Konu: [09.01.2021] Pakrad Kasparov - OOC Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 1426 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.01.2021 22:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Pakrad Kasparov - @bakhtiyar

Olaya dahil olan şahit karakter adı: @KOKAINCI - @Zayt - @Rodextill - @Efecho - @peace @Fatih 

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: Uzun bir zaman dilimine yayıldığı için net bir tarih ve saat vermiyorum.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ferhat kardeşimiz yaklaşık 2 hafta kadar önce bize Map yapımı için geldi ve Interior ihtiyacı olduğunu, daha önceden kendisine Exterior konusunda yardımcı olduğumuz için bizi tercih ettiğini söyledi ve bir şey yaptırmak istediğini söyledi.Interior fiyatlarını ortalama söyledim ve ortalama bir mekanın bile 400-500.000 tutabileceğini kendisine belirterek işe başladım ve paradan yana sıkıntısı olmadığını söylediği,sunucu içerisinde bilinen bir insan olduğu,en önemlisi de OOC dolandırıcılığın yasak olmasına güvenerek map yapımına başladık.

Map'in yapım aşamaların da sürekli olarak Discord üzerinden bizi ziyaret etti,sohbet muhabbet gırgır şamata güzel günler geçirdik ve 1 haftalık bir süreçte Interior'u tamamladık.Günlerce emek verdiğimiz,kendimin 1 gün işe gitmeden uğraştığım Interior'a çektiğim fiyat çok fazla şey istemesi sebebi ile 750.000$ olarak bir fiyat çıkarttım kendisine.Fiyatı çok buldu,pazarlığa oturduk ve fiyat yavaş yavaş düşerken,kendisini iyi bir insan olarak bilmem ve insiyatifli davranarak Mapper ekibimizi ikna ederek fiyatı 500.000$'a çekmem de yeterli olmadı ve kendisi 400.000$ teklif etti.Ben de o paralara bu mapi teslim edemeyeceğimi,herkesin emeğine haksızlık olacağını belirttiğim zaman kendisin,herkes şahittir ki "O zaman şöyle yapalım,400.000$ Nakit + Sevkiyat geldiği zaman 2-3 deagle ateşlerim" tarzında bir vaatte bulundu ve biz de bu şekilde kabul ettik ve Mapin teslimatını gerçekleştirdik.

Ferhat ile aramızda yaşanan olaylar ve Sevkiyat'ın olmaması sebebiyle bir süre asla ve asla kendisini para için taciz etmedim,ağızımı açmadım ve sessiz sakin bir şekilde Sevkiyatı bekledim.Dün gece indirilen sevkiyat sonrası Ferhata ulaşarak anlaştığımız şekilde kalan ödememizi de istediğimde SS'lerde göreceğiniz şekilde kendisi bu durumu Red etmiştir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

KANITLAR: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Kendisi ile aramızda dönen konuşmalara,Birlik üyelerimin hemen hemen hepsi şahittir ve kendisi de o fiyata anlaştığımzıın farkında ki SS lerden birisinde belli ediyor "Ne kadar istiyorsun Berkay ?" cümlesini kuran bir insan, para vermeyeceği/alacağı olmayan birisine bunu kurar mı ? Her şey ortada,hakkımzı olan,emeğimizin karşılığı olan,Günlerce gecenin 2-3-4'üne kadar uğraştığımız,İşe gitmeyerek mapinin güncellemeye yetişmesini sağladığımız için bu şikayeti oluşturdum.Yazım hatalarım olmuş olabilir, olduysa affola.

« Son Düzenleme: 09.01.2021 23:01 SARSILMAZ »

#1 - 09.01.2021 22:36
Discord konuşmaları kanıt niteliği taşımaz.

Yazdıklarını okumadan bir savunma atacağım.

Aşağıda bıraktığım ekran görüntüsünde ödemeyi zaten IC olarak yapıyorum. Daha ne istediğinizi anlamıyorum gerçekten.

https://i.hizliresim.com/os3UGt.png

#2 - 09.01.2021 22:39
Discordun sana ait olduğu biliniyor,ViceSquat Discord adresinden kontrol edilirse sana ait olduğu görülecektir.Burada Discord dışında bir konuşma çevirmediğimiz için herhangi bir kanıt sunmam mümkün değil.Oyun için kimseyi kandıracak değilim,ortadaki emeğimize saygını göster ve kendin itiraf et olayı.

#3 - 09.01.2021 22:43
Ferhat,Ferhat artık şu OOC Kini bir kenarı bırak lütfen rica ediyorum senden.Şuraya şöyle sana ait olduğuna dair SS'lerini bırakayım.

Buda admin ile konuşmam,nasıl bir yol izlememiz için tüm olayları özet olarak anlattım.

#4 - 09.01.2021 22:49
Arkadaşlar discord bana ait değil demedim, konuşmalar kanıt niteliği taşıyor dedim. Nickname bana ait, bunu inkar etmiyorum arkadaşlar.

#5 - 09.01.2021 22:54

#6 - 09.01.2021 23:03
Şahitliğimi onaylıyorum anlaşılan miktarıda onaylıyorum.

#7 - 09.01.2021 23:08
https://cdn.discordapp.com/attachments/768521614107082762/797527217478565968/sa-mp-597.png

Öncelikle şunuda eklemek istiyorum,serverda bildiğim kadarı ile deaglenin fiyatı 75k olarak biliyorum ancak kişiler tanesini 400k'dan belirtiyor,Alycia Kasparov'da bunu onaylır.Mapi 400 olarak verdik iki deagle daha eklenirse üstüne 1.2m yapıyor deniliyor.Oyun içindende kabul ettiğiniz ortada gözüküyor.Kişi kendiside söylüyor OOC bir gerginlik olduğunu,bizim tarafımızca OOC bir KİN vs gözükmüyor .Yönetici kararı bekliyoruz,her hangi bir yorum gelirse savunmayı devam ettiricem.
« Son Düzenleme: 09.01.2021 23:10 KOKAINCI »

#8 - 09.01.2021 23:09
Daha ne anlatmaya çalıştığınızı da anlamıyorum. Sonuçlanmasını bekleyelim.

#9 - 09.01.2021 23:11
Şahitliğimi ve anlaşılan miktarı onaylıyorum. Ss’de görüldüğü gibi “GRİMES” discord hesabı bana aittir.