Konu: Richard_Deglant Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 286 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 20.12.2020 21:32

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Richard Deglant @Loyalty

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.10   20.12.2020

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: İş yerimi satış işlemi yapıyordum. Telefonla arayıp alacaklarını söylediler. Sistemsel olarak değerinin en fazla 50 bin dolar fazlasına satılıyor bu yüzden ooc olarak bilgilendirdim böyle olduğunu ic olarak kalan parayı vermesini söyledim. sistemsel fiyatın izin verdiği miktara sattım paranın kalan kısmını istediğimde git belediyeden al dedi. pm atarak  dolandırıcılık yapamazsın dedim. fakat olumsuz geri dönüş aldım.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Kuralde 10 lvl olmalı taraf diyor. Adam 8 lvl. Ve hem de ooc dolandırıcılık da yaptı çünkü pmden sistemin izin verdiği fiyatı sistemsel olarak alıp kalanı vermesini söylemiştim

#1 - 20.12.2020 21:52
Öncelikle OOC ve IC dolandırmayı ben değil siz yapmaya çalıştınız.Kural gereği bir işyerini sıfır fiyatının 50.000'nın üstünde satamazsınız siz bana 250.000$ dolandırmaya çalıştınız, ve bunu sistemsel bir şekilde gördüğünüz halde hala yapmaya çalıştınız ve pm'den de ooc ticaret kurmaya çalıştınız.Ben sizi dolandırmaya değil siz çalıştınız ben sistemsel ve oyun kurallar gereği neyse aynı fiiyatına aldım.

#2 - 20.12.2020 21:55
Öncelikle OOC ve IC dolandırmayı ben değil siz yapmaya çalıştınız.Kural gereği bir işyerini sıfır fiyatının 50.000'nın üstünde satamazsınız siz bana 250.000$ dolandırmaya çalıştınız, ve bunu sistemsel bir şekilde gördüğünüz halde hala yapmaya çalıştınız ve pm'den de ooc ticaret kurmaya çalıştınız.Ben sizi dolandırmaya değil siz çalıştınız ben sistemsel ve oyun kurallar gereği neyse aynı fiiyatına aldım.

ilk olarak işyerinin ya da evin sistemsel fiyatı ne olursa olsun istediğim fiyata satabilirim. ki 1 milyon dolarlık evi 2 milyon dolara satanlar var. ilanlardan bakabilirsin. Ayrıca kimin kimi dolandırmaya çalıştığı videoda açık açık görülüyor. Kulanda da açıkça yazdığı gibi '' [/size]Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.''  ic olarak da [/color][/size] [/color][/size]Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. . siz daha 8 lvlsiniz. [/color]
[/size][/color]
[/size]Gerçek hayatta anlaşma yapıp paranın yarısını verip kaçabiliyor musunuz hayır. Önce rol yapmayı [/color][/size]SERVER KURALLARINI[/color][/size] öğrenin sonra oynayın.[/color]

#3 - 20.12.2020 21:57
İki taraf da savumasını yaptı admin bekleniyor.

#4 - 21.12.2020 15:22
@Dhuzumir  Sonuna kadar destekçinim. Haklı olduğunu düşünüyorum. Umarım VİCE yönetimimide seni haklı bulur. Keyifli roller..

#5 - 21.12.2020 23:49
Merhaba,

İstediğiniz fiyata satamazsınız. @Dhuzumir
Gün içerisinde işyerini aynı fiyata ilgili kişiye geri verin lütfen. @Loyalty

Bu süreçte bir sorun çıkarsa/anlaşamazsanız bana oyun içerisinden ulaşabilirsiniz.

Şikayet kapatıldı.

İlgili kural:

Alıntı
30-) Mülk satışlarında üst limit kuralı

İşyeri, ev ve araç satışlarında sistemsel fiyatın maksimum $50.000 + varsa dekor/modifiye parası üstüne satabilirsiniz. Örneğin sistemsel fiyatı 50.000$ olan bir eviniz var, 20.000 dolarlık dekor satın aldınız. Maksimum 50.000(sistemsel ev parası) + 50.000(kural dahilinde + para) + 20.000(dekor parası) fiyatına satabilirsiniz.