Konu: [20.12.20 - Casper_Montana] Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 191 defa)

#0 - 21.12.2020 01:21

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Casper_Montana @Emiratbk_

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 20.12.2020 07:33

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Biz sabahın bir vakti ev soygunu yapmaya karar verdik arabayı aldık ev bulduk ve evi IC olarak konuşup ben soymaya başladım bu arkadaş da kapının önünde arabasıyla bekledi hatta fotoğraflarda da görüldüğü gibi komut falan soruyorum çünkü hiç eve girmedim her şey güzel hoş, daha sonra bu beni oyalamaya başladı işte aynı yerleri dönüyoruz daha sonra şehirden çıkıyor tekrar giriyor falan neyse gittim peşinden sonra direk /q attı ve bir daha girmedi ve az önce yazdım yaptığının yanlış bir şey olduğunu levelinin yetmediğini söyledim bu arada 3 level kendisi ama yanlış hatırlamıyorsam yanlış da olabilir soygunu yaparken 2 leveldi neyse farketmiyor zaten, dediği şey: ''ic babana bile güvenme :D'' ve  '' Hayır haksızsın şikayet aç reddedilir'' yazmakta, ayrıyetten  3. fotoğrafta da görüldüğü gibi /pm den ağzı bozuk bir şekilde konuşmakta. ben bu arkadaşın sağlam bir ceza almasını ve akıllanmasını istiyorum.
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Ben bu arkadaşın ağır bir ceza almasını istiyorum hem küfür nedeniyle hem de kuralları bilmediği kuralı söyleyince de kendisinin çok gibi 2-3 yıldır rp yaptığını söylüyor falan, bu tarz şeyler yapacağı zaman en azından okuması gerek ve insanları bu şekilde hem mağdur hem de uğraştırmaması gerek diye düşünüyorum.

#1 - 21.12.2020 23:39
Yapılan dolandırıcılık kurallarına aykırı. Gün içerisinde karşı tarafa ödemeyi sağlayın. @Emiratbk_

#2 - 22.12.2020 05:07
Okey oyuna girdiği zaman karşı ödeme tamamlanıcaktır.

#3 - 22.12.2020 05:17
Ben bugün hiç çıkmadım neredeyse, oyuna girersen ödeme yaparsın .

#4 - 22.12.2020 05:24
Ödeme tamamlandı mı?

#5 - 22.12.2020 05:54
Evet ödeme tamamlandı az önce.

#6 - 24.12.2020 15:50
K&A.