Konu: Williams Ronnie [IC DOLANDIRICILIK İHLALİ]  (Okunma sayısı 221 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.12.2020 02:27

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Williams Ronnie / forum hesabını bulamadım.

Olaya dahil olan şahit karakter adı:

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10-12-2020 02:11

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

2-) METAGAMING
Sunucu içerisinde karakter dışı (OOC) olarak belirtilen detayların karakter içi (IG) olarak kullanımına izin verilmez. Bunun yanı sıra birisini bu ihlale yöneltmek ve kasıtlı olarak bilgi vermekte bu kurala aykırıdır.

10-) ROLDEN KAÇMAK İÇİN (/q) / BAĞLANTI KOPARTMAK
Kendi aleyhinize gerçekleşecek olan, devam eden rollerden doğrudan çıkış yapılması yasaktır. Acil çıkış yapmanız gereken durumlarda karşı tarafa gerekli bilgiyi verip, daha sonradan rolü bıraktığınız yerden devam ettirmeniz gerektiğini unutmayın. 8. maddeyle alakalı olarak sizleri rahatsız edecek bir şekilde gerçekleşen rollerde, gerekli uyarıda bulunduktan sonra oyundan çıkma hakkına sahip olursunuz.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi 3000 Dolara zar atmaya girdik kabul etti fakat zarı 6 atınca kişi pm den mg yapıp rolden kaçıyor ve paramı vermeden kaçıyor ve kişinin leveli 2 ıc olarak 7 level olması gerekiyor kural hatası yapıyor..

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yok

#1 - 10.12.2020 03:05
Admin Bey selamlar oyunda yeniyim ve rp'yi çabuk kavramak için elimden geleni yapıyorum. olay şöyle gelişti Taksicilik Mesleğimden normal yaşantıma dönmüş balik tutmaya balıkçıya gelmiştim orda da birkaç kumar oynayan kişiler rastladım.Bende oynayayım dedim yanlarına gittim izin verder fakat pm'den oyunda yeni olduğumu belirtmeme rağmen beni uyarmadılar neyse oyua başladık ilk el topluca idi. ilk el bir şahıs yendi 500 dolar verdim 2. el [İD]471 Alinda Borswell isimli şahıs ile 1v1 atmak istedim fakat onları uzaktan izlediğimde 2. el falan yoktu neyse ben yendim paramı istedim vermedi 2. el var dedi bende sinirlendim tamam dostum at dedim. attı ve 2. eli o kazandı ses çıkarmadım. son elde çikmak istediğimi belirtirken 3. el var dedi yine sesimi çıkarmadım.Son eli yine o kazandı. Sonra yenilen pehlivan güreşe doymaz terimi ile tekrar 1v1 atmak istedim bu sefer tek tek el oldu hiçbirşey konuşulmadı.yendi paramı istedi bende 2. el var dedim 2. eli yapmadı parasını istedi ss aldim felan dedi hatta arkadaşın çektiği resimler kanıttır.bende sinirle Vice Rp Sitesi Şikayet Alanina gitmek için oyundan çıktım. Adaletin yerini bulacağımdan eminim... Son olarak birşey daha eklemek istiyorum Orada bir cümle kurmuş arkadaş 2 seviye iken kumar oynamak yasak diye kendisi kadın karakterde 2 level.
« Son Düzenleme: 10.12.2020 03:09 BerkayMedusatr09 »

#2 - 10.12.2020 10:03
Admin Bey selamlar oyunda yeniyim ve rp'yi çabuk kavramak için elimden geleni yapıyorum. olay şöyle gelişti Taksicilik Mesleğimden normal yaşantıma dönmüş balik tutmaya balıkçıya gelmiştim orda da birkaç kumar oynayan kişiler rastladım.Bende oynayayım dedim yanlarına gittim izin verder fakat pm'den oyunda yeni olduğumu belirtmeme rağmen beni uyarmadılar neyse oyua başladık ilk el topluca idi. ilk el bir şahıs yendi 500 dolar verdim 2. el [İD]471 Alinda Borswell isimli şahıs ile 1v1 atmak istedim fakat onları uzaktan izlediğimde 2. el falan yoktu neyse ben yendim paramı istedim vermedi 2. el var dedi bende sinirlendim tamam dostum at dedim. attı ve 2. eli o kazandı ses çıkarmadım. son elde çikmak istediğimi belirtirken 3. el var dedi yine sesimi çıkarmadım.Son eli yine o kazandı. Sonra yenilen pehlivan güreşe doymaz terimi ile tekrar 1v1 atmak istedim bu sefer tek tek el oldu hiçbirşey konuşulmadı.yendi paramı istedi bende 2. el var dedim 2. eli yapmadı parasını istedi ss aldim felan dedi hatta arkadaşın çektiği resimler kanıttır.bende sinirle Vice Rp Sitesi Şikayet Alanina gitmek için oyundan çıktım. Adaletin yerini bulacağımdan eminim... Son olarak birşey daha eklemek istiyorum Orada bir cümle kurmuş arkadaş 2 seviye iken kumar oynamak yasak diye kendisi kadın karakterde 2 level.

1.si Yukarıdaki ss de herşey ortada tek el tek zar yazmışsın zaten ve yetmiyor pmden mg yapıyorsun, rolden kaçıyorsun ve dolandırıcılık kuralı ihlali yapıyorsun bunlar yetmezmiş gibi savunmanla admin kandırıyorsun sstekendin demişsin tek el tek zar 3000 Dolarına diye.

#3 - 10.12.2020 12:07
cezama nerden bakacağım?

#4 - 10.12.2020 12:17
cezama nerden bakacağım?

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=189.0 Bu link üzerinden MG - Dolandırıcılık - Rolden Kaçmak kurallarının cezalarına bakabilirsin.

#5 - 10.12.2020 12:25
Kime ödeyeceğim? birde bulamadım cezamı atar mısın link?

« Son Düzenleme: 10.12.2020 12:30 BerkayMedusatr09 »

#6 - 11.12.2020 01:44
Merhaba,

Yapılan ihlaller karşılıklı. İki seviye kadın karakterle yasak olan bir kuralı çiğneyip aynı kuraldan başka bir karaktere şikayet açıyorsunuz. Bu konuda ilk ve son olmak şartıyla sadece uyarıda bulunacağım, tekrarı halinde asla tolerans gösterilmeyecektir.

Kurallarda da belirtildiği gibi yedi seviye altındaki bir karakterin kumar oynaması durumunda bu durum kumar kural ihlali olarak değerlendirilir ve herhangi bir para kaybı durumunda sorumluluk kullanıcının kendisine aittir.

@BerkayMedusatr09 Rol/sunucu hakkında destek almak için oyun içerisinden /rapor komutunu kullanabilirsiniz.

Şikayet kapatıldı.