Konu: Thatcher Kane - #96526  (Okunma sayısı 185 defa)

#0 - 03.08.2025 19:22
Thatcher Kane

Adı: Thatcher Kane 
Doğum Tarihi: 15/04/1996 
Uyruk: Amerikan (İspanyol kökenli) 
Doğum Yeri: San Diego, California

Thatcher Kane, 1996 yılında San Diego’da, İspanyol kökenli, sade bir işçi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Babası bir oto tamircisiydi, annesi ise küçük bir sağlık merkezinde gece vardiyalarında çalışıyordu. Kane'in çocukluğu sessizdi; ne fazla neşeli ne de fazla karanlıktı. Hayat, durağan ama ağırlığını hissettiren bir ritimle akıyordu.

18 yaşına geldiğinde, lise diplomasını aldıktan hemen sonra orduya katılma kararı aldı. Ne kahramanlık hayalleri vardı ne de büyük hedefleri. Aradığı şey net değildi, ama o dönem hayatındaki sessizliği kırmak için bu adımı attı.

Kısa sürede Özel Kuvvetler bünyesinde çeşitli görevlerde yer aldı. Ancak görevlerde hiçbir zaman bir liderlik pozisyonunda olmadı. Emirlere uyan, verilen işi yapan, gereğini sorgulamadan yerine getiren biri olarak tanındı.

Görev Geçmişi:

Irak (Musul, 2016): Şehir içi arama-tarama operasyonlarında yer aldı. Günlerce süren sokak devriyelerinde sessizlik ve belirsizlikle yüzleşti.
Alıntı
Spoiler: GösterGizle
Suriye (Rakka, 2017): Gözetleme ve güvenlik destek ekibindeydi. Operasyonların çoğunda kenarda ama tetikte durdu.
Alıntı
Lübnan (Bekaa Vadisi, 2019): Bölgedeki Amerikan çıkarlarını korumaya yönelik görevlere dahil oldu. Süreç boyunca birçok yerde "beklemek" ve "görmek" onun göreviydi.
Alıntı
Afganistan (Kunar, 2020): Patika yollar, konvoy güvenliği, gece nöbetleri… Görevler sıradandı ama üzerindeki yük her geçen gün artıyordu.
Alıntı
Afrika Boynuzu (Somali sınırı, 2022): Orduya göre önemsiz bir görevdi; ona göre ise sessizliğin en çok duyulduğu yerlerden biriydi.
[/size]
Alıntı

10 yıl süren görev süresinin ardından, yavaşça içindeki yorgunluk kabardı. Ne şehit olan dostlarının isimlerini hatırlamak istiyordu ne de başarı belgelerini saklamak. 28 yaşında, hiçbir tören istemeden görevden ayrıldı.

Vice Şehrin'e yerleşti. Büyük planları yoktu; savaşlar bitmişti ama içindeki uğultu sürüyordu. Hayatına devam etmeye çalışıyor. Herkes gibi sıradan biri gibi görünmeye... Ama içinde hep bir tetikte olma hâli, geçmişin silik izleriyle beraber yaşıyor.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 03.08.2025 19:23
Yeni Üniforma

Vice City’ye yerleştiğinde Kane’in tek arzusu sessizlikti. Savaşın bıraktığı izler hâlâ içindeydi ve bu şehir, geçmişi susturabilecek kadar gürültülüydü. Gecelerini sahile yakın, loş ışıklı bir barda geçiriyor, birasını yudumlarken kendinden kaçıyordu. Her şeyden uzak, kimseye hesap vermek zorunda olmadan...

Ta ki bir gece, barın köşesindeki televizyondan gelen bir anons dikkatini çekene kadar:

Vice City Polis Departmanı 45. Dönem Akademi Başvuruları Açılmıştır.

O an bir şey oldu. Belki tesadüf, belki de hayatın yeni bir adım atması için gönderdiği sessiz bir çağrıydı bu. Yapıp yapamayacağından emin değildi ama uzun süre sonra ilk kez bir amaç hissediyordu. Ertesi gün başvurusunu yaptı. Günler sonra kabul edildiğini öğrendiğinde içinden geçen şey bir zafer değil, sade bir “tamam” duygusuydu.

Altı ay süren akademi zorlu geçti. Bedeni hazırdı, yılların disiplininden çıkmıştı ama zihni bambaşka bir mücadeleyle karşı karşıyaydı. Askerde düşmanı tespit edip yok etmek yeterliydi. Burada ise önce düşünmek, ölçmek, anlamak gerekiyordu. Artık sadece arkadaşlarını değil; bir çocuğu, bir sivili, sokakta yürüyen masum bir insanı da hesaba katmak zorundaydı.

Mezuniyet günü geldiğinde ona “Stajyer Memur” rozeti verildi. Üniformayı giydiğinde ilk düşündüğü şey, onun artık sadece bir kıyafet değil, bir yük olduğuydu. Vice City sokaklarına adım attığında bu yükü her adımda hissediyordu. Her siren sesi, geçmişten bir yankı getiriyor, her devriye yürüyüşü başka bir anıyı tetikliyordu.

Ama artık savaş alanı Vice City’ydi. 
Ve görev bu kez yalnızca hayatta kalmak değil, başkalarının hayatını korumaktı. 
Sessizliğini cebine koydu, rozetini göğsüne. 
Thatcher Kane için ikinci perde başlamıştı.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 03.08.2025 19:23
Günün Ardından

Vice City geceleri dışarıdan parlayan neonlarla dolu gibi görünür ama Kane için şehir, devriye sonrası sessizliğin ta kendisidir. 
Rozeti cebine atar atmaz şehir başka bir hâl alır onun için — daha boş, daha yavaş.

Genelde eve gitmek için acele etmez. Arabası Sabre’ye biner, biraz şehirde dolanır. Özellikle virajlı arka yolları sever; orada müzik çalmaz, camı açar, motorun sesini dinler. O sesi başka hiçbir şeyle değişmez.

Sabre onun oyuncağı değil, sığınağıdır. Her vidasını kendi sıkmıştır, her çizik bir hatıradır. Torpido gözünde Amerikan bayrağı işlemeli küçük bir kumaş, cüzdanında da bayrak rozeti taşır. Bazen ne için savaştığını unutur gibi olur, sonra göz ucuyla o bayrağa bakar ve sessizce başını sallar. 
“Devam,” der içinden.

Evde televizyon açmaz. Gürültü değil, sessizlik rahatlatır onu. Kitap okur — genelde eski asker anıları, biraz da strateji kitapları. Sayfaları çevirmek, kafasını toparlamanın en net yoludur. En sevdiği kitap hep elinin altındadır; bazı cümleleri ezbere bilir.

Yalnızlıktan şikâyet etmez. Bazen bir bira açar, masaya koyar, bir yudum alır. 
Sanki geçmişle oturmuş da bir anlaşma imzalıyormuş gibi… 
Her yudumda biraz daha düşünür, biraz daha susar.

İnsanlara mesafeli davranır. Çocukları izler ama gülümsemez. Yaşlılara yardım etmez ama yol verir. 
O, dikkat çekmeden kendi yolunda yürüyen biridir. Üniforma onu resmî yapar belki ama içindekini değiştirmez.

Thatcher Kane için bazı görevler vardiya bitince biter… 
Ama bazıları, hiçbir zaman gerçekten başlamaz bile.

Alıntı
Alıntı

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 03.08.2025 19:27

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 03.08.2025 19:36
yaparrrrr
friendly
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
friendly tepkisini veren kullanıcı(lar):
Thug1,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 03.08.2025 19:56
“Stajyerden Memurluğa”
Thatcher Kane, VCPD Akademisi'nden başarıyla mezun olduktan sonra, yeni rozetini elinde tartarken eski telefonunu cebinden çıkardı. Yıllardır görevlerde arada bir aradığı annesini, bu kez farklı bir sebeple arayacaktı.

Telefon birkaç kez çaldıktan sonra, yaşlı bir kadının sesi açıldı:

Thatcher Kane: Anne… Benim, Thatcher.
Anne: Oğlum… Sesin iyi geliyor bu sefer. Bir şey mi oldu?
Thatcher Kane: Bugün resmi olarak memur oldum anne. Akademiyi bitirdim.
Anne: Aferin sana yavrum… Ama kaçıncı görev oldu bu? Kaç yıl geçti aradan? Yetmedi mi hâlâ?
Thatcher Kane: Biliyorum… Ama bu farklı. Artık sokaklardayım, insanlara yardım ediyorum. En azından öyle hissettiriyor.
Anne: Ben yaşlandım oğlum. Arada bir sesini duyuyorum sadece. Hep bir şeylerin içindesin. Askerlikti, akademiydi… Şimdi de polislik. Yalnız kalmaktan korkmuyorum ama… Senin hayatın hiç başlamadı gibi geliyor bana.
Thatcher Kane: Elimden başka bir şey gelmiyor. Bu şehirde insanlar karanlığın içinde kayboluyor anne. Ben hiç değilse bir ışık gibi durmaya çalışıyorum.
Anne: Senin kalbin zaten ışık oğlum… Yeter ki yansıtmayı unutma. Ama bir gün… Lütfen bir gün, sadece kendin için de yaşa.
Thatcher Kane: Sana söz veremem anne… Ama çabalayacağım.
Anne: Bir gün seni kapımda görmek isterim. Saçların beyazlamadan, kalbin yorulmadan…
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 04.08.2025 23:34
Thatcher Kane - 04.08.2025 Akşam Vardiyası Günlüğü

Temple bölgesinde araç dışıydık.
Telsizden gelen ihbar oldukça ciddiydi: silahlı bir şahıs ve potansiyel sivil tehlikesi.

Hiç vakit kaybetmeden yöneldik. Olay yerine ilk ulaşan ekip bizdik.
Şüpheli bizi fark ettiği anda ateş açtı, biz de anında karşılık verdik.

Alıntı
Sonuç: Şüpheli etkisiz hale getirildi.
Yerde yatan hareketsiz beden...
Ben alışığım böyle sahnelere.
Ama çevredeki siviller için travmatik bir görüntüydü.

Bölgeyi hızla güvenli hale getirdik, prosedürleri uyguladık.
Departmana dönüş, rapor vakti.
Her detayı not ettim. Uzun, ayrıntılı ve yorucu bir süreçti ama bu işin doğasında var.

Günün sonunda görevimizi tamamladık.

Sivil hayata kısa bir mola…
Biraz nefes almak iyi geldi.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.08.2025 23:40
Thatcher Kane - 04.08.2025 Mesai Sonu: Sivil Hayat Günlüğü

Evet, sonunda sivile çıktım.
Bu sıcak Vice City havası bana gerçekten iyi geliyor. Gün boyu görevlerin ardından evime dönüp güzel bir duş aldım.
Bazı alışkanlıklar hâlâ üstümde — askerlik bırakmıyor insanı hemen.

Gecenin ilerleyen saatlerinde her zamanki bara uğradım.
Biranın serinliği eşliğinde otururken fazla konuşkan, hafif kilolu bir kadın yanıma yaklaştı.
Kibarca sohbet ettik ama uzun sürmedi.
Bir şekilde ortamdan sıyrılıp gerçek huzura ulaştım:

Askeri kitaplarım ve rock müziğim.

Bazı geceler, gerçekten sadece sana aittir.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.08.2025 20:15
05.08.2025 – Sabah Vardiyası Günlüğü
Thatcher Kane

Yangın Müdahalesi 
Sabah vardiyam, Temple bölgesinden gelen bir yangın ihbarıyla başladı. 
Binanın alt katında çıkan yangına müdahale için, itfaiyenin talebi üzerine olay yerine sevk edildik. 
Hızlıca barikatlandırma yaparak bölgeyi güvenli hâle getirdik. 
Çevredeki siviller endişeliydi, özellikle çocukların yüzündeki korkuyu unutamam. 
Görev kısa sürdü ama yüksek dikkat gerektiriyordu.

Bir Yardım, Bir Nefes 
Yangın sonrası devriye sırasında, karşıdan karşıya geçmeye çalışan yaşlı bir teyzeye denk geldim. 
Trafiği yavaşlattım, yolun karşısına geçmesine yardım ettim. 
“Koruyup hizmet etmek” bazen yalnızca bir slogan değil, gerçekten yaşanması gereken bir duruştur.

Trafik Kazası Müdahalesi 
Mesai sonuna yaklaşırken Commerce bölgesinde küçük çaplı bir trafik kazası yaşandı. 
Taraflar arasında arabuluculuk yaparak durumu büyümeden çözdüm. 
Polis sadece suçla değil, toplumla da ilgilenmeli. 
Sükûnet, sabır ve sağduyu…

“Sakin ama sorumluluğu yüksek bir vardiya daha sona erdi.”

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok