Konu: [07.12.2020 - İsimi belli olmayan kişi] Retardet RP  (Okunma sayısı 137 defa)

#0 - 07.12.2020 20:38

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bilmiyorum, sadece İC numarası var. 111-2-111

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 07/11/2020 - 20:31

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Non-RP - Retardet RP
Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi telefonda arayıp gereksiz bir şekilde fiyatı beğenmeyip kapatmak yerine. Küfürler savurdu bunun realistik hiçbir açıklaması olamaz. İC küfürleşme serbest diye her seferinde bu tarz şeylerle karşılaşmaktan gerçekten çok sıkıldım. Günümüz piyasasında aracını satmayan insanlar bile aracını sahibinden'e koyup teklif gelmesini bekleyebiliyor. Bende aynı şekilde, normalde bindiğim bir aracı belki teklif gelir veya Sunhine kapalı diye ihtiyacı olan birisi arayıp almak ister diye fiyatının biraz üstüne (10x nos eklentisi olması rağmen) ilanlara koydum. Fakat kişi arayıp, "Amına koyayım, CAPS Lock açıp" bu şekilde rol yapması sinirimi bozdu. İster çete, ister mafya olsun. Kimse araba almak için aradığı kadına fiyatı beğenmedi diye küfür etmez. Gereğinin yapılmasını istiyorum. Sunucuda bu tarz insanlara gerekli cezalar verilmediği sürece, rol kalitesinin düştüğüne inanıyorum.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa):Bunu kurallarda bir cezasının olmaması yapılan şeyin doğru olduğunu göstermiyor. Kişiye verilecek bir ceza yoksa, düzgün bir dille uyarılmasını talep ediyorum.

#1 - 07.12.2020 20:39

#2 - 07.12.2020 20:44
Merhaba, şikayet açtığınız için öncelikle size teşekkür ederim. Şikayeti anladığım zaman savunma yapacağım, biraz kafa yormam gerekecek anlaşılan. Bir saate savunmamı yaparım.

#3 - 07.12.2020 20:58
Kaç yıllık roleplay kariyerimde bana bir ilki yaşattığınız için teşekkür ederim, In-game bir telefon görüşmesi için şikayet yiyorum. Bunun içinde teşekkür ederim, daha çok teşekkür edeceğim sanırım. Her neyse, savunaya geçeyim.

Bugün sabah saatlerinden beri ilanlardaki çoğu arabayı aradım, çok fazla telefon konuşması yaptığım için karakterim kelimeleri seçemedi.. sizinle olan telefon konuşmasından anlamanız normal zaten. İlk başta karakterim gayet düzgün konuştu, daha sonra siz sürekli aynı şeyleri söyleyince(?) anlık olarak sinirlendim ve küfür ettim. Roleplay ne mi demek? Roleplay bir doğaçlama olduğu için o anda öyle bir şey söylemek istedim, ha siz diyorsunuz her küfür eden NON-RP yapıyor kurallar ona göre güncellenebilir.

Sunucu üzerinde 2500 saatim var, her şikayet yediğimde rol zevkimi bozuyor oluyor... Buna söyleyecek fazla bir şey yok aslında, insanların rol zevkini bozsam şimdiye kadar yasaklanırdım ki sizin sırf bir küfür yüzünden rol zevkiniz bozuluyorsa rol yapmayın? :D İyi forumlar. @Flexman
« Son Düzenleme: 07.12.2020 21:01 Replika »

#4 - 07.12.2020 21:07
Kaç yıllık roleplay kariyerimde bana bir ilki yaşattığınız için teşekkür ederim, In-game bir telefon görüşmesi için şikayet yiyorum. Bunun içinde teşekkür ederim, daha çok teşekkür edeceğim sanırım. Her neyse, savunaya geçeyim.

Bugün sabah saatlerinden beri ilanlardaki çoğu arabayı aradım, çok fazla telefon konuşması yaptığım için karakterim kelimeleri seçemedi.. sizinle olan telefon konuşmasından anlamanız normal zaten. İlk başta karakterim gayet düzgün konuştu, daha sonra siz sürekli aynı şeyleri söyleyince(?) anlık olarak sinirlendim ve küfür ettim. Roleplay ne mi demek? Roleplay bir doğaçlama olduğu için o anda öyle bir şey söylemek istedim, ha siz diyorsunuz her küfür eden NON-RP yapıyor kurallar ona göre güncellenebilir.

Sunucu üzerinde 2500 saatim var, her şikayet yediğimde rol zevkimi bozuyor oluyor... Buna söyleyecek fazla bir şey yok aslında, insanların rol zevkini bozsam şimdiye kadar yasaklanırdım ki sizin sırf bir küfür yüzünden rol zevkiniz bozuluyorsa rol yapmayın? :D İyi forumlar. @Flexman
Gerçekten komik bir savunma. Sizin 2500 sattiniz olabilir bu sunucuda belki, benim 5.5 yıllık roleplay geçmişim var. Toplamda 7000'i aşkın sattım var. Konu ne kadar sattin olduğu değil. O saati nasıl geçirdiğiniz, doğaçlama adı altında yaptığınız rol. Realistik açıdan, bir ilanı arayıpta, kardeşim araban ne kadar? 355 bin mi? Hee çok ya senin "Amına koyayım" demek yerine. Tamam benim bütçemi aşıyor, veya anladım diyip kapatabilirsiniz. Sizin yaptığınız rol değil. Ego tatmini. Boş bir küfür yüzünden rol yapmayı bırakacak değilim. Ama bir insan rol kalitemi düşürüyorsa ve benimde bunun karşısında şikayet açma hakkım varsa. Şikayetimi açıp, kişinin yaptığı şeyin bir hata olduğunu söyleyebilirim. Konu sizin yaptığınızın hata olması değil. Sizin bu hatayı normal birşey sanmanız. Tanımadığınız birine gerçek hayatta küfür etmek malesef bu kadar kolay değil. O aracı almak için aradığınız kişi bir polis, bir hakim veya bir avukat olabilirdi.

Eğer roleplay oynuyorasnız, buna uygun hareket etmenizi tavsiye ederim. Rol yapıyorum diye Polat Alemdar gibi dolaşmak yerine, kişisel rollerine önem verin. Legal rol yapan insanlara rol sağlayın, rol falan paslamayı deneyin. İşte o zaman iyi bir rolcü olursunuz.

#5 - 07.12.2020 21:11
fazla okumadım, tamam 5 yıldır roleplay yapıyorsun. Savunmam açık, Roleplay bir doğaçlamadır o an öyle söylemek istedim. Yetkili kararı.

#6 - 07.12.2020 21:13
fazla okumadım, tamam 5 yıldır roleplay yapıyorsun. Savunmam açık, Roleplay bir doğaçlamadır o an öyle söylemek istedim. Yetkili kararı.
Kişinin hâla kışkırtıcı yorumlar yapması. OOC kişiliğini İC olarak yansıttığını gösteriyor. Roleplay'ı gerçekten doğaçlama yaptığınız için teşekkürler. Yetkili kararı beklenebilir.

#7 - 08.12.2020 03:38
Merhaba,

Savunma yeterli bulundu. Ceza alması gerektiren, aşırı derecede gereksiz agresif rol barındıran bir durum görülmüyor. Ekran görüntüsünden de görüldüğü üzere rol dahilinde gerçekleşiyor, bu durumda da rol dahilinde çözülmesi gerek. Karakteri anlık sinirle böyle bir şey deyip kapatmış olabilir. Hakaret IC bir suçtur, departmana giderek şikayet edilebilir ya da size kalmış bir şey herhangi bir kural ihlali olmadan rolün akışına göre dilediğiniz gibi çözebilirsiniz.

@Replika kullanıcısını, şikayet üzerindeki üslubu konusunda ilk ve son olmak şartıyla uyarıyorum.

Şikayet kapatıldı.