Konu: LSPD üyelerinin davranışları..  (Okunma sayısı 1167 defa)

#0 - 04.01.2021 01:15
Arkadaşlar merhaba, SFCF oluşumunda rol yapıyorum ve Thomas Baldovini karakterini canlandırıyorum. Bugün LSPD ile ortak girdiğimiz bir rol sonrası yaşadıklarımı size anlatmak istiyorum.

Konuyla ilgili kendi görüşlerimi tek bir mesajda belirteceğim, kimseyle tartışmayı ya da konu adı altında laf dalaşına girmeyi istemiyorum. Yalnızca diğer oyuncuların yorumlarını merak ediyorum.

Bugün SFCF oluşumu olarak bir soygun rolü yapmaya karar verdik, bu rol yüzeysel ve sıradan bir rol gibi değildi. Bu rol için gerçekten oturup plan yaptık, gideceğimiz rota, polislerin önünü kesmek adına başka yerlere yerleştirdiğimiz ekip üyeleri vs. Parmak izi bırakmamak adına eldiven giymekten, araba plakasını sökmeye kadar her konuda kendimizi zorladık ve realiteye uyduk. Soygun rolünde her hangi bir kazanç peşinde değildik bu arada guest rp kovalamak istedik. Belirli bir rotaya kadar ilerledik ve orada ''polisleri atlatmak'' adına hali hazırda bekleyen başka bir arabaya geçtik. Bu işlemi sırf realiteye uygun olması açısından üstü kapalı bir yerde yaptık ki, kameralara yakalanmayalım. Fakat araba değiştirdikten sonra yola çıktık ve yine polis arabaları peşimizde belirdi.

Kimseye karşı doğrudan bir suçlamam falan yok fakat ben bu oyuna eğlenmek için giriyorum ve bugün gerçekten hiç eğlenmedim. Rolden sonra avukatımı istedim ve rol kaçta oldu onu bile hatırlamıyorum açıkçası ama en az iki-üç saattir kodeste boş boş bekliyorum. O sırada gelen LSPD üyelerine ''telefon hakkımı kullanmak istiyorum'' dediğimde kimse beni umursamıyor. Üzerine uğraşılmış ve planlama yapılmış bir rol, fakat bana kalırsa realiteye uygun olmayan bir şekilde yakalanıyoruz ve üstüne üç saat jail de bekliyorum.

Son olarak oyunda bazılarınızla denk gelmiş ve rol yapmışızdır, geçimsiz birisi değilim ve bu zamana kadar kimseye bir tane şikayet açmadım. Kimsede benim hakkımda bir şikayet açmadı. OOC sicilim yok. Kısacası burada rol yapmak için bulunuyorum ama yapamadım.

Gerçekten darlandım arkadaşlar. Keşke bugün sunucuya hiç girmeseymişim.
100
15
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Lightnight, leftyguns, Stormcloak the Madman, Aureus, fenderist, Rosenfield, LES ARDENTES, Rodos,
KALE, Flexman, sekoo, Serenity_, Thoros, tharok, Guancale,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.01.2021 01:24
Evet, herkes sunucuya rol yapmak için giriyor. VCPD üyelerininde amacının bu olduğunu bende düşünüyorum fakat bazı arkadaşlar ciddi anlamda birkaç kişiyi tutuklayıp rapor doldurayım ardından çıkıp giderim kafasında takılıyor olabilirler. Rolde bulunamadım fakat dediğin olayları yakından takip etmekteyim. Olanları biliyorum. VCPD'de bulunmuş birisi olarak kodes olayına değinmek istiyorum. VCPD kodeste tuttuğu kişileri sorgu hariç başka bir şey için bekletmiyor. Senin sorgunu alacak kişi ya dedektif büro'dan dolayı bekletiyordur ya da avukatın için bekletiyordur. 3 saat beklemen için ya ciddi ciddi dedektif büro "Bu adamı tutun, sorgusunu alacağız." diye tembihlemiştir ya da avukat istediysen onun için bekletmişlerdir. Kodes kısmı tamamen bundan ibaret diye hatırlıyorum çünkü bizim zamanımızda öyleydi. Yani VCPD'nin biraz rollere realite katması gerektiğini bende düşünüyorum. Birde şöyle bir şey var. Yeni polis olan birsürü kişi var, hepsi neredeyse ilk kez VCPD'de rol yapıyor olabilirler, bu durum biraz da "Ne yapsam doğru olur?" olayına sokuyor adamı. İnsanlar ne yapacağını bilmiyor, hangi kodu yazsam doğrudur diye düşünüyorlar o sırada. Yani yeni polislerin biraz yeni olduklarından dolaylı telaşları olabilir diye düşünüyorum fakat kıdemli olupta hata yapan varsa orasını PD Stafflar bilir. Planın suya düşmesi kötü olmuş. İyi forumlar.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Rosenfield, Visionary,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.01.2021 01:46
Yazmıştım bunları.
Alıntı
  Gerçekçi olmak ve olayı herkesin anlaşabileceği şekilde incelemek gerekirse, polis departmanı zaten suçlulardan üstün olacaktır. Bu gerçektir. Eğer devlete kafa tutan gerillalar canlandırmıyorsanız polis sizi bir şekilde yakalar. Ama bu da nereye kadar? Bir örnek, bugün haberlerde gördüm, bizim ülkemizde bir cinayet zanlısının kaldığı oteli özel harekat polisleri basıyorlar, kişi polislerle çatışmaya giriyor, bir polisi maalesef ki öldürüyor ve otelden kaçmayı başarıyor, sonra da mermi alırken bir av eşyası satan dükkanında yakalanıyor. Demek ki şu var, durum ne olursa olsun her zaman bir çıkış yolu var.

Şu ana kadar üstümde hiç silah kaptırmadım ama eve koyduğum silahıma hırsızlık ihbarına gelen polisler el koydu.(Evin kapısı kilitliydi, maymuncuk ile açmışlar) Arabamı çalıp polisten kaçtılar, polisler de nos'unu sildi. Bir sürü şey oldu. Bunlar olabilitesi olan şeylerdi, aldırmadım.

Şunlar da var, polis departmanıyla beraber keyifsiz diyebileceğim bir çok olaya da karıştım. Çaldığım ürünleri rehinciye satarken 5 araba polis geldi beni tutukladı. Sorduğumda evden beri izliyoruz dediler. Eee, belki de ben evde oturan yaşlı kadını öldürdüm, sonra malları çaldım. Neden müdahale etmek için satmaya gidene kadar beklediler? Kendi dükkanımızda bir arkadaş yanlışlıkla /soygun yazdı, polisler geldi dükkanı bastı, söylememize rağmen sadece /b sürekli rp yazdılar. (Sonra rol iptal oldu tabii ama şunlar var, neden burada /b den durumu belirttiğimizde forumdan kontrol edip tamam diyip geçmediler, onun yerine "olmayan role" uymamızı istediler?) Neden polisler bu kadar oyuncuların rollerinden uzak hareket ediyor, durumlara ayak uydurmak yerine hırsla birilerini tutuklamak için çalışıyorlar? Neden bir karakter canlandırmak yerine zırhlı bir tutuklama canavarını oynuyorlar? En çok adam tutuklayana, ev basana altın madalya falan mı takılıyor? Arabayla sabaha kadar adam kovalamak, paldır küldür ev basıp 10000 ton kokaine 5000 tane silaha el koymak role-play falan değil.

Polislere de hak veriyorum, 500 600 kişinin oynadığı bir sunucuda asayişi sağlamak oldukça zor olmalı ama bu işler de böyle de olmamalı. Nicelik arttı diye nitelik düşmemeli. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum. Sunucu asayişini bozan birliklerin üstüne federal büro aracılığı ile gidilmeli, ikinci, üçüncü şans vs. tanınmamalı. Bir birlik yeterince önlem almadan illegal işler yapıyorsa, polislerin varlığını iplemeden iş çeviriyorsa zaten mecburen kapanacaktır, bana sorarsanız o birliğin silahlarına ev koymak vs. değil de direk patronlarını hapse atmak ve birliği de kapatmak yoluyla bunun yapılması lazım. Zaten sunucuda bu iş böyle dönüyor. Ama birlikler önlem alıp yine de orantısız polis baskısına maruz kalıyorsa ortada bir adaletsizlik var demektir.

Bence asıl sorun polis departmanının 3 arabayla oraya 5 arabayla buraya gitmesi falan değil polis rolü yapan kişilerin bazılarının, hatta bir çoğunun karakter canlandırmaması, tutuklama botu gibi rol yapması ve legal gücüne fazla ve gereksiz bir şekilde güvenmesidir. Hayat fani arkadaşlar, bir oyun için bu kadar hırsa gerek yok. İyi geceler dilerim.

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=94802.msg302249#msg302249

Linkteki ar-ge aslında bu durum ile ilgili. Ama o zaman yönetim işleyiş değişmeyecek şeklinde cevap vermiş. Fakat artık ciddi manada son 1-2 ayda artan oyuncu sayısı yüzünden pd'de sorunlar baş gösteriyor. PD sunucu 150 kişiyken asayişi güzel roller yaparak gayet de sağlıyordu. Bunun sebebi dolaylı olarak vukuatların da az olması ve polislerin özenerek rol yapabilmesiydi. Şimdi sunucu oldu 600 kişi, polisler ihbardan ihbara gitmekten rol yapmayı bir kenara koyup tutuklamaya odaklandılar ve PD'nin kalitesi maalesef son dönemde iyice düştü. Bu bahsettiğim durumun böyle bir sunucuda yaşanmaması gerek. Uzun lafın kısası PD kadrolarında bir temizlik ve yenilenme şart. 

Arkadaşlar yapacak bir şey yok, herkes her rolü iyi yapamıyor. Ben de PD rollerini hiç beceremem o yüzden hayatımda polis rolü yapmadım. Bunu kabul edebiliyorum ve ona göre roller yapıyorum. Bence PD'deki herkes de bir durup kendisine "Acaba ben iyi bir polis rolü yapabiliyor muyum?" diye bir sormalı.

Son ek, bu tip konulara da polis arkadaşların "silahını kaptırmışlar, ağlıyorlar" şeklinde bakmaması gerektiğini düşünüyorum. Elbet öyle şeyler yaşanabilir ama bu konu silah kaptırmakla, hapse düşmekle beraber gelen bir kızgınlıkla açılmış bir konu değil, uzun süredir devam eden ve zaman zaman forumda dile getirilen bir sorun ve artık çözülmesi gerektiğini düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 04.01.2021 01:50 leftyguns »
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Aureus, LES ARDENTES, Canterino the DEEV, Thoros, Stormcloak the Madman,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.01.2021 01:53
Şu an VCPD'de rol yapan oyuncuların bir kısmının empati yapmayı unuttuklarını düşünüyorum. Vuruluyoruz, düşüyoruz, yakalanıyoruz, karşımızdakini bir insan olarak kabul ederek role girmek için çabalıyoruz ve dönüt aldığımız zamanlar çok az oluyor. Anladığım kadarıyla VCPD üyelerinin bir kısmı üniformayı giyip işbaşı yaptıklarından itibaren cop chase sunucusunun içindeymiş gibi bir moda giriyorlar. Aynı kesimin IC olarak bir otoriteleri olduğu için OOC olarak da bir otoriteleri olduklarını düşündüklerine inanıyorum çünkü birkaç kere PD üyeleriyle OOC olarak birkaç şeyi konuşup çözmeye çalıştım, hepsinde de tatsızlık çıktı. Bir örnek;

Polisler tarafından yakalanırız, silahımız gider, hapiste saatler geçiririz önemli değil hatta zevk alırız çünkü suçlu karakterler canlandırıyoruz ama bu roller layığıyla, OOC kanaldan dalga geçer gibi emrivaki konuşmalarla olmadan yapılırsa daha mutlu oluruz çünkü bizler de oyuncularız, biz de insanız ve bu oyuna rol yapıp eğlenmek için giriyoruz, yumruğumuzu sıkıp ısırmak için değil.
100
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
leftyguns, KALE,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.01.2021 01:54
Rolden sonra avukatımı istedim ve rol kaçta oldu onu bile hatırlamıyorum açıkçası

senin avukat talebinden sonra, aktif bir avukat varsa telefon ile ulaşılmaya çalışılıyor. ulaşmaya çalışan pd üyesi eğer ulaşamazsa ya da oyunda aktif
bir avukat yok ise doğal olarak seni /istemeden/ bekletmek zorunda kalıyor. onun haricinde istenilen "telefon hakkı" muhabbetine bir şey diyemem, hatalı.

Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.01.2021 01:58
Sanırım ceza alacağım bu yazdığımdan ama herneyse...

Sunucudaki polislerin çoğunluğu kendini sanki mmorpg bir oyunda rapor veya hapise attıkça güçlendiğini sanan bir rol gerçekleştiriyor. Bu durum çok iğrenç açıkcası. Bazı arkadaşlar bilir şöyle bir söz söylüyorum bir kaç polis ile yaşadığım rolden sonra: Role yeni başlamış biriyle rol yap ama VCPD ile rol yapma. Üzgünüm ama gerçek bu. Bir kaç arkadaş dışında gerçekten VCPD ile yaptığım rollerin hepsinin sonu balkonda sigara içmekle bitti  ::)

VCPD karakterlerinin anlamadığım bir tarafı ise, mesai saatinde komando olup mesai sonrasında fuckboy veya fuckgirl oluyor... Bende polis rolü yaptım ve bu dediğim komando fuckboy ilişkisi evet bir zaman ilerliyor ama daha sonrasında kendim bile bu rolden iğrendim..(bu sunucuda yapmadım polis rolünü) Konu bu değil ama sadece okuyacak polis birliği üyeleri biraz daha farkında olabilirse daha iyi olur diye söyledim. Benim düşüncem bu yönde. Açıkcası acayip cringe roller dönüyor.

Bu kafadan çıkın dostlar. Gerçekten kendiniz zevk alıyor olabilirsiniz insanların süresini boşa geçirtmek veya emeğini boşa saymaktan, ama ben bu durumdan hoşlanmıyorum. Eminim ki bu postta kaç tane silahı, uyuşturucu vb boşa gitmiş insanlar olacak. Biraz empati herkes için iyi.
100
6
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Stormcloak the Madman, leftyguns, LES ARDENTES, Thoros, Canterino the DEEV, nevzvt,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 04.01.2021 02:00
Merhaba. Ben de gerek yaşadığınız rol, gerek kendi düşüncelerimi konu altından herkese açık bir şekilde paylaşmak isterim.
Bu rolde her iki taraf da bir nebze olsun eğlenecektir diye düşünüyordum ama işler bazen istenildiği gibi gitmeyebiliyor.

Aklınızdaki soru işaretlerini cevaplamaya çalışacağım.

“Fakat araba değiştirdikten sonra yola çıktık ve yine polis arabaları peşimizde belirdi.” Bu konudan başlıyorum.

Ekran Görüntüsü 1: Bu ekran görüntüsünde kaçtığınız araç olan Premier ile sıkıştığınızı görüyoruz. Rolün öncesinde bir Huntley koyduğunuz için araç değiştirip kaçışınıza devam etmişsiniz.
Spoiler: GösterGizle

Ekran Görüntüsü 2: Premier'den inenleri görünce Jessica Chadwick karakteri aracıyla farklı bir yol izliyor. Neticesinde de bu yolun hemen aşağısından Huntley'i görüp takibe alıyor.

Ekran Görüntüsü 3: Burada Huntley'in kaçtığını, Jessica Chadwick karakterinin de aracı takibe aldığını görebiliyoruz. Peki nasıl oldu da bu aracı takibe aldı, nasıl tanıdı, nasıl oraya gideceğini anladı sorularına bir açıklık getirmek istiyorum.

Sol alt, radardan da görebileceğiniz üzere o anda diğer ekip araçları da Huntley'in peşine takılıyor ama bir hayli uzaktalar. Burası zaten açık ve net çünkü radardaki mavi simgeler (polis araçları) Huntley'in olduğu bölgeye doğru yönelim sağlıyor. Kaldı ki Jessica karakterinin arayüzünden Vinewood bölgesinden kendi tarafına doğru gelen ekipleri görmek de mümkündür. Bu konudaki anlatımım bu kadar. Konuşmamın sonunda dediklerimin üzerine ilgili Youtube yayınının linkini paylaşacak, dakikayı da söyleyeceğim. Bu şekilde Huntley'in nasıl bulunup takibe alındığını daha iyi gözler önüne sereriz.

“Rolden sonra avukatımı istedim ve rol kaçta oldu onu bile hatırlamıyorum açıkçası ama en az iki-üç saattir kodeste boş boş bekliyorum.”

Bir avukat talebinde bulunursanız barodan aktif bir avukat talep edilir. O anda hiç çevrim içi avukat yoksa bir avukat gelene kadar bekletilebilirsiniz. Bekletilmenizin sebebini en iyi bu şekilde açıklayabilirim.

“O sırada gelen LSPD üyelerine ''telefon hakkımı kullanmak istiyorum'' dediğimde kimse beni umursamıyor.”

Gözaltına alınan şüpheli/zanlıların telefon kullanım hakkı yoktur. Sadece avukat geldiğinde insiyatife göre de hak tanınırsa telefon hakkı kullanılabilir.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Aklınızdaki soru işaretlerini bir nebze olsun açıklığa kavuşturmak istedim.

İlgili Youtube yayını:

Premier-Huntley arasındaki araç değişikliği için ilgili dakika: 57:55
Huntley'in görülüp takibe alındığı an için ilgili dakika: 58:10

« Son Düzenleme: 04.01.2021 02:06 Heavenly »
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.01.2021 02:11
Merhaba. Ben de gerek yaşadığınız rol, gerek kendi düşüncelerimi konu altından herkese açık bir şekilde paylaşmak isterim.
Bu rolde her iki taraf da bir nebze olsun eğlenecektir diye düşünüyordum ama işler bazen istenildiği gibi gitmeyebiliyor.

“Fakat araba değiştirdikten sonra yola çıktık ve yine polis arabaları peşimizde belirdi.” Bu konudan başlıyorum.

Ekran Görüntüsü 1: Bu ekran görüntüsünde kaçtığınız araç olan Premier ile sıkıştığınızı görüyoruz. Rolün öncesinde bir Huntley koyduğunuz için araç değiştirip kaçışınıza devam etmişsiniz.

Ekran Görüntüsü 2: Premier'den inenleri görünce Jessica Chadwick karakteri aracıyla farklı bir yol izliyor. Neticesinde de bu yolun hemen aşağısından Huntley'i görüp takibe alıyor.

Ekran Görüntüsü 3: Burada Huntley'in kaçtığını, Jessica Chadwick karakterinin de aracı takibe aldığını görebiliyoruz. Peki nasıl oldu da bu aracı takibe aldı, nasıl tanıdı, nasıl oraya gideceğini anladı sorularına bir açıklık getirmek istiyorum.

Sol alt, radardan da görebileceğiniz üzere o anda diğer ekip araçları da Huntley'in peşine takılıyor ama bir hayli uzaktalar. Burası zaten açık ve net çünkü radardaki mavi simgeler (polis araçları) Huntley'in olduğu bölgeye doğru yönelim sağlıyor. Kaldı ki Jessica karakterinin arayüzünden Vinewood bölgesinden kendi tarafına doğru gelen ekipleri görmek de mümkündür. Bu konudaki anlatımım bu kadar. Konuşmamın sonunda dediklerimin üzerine ilgili Youtube yayınının linkini paylaşacak, dakikayı da söyleyeceğim. Bu şekilde Huntley'in nasıl bulunup takibe alındığını daha iyi gözler önüne sereriz.

“Rolden sonra avukatımı istedim ve rol kaçta oldu onu bile hatırlamıyorum açıkçası ama en az iki-üç saattir kodeste boş boş bekliyorum.”

Bir avukat talebinde bulunursanız barodan aktif bir avukat talep edilir. O anda hiç çevrim içi avukat yoksa bir avukat gelene kadar bekletilebilirsiniz. Bekletilmenizin sebebini en iyi bu şekilde açıklayabilirim.

“O sırada gelen LSPD üyelerine ''telefon hakkımı kullanmak istiyorum'' dediğimde kimse beni umursamıyor.”

Gözaltına alınan şüpheli/zanlıların telefon kullanım hakkı yoktur. Sadece avukat geldiğinde insiyatife göre de hak tanınırsa telefon hakkı kullanılabilir.

Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ederim. Aklınızdaki soru işaretlerini bir nebze olsun açıklığa kavuşturmak istedim.

İlgili Youtube yayını:

Alıntı
Bu ekran görüntüsünde kaçtığınız araç olan Premier ile sıkıştığınızı görüyoruz. Rolün öncesinde bir Huntley koyduğunuz için araç değiştirip kaçışınıza devam etmişsiniz.
Kaçtığımız araç Premier değil, Landstalker. O Premier planın parçası olarak polislerin önünü kesmesi için koyulmuştu, kaçan kişilerle bir alakası yok.
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Canterino the DEEV, Thoros,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 04.01.2021 02:13
Pekala, o konuda yetersiz bilgiye sahibim öyleyse. Ama yine de dediklerim bence konuya bir açıklık getirmiştir.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 04.01.2021 20:58

İlgili Youtube yayını:

Rolün içinde bulundum. Huntleyin de içinde olduğumdan gördüklerime ve bazı konulara değinmek istiyorum. Kesinlikle tartışma amacım yok.

Öncelikle araç değiştikten sonra bizim değiştiğimiz araç olan (Siyah huntley)'i gören bir ekip aracı olmuyor çünkü gördüğünüz üzere premier ekip araçlarının yollarını kapatıyor. Oyuna girip inceleyebilirsiniz, premierin kapattığı yoldan bizim aracı değiştirdiğimiz yer herhangi bir şekilde de gözükmüyor. Aracın motoru zaten açıktı ve hatta içinde biri de vardı. İnip direkt olarak biniyoruz. Biz araç değiştirirken bindiğimiz aracı arkadan şans eseri gören bir ekip aracı olsa da (?) herhangi bir telsiz duyurusu geçilmiyor. Yani kastetmek istediğim, aslında Temple'dan ilerleyen polis araçları da bizim huntleye bindiğimizi görmüyorlar, herhangi bir telsiz infosu da yok. Sorun da bu zaten.

Guest olarak tamamen rol çıkartmak amacıyla yaptığımız bir rolde bizim değiştirdiğimiz aracı gören hiç kimse yok. Polisler yine de Temple'da gördükleri bir huntleyi takip ediyorlar. Demeye çalıştığım şey de tam olarak bu. Herneyse...

Bu rolü bir kenara bırakıp genel olarak PD hakkındaki görüşlerime gelecek olursak: PD illegal oyunculara genel olarak aşırı tryhard davranıyor. Tabi gerçekçi düşünürsek polis şüphelinin kaçmasını istemez. Oyuna baktığımız zaman örnek vermem gerekirse, daha önce ev soygununda iki defa polis peşime düştü. İlkinde hasbelkader atlattım (20 dk kovalamacadan sonra polis üşenip takip etmeyi bıraktı.). İkincisindeyse gişelerden kaçmak üzere gidiyordum. En yakın polis aracıyla aramda yüz metre fark bırakmıştım. Bir baktım ki gişeler kapalı. Gerçekçi düşünürsek bir ev soygunu yüzünden gişelerin kapanması aşırı mantıksız. Burada PD'nin oyunculara bir rol hakkı tanıdığını düşünmüyorum açıkçası. El Corona'da ev soyuyorum, aramda dağlar kadar fark açıyorum ve şehir dışından izimi iyice kaybettirmek için Las Venturas'a gideceğim, bir de görüyorum ki gişeler kapalı. Sunucuda zaten 120 PD üyesi var, biliyorum 30'u yakında ayrılacak, atılacak falan ama 80-90 PD'nin genel sayısı. Dün de biz bu rolü yaparken aktif 83 PD üyesi vardı zaten. Kastetmeye çalıştığım şey bize de rol hakkı tanınması. Burada mesele silah falan değil. PD ile yaptığım hiçbir rol bana zevk vermiyor nedense. IC olarak PD üyelerinin kıllık yapması aşırı hoşuma gidiyor. Örnek vermem gerekirse görev esnasında bir memur karakterime küfür etmişti ve gereksiz yere 20 dakika gözaltında tutmuştu, IC arkadaşlarım da şahitti. Dava açıp on bin dolar tazminat aldım, sunucuda yaptığım en keyifli rollerdendi belki de avukatla oturup bu dava işlerini konuşmak. Bu tür rollere sonuna kadar açığım ama bahsettiğim örnek gibi roller herhangi bir şekilde zevk vermiyor. Elbette her zaman kazanacağız gibi bir durum söz konusu değil. Kaybetmek de bu rolün bir parçası. Yapılan en ufak illegal rolü bile aşırı fazla önlem ve tedbirle sonlandırmak bana keyif vermiyor.

Diğer bahsetmek istediğim husus ise aşırı fazla güç kullanımı. Elbette biliyorum IC'de böyle durumlar olacak, gerçekte de oluyor ama bu durumlar son zamanlarda aşırı fazlalaşmaya başladı. Takribi bir ay önce birkaç arkadaşım araçlarında silah barındırdıkları gerekçesiyle sırf kaçtıkları için M4lerle SWAT ekipleri tarafından yaklaşık beş ekip aracı varken tarandılar. Herhangi bir ateş açılma olmadı, sadece silah bulundurdukları gerekçesiyle. Bu role dahil olan SWATların IC olarak aldıkları yaptırım ise on gün (belki de daha az) açığa alınmak oldu. Rol sonunda dört karakter CKlarını veriyor bu arada. Dört karaktere sırf silah bulundurdukları için ve kaçtıkları için M4 ile ateş edip öldüren polis memurlarının meslekten ihraç edilmesi ve hatta hapis cezasına çarptırılması gerekiyor. Rolü gizli bir şekilde yapmıyorlar, belli ve bariz şekilde 4-5 ekip aracı var. Polis araçlarında da zaten IG olarak kamera bulunduğu kabul ediliyor. Gerekli IG kanıtlar mevcut yani.

Çözüm önerisi olarak PD'ye üye alınırken daha seçici davranılabilir ve PD'deki IG cezalar şuanki cezaların üç dört katı daha fazla arttırılabilir. PD'ye IG verilen bazı yetkiler azaltılabilir, kısıtlanabilir, kaldırılabilir. Ayrıca daha önceden hileden karakteri yasaklanan kişiler, OOC küfür sicili olan kişiler PD'ye alınmayabilir. PD üyeleri IG olarak aşırı fazla yetkiye sahip. O yüzden alım yapılırken de seçici olunması gerektiğini düşünüyorum. Dünkü oyuncu sayısı yaklaşık 600 civarıydı ve biz bu rolü yaparken de belirttiğim üzere 83 PD vardı. Biraz daha seçici olunup PD'de küçülmeye gidilse inanıyorum ki PD'deki rol kalitesi artacak ve karşılıklı roller daha zevkli hale gelecek.

Demeye çalıştığım şey, aşırı tryhard oynamak yerine karşımızdakine rol hakkı tanıyarak oynarsak iki taraf da zevk alır. Bahsettiğim tryhard IG'den ziyade OOG bir durum.
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Canterino the DEEV, sekoo, Rosenfield,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok