Merhaba, Vice Roleplay'de legal olarak yarışçılık kültürünün canlandırılması adına yapılmış çalışmaların neredeyse hiç olmadığını farkettim. Salvation Race ve geçmişte yapılan NASCAR etkinliği dışında daha önce kanunlara uygun olarak yapılan bir yarış organizasyonuyla karşılaşmamıştık. Bunun için bir önerim var.
Vice şehrinin kullanabileceği yasal bir yarış pisti açılmalı, böyle bir yerin varlığı sunucuda varolmayan (bence) motorsporları ve yarışçılık (legal) kültürünü yeniden canlandırabilir ve eksikliğini hisseden bizler için güzel bir hizmet olur, işleyiş aşağıda vereceğim iki basit örnekle şu şekilde olabilir;
Herkesin kendi arabasını alarak katılabileceği pist günleri; Belirli bir miktar giriş ücreti ödeyerek oyuncunun kendi aracıyla pistte turlar atabileceği bir etkinlik türü. En hızlı turu atan kişiye bir ünvan ya da cüzi miktarda para ödülü verilebilir.
Belirli miktarda yarış aracı ile yapılacak turnuva; Önceden kararlaştırılmış bir seçim ya da eleme ile oyuncular Hotring Racer model araçlara koyularak haftada bir gün düzenlenen yarışlar sayesinde bir turnuva ortamına sokulmuş olur. NASCAR etkinliğinde yapıldığı gibi: Sıralama Turları ve Pit ekipleri ile birçok oyuncuya keyifli ve rekabet oluşturacak rol ortamının oluşmasını sağlar. Kazanan ekip bir kupa objesi ya da para ödülü alabilir.
Bunlar sadece iki örnek. Otomobil sporlarına meraklı olan oyuncular için başlıkta belirttiğim gibi geniş ve keskin virajların, şıkanların ve uzun düzlüklerin olduğu bir MAP çalışması şahane olur. Konuyu daha iyi anlayabilmeniz adına bahsettiğim bu tür etkinliklerin sıkça yapıldığı "Yeşil Cehennem" lakabıyla bilinen Nurburgring pisti ile alakalı bir video bırakıyorum, bu çalışmaya sıcak bakacak yönetim ekibinin izlemesini tavsiye ederim.