Konu: Daniel_Fenver türkçe terim  (Okunma sayısı 114 defa)

#0 - 15.01.2021 13:28

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Daniel_Fenver
Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 13-11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:Türkçe Terim

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Türkçe terim kullanımı

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): N/A

#1 - 15.01.2021 16:51
Selamlar, şikayette bahsi geçen türçe terimin; "Anneni karını kızını sikerim senin." cümlesine dayanarak açtığını varsayarak (Görüntülerde karakterimin adına başka bir cümle göremedim.) savunmamı yapıyorum.

Kelimelere baktığımız da; "Mother - Wife - Daughter - F*ck - Your" cümle bazında baktığımızda ise; "I will fuck your Mother, wife and daughter." şeklinde çevrilebilir. Burada aga, yegen, koç, reis gibi türkçe jargonunda bulunan kelimeler kullanmadım. Malum ingilizceden türkçeye çevirerek oyun oynuyoruz. Wife kelimesini eşin şeklinde çevirmek çok nezih bir ağıza kaçıyor. Ve karakterim serseri.

Eklemek istediğim bir diğer konu ise;

Karakterimin ağzından çıkan cümle size karşı söylemediği bir cümle. Size karşı bir ihlal, hatta bir başkasına karşı bir ihlal söz konusu değilken, bir oyunucuyu böylesine anlık bir yargıyla şikayete itham etmek doğru değil. En azından düşüncem ve oyundaki ihlallere Brystal Piru birliği olarak yaklaşımımız bu yönde. Çözüm odaklı olmak, oyuncuyu ortama adapte etmek daha sağlıklı. Malum Idlewood, belki de bu tarz olayla en maruz kalan kişileriz. Ve oyun içinde çözüm odaklı davranıyoruz. Size de öneririm. İyi günler keyifli roller, yetkilinin kararı bekleyebiliriz.

#2 - 15.01.2021 19:00
Savunma yeterli, K&A.