Konu: 25.10.2020 - ŞİKAYET - Krikor_Azizian - _FletcheR_  (Okunma sayısı 244 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 25.10.2020 17:52
Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Krikor_Azizian - _FletcheR_

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 25.10.2020

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt kolu olarak adlandırılmıştır. Çatışma halinde vurulup, HP'niz bittiğinde, belirli yaralı süresini bitirip yerden kalkıp aynı çatışmaya devam etmektir.
Alıntı
— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Ben IC olarak dövüşçü olduğum'dan dolayı GYM'den fazla çıkmıyorum, sporumu yaptım ve bir Buffalo marka araç gördüm aracın yanında da üç kişi vardı. /me emotemi verdim, şahısların yanına doğru ilerledim, /me'den başım ile selamladım şahıslara şu araç kimin dostum, biliyor musunuz diyerek söyledim. Şahıslar 1 veya 1 buçuk dakika rolde beni takmadılar, siyah Buffalo kimin arkadaşlar dedim ve araların'da ki kız bana küfür savurarak gitmemi söyledi, burada kötü bir şey demedim dediğim'de kadın üstüme yaklaştı ve agresif RP yaptı, şahıs motorun yanına ilerledi /me'den elini beline götürür gibi emoteler sergiledi, gitmediğim için kadın yanıma yaklaştı, /do'dan brawl rolü istedi + verdim ve kadını düşürdüm. Yaklaşık yarım saat bir saat sonra bu ve Krikor_Azizian geldiler, güvenli bölgede /do'dan her hangi bir izin almadan şahıs GYM önünde silahını çekti ve bana ateş etmeye başladı. Ben düştüm ve şahıs bana küfürler serkileyerek yoluna devam etti. Doktorlar ve polisler geldi, rolümü yaptım gerekli SS'leri aldım ve şikayetimi açıyorum. Şahısın ceza almasını taleb ediyorım. Teşekkürler, iyi günler, iyi roler.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Şahısın ceza almasını taleb ediyorum. Teşekkürler, iyi forumlar.

#1 - 25.10.2020 20:45
Detaylı savunmayı gece saatlerinde yapacağım.

#2 - 25.10.2020 23:51
Öncelikle iyi günler, sabah saatlerinde rol yapmak amacıyla GYM bölgesine gittim. İki kişiyle rol yapmaya başladım ardından Timmy isimli arkadaşımız yanımıza geldi, kız karakter ile atışmaya başladılar.
Kız karaktere ağır tehditler savurmaya başladı, ben de ona karşı durdum ve güvenli bölgede kızı dövüp kaçtı.

Ardından kız karakteri aldım, yarasına pansuman yaptım ve bir süre rol yaptık, ardından sizinle görüşmeye geldim ve GYM güvenli bölge olduğundan sadece konuşup, mekandan uzaklaşıyordum.

Siz burada hiç bir şekilde benden GBİ izini istemeyerek emote verdiniz, arabadan atarak üzerime saldırdınız. Karakterim illegal ve sizi elinden geldiğince alttan alıyordu, ancak üzerine saldırıyorsunuz ve yanındaki kızı dövüyorsunuz.
Vurulunca ise "silahsız adama silah çekemezsin" gibi bir şey söylüyorsun. İllegal karakter değilsen, insanlarla agresif rollere girmek istemiyorsan herkese saldırmayı bırakmalısın.

Ardından silahımı çıkartıyorum, belki fear rp uygularsın diye hala üzerime saldırmaya devam ediyorsun ben de yapacak bir şey kalmadığı için seni vuruyorum.

Açık konuşacağım, GBİ ihlali yapıyorsun, fear rp ihlali yapıyorsun ardından /b kanalından rolü bölüyorsun. Ben yine de belki oyunda yenisindir diye şikayet açmıyorum.
Olayı İC yollarla çözüyorum, kendimi savunuyorum sizi vuruyorum ve departmana giderek teslim oluyorum.

Ardından hapise atılıyorum, içeride bile bunu role döküyorum çünkü amacım şikayet değil, ROL yapmak.

Lafı toparlayacak olursam, tarafınız yanımdaki kıza saldırdı, dövdü ve kaçtı. Ardından sizle görüşmeye geldim çünkü bölge GBİ bölgeden ayrılırken, beni arabadan attınız ve üzerime saldırdınız.
Köşeye sıkışan tırmalar hesabı, karşılığınızı aldınız. Sonuçlar sizi tatmin etmeyince şikayet açmayı tercih ettiniz. Yönetim gerekli kararı verebilir, suçumun olduğunu düşünmüyorum.

#3 - 26.10.2020 15:35
Merhaba incelendi,

Şikayet konusunda bahsi geçen durumdan fazlası olduğunu savunmada öğrendik, savunma yeterli bulundu. K&A.