güncelleme Zeppelin kadar büyük bir güncelleme olmadı. Peki ya neden? Çünkü Zeppelin dönemi SAMPın her kesimini hedef alıyordu. İnsanlar bu dönemde "şimdi oyuna başlarsam iyi büyürüm" diyebiliyordu. Ancak bu güncellemede gerçekten bu mümkün değil, bu güncellemede yeni insanlara değil de sunucudaki insanlara zemin hazırlanıyormuş edasını yakaladım. Çünkü ne var ne yok tamamen senaryo ve tüm yönelimler hood onaylı birliklere yönelik. Şuanda bir birlik açarsanız haraç kesemiyorsunuz örneğin, mutlaka hood onayı almanız gerekiyor bu güncelleme ile birlikte. Ve hood onayının da kolay alınmadığını biliyoruz. Buna diğer örnekler de gösterilebilir. Örneğin Zeppelin videosunda "Tüm illegal karakterlere gelecek görev sistemi!" deniliyordu, insanlar kendi aralarında değil de görevlerle vakit geçirmenin çok daha iyi olacağını bildiği için geçtiler. Ancak sonuç; sadece hood onaylı birlik üyelerine yapılıyormuş. Aynı şekilde Plaza, tüm oyuncular tarafından kullanılabiliyor.

Şunu söyleyebiliriz;

Zeppelinde:
Alıntı
Bireysel görev sistemi
Bireysel soygun sistemi
Bireysel plaza sistemi
Bireysel ilan sistemi

Self Controlde:
Alıntı
Hood Onaylılara haraç sistemi
Hood Onaylılara taraf seçme hakkı
Hood Onaylılara ucuza silah alma hakkı
Hood Onaylılara özel gasp etme sistemi

Güncellemenin derinliklerine indiğinizde aslında güzel olan şeyin güncelleme değil de doğrudan video olduğunu fark ediyorsunuz. /şimdi burada linçlenmek istemiyorum, güncelleme elbet güzel ancak yeterli değil./ Birkaç defa izledikten sonra videonun %80ini tahmin edebiliyorsunuz zaten. Videoda bulunan Tommy Vercettinin gelişi, Diaz'ın gelişi, Valachinin güç kaybetmesi, Crime Three tablosu, Cortezin yatına iç exterior, yeni silah sistemi... Hepsi daha önce duyurulmuş şeyler. Bunları güncellemede güzel yapan tek şey videodaki edit. Ve büyük ihtimal de her zamanki gibi Democrituss yapmıştır editi, belli oluyor.(Nraxy de olabilir) Bu güncelleme ile birlikte zaten illegal altyapının sağlam olmadığı Vice Roleplay platformunda herşeyin cıvkından çıkacağı fikrine kapılmaktan kendimi alamıyorum. Herkesin yakındığı Kurtlar Vadisi, Cio Baba rolleri hâla hood onaylı birliklerde üst rütbedeki insanlar tarafından tekrarlanıyor. Bu rollere de şikayet açınca sadece uyarı alıyorlar. Ben bunu da, @Rosato 'suz, @balvenie 'siz, @vatansever 'siz FM ekibine bağlıyorum. Şuanki FM ekibinin tek görevi birlik tanıtımlarını onaylamak/arşive atmak gibi görünüyor. Ne aylardır hotline var ne de başka bir şey. Bir proje kurdum bir projeyi de ortak bir şekilde yönettim. İki birlik projesinde de(biri 80li sayfalara kadar dayanmışken 2 ayı geçmişti) en ufak bir yönetim eli değmedi. Herşey oyunculardan beklenip sonra da ulu ortada "En uzun kalan birlik en kaliteli birliktir" denilmesini kesinlikle yanlış buluyorum. Çünkü kaliteli bulduğunuz birlikler zaten yönetimden destek alan, ayrıcalıklı hood onaylı birlikler. Siz bu güncellemede bu birlikleri zaten oldukları konumundan üzerine çıkarırsanız insanlar destek almayacağı için ne sunucuda birlik kurmak isteyecekler ne de sunucuya başlamak isteyecekler. Bu güncellemeyi ben, Zeppelin gibi yeni bir dönem başlangıcı değil, dönemi geliştirme güncellemesi gibi görüyorum. Çünkü bu güncellemede gelen hemen hemen her şey zaten sunucuda var olan şeyleri geliştiriyormuş edasını yakaladı. Örneğin yeni kurulan birlikler bu güncellemeden en ufak bir yarar sağlamayacak.(haraç kesemeyecek, silah siparişi veremeyecek, bölgesinde gasp yapamayacak, Veya bu sunucuya başlayacak birisi için bu güncellemede değişen tek şey sanırım mapler ve birkaç ara düzenlemeler. Ben lojistiği büyük güncelleme maddesi olarak saymıyorum, alışageldiğimiz bir şey. Madencilik ise yine hood onaylı birlikler üzerine kurulmuş bir sistem, her ne kadar bireysel yapılabiliyor olsa da öyle.

Tabii gereken bir çok ufak tefek şey düzeltildi, giderildi. En güzeli olarak düşündüğüm forum eski ruhuna kavuştu. Bu yazdığım yazı "güncelleme kötü!" olarak değil, Zeppelin kadar iyi olmadığını belirttiğim bir yazıdır, iyi geceler.

Ama onca yazıya rağmen yaptığınız herşey 10/10luk, güzel düşünülmüş şeyler. Yapılan şeylerin kötü olduğunu söylemediğimi 3. defa belirtmek istiyorum, her şey muazzam. Sadece ilk yorumumda belirttiğim gibi en azından benim beklentilerimi karşılamadı. Ama bu güncelleme gelmese bile yine de oynayacaktık öyle değil mi?

Öncelikle sunucu üzerinde var olan birlik sistemi ve düzeni bize göre iyi. Çünkü başından beri korumaya çalıştığımız ve kurulan birliklerin idrak etmesini istediğimiz şey, Vice Şehrinde yıllardan beri kurulu olan bir düzen var, birliğinizi buna göre açın/alt seviyeden başlayın, zamanla yükselin felsefesiydi.

Buna bağlı olarak açılan tüm birlikler gelişim sürecini  baştan yaşamak üzere açılmalı, alttan gelmeli, ezilmeli, diğer birlikler tarafından hor görülmeli. Son üç ayda sadece Valachi/yönetim 4 farklı toplantı yaptı ve bu toplantıların ikisinde, 6 farklı hood onaylı birlikten istedikleri birlikleri masaya davet etme hakkını tanıdı. Yani yapılan organizasyonlara, Hood Onaylı X Birliği iki farklı dost birliğini(kendisine çalışan diğer birlikleri vs) davet edebildi. Tüm birliklerle iletişime geçilip rollerde olanak sağlandı.

Bunun yanında da, bahsettiğim şekilde bir sistem kurmak istediğimiz için önceliğimiz her zaman hood onaylı birlikler ya da şehirde zaman geçiren birlikler olmuştur. Olay burada ne kadar uzun süre açık tutarsan iyisin meselesi değil, ama bu değil diye de her birlik ikinci gününden terör de estiremez. Bu şehirde iş yapmak istiyor musun? O halde kendini kanıtlamalısın. Bu şehirdeki insanlar seni kabul etmeli. Birkaç  hafta, belki birkaç ay önce şehirde yer edinmelisin. Yeni birlikler buna uygun oynayarak hareket ederse istedikleri konumlara gelirler. Son örnek buna Van Ness.

Sunucu üzerinde bireysel oyuncuların yapabileceği birçok şey var, buna artık birlikleri de dahil ettik. Bunun yanında, yapılan tüm sistemlerde yine bireysel oyuncuların da sistemlere girişme hakkı var. Madende bireysel bir oyuncu çok değerli bir şeyi çıkarıp/üretip başkalarına satabilir örneğin. Birlik şartı yok. Haracı neden hood onaylı topluyor dersen de, bölge sahibi olman için hood onaylı(kabul görmüş bir sokak sahibi) olman gerekiyor zaten. Haliyle, haracı bundan başkası toplayamaz.

Videoyu izleyerek bu tarz yapılan yorumlar biraz yetersiz veya eleştiri değil tamamen kendi düşünceni diretme gibi duruyor açıkçası. Bu sunucuda bugüne kadar 20 binden fazla hesap geldi geçti, o yüzden artık bir şeyleri fark edebiliyoruz. Hoşlandığın/sevdiğin/beğendiğin/yanında takıldığın insanlar senin gözünde çok iyi, onların hareketleri de iyi. Onların dışında gelişen her şey senin gözüne görünmez/dikkatini çekmez, yok gibi var edilir. FM eskisinden daha aktif ve oyuncu yanlısı bir süreç izliyoruz, tüm olay bundan ibaret.

Like
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Hammarskjold,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#25 - 15.07.2021 23:09
Alıntı
Öncelikle sunucu üzerinde var olan birlik sistemi ve düzeni bize göre iyi. Çünkü başından beri korumaya çalıştığımız ve kurulan birliklerin idrak etmesini istediğimiz şey, Vice Şehrinde yıllardan beri kurulu olan bir düzen var, birliğinizi buna göre açın/alt seviyeden başlayın, zamanla yükselin felsefesiydi.

Buna bağlı olarak açılan tüm birlikler gelişim sürecini  baştan yaşamak üzere açılmalı, alttan gelmeli, ezilmeli, diğer birlikler tarafından hor görülmeli. Son üç ayda sadece Valachi/yönetim 4 farklı toplantı yaptı ve bu toplantıların ikisinde, 6 farklı hood onaylı birlikten istedikleri birlikleri masaya davet etme hakkını tanıdı. Yani yapılan organizasyonlara, Hood Onaylı X Birliği iki farklı dost birliğini(kendisine çalışan diğer birlikleri vs) davet edebildi. Tüm birliklerle iletişime geçilip rollerde olanak sağlandı.

Bunun yanında da, bahsettiğim şekilde bir sistem kurmak istediğimiz için önceliğimiz her zaman hood onaylı birlikler ya da şehirde zaman geçiren birlikler olmuştur. Olay burada ne kadar uzun süre açık tutarsan iyisin meselesi değil, ama bu değil diye de her birlik ikinci gününden terör de estiremez. Bu şehirde iş yapmak istiyor musun? O halde kendini kanıtlamalısın. Bu şehirdeki insanlar seni kabul etmeli. Birkaç  hafta, belki birkaç ay önce şehirde yer edinmelisin. Yeni birlikler buna uygun oynayarak hareket ederse istedikleri konumlara gelirler. Son örnek buna Van Ness.

Sunucu üzerinde bireysel oyuncuların yapabileceği birçok şey var, buna artık birlikleri de dahil ettik. Bunun yanında, yapılan tüm sistemlerde yine bireysel oyuncuların da sistemlere girişme hakkı var. Madende bireysel bir oyuncu çok değerli bir şeyi çıkarıp/üretip başkalarına satabilir örneğin. Birlik şartı yok. Haracı neden hood onaylı topluyor dersen de, bölge sahibi olman için hood onaylı(kabul görmüş bir sokak sahibi) olman gerekiyor zaten. Haliyle, haracı bundan başkası toplayamaz.

Videoyu izleyerek bu tarz yapılan yorumlar biraz yetersiz veya eleştiri değil tamamen kendi düşünceni diretme gibi duruyor açıkçası. Bu sunucuda bugüne kadar 20 binden fazla hesap geldi geçti, o yüzden artık bir şeyleri fark edebiliyoruz. Hoşlandığın/sevdiğin/beğendiğin/yanında takıldığın insanlar senin gözünde çok iyi, onların hareketleri de iyi. Onların dışında gelişen her şey senin gözüne görünmez/dikkatini çekmez, yok gibi var edilir. FM eskisinden daha aktif ve oyuncu yanlısı bir süreç izliyoruz, tüm olay bundan ibaret.

Yazdığım yazı zaten en başta belirttiğim gibi bir eleştiri değil görüş yazısıydı, bana göre düzen kötü ve X X X kişilerinin olmamasından kaynaklanıyor; size göre güzel, FM daha aktif ve oyuncu yanlısı olduğundan kaynaklanıyor. Tamamen tartışmaya açık bir şey, bu yazıda ne güncellemenin kötü olduğunu ne de emeksiz olduğundan bahsettim.

Birlik düzenlerinin kötü değil yetersiz olduğunu söylemiştim. Zaten söylediğin her şeyi yaşamış bir Pierini projesini @shotofwhiskey ile kurmuştuk. Söylediğin gibi çökmüş bir organize suç ailesinin bağlantısı... bölge kavgasıyla Wehner birliğinden defalarca tokat yemesi, Gentilini birliğine hiç alakası olmadığı halde haraç ödemesi ve orada daha çok ezilmek istemediğinden Little Italy'e geçişi, orada finansal anlamda yükselişi ve en son sayfalarda beklemediğimiz bir durumda DMe kayması sonucu kapatış. Şu zamana kadar o birlikte hep eğlendik, söylediğin gibi de geçti. Ancak yönetimin ilgisi yetersizdi, örneğin Wilowfield'deki Gentilini birliğinin gelip East Vice'daki bölge kavgasına karışması sonrasında da iki birliğe haraç kesmesini ben mantıklı bulmuyorum. Ama FM mantıklı buldu ve olay orada kapandı. Bu sadece fikir ayrılığıdır, eleştiri veya kötüleme değil.

Ayrıca bireysel şeyler yok demedim, bahsetmediğim için ve yazdığım şeyi tek taraflı düşünüp beni aklında kurguladığın için büyük ihtimal öyle algıladın. Bahsettiğim şey zaten bireyselliğin bu güncellemede az olması; Zeppelinde fazla olması sebebiyle Zeppelinin bu güncellemeden daha güzel olduğuydu.

Ayrıca en son dediğine de katılmıyorum. (fm olana değil, yanında bulunduğun yazısı. banlanmayalım şimdi)
« Son Düzenleme: 15.07.2021 23:13 zift in kift »
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Veurnex,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#26 - 15.07.2021 23:16
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#27 - 15.07.2021 23:20
Sunucuda rol dönmediği ya da boş kalındığı zaman yapılabilecek sistemlerden en az bir tane gelseydi daha güzel olurdu fakat şu an gayet güzel ve uğraşılmış duruyor her şey.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok