Konu: [21.12.2020 - Birden fazla kişi] Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 615 defa)

#0 - 21.12.2020 05:46

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:  Joseph Scarpelli @nokia6 - Anthony Scarpelli @cranscor (Maske_24264) - Tony Charles @mertcan1910 

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ronald Connacher @southliberty - Joshua Mitchell @Maffei Mira Jensen @Twinkles - Henry Woodward @copshop

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.12.2020 -  02:40 - 03:10 arası

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Spoiler: GösterGizle
Alıntı
4-) SAMP FİZİKLERİNİN AYKIRI KULLANIMI

Powergamingden farklı olarak SAMP'ın kendi fiziklerinin roleplay dışı kullanımı olarak kabul görmektedir. Bu durumun örnek ve detayları aşağıda listelenmiştir:

BMX Bunny — sürekli olarak bisikletlerle zıplama eyleminin gerçekleştirilmesidir.
      Olimpik Yüzücülük — suya girdikten sonra SAMP dinamiklerinde bir engeli olmasa da roleplay dahilinde süreli olarak yüzmeye devam etmek. Belirli bir süreden sonra yorulmanız gerektiğini unutmayın.
      Yukarı Ok Tuşuyla Hızlanmak — motor türevi araçları sürerken yukarı ok tuşu yardımıyla daha hızlı gitmek.
      Chicken Run / Bunny Hop — birisinden kaçarken veya bir yere ilerlerken sürekli zıplamak.
      Ninja Jack — birisinin aracını çalarken yan koltuktan binip, belirli klavye koordinasyonlarıyla sürücü olan kişiyi araçtan indirirken öldürmek.

Car Jack — araçta sürücü varken, hiç bir şekilde rol yapmayıp "F" basıp araçtan kişiyi indirmek.
      CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
      Araç sürücüsüyken SMG'lerle ateş etmek — araç sürücüsüyken herhangi bir şekilde ateş edilmesidir.
      Aracın sürücü koltuğu boşken drive-by atmak — aracın sürücü koltuğunda kimse yokken o araçta drive-by atılmasıdır. Sürücü araçtan indiğinde drive-by yapan bireylerde araçtan inmelidir.
     Karavandan ateş etmek — karavan sistemini bu yönde suistimal etmek yasaktır. Karavandan kesinlikle ateş edilemez.
     Q-E ile reload yapmak — Silahınızın mermisini (q-e) tuşlarına basarak yenilemeniz yasaklanmıştır. Ufak bir emote dahilinde yapabilirsiniz.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.
16-) TRAFİK VE ARAÇ

Trafik kazası sonrası çıkan tartışmalarında silah kullanmak yasaktır.
Konvoy halindeki araçlara kasıtlı çarpmak veya bozmaya çalışmak.
Tren raylarında araç sürmek yasaktır.
Sürekli polisi kasıtlı olarak takip ettirmek.
Oyuncu gruplarının yüksek olduğu alanlarda yüksek hızla araç veya oyunculara çarpmak.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

36-) VCPD'YE KARŞI KURALLAR

VCPD'ye karşı yapacağınız rollerde NON-RP'ye girmemelisiniz ve bu konuda tüm sorumluluğu kabul etmelisiniz.
VCPD tarafından kurulan kontrol noktalarına uymadan bölgeden geçmek.
VCPD, agresif takipteyken takibe katılmaya çalışmak veya takipteki aracı kurtarmaya çalışmak.
Polis araçları tarafından kutuya alındığınızda araçlara çarparak veya gaz ve fren tuşuna aynı anda basarak kaçmaya çalışmak.
VCPD, bir bölgeye barikatlar kurduğu sırada bu barikatları kırmaya çalışmak ve barikatların arkasına geçmek.
VCPD ekipleri size silah doğrulttuğunda FEAR-RP yapmayarak olağan dışı roller sergilemek.
VCPD ekiplerinin kapattığı bir yola zorla girmek.
SWAT veya benzeri özel görevlendirme rollerindeki memurların yanına giderek olağan bir olaymış gibi onlarla rol yapmak.
VCPD'ye ait bölge ve bürolara saldırı düzenlemek.
VCPD'ye ait bürolarda VCPD üyelerine, bir başkasına saldırmak, illegal roller yapmak, küfürler etmek. (Bir büronun içinde VCPD üyelerinin sizden çok daha üstün konumda olduğunu unutmayın.)
VCPD ile girdiğiniz rollerde aleyhinize gelişen durumlarda (silahlı çatışma, direnme gösterme, kaçma), sunucudan 15 dakika boyunca çıkış sağlayamazsınız.
VCPD ile girdiğiniz rollerden sizler sorumlusunuz. Bir polise karşı FEAR-RP yapmanız gerektiğini ve onların yeri geldiği zamanlarda sizden daha üstün olabileceğini hatta yanlış bir hareketinizde elindeki silahla sizi öldürebileceğini unutmayın.

CEZASI: Yönetici insityatifine bağlı olarak OOC hapis. Fear-RP olayları için OOC hapis veya CK. Eğer bir birlik üyesi/üyeleri bu durumları gerçekleştiriyorsa birliğin onay sürecini etkiler. Devamlılığı halinde yasaklanma.

15-) SİLAH KURALLARI

Silah ile yapılacak rollerde silahın nereden geldiğine dair emote belirtilmek zorunda (çıkartma, eline alma) uzun mesafe chatte gözükecek emoteler ile kabul edilir. Süreli ve karakter üstü emoteler kabul edilmez. Silah çıkartma, ateş etme gibi emote zorunlulukları aşağıda belirtildiği gibidir, karşı tarafın görmesi için çıkartma işlemi uzakta yapıldıysa bile ateş etmeyi kişinin görebileceği yakınlıkta belirtmeniz gerekir. Silah çıkartma emote'u verildiyse ve bu gözüktüyse, ateş etme emote'u vermenize gerek yoktur, isteğe bağlıdır.
Saldıran taraf için ilk saldırı anında emote ile belirtmesi zorunludur. Silah çıkartma emotesi saldıran taraf için ufak silahlar bile olsa şarttır.
Savunan taraf için cepte taşınamayacak silahları emote ile belirtmeden kullanamazlar. Bunlar haricinde kalan tabanca, uzi, kısa bıçak, jop, tazer, biber gazı gibi silahları emote belirtmeden doğrudan sistemsel olarak kullanabilir.

Ateşli silah kullanan bir kişinin üzerine bıçak vb. ekipmanlarla koşmak non-rp veya fear rp ihlali olarak değerlendirilir. Kişiler bu gibi durumlarda karşı saldırıya geçmek yerine savunma halinde kalması gerekmektedir.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK

Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

CEZASI: Hapis.

2-) METAGAMING

Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

IC ile iletişim kurmak için oyundayken Teamspeak - Discord - Skype ve benzeri uygulamaların kullanımı da bu kurala aykırıdır.

Bunlara ek olarak sunucudaki alt karakterlerinizi, diğer üst karakterinizin çıkarı amacıyla, farklı isimle olayları gözlemek - bilgi edinmek için kullanmanız da bu kuralın ihlaline sebebiyet verir. Her karakteriniz birbirinden farklıdır.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:
Tony Charles ve Richard Charles isimli karakterleri saat 01:55'te Charles Down ve Mary Wilson ile durdurup kolluk kuvvetlerine direnmekten dolayı tutukluyoruz ve Tony Charles isimli oyuncuyu yolcu olarak bulunduğu için serbest bırakıyoruz. Ardından Tony Charles araç kiralayıp videoda gözüktüğü gibi Market Caddesi'nde beni sıkıştırmaya çalışıp kendini kovalatmaya çalışıyor. Başarıyor da. Ardından durmayıp devam ediyor ve Crenshaw bölgesinde yerde yatan yaralıların yanına ilerliyor, tam oradayken videoda da görüldüğü gibi beyaz Bullet nereden haber alıyorsa, önüme kırıyor ve diğer aracın kaçmasına yardımcı oluyor. Birinci hataları copbait. İkinci olarak sürekli iletişim halindeler ve IC olarak iletişim kurduklarını sanmıyorum çünkü nereye gitsem beyaz Bullet bir şekilde beni buluyor. Siyah Admiral'in kaçmasına ikinci kez yardımcı oluyor. Kişileri özel mesajdan uyarıyorum yaptıklarının ihlal olduğunu belirterek fakat kişiler tekrar aynı hareketi sergiliyor. İlerleyen dakikalarda ben aracımı Idlewood tamircisinde tamir ederken yanımda durup "Çok yavaşsın." diye bağırıp tekrar kaçmaya başlıyor. Unity taraflarında araçlarına block PIT atıyorum, araçları ters dönüyor ve patlıyor. Hiçbir şey olmamış gibi araçtan inip kaçmaya çalışıyorlar o kazaya rağmen. IC olarak memurun canına kast ettikleri için silahımı çıkarıp ateş etmeye başlıyorum. Farklı yönlere kaçıyorlar ve PM atıyorlar, (( >> Maske_24264 (102): bariz silahsız birine silah çekmek yasak değil mi? )).

Ardından maskeli şahıs (Anthony Scarpelli) ve Joseph adlı oyuncu motorla birlikte önüme çıkıyorlar ve küfür etmeye başlıyorlar. Buna karşılık kendilerini kovalıyorum ve duvara çarpıp düşüyorlar. Silahımı çıkarıp ateş etmeye başlıyorum, Anthony Scarpelli "* Maske_24264 kadına dalar." diye fear rp yapmadan yumruklamaya başlıyor. Joseph bunny yaparak kaçmaya çalışıyor ve Joseph Scarpelli kaçarken yakalanacağını bildiği için oyundan çıkış yapıyor. Ardından Anthony Scarpelli adlı kişiyi yakalıyoruz, departmana gidiyoruz fakat departmanda da VCPD'ye karşı kurallardan bihaber olduğunu düşündüğüm oyuncu küfürlere devam ediyor. Kodeslerde kelepçeli olduğu halde -emote vermeme rağmen- sürekli trolleyerek sağa sola gidiyor, emotelarımı umursamadan role devam ediyor. Taser kullanmak zorunda kalıyorum, kişi yere düşüyor fakat nedense karakteri hiçbir tepki vermiyor, sanırım bağışıklık kazanmış elektriğe. Ayağıma yapışıp rollere devam ediyor. Videoda anlattıklarım detaylıca görülebilir.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

« Son Düzenleme: 21.12.2020 05:50 Mnemosyne »

#1 - 21.12.2020 05:51
Şahitliğimi onaylıyorum,şefimin arkasındayım.

#2 - 21.12.2020 13:46
Merhaba,öncelikle (Tony Charles) karakteri yolcu olduğu için bırakılıyor ardından araç kiralayıp polisin dikkatini bozmaya çalışıyor burada bir kural ihlali varmı bilemiyorum çünki polis bey kendisi söylüyor (Market Caddesi'nde beni sıkıştırmaya çalışıp kendini kovalatmaya çalışıyor. Başarıyor da.) böyle bir kural ihlal varsa bunu siz bilmiyordunuz şikayeti açarken öğrendiniz , zaten "IC" (Tony Charles) karakterine devam et diyorsunuz ardından geriye gidip devam ediyor ve sebepsiz bir şekilde peşine takılıyorsunuz o anda bullet gelip önünüzü kesmeye çalışıyor haklısınız o konuda kesinlikle ama biz o adamı ne OOC ne IC  tanıyoruz bizim arkadaşlarımız arasında maske hakkı olan biri yok zaten oyuna 4 kişi başladılar,ayrıca birliğimizde (Joseph Scarpelli) adlı bir karakter yok dediğim gibi (ooc,ıc) tanımamaktayız arkadaşı,açılan şikayet'te (Tony Charles) karakterinin bir hatası olduğunu düşünmüyorum,olduysada yeni başladıklarını belirtmiştik zaten herşeyi öğretmeye çalışıyoruz mazur görmenizi rica ediyoruz,teşekürler iyi roller.  :)

#3 - 21.12.2020 15:25
Merhaba,öncelikle (Tony Charles) karakteri yolcu olduğu için bırakılıyor ardından araç kiralayıp polisin dikkatini bozmaya çalışıyor burada bir kural ihlali varmı bilemiyorum çünki polis bey kendisi söylüyor (Market Caddesi'nde beni sıkıştırmaya çalışıp kendini kovalatmaya çalışıyor. Başarıyor da.) böyle bir kural ihlal varsa bunu siz bilmiyordunuz şikayeti açarken öğrendiniz , zaten "IC" (Tony Charles) karakterine devam et diyorsunuz ardından geriye gidip devam ediyor ve sebepsiz bir şekilde peşine takılıyorsunuz o anda bullet gelip önünüzü kesmeye çalışıyor haklısınız o konuda kesinlikle ama biz o adamı ne OOC ne IC  tanıyoruz bizim arkadaşlarımız arasında maske hakkı olan biri yok zaten oyuna 4 kişi başladılar,ayrıca birliğimizde (Joseph Scarpelli) adlı bir karakter yok dediğim gibi (ooc,ıc) tanımamaktayız arkadaşı,açılan şikayet'te (Tony Charles) karakterinin bir hatası olduğunu düşünmüyorum,olduysada yeni başladıklarını belirtmiştik zaten herşeyi öğretmeye çalışıyoruz mazur görmenizi rica ediyoruz,teşekürler iyi roller.  :)

Selamlar, videoda göründüğü gibi beni sıkıştırmaya çalışıp sonrasında araca sürterek hızla kaçıyor. Sağdaki dashcamden aracın hızını görebilirsiniz. Hem bana sürttüğü için hem de hız ihlali yaptığı için durdurulacaktı. Şikayete ekleme sebebim ise beyaz Bullet ile OOC olarak haberleştiklerini düşünüyor olmam. Kendisi bir açıklama yaparsa sevineceğim. Yeni başlayan oyunculara her zaman destek oluyoruz, eğer bilmiyorsa yine kendisine destek olurum sıkıntı değil.
« Son Düzenleme: 21.12.2020 16:31 Mnemosyne »

#4 - 21.12.2020 17:45
"Tony Charles ve Richard Charles isimli karakterleri saat 01:55'te Charles Down ve Mary Wilson ile durdurup kolluk kuvvetlerine direnmekten dolayı tutukluyoruz ve Tony Charles isimli oyuncuyu yolcu olarak bulunduğu için serbest bırakıyoruz."
Selamlar, olayın şahit olduğum kısmına dair SS'ler;

#5 - 21.12.2020 18:00
Şahitliğimi onaylıyorum, polis departmanı fare-kedi ibaresinden kurtulsun lütfen. Bizler kedi, oyuncular fare değil canınız sıkıldığı zaman bizi kışkırtıp kaçmanızı hoş karşılamıyoruz.

#6 - 21.12.2020 23:36
Diğer karakterler için savunma bekleniyor. @nokia6 @mertcan1910

#7 - 22.12.2020 00:41
Q attı dediğin o sırada oyundan düştüm kanka istersen role kaldığımız yerden devam edebiliriz benim için sıkıntı yok geri kalan ihlallerle alakam yok zaten ben sadece aracın içindeydim. (polisi kışkırtma kuralını bende bilmiyordum kusura bakma bro)
Polisleri role devam etmeye çağırdım fakat gelmediler uygun olurlarsa bana forum pm atabilirler.

« Son Düzenleme: 22.12.2020 01:34 nokia6 »

#8 - 22.12.2020 04:22
Copbait ne demek bilmiyorsunuz onu anlarım ama fear rp ya da bunny hop kurallarını da mı bilmiyorsunuz? Burada sadece tek bir sebep yok ki birkaç tane var. Bunlar hakkında da açıklamaya yapabilirsiniz bence. @nokia6 @cranscor

#9 - 22.12.2020 14:31
Gerektiğinde PD'ye karşı fear rp yapılmalı diyorsunuz fakat elimde silah olmasına rağmen üzerime doğru koşmaya ve bunny yapıp kaçmaya devam ediyorsunuz. Videoda PM atmışsınız "Bariz silahsız birine ateş etmek yasak değil mi" diye. Risk oluşturan sizsiniz, bir memurun canına kast ediyorsunuz ve bunu artık üçüncü kez yapıyorsunuz. Ayrıca birinizde maske var ve bu karşılığı almanız gayet doğal. Yani her şey açıkça videoda gözüküyor zaten. Benim de daha söyleyecek bir şeyim yok çünkü mantıklı bir açıklama gelmiyor sizden.