Konu: [05.12.2020 - Ziggy_Wright] OOC Dolandırıcılık  (Okunma sayısı 133 defa)

#0 - 08.12.2020 13:17

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Ziggy_Wright @Polat

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Yok

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.12.2020 - 06.12.2020 tarihleri arasında. Tam saati hatırlamıyorum.

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Belirttiğim tarihlerde arkadaşım @Polat  ile bir işyeri aldık, 23.000 dolar eksik olan parayı kendisi tamamladı. Geriye kalan 92.000 doları ben ödedim. İşlemleri hallettikten sonra mekan benim üstüme oldu fakat kendisi başarım almak için mekanı üstüne yapmamı istedi. Bende 5$ dolar gibi bir rakama mekanı ona sattım sırf başarım alması için. Kendisi çok ısrar ettiği için bu olayı gerçekleştirdik. Olaylar tamamen OOC gelişti. Kendisi bana şimdi mekanı geri vermiyor ve haksız bir şekilde 43.000 dolar istiyor. Kendisine 23.000 dolarını zaten geri iade edeceğim fakat mekanı vermemekte ısrar ediyor. Ayrıca eski mekanımızın ortaklığından da kendisine 3.000 dolar borcum var. Onu da vereceğimi söyledim. 25.000 dolar ona ortaklık paralarını iade edeceğim. Kendisi mekanı bir an önce geri versin. Mekan İD 440.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: Log Kayıtlarının İncelenmesini Talep Ediyorum
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Log kayıtlarına bakılarak kişinin gerçekleştirdiği OOC dolandırıcılık suçundan ceza almasını talep ediyorum.

« Son Düzenleme: 08.12.2020 13:20 bangbang »

#1 - 08.12.2020 14:08
Evet geri verecektim ve 1 hafta bende dursun 1 hafta onda dursun diye anlaştık loglardan bakılabilir mesaja nasılsa ortağız ya kendisi de yazmış. Sonra kişi IC ihanet etti ve polise sattı, mekana polisler gelince işyerini kilitleyip kaçtı. PD kendisini aldı sonra biz IC şikayet edince OOC olarak tehditler savurmaya başladı tamamen ic olan bir olayı ooc a taşıdı ooc olarak kendisine güvenimi kaybedince mekanı da borcunu verince vereceğimi söyledim çünkü kendisi de dolandırabilirdi ve aşağıdaki attığım ss de böyle bir pm atan kişiye OOC olarak mekanı borcunu vermeden vermek ne kadar doğru olur?  Zaten kendisi de demiş ortak aldık diye. Aşağıdaki attığım ss de hem IC'yi OOC'a taşıyor hem de tehdit ediyor. Bende OOC tehdit ve MİX cezalarından ooc hapse atılmasını talep ediyorum, loglara da bakılabilir ve borcunu verdiğinde IC olarak mekanı teslim edebilirim.

#2 - 08.12.2020 14:16
Evet geri verecektim ve 1 hafta bende dursun 1 hafta onda dursun diye anlaştık loglardan bakılabilir mesaja nasılsa ortağız ya kendisi de yazmış. Sonra kişi IC ihanet etti ve polise sattı, mekana polisler gelince işyerini kilitleyip kaçtı. PD kendisini aldı sonra biz IC şikayet edince OOC olarak tehditler savurmaya başladı tamamen ic olan bir olayı ooc a taşıdı ooc olarak kendisine güvenimi kaybedince mekanı da borcunu verince vereceğimi söyledim çünkü kendisi de dolandırabilirdi ve aşağıdaki attığım ss de böyle bir pm atan kişiye OOC olarak mekanı borcunu vermeden vermek ne kadar doğru olur?  Zaten kendisi de demiş ortak aldık diye. Aşağıdaki attığım ss de hem IC'yi OOC'a taşıyor hem de tehdit ediyor. Bende OOC tehdit ve MİX cezalarından ooc hapse atılmasını talep ediyorum, loglara da bakılabilir ve borcunu verdiğinde IC olarak mekanı teslim edebilirim.

1. 1 Hafta sende dursun, 1 hafta bende dursun olayını hiçbir şekilde kabul etmedim.
2. Konumuzla alakası olmayan bir olay, burada konu başka.
3. Borcu vermem ve kendisini dolandırmam mümkün olamaz. Çünkü mekan şuan onda, mekanı bana ortaklıktan doğan alacağı karşılığında sistemsel satabilir.(23.000) Burada dolandırıcılık mümkün değil.
4. Kendisine oyuna girmesini mekanı vermesini alacağını ödeyeceğimi söylüyorum fakat dikkate almıyor.
5. Bahsettiği diğer konularla konumuzun alakası olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.

#3 - 08.12.2020 14:54

1. 1 Hafta sende dursun, 1 hafta bende dursun olayını hiçbir şekilde kabul etmedim.
2. Konumuzla alakası olmayan bir olay, burada konu başka.
3. Borcu vermem ve kendisini dolandırmam mümkün olamaz. Çünkü mekan şuan onda, mekanı bana ortaklıktan doğan alacağı karşılığında sistemsel satabilir.(23.000) Burada dolandırıcılık mümkün değil.
4. Kendisine oyuna girmesini mekanı vermesini alacağını ödeyeceğimi söylüyorum fakat dikkate almıyor.
5. Bahsettiği diğer konularla konumuzun alakası olmadığını tekrar hatırlatmak isterim.

1. Kabul ettin
2. Konuyla alakası var
3. Mekanı versem mekan sende kalacak ve belki de borcunu vermeyeceksin?
4.Tamam gir ver o zaman?
5. Konuyla yine alakası var

#4 - 08.12.2020 18:42
Kişiye ödemesini yaptım, mekanı geri iade etti. Sorun çözüldü. Herhangi bir sorun kalmadı. Şikayetimi çekiyorum, olur böyle hatalar affetmek büyüklük bizde kalsın.

#5 - 08.12.2020 20:19
Şikayetin geri çekilmesiyle K&A.