Konu: Kyle_Lennard, OOC Dolandırıcılık.  (Okunma sayısı 213 defa)

#0 - 25.11.2020 23:33

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Kyle_Lennard @hasanarslan

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.11.2020 22.50, 23.10 arası.

22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.:

Alıntı
N/A

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıstan motor almak için IC olarak aradım, motoru inceledim ve almaya karar verdim. Bankaya gittiğimizde vergi borcu var dendi ve önden para alındı. Aracı almak istediğimde ise oyuncu araç sınırıa ulaşmış hatası vermiş, şahıs bunu söyledi. Verdiğim parayı "OOC" olarak verdiğim ve geri istediğim için şahıs bana parayı vermeden gitti, ve şikayet edebilirsin dedi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Parasında değilim fakat OOC olarak bir dolandırma dönmüş bulunmakta, lütfen gereği yapılsın.

#1 - 26.11.2020 02:46
@hasanarslan 24 saat içersinde kişiye $8750 ödeme gerçekleştirin, gerçekleştirdiğinize dair screenshot bırakın.

#2 - 26.11.2020 18:02
Herhangi bir geri ödeme almadım, bilginize.

#3 - 26.11.2020 19:59
Ben dolandırıcı rolü yapmadım arkadaşa aracı satıcaktım ve vergiyi ödemek için para istedim oda attı parayla vergileri ödedikten sonra aracı satmak için komutları yazdım ve maximum arac sınırına ulaşmıştır bilgisini verdi  yani arkadaşımız bilmiyomuydu ki araç sınırına ulaştığını isterse gelsin vergi ücreti düşülmüş fiyatta aracı alsın ama benim 8k param yok. GELİCEK CEZALARADA HAZIRIM CEZAMI YATARIM.

#4 - 27.11.2020 00:56
@Scealten sayın yetkilim, böyle bir savunma olamaz ben bilseydim eğer neden araç almaya çalışayım, birde bilmiyormuydu diyip üste çıkmaya çalışıyor. Sizden ricam lütfen adalet. Para önemli değil böyle şeylerin sunucumuzda bir daha yapılmaması için en ağır cezayı vermenizi rica ediyorum, teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

#5 - 27.11.2020 00:58
Merhaba,

Kişi cezalandırılacak.