Konu: Vice kanunlarındaki ses kaydı ile alakalı kural düzenlemesi hk.  (Okunma sayısı 230 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.12.2020 17:30
Kanunlarda ses kayıtları prosedürleri cidden aşırı Metagaming'e yönelik. Ayrı olarak geçmiş telefon ses kayıtlarından da yola çıkarak hiçbir eylem yapamıyoruz. Bunun değişmesi gerek çünkü aşırı derece suistimal edilecek bir şey;
Alıntı yapılan: Vice Roleplay »Vice Hükümeti »Vice Mahkemesi »Vice Yasaları & Kanunlar »Davalar (Moderatörler: Bluff, Vice Mahkemesi) »Mahkeme Rolü Hakkında Kurallar
Ses & Kamera Kaydı Delilleri
Eğer mahkeme diğer kamu organlarından resmi bir talep sonucu kamera, ses ya da dash-cam kayıtlarını talep etmemişse ve davaya bağlamamışsa, gizli bir şekilde birisinin ses kaydını veya kamera kaydını yapmak  Amerika Birleşik Devletleri'nde suç sayılmaktadır, bilgi edinmek ve daha fazla dinlemek ya da kişisel rolleriniz doğrultusunda kullanmak amacıyla ses veya kamera kaydını gizlice alabilirsiniz. Fakat ses kaydını mahkemede delil olarak sunmanız için bu ses kaydına ya da kamera çekiminin yasal çerçevelerde sayılması gerekli, bunun için ise bazı OOC şartlara ihtiyacınız var;
Ses kaydı veya kameraya çekim rolünü yapmadan önce rolden on beş dakika önce ses kayıt cihazının hazırlık ve aktifleştirme rollerine dair OOC kanıt.
Karşı tarafı rol başlangıcında /do komutuyla ses ya da kamera kayıt hakkında bilgilendirdiğinize dair OOC kanıt.

Olay bundan ibaret, ses kaydını kişiye bildireceksek o da metagaming yapacaksa ne anlamı kalabilir ki ses kayıt rollerinin? Aşağıya bir SS sunuyorum, geçmiş telefon ses kayıtları denen bir teknoloji bile var;

UFAK BİR NOT: Retlik bir görüntü çünkü kuralın 1. maddesine uymadım ve 1. maddeyi kabul ediyorum fakat 2. madde aşırı derecede Metagaming'e yönelik bir kural.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 25.12.2020 18:29
Sonuna kadar destek.  :o  :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 26.12.2020 18:11
Bana kalırsa ilk madde tek başına yeterli. Karşı tarafa verilen onayda, kişinin aleyhine bir rolse, %90 oranla MG yapılır kimse de bunu kanıtlayamaz. Revizyona gitmesi gerektiğini düşünüyorum, destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 26.12.2020 20:42
Destekliyorum
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 27.12.2020 19:09
Destekleyen herkese teşekkürler. @Bluff @Vice Mahkemesi
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 27.12.2020 19:42
Selamlar, açtığınız konuyu ve önerdiğiniz düzenlemeyi iyice okudum. Belirtmek istediğim bazı şeyler var; burası SAMP platformu, dolayısıyla gerçek hayata ilişkin olarak burada yaptığınız eylemler oldukça basit. Dava açmak gibi, normal hayatta belirli bir süreç gerektiren dava açma işlemlerini, burada kolaylıkla yapabiliyorsunuz. Dolayısıyla bizde oluşabilecek yığılmaların bazı önlemlerle önüne geçiyoruz. Özellikle sunucudaki mahkeme yapısını keskin uçlu bir öge olarak görmek yerine düzenleyici bir öge olarak görüyoruz, ki keskin uçlu bir rol yapısı olsaydı mutlaka herkesin rolüne müdahale edebilecek ve rol yapısını bozacak bir yapı olurdu. Fakat demek istediğiniz şeyi anlıyorum, telefon görüşmelerine göre bazı prosedür çalışması düşüneceğiz, öneriniz için teşekkür ediyorum, konuyu kilitliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok