Konu: Ricardo_Pellegrini + Giovanni Volante - 08.12.2020 + 21:05 - ŞİKAYET.  (Okunma sayısı 151 defa)

#0 - 08.12.2020 21:05

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ricardo_Pellegrini + @Kata$ura --    
Giovanni Volante + @Mindlees

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Gary_Nroson

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 08.12.2020 + 20:51

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: SÜREKLİ ROLEPLAY

Sunucu içerisinde toplu alanlarda, diğer oyuncuların veya adminlerin gözleyebileceği alanlarda roleplay her zaman devam eder. Bu sebepten çevrenizde kimse yokken yaptığınız ihlallerden ceza almayacağınızı düşünmeyin. Rol her zaman devam eder.

CEZASI: Hapis.

POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ben, Jimmy_Layton olarak Palomino Creek kasabasında balık tutuyordum, telefonum çaldı ve açtım. Beni arayan IC olarak kardeşim ve adamımdı. Mahalleye gel dedi, bende kasabada balık tutuyorum birazdan geleceğim dedim, mahallede beni kovalıyorlar dayak diyorum dedi hızlıca geliyorum dedim ve aracıma binip mahalleye gittim, şikayet açtığım iki şahıs ben gittiğimde Gary'e saldırıyorlardı, aracımın motorunu kapattım, brawl emotemi verdim ve şahıslara saldırmaya başladım. Kas gücüm 17, dayanlıklığım 7 olduğu için şahısları rahatlıkla yere düşürerek yaraladım. Şahısları yaraladıktan sonra Gary'i kaldırdım. Şahısların yanına gittim ve emotemi vererek şahısların kafasına vurdum. Kas gücüm 17 olduğu için şahıslar rahatlık ile bayılması gerek fakat şahıslar Sürekli RP yaparak ve PowerGame yaparak araçlarına bindiler ve gittiler. Gerekli SS'lerimi aldım ve daha fazla uğraşmadan şikayetimi açıyorum. Şahıslara karşı emote verdikten sonra bunu /do'dan da belirttim fakat role uyum sağlamadan devam ettiler. Şahısların ceza almasını taleb ediyorum. İyi forumlar, iyi günler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahısların ceza almasını taleb ediyorum. İyi forumlar, iyi günler.

#1 - 08.12.2020 21:14
Merhabalar,
Öncelikle bunun sürekli roleplay ile bir alakası yok orda rol Gary'nin bug abuse yapmasa bu şekilde şekillenmeyecek bir roldü.

Ve bizde olay yerinden hızlıca uzaklaştık çünkü ihlaller ile dolu bir rol, daha fazla katlanacak sabrım kalmadı kusura bakmayın, evet yaralı rolü kural ihlali yaptık biliyorum ama o tilt ortamdan uzaklaşmamız gerekiyordu ve mecburen yaralı rolünü yapmadan uzaklaştık. şuraya akşamları işten gelip eğlenmeye giriyoruz sadece bu kadar hırslı olmaya gerek yok ,bi yaralı rolü yapmadın diye bunların yaşanması gerekmiyordu.

Rol esnasın da /b kanalını arkadaşlar kullandığı için mecburen kullandık onun içinde kusura bakmayın.

Şikayeti bizim açtığımız şikayetlere de bakarak karar verirseniz sevinirim.

@Nroson 'a açılan şikayet ; https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=95313.0
@Dola  'a açılan şikayet https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=95314.0
« Son Düzenleme: 09.12.2020 09:26 Kata$ura »

#2 - 08.12.2020 21:34
İyi akşamlar, ilk öncelikle biz arkadaşlarla ilk role girdiğimizde Garry adlı arkadaşı düşürdükten sonra Jimmy tarafından düştük ve rol ilerliyordu fakat  Garry arkadaşımızın yerden kalkıp bize vurarak rol sergileyip hadi götürelim şunları demesi bütün rolü bozdu ve bizde yaptıkları role karşılık neden kalkmıyalım dedik ve emotemizi vererek yerden kalktık silahlı bir çatışma değil ve yaralanacağımız bir durum değil normal yumruk yumruğa bir kavga olduğu için araç sürüşümüzü engelliyecek birşey olmadığı için aracımıza bindik ve o an Jimmy adlı kişi bizi car jack yaparak ikinci kez  araçtan attı ve tekrar vurarak bizi düşürdü bu RK'ya giriyor ve kişilere şikayet açmış bulunmaktayım orayada bakabilirsiniz bize şikayet açan kişinin dediği şey role uymuyorlar fakat bize sergilenen rol içler acısı bizim düşürdüğümüz arkadaş yarlaı rolünü yapmayıp kalkıp  bize saldırması ve hadi götürelim şunları demesi ve bizim orda o kalkıyorsa bizde kalkabiliriz yumruk yedik onun gibi diyip kalktık ve iki kez üst üste car jack yaparak emotesiz araçtan atıp bizi düşürmesi herşey ortada umarım benim açtığım şikayette incelenir ve sslerde herşey gözüküyor doğru bir sonuç alacağına inanıyorum..
Spoiler: GösterGizle

« Son Düzenleme: 08.12.2020 21:49 Mindlees »

#3 - 08.12.2020 22:05
Şahitliğimi onaylıyorum. :P

#4 - 09.12.2020 10:01
Merhaba,

Her ne kadar ihlal yapılmış olsa da, Sürekli Roleplay kuralına uyum sağlayıp role devam etmeniz gerekiyor. Rol sonu ise şikayet oluşturabilirsiniz. Ekran görüntülerinden de görüldüğü üzere Jimmy Layton, ilgili karakterleri sistemsel yaralı konuma düşürüp yerde saldırmaya devam ediyor. Buna uymayıp, sistemsel yaralı süresi bittiğinde "ayağa kalkar." emote'u verip, hiçbir şey olmamış gibi devam ediyorsunuz. Jimmy Layton'un da /do kullanımı da hatalı. "Şahıslar baygındır, kaslı olduğum için ayılamazlar." böyle bir kullanım şekli yok. Rolün gidişatına bağlı olarak ne durumda olduklarını karşı taraf belirlemeli. Saldıran taraf, onun baygın olup olmadığını belirleyemez.

Bunun üzerine Ricardo Pellegrini - Giovanni Volante karakterleri, Refuse RP & Yaralı Kural İhlali kapsamında cezalandırılacak.
Not) Jimmy Layton ve Gary Nroson yaptıkları ihlaller için bir başka şikayet konusu üzerine cezalandırıldı.

Şikayet kapatıldı.