Konu: Map&Skin yapımcılarının olağanüstü para kazanması.  (Okunma sayısı 369 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#10 - 28.12.2020 12:39
Şimdiii nereden başlayayım,ne söyleyeyim bilemiyorum,yazıp yazıp siliyorum bu kardeşimize.

Her şeyi geçtim,pahalı olma fikirine eyvallah dedim,limit koyulsun demene eyvallah dedim amaa "Emek hırsızlığı" dediğin noktada başımdan aşşağıya kaynar suları döktün dostum.

Biz ortalama basit,bak basit diyorum bir interior için en en az 1 günümüzü harcayarak bu işi yapıyoruz.1 Gün de kasılacak meslek ile bunu karşılaştırmak gibi bir cehalete düşecek olursan da buyur gel bizimle birlikte bir gün boyunca yapmaya çalış bakalım neler çıkartabileceksin.Biz başkasına map yaparken,kendi maplerimizden her zaman bir tık fazlasını yapmaya çalıştık,her zaman daha iyisini yaptık da teslim ettik,masanın üzerine koyduğumuz kül tablasından tut,sokakta koyduğumuz varilin içerisindeki,çöp kutusunun içerisindeki pisliklere kadar texture çalışması yaptık ki verilen paranın hakkını verelim diye.Ben sırf Salı akşamı bakım olma ihtimaline karşın bir arkadaşımızın mapini yetiştirmek için,bu gece 5'e kadar uyumadım,bu sabah işe gitmedim,sabah kahvaltımı yarım yamalak yaptım ve map yapmaya devam etmek için sabahın köründe yine bilgisayarın başına oturdum.

Harici olarak ekleyeceğim obje başına basitinden 1000$ almaya kalksam 800 objelik bir özel interior da benim hakkım 800.000$ olurken ben yine milletin alım gücü olsun,rollerine etkisi olmasın,herkesin özel interioru olabilsin mantığıyla çalıştığım için neredeyse yarısından daha az bir fiyata yapıyorum.Yaptığım mapler'e bir göz at bak bakalım bir tane texture olmayan bir tane rastgele atılmış obje var mı.

Beni yanlış anlama ama bunların hepsini yaptıktan sonra ben forumdan kodları atıp banka hesap numaramı yollayıp,paramı alıp yoluma bakmıyorum.Yine rollerimi de aynı kalite de sergiliyor ve rolle para kazanma mantığını sürdürmüş oluyorum.

Süre/kazanç bağdaştırmasında bulunmuşsun,ona da şöyle bir açıklık getirmek isterim. Biz bu map işine yeri geliyor 2 kişi yeri geliyor 5-10 kişi oturuyoruz.Büyük bir mapi yapmamız ortalama 3-4 gün sürse kazanıcağımız para atıyorum ki 300.000$.Be bu 10 kişiyi 4 gün boyunca mape harcadığımız süreyi meseleğe harcayacak şekilde bağlasam inan çok daha fazlasını kazanırız.Sizler gibi robotlaşana kadar meslek kasmak istemediğimiz için biz rolle para kazanma mantığıyla ilerliyoruz.

Sana söyleyecek çok fazla şeyim var ama artık nasıl cümle kuracağımı,sana hangi kelimeleri sarf edeceğimi bilemiyorum ve Allah akıl fikir versin diyerek konuşmamı noktalıyorum.
« Son Düzenleme: 28.12.2020 12:45 SARSILMAZ »
100
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Efecho, Rodextill, peace,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#11 - 28.12.2020 12:54
Günde en az 5-6 saat trucker yapıyorum ama dediğini desteklemiyorum dostum. Evet map yapanlar çok kazanıyor çünkü hakediyorlar, o mapi yapmak, her komutu halletmek, x'i, y'si, objenin derecesi, obje tam oturdu mu, nası göründü, şurada ne oldu derken emin ol senin benim truckerda aynı rotada elimizi çenemize koyarak yaptığımız şeyin kaç katını yapıyorlar. Paralarını da hak ediyorlar. Çok pahalı olduğunu düşünüyorsan ya map yaptırma, ya da sen de map yap. Trucker'cılar Vice'ın namusu ise Mapper'lar da gururudur, iyi forumlar. :)
100
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
SARSILMAZ, Ihsan, Rodextill, ephedrine,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#12 - 28.12.2020 16:08
kimse para, mal varlığı kapıştırmıyor sonuçta kazansınlar sorun yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#13 - 28.12.2020 17:14
Gerçek hayatta da bu tarz meslekler her zaman çok kazanır, yetenek varsa tabii. Kişiler robot gibi trucker kasacaklarına gidip iki tarafı da tatmin edecek bir şey yapıyorlar. Günde 2-3 saat trucker kasmaya uğraşacağına MAP yada Skin yapmayı öğrenmeye günde 2-3 saatini harcayabilirler. Skin yapmak yada MAP yapmak kolay değil. Bırakta sunucuda gerçekten yeteneği olan insanlar başarılı olsunlar, IC zengin olsunlar. 3DSMax için konuşmak gerekirse, onda sıfır skin modellemeye çalış bakalım kaç saatini alacak? Map'ı da sadece obje koymak olarak düşünme, onların texture atmak önemli bir detay. Gerçekte bir mimar mı daha çok kazanır yoksa kamyon/tır sürücüsü mü?  Başarılı mimarlar ne kadar para kaldırıyor bak bakalım istersen.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#14 - 29.12.2020 13:09
İyi hoş diyorsun da bu işler hiç kolay değil. Basit bir ofis mapi tasarlamak bile deneyimsiz insanların saatlerine mal oluyor. Tecrübeli arkadaşlar buna yıllarını veriyor anlayacağın. Fiyat konusu pahalı gelebilir ama harcanan emek ve saatlerin belli bir karşılığı olmalı. Elinizde benzersiz tasarımlar oluyor neticede biraz kesenin ağzını açmak lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#15 - 09.07.2021 21:01
Bu konuda bir kısıtlama düşünmüyoruz.

Her iki yapım sürecine (skin, map) gerek ben gerekse yönetim ekibi şahit olduğu için sarf edilen emeğin karşılığını sınırlandırmayı veya engellemeyi uygun görmüyoruz.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok