Konu: Bütün zenci karakterlere acı gerçeğim var;  (Okunma sayısı 549 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 04.11.2020 17:55
Amerika'daki her zenci yaylana yaylana konuşmaz, Amerika'daki her zenci cümleyi Y'o ile başlayıp Y'o ile bitirmez. Türklerden kalma bir dublajdır bu kelimeler. Biraz incelerseniz zencilerin de sadece belirli kelimeleri kendi şivesine kattığını görebilirsiniz. Kısacası her zenci "Y'o, bu isteğin nedir' h-ah?" diye konuşmuyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 04.11.2020 18:01
ABD'deki zencilerin konuşmasındaki fark kelimeleri yutarak çok hızlı bir şekilde söylemelerinde yatıyor. Yazı tabanlı, imla kurallarına uymayı gerektiren bir oyun oynadığımız için bu farklılığı oyuna yansıtmaya çalışmamız anlamsız olur. O yüzden zenci rolü yapan oyuncuların da herkes gibi kurallara uygun yazması doğru olandır. Yine de neden bu konuyu açma gereksinimi duyduğunuzu anlamadım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 04.11.2020 18:22
Yapılan zenci rolleri genellikle çetecilik üzerinden olduğu için böyle şeyler ile karşılaşman gayet olağan.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 04.11.2020 21:14
Bence biraz boş rol yapıyor bi kısmı Gym'de kas yapmaya çalışırken 4 zenci geldi yanıma mal istermisin diye yani gym'de neden uyuşturucu satmak istersinki?
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 04.11.2020 21:50
Arkadaşların dediği gibi her slang konuşma tarzını çeviremiyoruz yazıya maalesef. Bence çok abartılı değil.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 04.11.2020 22:13
Amerika'daki her zenci yaylana yaylana konuşmaz, Amerika'daki her zenci cümleyi Y'o ile başlayıp Y'o ile bitirmez. Türklerden kalma bir dublajdır bu kelimeler. Biraz incelerseniz zencilerin de sadece belirli kelimeleri kendi şivesine kattığını görebilirsiniz. Kısacası her zenci "Y'o, bu isteğin nedir' h-ah?" diye konuşmuyor.

SONUNDA! VICE DA BENİ ANLAYAN BİRİ, SONUNDA!
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 04.11.2020 23:23
ABD'deki zencilerin konuşmasındaki fark kelimeleri yutarak çok hızlı bir şekilde söylemelerinde yatıyor. Yazı tabanlı, imla kurallarına uymayı gerektiren bir oyun oynadığımız için bu farklılığı oyuna yansıtmaya çalışmamız anlamsız olur. O yüzden zenci rolü yapan oyuncuların da herkes gibi kurallara uygun yazması doğru olandır. Yine de neden bu konuyu açma gereksinimi duyduğunuzu anlamadım.
Konuyu yanlış anladınız galiba. Bir siyahi çeteci bile olsa asla cümleyi boş konuşarak uzatmıyor. Kendiniz de itiraf ettiniz, benim demek istediğimde  "Y'ooo n'''aberrr b'ro-ğğğ?" tarzı sürekli "-,*,'" karakterleri kullanarak konuşanlar. Şahsen cümlelerinin %60'ı bu karakterlerden geçiyor. Konuyu açma gereksinimim sadece bir bilgi verip onu da diğer arkadaşların değerlendirmesini sağlamak, amacına da ulaştığını düşünüyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 04.11.2020 23:28
Bu arada fark ettiyseniz çoğu çete birliği lideri yaylanarak konuşmuyor, üst makamdakiler bile. En iyisi yabancı bir roleplay videosuna göz atın derim, yabancılarda bu durum oldukça farklı. Sadece "yo" tarzı kelimeler biraz kullanılır, gerisinde sadece düzgün konuşuyorlar. Yarın konuyu güncelleyeceğim, video ekleyeceğim.

Arkadaşların dediği gibi her slang konuşma tarzını çeviremiyoruz yazıya maalesef. Bence çok abartılı değil.
Bana göre bir görüntü kirliliğine sebebiyet veriyor. Normal bir rolde kişinin sürekli uzatma kelimelerini kullanması uzun vadede can sıkıcı hale gelir. Bazen de kişileri ciddiye alamadığım durumlar olabiliyor.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 05.11.2020 01:46
Eski karakterimde zenciye zenci naber dedim ve 4 kişi bir anda uzi ile tardılar böyle bir mantık yok. Zenciye zenci dedin diye silah ateşlenmesi çok garip.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 05.11.2020 02:28
Konuyu yanlış anladınız galiba. Bir siyahi çeteci bile olsa asla cümleyi boş konuşarak uzatmıyor. Kendiniz de itiraf ettiniz, benim demek istediğimde  "Y'ooo n'''aberrr b'ro-ğğğ?" tarzı sürekli "-,*,'" karakterleri kullanarak konuşanlar. Şahsen cümlelerinin %60'ı bu karakterlerden geçiyor. Konuyu açma gereksinimim sadece bir bilgi verip onu da diğer arkadaşların değerlendirmesini sağlamak, amacına da ulaştığını düşünüyorum.

Yaklaşık beş ay siyahi rolü yaptım, ama muhabbete girişler hariç "naberrrrrr, broo-ğğğğ" diye bir kelime görmedim. Zaten konunun başında "geliyo'm, yapıyo'm" tarzı bir kullanıma dikkat çekmişsin, fakat sunucuda çeteci harici sadece polis departmanından şahıslar siyahi oynuyor. Polisler yüzde onluk bir kesimi oluştururken yüzde doksan belirli oluşumlarda çeteci olarak boy gösteren siyahiler. Yuttukları kelimeleri "zenci nptn, biliysn" olarak türkçeye çeviremeyecekleri için türkçede ki kaba dili role döküyorlar, bunu yapmak zorundalar. Bulunduğumuz ya da bir çok kullanılan dilde zaten sokak ağzını bırak direk ingilizce bir rolü gerçekleştirmek çoğu zaman zor zaten.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok