Konu: [22.11.2020 - Marcus_Carlson - Jamal_Jefferson] Çoklu Kural İhlali  (Okunma sayısı 256 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 22.11.2020 18:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Marcus_Carlson - @batugordo | Jamal_Jefferson - @cranscor

Olaya dahil olan şahit karakter adı: N/A

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 22.11.2020 - 18:01

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
    7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
    7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
    7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
    7.4) Havaalanı
    7.5) Rodeo Park
    7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
    7.7) Verona Mall
    7.8.) Malibu Club
    7.9) Vice News
    7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
    7.11)Vice Bank
    7.12)Vice Port
    7.13)Stadium
    7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
    — Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir. Aynı şekilde, illegal role maruz kalan bir kişinin saatlerce güvenli bölgeye saklanması/kamp kurması yasaktır.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.
    ----------------
    12-) YASAKLANMIŞ ROLLER
     Sunucu içerisinde yönetim tarafından, düzeni korumak amacıyla bazı roller kısıtlanmış veya yasaklanmış durumdadır. Bu rolleri gerçekleştirmeden önce gerekli yetkiliden onay alınmalıdır.  Bu roller aşağıda sıralanmıştır:
    Müslüman rolleri
    Türk rolleri
    Tetikçi rolleri
    Mental retardasyon, ruh hastalığı rolleri
    Yüksek seviyeli hacker rolleri
    Bir oyuncuyu dört saatten daha fazla bir mülke kapatmak/kaçırmak ya da hapsetmek.
    AFK bir oyuncuya karşı (ESC ya da ALT+TAB işlemi) asla saldırı rolleri yapamazsınız. Rolün devamında, bu kurala sığınarak AFK kalıyorsa, şikayet açabilirsiniz. (bir eve sığınıp, içeride AFK bırakmak gibi.)
    Sistemsel üstünde olan bir şeyi yokmuş gibi göstermek ve tam tersi. (Çok ufak istisnalar olabilir.)
    Acıya, hasara duyarsız robot karakter rolleri
    Terörist grubu bağlantıları veya terörist grup rolleri
    Arap kökenli uyruk rollerinin tamamı.
      [li$i]Azeri kökenli uyruk rollerinin bir kısmı. (Azerbaycan Türkçesi konuşmak, "qardaş, qaqaş, yaxşı, uşaq vb." kelimeler yasaktır.) [/li][/list]

CEZASI: Uyarı, kick, hapis, yasaklanma.

---------------------
      ek olarak Retarted Roleplay - saçma yapılan rol onun açıklamasını bulamadım.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Balıkçı bölgesinde balığımı tutarken saçma bir şekilde iki şahıs bana boş yere atarlanıp saçma bir şekilde yok çirkin, çirkin çingene gibi türkçe kelimelerle beni kışkırtıyor. benim olayı uzatmamam halinde  devam etmeleri.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Yani şunu söyleyeyim boş yere rol baltalayıp milletin huzurunu bozuyorlar sadece para kasmaya gelmişim saçma bir roleplay yapıyorlar, lütfen ilgilenilsin. Ayrıca anladığım kadarıyla discorddan veya pmden konuşuyorlar ikiside arkadaş olup beni kışkırtmaya çalışıyorlar.

#1 - 22.11.2020 18:49
      Kendinin bize sataştığı bölümleri atmaman direkt bizim sana laf atma bölümümüzden sslerin başlaması biraz ironik olmuş.
      Sana karşı herhangi bir illegal rol yapmadık, sadece bizle laf dalaşına girdiğin için ve bizde pis ağızlı siyahi karakter rolü canlandırdığımız için kendi aramızda ufakta olsa eğlendik. Ek bilgi kısmına Marcus ile DC'de olduğumuzu yazmışsın, bunu nereden çıkarttın çok merak ediyorum  ::) Orada bot gibi para kasacağımıza böyle ufak ufak rol yapmak hoşumuza daha fazla gidiyor para kazanırken, sen de bizi kışkırtınca laf atmaya başladık. Bize özürlü gibi hakaret etmek yerine IC'den sana karşı olan üslubumuzdan rahatsız olduğunu söylesen zaten uğraşmayı keserdik.

Eh, bu arada çingene Türk rolü değil.

#2 - 22.11.2020 18:51
      Açıkçası kendisinin seni parayla döverim özürlü müsün vb. lafları olayı açıklar nitelikte, güvenli bölgede illegal bir rol yapmak yasak, bizim yaptığımız rol hakaret etmek, hakaret etmek için de iki karakterin de sebebi var, bölgede bulunan Marcus, yani benim karakterim, Emily ismindeki kıza takıldığı birisi olup olmadığını sordu  kız da sizi söyledi. Bu konuşma log kontrolü ile ortaya çıkarılabilir. Karakterim de sonrasında IC bir sinir besleyip çeşitli laflar etti. Kızla olan bu konuşmanın screenshot'lar arasında olmamasına şaşırmadım. Ayrıca Jamal karakterli, @cranscor sizi IC olarak inceledi ve berbat koktuğunuzu gördüğünde bu tür lafların dozunu arttırdı, yine bu da ss'ler arasında yok. Karşılık vermek yerine bunu kesmemi rica etseydiniz, zaten devam etmezdim. Aksine parasıyla döverim, özürlü müsün vb. laflar ettiniz.  Bu gibi durumlarda da şikayet açmadan önce bir rahatsız olduğunuzu belirtirseniz güzel olabilir. Çünkü karşılık verip döverim asarım keserim dediğinizde pek rahatsızmışsınız gibi anlaşılmıyor. Keza bu rolde kızın sevgilisi olarak güç gösterisinde bulunuyormuşsunuz gibi görünüyordu. Yönetici doğru kararı verecektir.
      « Son Düzenleme: 22.11.2020 19:00 batugordo »

#3 - 22.11.2020 18:54
      Eklemeyi unutmuşum zaten karşılıklı laf dalaşına girmek, sataşmak illegal rol değil.

#4 - 22.11.2020 21:16
      Açıkçası kendisinin seni parayla döverim özürlü müsün vb. lafları olayı açıklar nitelikte, güvenli bölgede illegal bir rol yapmak yasak, bizim yaptığımız rol hakaret etmek, hakaret etmek için de iki karakterin de sebebi var, bölgede bulunan Marcus, yani benim karakterim, Emily ismindeki kıza takıldığı birisi olup olmadığını sordu  kız da sizi söyledi. Bu konuşma log kontrolü ile ortaya çıkarılabilir. Karakterim de sonrasında IC bir sinir besleyip çeşitli laflar etti. Kızla olan bu konuşmanın screenshot'lar arasında olmamasına şaşırmadım. Ayrıca Jamal karakterli, @cranscor sizi IC olarak inceledi ve berbat koktuğunuzu gördüğünde bu tür lafların dozunu arttırdı, yine bu da ss'ler arasında yok. Karşılık vermek yerine bunu kesmemi rica etseydiniz, zaten devam etmezdim. Aksine parasıyla döverim, özürlü müsün vb. laflar ettiniz.  Bu gibi durumlarda da şikayet açmadan önce bir rahatsız olduğunuzu belirtirseniz güzel olabilir. Çünkü karşılık verip döverim asarım keserim dediğinizde pek rahatsızmışsınız gibi anlaşılmıyor. Keza bu rolde kızın sevgilisi olarak güç gösterisinde bulunuyormuşsunuz gibi görünüyordu. Yönetici doğru kararı verecektir.

Ne kızından bahsediyorsun bro, ben Emily diye bir karakter filan tanımıyorum bildiğiniz boş yere saçma rol sergilediniz bana.

#5 - 22.11.2020 21:19
      Kendinin bize sataştığı bölümleri atmaman direkt bizim sana laf atma bölümümüzden sslerin başlaması biraz ironik olmuş.
      Sana karşı herhangi bir illegal rol yapmadık, sadece bizle laf dalaşına girdiğin için ve bizde pis ağızlı siyahi karakter rolü canlandırdığımız için kendi aramızda ufakta olsa eğlendik. Ek bilgi kısmına Marcus ile DC'de olduğumuzu yazmışsın, bunu nereden çıkarttın çok merak ediyorum  ::) Orada bot gibi para kasacağımıza böyle ufak ufak rol yapmak hoşumuza daha fazla gidiyor para kazanırken, sen de bizi kışkırtınca laf atmaya başladık. Bize özürlü gibi hakaret etmek yerine IC'den sana karşı olan üslubumuzdan rahatsız olduğunu söylesen zaten uğraşmayı keserdik.

Ben sizi kışkırtmadım sadece aranızda 5 binin para olduğunun kavgasını yapıyordunuz 5 bin para mı ya diye bir söz ortaya koydum ve olanlar bunlar ayrıca bot gibi para kasacağımıza derken belki arkada filmimi izliyorum bir yandan paramı kasıyorum kendi aranızda N'aber kanka falan filan rolü yapabilirsiniz gidipte balıkçı bölgesinde atışmak ve benim birşey söylememe rağmen hala devam etmeniz pozitif bir durum değil.

#6 - 22.11.2020 21:51

Ben sizi kışkırtmadım sadece aranızda 5 binin para olduğunun kavgasını yapıyordunuz 5 bin para mı ya diye bir söz ortaya koydum ve olanlar bunlar ayrıca bot gibi para kasacağımıza derken belki arkada filmimi izliyorum bir yandan paramı kasıyorum kendi aranızda N'aber kanka falan filan rolü yapabilirsiniz gidipte balıkçı bölgesinde atışmak ve benim birşey söylememe rağmen hala devam etmeniz pozitif bir durum değil.

Pozitif durum olup olmaması önemli değil. Ağzı pis siyahi rolü sergiliyoruz ve gelip bizle laf dalaşına girdik biz de sana karşılık verdik. Ortada illegal bir durum yok ve kendin de söylediğin gibi başlatan BİZ DEĞİLİZ.

#7 - 22.11.2020 22:36

Pozitif durum olup olmaması önemli değil. Ağzı pis siyahi rolü sergiliyoruz ve gelip bizle laf dalaşına girdik biz de sana karşılık verdik. Ortada illegal bir durum yok ve kendin de söylediğin gibi başlatan BİZ DEĞİLİZ.

Ben sizle laf atışmasına girmiyorum sen galiba herşeyi freestyle tarzında falan mı algılıyorsun adam N'abıyonuz dese pis yelekli,çingene falan mı diyeceksiniz?

#8 - 22.11.2020 22:57

Ben sizle laf atışmasına girmiyorum sen galiba herşeyi freestyle tarzında falan mı algılıyorsun adam N'abıyonuz dese pis yelekli,çingene falan mı diyeceksiniz?

Demek istediğim rahatsız olduysan bunu IC veya OOC belirtsen devam etmezdik. Belirtmek yerine hakaret ettin. Cezalandırılacağımız bir durum yok Güvenli bölge ihlali olarak bi şey yapmadık. Türkçe terim de yok çünkü çingene'nin TAM olarak ingilizce karşılığı var.

#9 - 22.11.2020 23:25

Demek istediğim rahatsız olduysan bunu IC veya OOC belirtsen devam etmezdik. Belirtmek yerine hakaret ettin. Cezalandırılacağımız bir durum yok Güvenli bölge ihlali olarak bi şey yapmadık. Türkçe terim de yok çünkü çingene'nin TAM olarak ingilizce karşılığı var.

Baba biz senle anlaşamayacaz en iyisi yönetici kararı, herşeyi geçtim size sadece 5 bin para mı ya dedim diye hakarete uğramam ic harbiden saçma rol.