Konu: [23.11.2020]Bobby Gibson Jamal Jefferson Birden fazla kural ihlali  (Okunma sayısı 311 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.11.2020 13:57

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Bobby Gibson @nokia6 Jamal Jefferson @cranscor

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Kazimir Yevseyev @ich bin zaza

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat:23.11.2020 00:59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

İLLEGAL BİRLİK KURALI

Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 15 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. Bu agresif roller başka oluşumları tetikleyecek ağız dalaşları, başka oluşum üyelerine silahlı veya silahsız saldırı gibi rolleri kapsamaktadır. Bu kural, ancak ve ancak iki oluşum lideri kendi aralarında OOC olarak anlaşırsa geçersiz kılınabilir ve agresif rollere oluşumları adına izin vermiş sayılır. Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.

CarSurfing — hareket eden aralarının tavanı, kaputu, üzerinde dururken seyahat etmek. (Bobcat, Sadler vb. araçlarda geçersizdir, Mountain Bike, Bike, BMX üzerine iki kişi binemezsiniz.)
Alıntı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

Aşağıya bırakacağım sadece tek ekran görüntüsünde kişinin yaptığı üç kural ihlalini görmek mümkün. İlk olarak penisini çıkarıp kameraya sallaması taciz kural ihlali. Değil izin almak ufak bir forum araştırmasıyla kaldırıldığını bile görebilirsiniz. İkinci ihlal ise Powegame. Tek bir emote ile karşı tarafa hiçbir hak tanımayıp önce kapıyı açıyor, daha sonrasında ise beni araçtan atıyor. İkinci emote'u da zahmet etmeyip yazmış. İki emote ile kişi önce aracın kapını açıyor, beni araçtan atıyor ve dövüyor. Üçüncü kural ihlali ise Car Surfing. Ekran görüntüsünde de gözüküyor uzun uzun yazmaya gerek yok. Kişi hem aracın tepesine çıkıyor hemde ölümüne tekmeliyor.Kişiler yeni açılmış bir birlikte bulunuyor. 15 günü daha doldurmamış.Arabamıza çarpıyor ardından küfür edip tamir masrafı istiyor.Bizde onlara küfür etmeseydin verirdik diyoruz ardından agresif bir şekilde aracımızı çiziyor saldırmaya başlıyor.Kişiler çok net olarak İllegal birlik kurallarını çiğniyor.Ayrıca car surfing yaparken aracı sürüyordum kişi araç üstünde tekmelemeye devam ediyordu.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa):Kişilerin birliklerinin tanıtımdaki tarihi 18.11.2020 21:06 .Kişilerin başka oyuncu şikayetlerinde de agresif roller sergilediğini görüyoruz.İstenilirse Oluşum Şikayeti bölümüne taşınabilir.

« Son Düzenleme: 23.11.2020 14:19 Rosenfield »

#1 - 23.11.2020 14:30
;D

Ha bu arada.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın:

İkinci emote'u da zahmet etmeyip yazmış.

;D Seyir halinde bile değildik köşedeyken gelip sert bir şekilde vurdun araca.

Kendi şahısım adına yapabileceğim daha fazla bir savunma yoktur, konu buradan sonra döngüye girecek çünkü. Powergame ve Taciz Rolünü ihlal etmediğimi düşünüyor ve yönetim ekibine kararı bırakıyorum. İşinizi kolaylaştırmak adına roldeyken aldığım ve tüm rolü içeren(arkadaşların attığının aksine) üstünde oynanmamış ekran görüntülerini spoiler içine bırakıyorum, karar sizin tabi ki.

1 - Rolün başlangıcı, kişilerin bize araçla çarpmaları (araçların konumundan belli olacağı üzere, biz vurmadık (onlar öyle iddaa ediyor şikayette  ???)

2 - Rolün tüm gelişimi chatlogta görünüyor ve gerekli rolleri yaparak Kazimir'i araçtan atma ekran görüntüm

Spoiler: GösterGizle

3 - Son ekran görüntüsü, kazimir'in /b bölmesi üstüne bize OOC hakaret etmesi ve hakaret kaldıramayan bir kişilik olduğum için hiç polemiğe girmeyip şikayet açmama neden olan SS

Kazimir'e bugün saat sabah beş civarı açtığım ooc hakaret ve /b bölme şikayeti:

https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93826.msg289434#msg289434

Son olarak şikayet açtığımda kaldırmamı istemesi yoksa onların da açacağını söylemesi:

Dediğim gibi OOC hakareti ve rol baltalamayı hiçbir şekilde kaldıramayan biri olduğumdan kişilerle hiç polemiğe girmeden rol sonrası şikayet açtım, karşılık olarak bu şikayeti açmışlar ama yaptığım bir kural ihlalim olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Eğer varsa da cezamı yerim evet ama gerçekten girdiğim rollerde size hak tanındı, defalarca kez kaçıp bize yaklaşmayabilirdiniz. Ben olayı tüm çıplaklığıyla yönetimin önüne serdiğimi düşünüyorum bu kanıtlarla ve tüm rolün ekran görüntüleriyle, dediğim gibi artık karar onların daha fazla savunma yapmama gerek yok açık bir şekilde savunmamı yaptığımı düşünüyorum. Yönetim kararı bekliyorum şahsım adına.

#2 - 23.11.2020 14:35
2 - Rolün tüm gelişimi chatlogta görünüyor ve gerekli rolleri yaparak Kazimir'i araçtan atma ekran görüntüm

Yanlışlıklık olmasın diye ekleyim dedim; bu ekran görüntüsünde /me aracın üstüne çıkar diye verdiğim emote karşı tarafın Bullet'n üstüne değil kendi Picador'umuzun üstüne çıktığımı belirten roldür. Onlar bizi araçla ezmeyi denerken kendi aracımızın kasasına sığındık.

#3 - 23.11.2020 14:39
İllegal birlik kural ihlalini de yazdığını şimdi farkettim.
İllegal birlik kural ihlali olabilmesi için bizim bunu birlikçe başka bir birliğe yapmamız gerekmez mi? Biz sivil olarak oluşumdan ayrı bir şekilde rol çevirirken siz geldiniz ve araçla çarptınız. Aramızdaki dalaşmanın sonunda canımıza kast ettiniz ve bizi sürekli tehdit ettiniz, bunun üstüne bir kişiyi araçtan atıp dövdüm. Biz iki kişi olarak oluşumu temsil etmiyoruz ve oluşum ile rol içinde değildik orada, siz de aynı şekilde ki sizin illegal bir oluşumda olup olmadığınızı bilmiyordum bile. Savunmam bu kadar.

#4 - 23.11.2020 16:04
Selamlar,
Sergilediğiniz agresif ve üstümüze araç sürme tutumunuzdan sonra Jamal Jefferson karakteri arkadaşınızı araçtan attı. Siz de yan koltukta oturuyordunuz, ben de direkt olarak araca saldırdım. Siz ana şöför koltuğuna geçtiniz ve aniden aracı ileriye doğru sürmeye başladınız, o sırada SS almışsınız sanırım. Ben de tam o sırada araçtan atladım, yani araç seyir halindeyken üstünde kesinlikle değildim. Araç hareket etmeye başladıktan tam olarak 1 saniye içinde üstünden atladım. Şikayetin beni kapsayan kısmı bu kadar, @cranscor gerekli açıklamaları fazlasıyla yapmış zaten. Onun da dediği gibi yönetim kararı bekleyebiliriz.
Saygılar.

#5 - 23.11.2020 16:47
Yazdıklarınızı okumadım bile. Sadece ilk kısıma yanıt vereceğim, tacizi sadece sarkıntılık sanıyorsanız yanılıyorsunuz. ;D Ben size iyi niyetimi gösterip şikayet açmak istemediğimi söyledim. Madem sen bu tür olaylara gelemezsin bende sözümü tutan biriyim, basit. Kendinizle beni aynı seviyede tutmayın boş yere. Aynı durumu sadece bize değil bir çok kişiye yaşatmışsınız, oyuncu şikayetlerinizde adınızdan başka bir şeyi göremiyoruz. Savunmanız bu kadarsa yetkili kararı bekleyebiliriz. Daha fazla yanıt vermeyeceğim.

#6 - 23.11.2020 17:43
Yazdıklarınızı okumadım bile. Sadece ilk kısıma yanıt vereceğim, tacizi sadece sarkıntılık sanıyorsanız yanılıyorsunuz. ;D Ben size iyi niyetimi gösterip şikayet açmak istemediğimi söyledim. Madem sen bu tür olaylara gelemezsin bende sözümü tutan biriyim, basit. Kendinizle beni aynı seviyede tutmayın boş yere. Aynı durumu sadece bize değil bir çok kişiye yaşatmışsınız, oyuncu şikayetlerinizde adınızdan başka bir şeyi göremiyoruz. Savunmanız bu kadarsa yetkili kararı bekleyebiliriz. Daha fazla yanıt vermeyeceğim.

Sen ne hakla beni sorguluyor veya benim seviyemi ölçüyorsun? Sen kimsin? Açılan şikayetlerin hiçbirinden henüz ceza almadım, istediğiniz kadar şikayet açın yapılan rolde bir şey yok. Üslubunu takınmak zorundasın benle konuşurken kahvede değilsin. Size herhangi bir taciz rolü vesaire olmadı, beni fotoğraf çektiniz ben de pantolon üzerinden şeyimi tutarak poz verdim sizle dalga geçmek için. O savunmayı da sana okutmak için değil yönetimin okuması için yazdım, Vice RP yönetimi en iyi kararı verecektir boşa konuşmana gerek yok. Bana low diye hitap eden sensin, kendi seviyeni ölç önce.  ::)

#7 - 23.11.2020 18:14
Bu arada daha bugün açtığım şikayette kişi beni emotesuz araçtan atmasına rağmen uyarı aldı, ben sizi emote vererek araçtan attım ve rol/kaçma hakkı da tanıdım.
İlgili şikayet: https://www.vice-rp.com/forum/index.php?topic=93825.0

#8 - 23.11.2020 18:24
Selamlar,
Sergilediğiniz agresif ve üstümüze araç sürme tutumunuzdan sonra Jamal Jefferson karakteri arkadaşınızı araçtan attı. Siz de yan koltukta oturuyordunuz, ben de direkt olarak araca saldırdım. Siz ana şöför koltuğuna geçtiniz ve aniden aracı ileriye doğru sürmeye başladınız, o sırada SS almışsınız sanırım. Ben de tam o sırada araçtan atladım, yani araç seyir halindeyken üstünde kesinlikle değildim. Araç hareket etmeye başladıktan tam olarak 1 saniye içinde üstünden atladım. Şikayetin beni kapsayan kısmı bu kadar, @cranscor gerekli açıklamaları fazlasıyla yapmış zaten. Onun da dediği gibi yönetim kararı bekleyebiliriz.
Saygılar.

Arac 75 hızla gidiyor arac tamamen hasarlı olana kadar araçtan inmedin.OOC olarak yalan söylüyorsun yönetimi kandırmaya çalışıyorsun.
@Melih!  Yoldan geçen bir sivil arkadaşımız neyse ki olaya şahit oldu.Car surfing konusunda yalan söylediğinizi admini kandırmaya çalıştığınızı kanıtlayacak.

#9 - 23.11.2020 18:38
Selamlar,
Saygılar.

Arac 75 hızla gidiyor arac tamamen hasarlı olana kadar araçtan inmedin.OOC olarak yalan söylüyorsun yönetimi kandırmaya çalışıyorsun.
@Melih!  Yoldan geçen bir sivil arkadaşımız neyse ki olaya şahit oldu.Car surfing konusunda yalan söylediğinizi admini kandırmaya çalıştığınızı kanıtlayacak.

Bindiğin araç Bullet, bir saniyede o hızlara ulaşabiliyor. Direk hızlıca bastın ben de daha köşeyi dönmeden aşağı atladım. Zaten araç yolda hasar almıştı bile. Yönetimi kandırmaya çalıştığım yok, kanıt bekliyorum.