Konu: Vice City'e Kar Yağmamalı  (Okunma sayısı 253 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 05.12.2020 14:41
Herkese selam. Dün oyunda yağmurla karışık kar yağışları ve fırtınalar başladı sanırım. Bunun üzerine de Manifesto, oyun içerisinden bir güncelleme geleceğini ve kış mevsimini vurguladı. Benim de aklıma etrafa kar textureleri ekleneceği, kar yağacağı gibi fikirler geldi. Böyle bir güncelleme varsa eğer önceden bir uyarı yapmak istiyorum.

Sunucunun hikayesi Florida'da geçiyor ve Florida'yı Türkiye'nin Antalya şehri gibi düşünürsek kar yağması çok düşük bir olasılık ki yıllardır da Florida'ya kar yağmıyor. Özellikle Vice City'nin esinlenildiği Miami'ye.

bknz:

(ufaktan çeviri: Burada Florida eyaletine en son 1977'de kar yağdığını söylüyor. O da zaten az biraz bir şeydi.)

Bu durumda sunucuya kar textureleri ekleyip Vice şehrini olağan dışı bir iklimle canlandırmanın yanlış olacağını düşünüyorum. Aralık ayında Florida genelde maksimum 22-25 derece ile minimum 5-7 derece arası seyreder.

ek:

Sevgili geliştirici(ler), lütfen bu iklim şartlarını göz önüne alarak güncellemeler yapınız.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 05.12.2020 14:43
Cidden bir bruhminus momentus olur destekliyorum  biz vaysı palmiye ağacı ve tropik havasıyla seviyoruz
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 05.12.2020 14:44
aslında kar yağması güzel olurdu da şimdi herkes atletli özel skin kullanıyor, problem yaratır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 05.12.2020 14:46
aslında kar yağması güzel olurdu da şimdi herkes atletli özel skin kullanıyor, problem yaratır.

Evet işin o tarafı da var. Vice (Miami) iklimine uygun özel skinler eklettik para verip şimdi kar bir yağacak etrafta t-shirt, şortla gezeceğiz absürt kaçacak yani.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 05.12.2020 14:49
 Tropikal bir iklime sahip olan bir şehirde kar görmek istemiyorum açıkçası. Fakat şunu diyenler olacaktır "Dostum oyun oynuyoruz bu kadar gerçekçiliğe ne gerek var, bırakın map'te bir farklılık olsun tadını çıkaralım.". Bunu diyen arkadaşlara da saygım sonsuz fakat mantık çerçevesinde bakacak olursak, Vice şehrinde kar çok mantıksız. Ayrıca bazı özel skinler de karlı havada abes kaçacaktır.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 05.12.2020 14:55
Mantık olarak evet, haklısın ama
Fakat şunu diyenler olacaktır "Dostum oyun oynuyoruz bu kadar gerçekçiliğe ne gerek var, bırakın map'te bir farklılık olsun tadını çıkaralım.".
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 05.12.2020 15:00
Haha
5
Tepki yok
Tepki yok
Haha tepkisini veren kullanıcı(lar):
Demolished, Myrtle, Ihsan, Nickles, jonlakow,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 05.12.2020 19:13
Katılıyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.12.2020 19:19
Florida simülasyonu değil, Vice Roleplay platformu tarafından "yaratılan" kurgusal bir şehirde oynuyoruz. Zaten geçtiğimiz 1 yılın 11 ay 20 gününde güneşli Florida havasında oynadığımız için arada bir etkinlik olarak, gerçekteki hayatımızla da uyumlu olması adına Noel, Christmas havasında karlı birkaç hafta geçirmenin kimseye zararı yok.

Elbette Miami ve Florida'da havanın genelde tropikal olduğunu 2014 yılında açmayı düşündüğümüz bu konsepti derinlemesine araştırdığımız için yıllardır biliyoruz. Ancak şu an oynadığımız- Roleplay adı verilen tüm sunucuların oynadığı konsept kendi yarattığı, kendine özgün bir düzen olduğu için, (Yapılan tüm roller de gerçek hayatla genelde ilgisiz olur, PD, mafya vb vb. Hiçbirisi Miami veya Los Angeles'daki insanların günlük hayatına benzemiyor örneğin. Kendi oyunumuz / Kendimize göre bir şehir & düzen) bu kafada bakmak gerekir.

Ek olarak şunu da belirtmekte fayda var, Vice City ve Vice gerçek dünyamızda olan bir yer değil. Yani bu adamlar bu oyunu Florida Simulation olarak yaratmadı.  Miami şehrini, Scarface konseptini baz alarak / esinlenerek  -KENDİ UYDURDUKLARI- Vice adında bir şehir yarattılar. Vice şehrinde insanlar polisle çatıştı, bazen absürt olaylar yaşandı, Tommy 5000 kişiyi öldürüp kıyafet değiştirince polislerden kurtulmuş oldu, yüzmeyi yıllarca öğrenemedi. Biz de Simülasyon değil Vice Şehrini kendimize göre uyarlayarak rol yapabileceğimiz bir ortam yarattık.

Tüm gerçekçilik savaşçılarına teşekkür etmekle birlikte, sunucuya birkaç hafta boyunca "farklı bir renk" getirmenin zararının olmadığını düşünüyoruz. Zaten yapacağımız tanıtım ve yeni dönem güncellemesinde de birçok kişinin bu farklılık hoşuna gidecektir, ar-ge için teşekkürler.
100
10
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Noptech, illegal dostu sukut, zift in kift, zebercet, ephedrine, egemenltnlmz, ethereal, jonlakow,
Myrtle, Rowe,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
Democrituss, Rowe,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok