Konu: [09.01.2021] Pakrad Kasparov - OOC Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 1432 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#20 - 10.01.2021 16:01
Dostlar böyle 2 taraf şikayetle uğraşıcağına dolandırmakla uğraşıcağına söyleseydiniz size beleşten interior exterior yapardım ne gerek var oyun için bir birinizi dolandırmaya kavga etmeye?

Tüleyman aka Sulozzy#2245

#21 - 10.01.2021 16:02
Dostlar böyle 2 taraf şikayetle uğraşıcağına dolandırmakla uğraşıcağına söyleseydiniz size beleşten interior exterior yapardım ne gerek var oyun için bir birinizi dolandırmaya kavga etmeye?

Ya bir dur ortalık zaten karışık

#22 - 10.01.2021 16:35

Ya kardeşim,seni ilgilendiren bir durum var mı burada ? Şikayete sen neden atlıyorsun ? Beni savunmanı ya da karşı tarafa yardımcı olmanı isteyen var mı şu anda ?Neden ortalığı karıştırıyorsun ?

#23 - 10.01.2021 16:55

Moderasyonda.

Şikayet konusu inceleme adına kilit.

#24 - 10.01.2021 18:49
Merhabalar, incelendi.

Karmaşıklaştırmaya gerek yok, basit düşünerek birlikte bu problemi çözeceğiz.

Birincisi, discord kanıtları bir insiyatif baz alınmadıkça kanıt niteliğine sayılmaz, bu kuralı eski oyuncularımız olarak iki tarafında bildiğini farz ediyorum.
İkinci kısıma geçelim, iki taraf da aslında bakarsak metagame yapıyor. İki tarafta oyunla ilgili olan konuları oyun dışarısından uzun uzun konuşarak planlamış, anlaşılamayınca da şikayette çare bulmuşsunuz.

Size soruyorum, niçin tüm bunları OOC olarak planladınız? neden rollerinize yansıtmadınız? neden bu anlaşmaları rolde yapmadınız?

Cevap açık, SA:MP'da pek çok oyuncunun yaptığı gibi kendinizi discord arkadaşlığına, oyun dışı arkadaşlığa kaptırdınız. Çünkü oyun dışında öyle ya da böyle birbirinize bir şekilde naz geçiriyorsunuz. Lakin biz buna dair bir sürü kural barındırıyoruz.

İşe OOC  anlaşmaları dahil ettiğiniz ve rolün etiğini OOC olarak yaptığınız konuşmalarla bozduğunuz gerekçesiyle buradaki durum dolandırıcılık olarak değerlendirilmiyor, hemen hemen her şeyi platform dışı discord kanallarından yürütmüşsünüz.  Yaptığınız bu şeylerin çoğunu da oyuna yansıtıyorsunuz, bu kural ihlali burada açığa çıkıyor.

Taraflar arasında da OOC bir gerginlik açık, hatta bu durum tarafların birbirine OOC kinlenmesine ve aşırılıkçı davranışlara kadar gidebilir gibi görünüyor, bunu öngörüyoruz. Bu durumu düzeltmeye ve bu konuyu atlatmaya bakın, iki eski oyuncu, ikisi de büyük kitlelere hitap ediyor, ikisinin de sunucumuzda önemli bir yeri var. Kitlelere yanlış örnek olmaya son verin "her birlik lideri kendi birliğinin adminidir" iyi roller dilerim.

VC:RP Yönetimi olarak bu durumu gözardı etmeyeceğiz, iki taraf da METAGAME kapsamında cezai işlem görecek.