Konu: XIII El Corona Hermanos 367  (Okunma sayısı 11580 defa)

#0 - 21.12.2020 21:29
Reyes Constantino Anlatıyor(13 saniye?) ;
     “Crassy (Reyes CONSTANTINO)” Şu an 28 yaşında ve o; kendisinin gerçek ismini bile bilmezken, henüz 16 yaşındayken MS-13 katıldı. Halen o çetede yer alan hatta 367' kardeşleri" setinin lideri olan Reyes hikayesini şu şekilde anlatıyor...
     Gece bir parkta meydana geldi aslında yeni hayatımın başlangıcı. Üç çete üyesi beni tekmeledi ve yere düştüğümde vücudumu durmadan yumrukladılar. Kollarıma, sırtıma, mideme, karın boşluğuma, hatta kapatmaya çalışsam da kasık bölgeme kadar.. . Hiç bir şey, hiç bir kural kural onlar için geçerli değildi sanki. Çete üyelerinden biri yavaş yavaş sayarak, arka tarafta zaman muhafaza ederken beni tam 13 saniye boyunca beni dövdüler. Henüz 16 yaşında
en güçlü çete olan MS-13 çetesine üye olmuştum. Beni dövüyorlardı ama gülüyordum. Fazlasıyla acı çekiyordum ama çığlık atmamak için dişlerimi sıkıyordum. Bir kaç dakika sonra acının dinmeye başladığını hissettim. Acım azaldıkça bir değişim başlıyordu, evet artık bu acı bana zevk vermeye başlıyordu. İncinmekten incitmeye geçişim sanki o gün başlıyordu...

Esteban Bardem Aanlatıyor (Yaşam Mücadelesi ve yeni AİLEM)
     Ailem Guatemala'dan geldi ve ben altıncı kız kardeşimin doğumundayken babamın bir saldırı sonucu öldüğünü öğrendim... Bir intikam yemini mi etmeliydim ailemin
 tek erkek çocuğu olarak yoksa kaçmalı kaçırmalı mıydım? Yani kendime inandırdığım terimle korumalı mıydım? Bu düşüncelerle günler geçerken annem hormonel bozukluklar sebebiyle ansızın kalp krizi geçirdi ve öldü. Okulda insanların bana yaklaşımının değiştiğini hissediyordum. Genel olarak yaklaşım barbarca olsa da kendilerine FOR 13's diyen grup bana aidiyet duygusunu hissettiriyorlardı...
   Hükümet kardeşlerimin tümünü himayesi altına almıştı. Lise hayatım bu şekilde devam ederken lise bittiğinde ne olacak sorusu ile cebelleştiğim dönemde kendimi bu grubun içinde lider olarak buldum. Artık ailem yoktu ve içimdeki his gerek de olmadığını söylüyordu. Ankisiyetem gitgide azalıyor sadece olaylar karşısında cereyan ediyordu. Lise bittiğinde kendimi tamamen aileme adayacak kadar manipüle olmuştum. Ailem dediğim annem babam veya kardeşlerim değil ilerlediğim yolda yürüyen dostlarımdı. İlk cinayetimi de onlar için basit bir sopayla işledim... 18'den bir üye mahallemize girdiği için yapmıştım bunu. Sopadan sıçrayan kanların yüzümde yarattığı sıcaklık hissinin bana haz vermesi korkutuyordu...

Alıntı

18 yaşındaki El Corona Mahallesi çetesi bağlantılı cinayette ölü bulundu
Yazan: Kyle McHuffin, Vice Times
12.05.2020 / 07:41

Vice Şehri'nin eteklerinde 18 yaşında İspanyol bir genç ölü bulundu, bugün yetkililer tarafından açıklanan çeteyle ilgili olduğu varsayılan bir cinayetten dolayı on beş kez bıçaklandı.
Üç yaya cesedi bulduktan sonra Vice Şehri polis departmanı bir telefon aldı, yetkililer sabah 5:23'te cevap verdi, cinayet yerinde silahı bulunamadı ve genci kimin öldürdüğüne dair hiçbir ipucu yok.
Kurban, El Corona'nın apartman dairelerinde oturan birisi ve muhtemelen zanlılar El Corona  13 adlı yerel sokak çetesinin üyesi olan Santino Manuel Andino ve topluluğu 52. Tokers olarak tanımlandı.
El Corona Hermanos 13, 1920'lerden beri geçmişi olan, ağırlıklı olarak Hispanik ve El Salvadorlu bir sokak çetesidir. Çete, El Corona, Honduras'da ki en eski sokak çetesi olarak biliniyor ve El Corona'nın yerelliği tarafından iyi biliniyor.
Santino Manuel Andino cinayeti Vice Polis Departmanı tarafından hala soruşturuluyor.
Herhangi bir ek bilgi, tanık veya olası ipucu varsa, yerel yardım hatları aracılığıyla yetkilileri bilgilendirin.

Tarihin Acı Ülkesi EL SALVADOR
Hiç bir zaman düzene girememişti El Salvador.. 1970'lerde her zaman olduğu gibi sağ ve sol çatışmalarına sürüklenmişti.. Asıl savaş 1980 yılında hukümete atılan cunta ile başlıyor. Evet hiçbir zaman huzurlu bir yaşam sürecine girememiştik fakat sahip olduğumuz topraklarda yaşayıp gidiyorduk.. Hukümete gerçekleştirilen darbe ile içerde çıkan iç savaş sonucu San Andreas'ın Vice şehrine yerleşime yola çıktık. Gideceğimiz yerde Yerli Latinler ve Yerli Zencilerin örgütleri vardı elbet.. Bizim amacımız oraya yerleşince kalan yaşamımıza normal bir şekilde devam etmekti.. Ama gaddarlığınız bizi Vice'da bir aile sahibi yaptı.. Adı da Mara Salvatrucha 13...

1983-2020 San Andreas (Vice)
Evet 20.000 - 30.000'e yakın sivil Vice'a yerleşmiştik.. Biz 13'ün uğurlu olduğuna inanlardanız. Bu rakam ile dediğim gibi bize bir aile kazandırıldı. Artık hiç bir şey eskisi gibi değildi.. Çetenin eski üyesi olarak yaşadıklarım paha biçilemezdi. Henüz 13 yaşında savaş görmüş birisi olarak çeteninde en küçük üyesiydim. Rakip çetelere gerilla tarzı saldırılar düzenleyerek Vice'ın değişik bölgelerini yavaş yavaş kimseye fark ettirmeden kontrol altına almaya başlamıştık. Bu arada uyuşturucu satarak ve mahallelerdeki işyerlerini “vergiye” bağlayarak gelirlerini de sağlamış oluyorduk. Amerikan hükümeti bu gidişe bir dur demek istiyordu. Pek çok çete üyesini hapse atmış olsa da, işlenen suçlar hızla artıyordu. En sonunda hükümet 1990’lı yılların başlarında El Salvadorluları sınır dışı etmeye karar verdi. 1992 yılında El Salvador’daki iç savaş da sona ermiş, iki taraf arasında barış anlaşmaları imzalanmıştı. Böylece ABD’deki “şehir gerillalarının” zorunlu geri dönüşü başlamış oldu. 1993-2003 yılları arasındaki 20 yıllık dönemde, aralarında Ernesto Miranda ve Francisco Campo’nun da bulunduğu 130.000 Orta Amerikalı ülkelerine yollandı. Bunlardan 40.000’inden fazlası ABD’deyken suç işlemiş kimselerdi. Sınır dışı etme kararıyla Amerikan hükümeti “mara” sorunundan kurtulacağını düşünüyordu. Ama sonuç hiç de öyle olmadı.
Ufak çaplı gruplar sözleşildiği gibi bölgelerinde yavaş yavaş büyüyecek ve 2020'nin son ayında tüm güçleri ile birlikte El Corona'da toplanmak için çoktan hazırlanmış olacaktı. Kusursuzluktaki kusur bu saatten sonra El Corona'nın Latinleri olacaktı ve buna 13'ler çoktan hazırdı.

SADIK DEĞİLSEN ÖLÜSÜN
  Kendi ülkelerinde hiçbir sabıkaları bulunmadığından mara üyeleri uçaktan indiklerinde serbest kaldılar. İlk aradıkları şey, anayurtlarında kendilerini kucaklayacak
  birilerinin olmasıydı. Ancak hiç de beklemedikleri şekilde ülkelerinde istenmeyen kişiler ilan edildiler. Aileleri ve arkadaşları tarafından reddedilerek toplumdan
  marjinalleştirilmeyle yüz yüze kaldılar. Ülkeye dönüşleri basında da olumsuz tepkiyle karşılanmıştı. Zaten savaş sonrası ekonomisi harap olmuş bir ülkeye gelmişlerdi
  ve özellikle kimliklerini açığa vuran dövmeleriyle iş bulabilmeleri neredeyse imkânsızdı. Bunun sonucunda yapabilecekleri tek şey vardı: ABD’de aynı kaderi
  paylaştıkları eski “mara” arkadaşlarına sığınmak. Bir başka deyişle Mara Salvatrucha’yı El Salvador’da yeniden canlandırmak.

Mara Salvatrucha’nın Orta Amerika’ya dönüşü bu bölgede yeni bir savaşın başlangıcı oldu. Bu sefer bir tarafta devlet güçleri, bir tarafta Mara Salvatrucha ve diğer
  tarafta da Mara 18 gibi rakip çeteler vardı. El Salvadorluların çetesi hızla üye kazanıyordu, çünkü ülkedeki yoksulluk, işsizlik, eğitim hizmetlerinden faydalanamama ve güvenlik sorunu gibi meseleler genç nesilleri “aidiyet” duygusuna sahip olabilecekleri bir ortama girmeye zorluyordu. Sadece El Salvador’da değil Honduras, Guatemala ve Meksika’da da MS-13’e sığınan çok fazla genç vardı. Böylece MS-13 ve onun işlediği cinayetler daha geniş bir coğrafyaya yayılmış oldu. Önce MS-13 Homie, bunu asla unutmamalısın.. En yakın dostun bile olsa çetede.. Sadık kalmadığı zaman kafasına sıkmak senin birinci vazifendir.

« Son Düzenleme: 08.12.2023 21:34 Aytuk »
100
7
Vice
7
Like
8
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gülücük, bangbang, itznigga, Ogulcanko, Aytuk, Troubadour, Babo,
Vice tepkisini veren kullanıcı(lar):
Chechen, bangbang, itznigga, Ogulcanko, Aytuk, Berkekurt22, Babo,
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Gülücük, bangbang, Aytuk, itznigga, Ogulcanko, Berkekurt22, Troubadour, Babo,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 21.12.2020 22:10

OOC BİLGİLENDİRME, KATILIM HK. DAHA NİCELERİ...

21.12.2020 tarihinden itibaren El Corona bölgesinde faaliyet gösteriyoruz, kendimizi belli etmemiz oldukça kolay oldu diyebiliriz, bu bölgenin çetenin kontrolü altığında olduğunu tüm halkın inlerine kadar hissettireceğiz, reel hayatta olduğu gibi MS13 kültürünü yansıtan bir çetenin mahallesine giriş yaparken insanların iki kere düşünmesi gerektiğini tüm herkese nakşedeceğiz, yeni katılan üyelerin mahallenin abisine kendisini kanıtlaması için ne gerekiyorsa yapacağını, gözünü kararttığını bilmeniz gerek bu nedenle El Corona bölgesinden geçen siviller dövülebilir, bıçaklanabilir duruma göre vurulabilir amacımız bölgede kesinlikle terör estirmek değil yapacağımız faaliyetler tamamiyle insanları usandırmayan nitelikte olacaktır, kendini kanıtlamaya çalışan yeni üyelerin yapacağı bu davranışlar illegal çatısı altında görülmemeli, söylediğim gibi kendilerini kanıtlamak için verilen görevleri yerine getirmektir.

DM kuralı ile bizim yapacağımız faaliyetler arasında ki farkı sadece bir cümle ile açıklamak gerekir ise ; "Sebepsiz yere değil mahallemize girdiğiniz için vurulmuşsunuzdur, kenara çekilmişsinizdir, bıçaklanmışsınızdır, tabii yoldan geçene sataşacak halimiz yok ama özellikle belirtmek istiyorum kuytu köşede bulunan basketbol sahasına gelen şahıslar direkt olarak yanlış anlaşılır ve gereken müdahele yapılır ( Yanına gidip sorgulamak, FEAR RP yapmadığı vakit güç kullanımı hakkı).

Yukarıda bahsettiğim açıklama tabi ki sadece EL CORONA bölgesi içinde geçerlidir, buradan tekraren belirtiyorum, bölgeye giren "polislerin, sivillerin, şehrin en baba birliğinin caposu dahil" mahalle de FEAR RP yapmalı. Bu durum için "Hood onayı" almamızın şart olduğunu biliyoruz, bunun için çabalıyoruz, umuyoruz ki Hood onayını aldığımız vakit herşey daha güzel olacak.

Birliğe Nasıl Katılabilirim? Ve Kısa Bilgiler.

Kısacık MS13'ü anlatacağım, MS13 El Salvador'da çıkan iç savaş ile sınır dışı edilen grupların, Amerika'da yaşadığı ırkçı yaklaşımlar sonucu birbirlerini koruma amacıyla oluşturduğu bir çetedir, üyelerin çoğu orta Amerikalı ve özellikle El Salvador'ludur. Çetenin hızla büyümesi yaklaşık 150.000 üyenin katılımcı olmasına yol açmış ve bir kültür / imparatorluk haline gelmiştir, çeteye katılan kişiler 13 saniye dövülür ve çeteye dahil edilir, "gerçek bir üye" olmak için rakip çetelerden birisini öldürmek gerekir, bununla birlikte hata yapan bir çete üyeside 13 saniye boyunca dövülür.

Ooc Katılım Var Mı? Karakterleri Nasıl Oluşturmalıyım?

Birliğimize ooc katılım kapalıdır ve açmayı düşünmüyoruz, Ic katılımlarınızı El Corona bölgesine gelip bizimle vakit geçirerek sağlayabilirsiniz, karakterlerinizi 15-19 yaş aralığında yapmalısınız, extrem söylenmesi gereken bir şey yok, ic olarak kendinizi kanıtlarsanız 13 saniye dövülür ve çeteye katılım sağlarsınız, uyruğunuzun "Meksika, Amerika, Honduras" dışında başka bir uyruk olmaması gerekiyor, bölge de bulunan herhangi bir yerde oturan bir mahalle sakini rolü yapabilirsiniz ( Havaalanı evleri, çıkmaz sokak, Unity Station Caddesin de bulunan evler vs. vs.
[/s]
« Son Düzenleme: 07.12.2023 19:53 Aytuk »
Like
8
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Gülücük, bangbang, itznigga, Myrtle, bhadmoney, Berkekurt22, Babo, FeakGl0bal,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 21.12.2020 22:11
Rez*
Like
7
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Gülücük, bangbang, itznigga, Myrtle, bhadmoney, Berkekurt22, FeakGl0bal,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 21.12.2020 22:11
Rez*
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Gülücük, bangbang, itznigga, Myrtle, bhadmoney,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 22.12.2020 20:55
ilk
Like
5
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bangbang, itznigga, Myrtle, bhadmoney, Berkekurt22,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 22.12.2020 20:56
iki
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bangbang, itznigga, bhadmoney,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 22.12.2020 20:56
üç
Like
3
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bangbang, bhadmoney, Berkekurt22,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 22.12.2020 20:56
DÖRT (Rez,başarılarr.Çok güzel şeyler sizi bekliyor  :) şehri.)
Like
4
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bangbang, itznigga, bhadmoney, Berkekurt22,
Tepki yok
Tepki yok