Konu: [28.11.2020] Arsham Mouradian - Aras Khachaturov. Dolandırıcılık ihlali -Troll  (Okunma sayısı 366 defa)

#0 - 28.11.2020 23:49

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Arsham Mouradian - Aras Khachaturov @akaGUCLUG @akaconspirator

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Angela_Greecen
Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.11.2020 - 15.55

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:
Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arsham Mouradian karakteri ile ic ve ooc samimiyetimiz bulunmaktaydı, galeri işlettiğim için kişi geliyordu araç satıyordu ya da benden araç alıyordu. Genelde araç sınırlarımız olmadığı için o aracı veriyordu ya da ben veriyordum. Bugün 15.55'te kişiler yanıma geldi ve Elegy model araca ne verirsin ne eder gibi sorular sordular. Kendilerine bu araca Alpha üzerine 20.000$ verebileceğimi söyledim. SS'lerde gözüktüğü gibi kendisi bana araç Aras'ın üzerine 20 bini ver takaslayalım yazdı, kişiye parayı verdiğimde basarak gittiler. Kendisiyle aramda ooc bir samimiyet olduğu için basit bir şaka sanmıştım. İc bir şekilde olayı yürüttüm, kişilerin birlik yetkilileriyle telefonda görüştüm. Birlik liderleri ile olan rolümüzden sonra pm kanalından Arsham Mouradian ve Aras Khachaturov karakterlerinin birlikten nc atıp ayrıldıklarını, herkese de bu hamleyi yaptıklarını söyledi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:  / https://cdn.discordapp.com/attachments/737091168403456051/782344092737863680/sa-mp-221.png /
https://cdn.discordapp.com/attachments/737091168403456051/782344093955129354/sa-mp-222.png
https://cdn.discordapp.com/attachments/737091168403456051/782344089848774696/sa-mp-223.png

Ek açıklamalar(varsa): Açıkçası bu tarz bir rolü mantıklı bulmuyorum bu oyunda bir şeyler yapabilmek için saatlerimizi/günlerimizi/haftalarımızı harcıyoruz gasp kurallarında belirli saatler olduğu gibi dolandırıcılık rollerinde de bunun geçerli olması gerektiğini düşünmekteyim. Çoğu oyuncu nc atarak farklı rollere geçiş yapıyor herkes gitmeden önce dolandırabildiği kişiyi dolandırıp yeni karakterine geçtiğinde hiç yoktan para mı yapacak? Eğer böyleyse herkes gerekli ic samimiyeti kurduktan sonra çevresinde bulunan oyuncuları dolandırır ve sadece 5vp verip yeni karakterine geçer. Bu olayı kesinlikle mantıklı bulmuyorum, kişiler hakkında birden fazla şikayet bulunmakta bu tarz şeylerin önüne geçilmezse çığ etkisi yaratır. Paramın iadesini istiyorum.

#1 - 29.11.2020 00:25
Kimseden para falan almadım, beni neden etiketlediğini bilmiyorum sadece Arsham'ın yanındaydım, sslerde görüldüğü gibi parayı Arsham alıyor.

#2 - 29.11.2020 00:28
Yetkiliden net bir karar gelirse para ödenecek.

#3 - 29.11.2020 01:13
Kimseden para falan almadım, beni neden etiketlediğini bilmiyorum sadece Arsham'ın yanındaydım, sslerde görüldüğü gibi parayı Arsham alıyor.

Benden para aldığınızı iddia etmedim, arkadaşınızla birlikte hiçbir konuşmanız olmadan tahminimce sesli konuşmaya girip önünüze gelen herkesi dolandırıyorsunuz ve basıp gidiyorsunuz. Olay sadece para almak değil tüm bunları birlikte yapıp rol sonrasında olacak şeyleri bile beklemeden hiçbir şey olmamış gibi nc atarak devam ediyorsunuz yani tüm olayların içerisinde siz de varsınız.

#4 - 29.11.2020 11:07
Şahitliğimi onaylıyorum.

#5 - 29.11.2020 14:11
Bir support'a sordum ve yasak olmadığını söyledi, onun kararına yönelik bende böyle bir olay yaptım. Adminin bilgisine.

#6 - 29.11.2020 15:35
Keşke sunucu hakkında bilgi birikimi daha fazla olan birisinden destek isteseydiniz, sabah eski bir yönetici olan @balvenie 'e bu soruyu sorduğumda yasak cevabını aldım. Şikayet için yönetici kararı bekliyorum.
İlgili ss:
Spoiler: GösterGizle

#7 - 29.11.2020 16:40
Selam sizin @ballantine 'a anlattığınız konu çok farklı, bizim yaptığımız olay çok farklı.
Bizim yaptığımız olay şu; sizden 20 bin kadar, vergi / ceza ödeyeceğim parayı versene diyorum. Geldiğimde takaslarız diyorum fakat parayı verince ben kaçıyorum, ortada bir ceza yok bir vergi yok, sizden araç almak yok, araç vermek yok. Sadece parayı dolandırıyorum, araç falan yok. Konuyu başka yere çekmeyin.
Bu şahıslar benide dolandırdı cidden en ağır cezayı almalılar nerdeyse evi bile kendi üstlerine yaptıracaklardı iki kişi yapıyoruz ayağına
Dostum, senin de evini mimarlık ayağında yapacağımı söyledim. 20 bin parayı aldım ve kaçtım, bu da yasak değil. Lütfen kuralları iyi okuyun.

#8 - 29.11.2020 18:18
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93323.0
Bu şikayeti incelersen sevinirim, iki taraf arasında silah üzerinden dolandırıcılık yapıldığı için gerekli ceza/iadeyi sağlamaları istenmiş. Sizin yaptığınız ise bunun araba ve ev versiyonu. Yaptığınız bu yasaklı rolün dışında rol fırsatı vermeden, karşı tarafın yapacağı rolü beklemeden bir saat içerisinde onlarca soygun yapmanız akabinde isimlerinizi değiştirmeniz de ayrı bir non-rp ihlalidir. Toxic bir kişi olduğunuz oyuncu şikayetlerinde ki aktifliklerinizden de az çok belli oluyor, daha fazla mesaj atmak istemiyorum sizler de atmazsanız sevinirim kararı yöneticiye bırakalım.

#9 - 29.11.2020 19:54
https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93323.0
Bu şikayeti incelersen sevinirim, iki taraf arasında silah üzerinden dolandırıcılık yapıldığı için gerekli ceza/iadeyi sağlamaları istenmiş. Sizin yaptığınız ise bunun araba ve ev versiyonu. Yaptığınız bu yasaklı rolün dışında rol fırsatı vermeden, karşı tarafın yapacağı rolü beklemeden bir saat içerisinde onlarca soygun yapmanız akabinde isimlerinizi değiştirmeniz de ayrı bir non-rp ihlalidir. Toxic bir kişi olduğunuz oyuncu şikayetlerinde ki aktifliklerinizden de az çok belli oluyor, daha fazla mesaj atmak istemiyorum sizler de atmazsanız sevinirim kararı yöneticiye bırakalım.
Dolandırıcılık yaptık, IC'da parayı Aras Khachaturov karakteri ile bölüştük. Biz size parayı verin cezayı ödeyelim dedik. Halbuki ortada ceza yoktu, araca binip cezaya rolsel bakmamanız sizin hatanız. Üzgünüm, para iadesi yapılmayacak. Ortada bir dolandırma yok, bir support'n kararına bağlı hareket ettim. Yönetim dilerse support'n adını söyleyebilirim, hesabımda 20 bin para yok. Kontrol edilebilir.