Konu: [23.11.2020] Kazimir Yevseyev (Ortak Nezaket Kuralı)  (Okunma sayısı 212 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 23.11.2020 03:55

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı:Kazimir Yevseyev @ich bin zaza

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Bobby Gibson @nokia6

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 23.11.2020 00:59

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Büyük bir kaza rolü yaşandı, kişilerle laf dalaşına girdik bunun sonucu. Kişiler olayı çok üst seviyeye taşıyarak bizi ezmeye çalıştılar IC olarak, bundan kurtulduk. Sonrasında gelip fotoğrafımızı çektiler, sataşmaya devam ettiler ve küfürler savurmaya devam ettiler az önce canımıza kast ettikleri halde. Ben de kişiyi gerekli emote ve rolleri girerek araçtan attım ve dövdüm. Baygınlık geçirdikten sonra /b'den rolü böldü ve bana "low" diye hitap etti, bu durumdan rahatsız oldum. Kişi üslubunu bozdu ve ortak nezaket kuralını ihlal etti.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Ek açıklamalar(varsa): IC bir olaya OOC sinirlenip o anki rolü baltalayıp /b'den şahsıma hakaret etmeye hakkı olduğunu düşünmüyorum.

#1 - 23.11.2020 07:02
Arkadaş şikayeti görmüş, fakat savunma yapmadı. Bana forum PM'den ve oyun PM'den ulaştı. Şikayet hala geçerli.

#2 - 23.11.2020 09:57
İyi niyet göstergesi olarak kişilerin yaptığı ihlaller adına şikayet açmamıştım. Şikayeti görüp forum üzerinden ulaştığım doğru. Kimsenin tadının kaçmaması adına şikayet açmadığımı, aramızda halledebileceğimiz bir şey olduğundan bahsettim. Arkadaş hakaret kaldıramadığından şikayeti sürdürmeyi tercih etti, problem değil. Aşağıya bırakacağım sadece tek ekran görüntüsünde kişinin yaptığı üç kural ihlalini görmek mümkün. İlk olarak penisini çıkarıp kameraya sallaması taciz kural ihlali. Değil izin almak ufak bir forum araştırmasıyla kaldırıldığını bile görebilirsiniz. İkinci ihlal ise Powegame. Tek bir emote ile karşı tarafa hiçbir hak tanımayıp önce kapıyı açıyor, daha sonrasında ise beni araçtan atıyor. İkinci emote'u da zahmet etmeyip yazmış. İki emote ile kişi önce aracın kapını açıyor, beni araçtan atıyor ve dövüyor. Üçüncü kural ihlali ise Car Surfing. Ekran görüntüsünde de gözüküyor uzun uzun yazmaya gerek yok. Kişi hem aracın tepesine çıkıyor hemde ölümüne tekmeliyor.

Yaptığımın doğruluğunu savunmuyorum bu sebepten dolayı da kırdığım kim varsa kusura bakmasın. Şikayeti inceleyecek yetkilinin geçmiş ceza kayıtlarımı kontrol etmesini, şikayeti açıp asıl kural ihlallerini yapan arkadaşların da hakkında açılan şikayetleri göz ardı etmemesini ve inisiyatif kullanmasını rica ediyorum. @Rosenfield @Melih! bu iki arkadaşta şahitlik edebilirler.

#3 - 23.11.2020 10:57
Kazimir Yevseyev'in şahidiyim.Kişiler yeni açılmış bir birlikte bulunuyor. 15 günü daha doldurmamış.Arabamıza çarpıyor ardından küfür edip tamir masrafı istiyor.Bizde onlara küfür etmeseydin verirdik diyoruz ardından agresif bir şekilde aracımızı çiziyor saldırmaya başlıyor.Kişiler çok net olarak İllegal birlik kurallarını çiğniyor.Diğer ihlalleri zaten Kazimir belirtmiş.

Yeni açılan oluşumlar, tanıtımları onaylandıktan itibaren 15 gün boyunca agresif rollere dahil olamaz, kendilerine de agresif rol yapılamaz. Bu agresif roller başka oluşumları tetikleyecek ağız dalaşları, başka oluşum üyelerine silahlı veya silahsız saldırı gibi rolleri kapsamaktadır. Bu kural, ancak ve ancak iki oluşum lideri kendi aralarında OOC olarak anlaşırsa geçersiz kılınabilir ve agresif rollere oluşumları adına izin vermiş sayılır. Bu OOC anlaşma sunucu içinde /do komutu ile yapılmalı ve ekran görüntüsü alınmalıdır. Birlik kendi arasında veya guest olarak(başka kişileri etkilemeyecek şekilde) agresif rollere girişebilir.

#4 - 23.11.2020 11:15
Şunu da eklemek gereği duydum.Kişilerin oyuncu şikayetleri bölümünde bir çok agresif role giriştiğini görüyorum.Adminlerinde bunları inceleyip ona göre karar vermelerini diliyorum.

#5 - 23.11.2020 12:09
Kişi yaptığı hatanın farkına varmış, cezalandırılmayacak. Lütfen bir daha bu tarz davranışlarda bulunmayın.