Konu: [21.10.2020 - Radomir_Pavlovic] DM  (Okunma sayısı 313 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 21.10.2020 20:56

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Radomir Pavlovic @o1Kral

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Katarina Black

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 21.10.2020 20:07

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) -) 6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Revenge-kill — DM'in alt başlığı olarak belirtilmiştir. Bir kişi tarafından vurulup, bilinç kaybına neden olacak kadar yaralanmış, hareket edemez durumdayken yaşadığınız travmadan dolayı, sizi vuran kişiyi hatırlamanıza izin verilmez. Daha sonra bu kişiden intikam alamazsınız.

— Bir kişi tarafından vurulduğunuzda, karşı tarafa neden vurulduğunuzu PM veya herhangi bir özel iletim kanalı üzerinden sorabilirsiniz. Sorunuza yanıt gelmediği noktada, ihlal olduğuna eminseniz kişiye şikayet oluşturabilirsiniz.
— Belirli izinleri olan ekip ve bireyler haricinde seri katillik, kiralık katillik yapan bireyler DM ihlalinden ceza alır.
— Birlik gibi toplu ihlaller konusunda uygulanacak yaptırım Faction Managament ekibi yetkilileri tarafından duyurulabilir.
— DM konusunda bir oyuncuya şikayet oluşturuyorken elinizdeki ekran görüntüsü, video kaydının yeterli olduğundan emin olmalısınız.
— Çatışma başlamadan, rol dahilinde ilk mermiyi ateşleyecek kişinin silahı için emote belirtmesi gerekmektedir.

CEZASI: Kalıcı olarak yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Arkadaşım ve ben evimize gidiyorduk, içeri girerken bir kaç kişi eşya çalmış onları satıyordu. Eve girdik ve bir kaç saniye bekledik, sonrasında apartmana çıktık ve ani bir şekilde bize ateş açıldı. Sonrasında bizi kaçırdılar, arkadaşım rolsel olarak hamileydi bu yüzden planladığımız çoğu rol ateş almamızdan dolayı zedelendi. Sonrasında bizi bayıltarak olay yerine tekrar bıraktılar. Şahıslarla aramızda geçen rolün silinmesini ve bize ateş açan arkadaşın yaptığı ihlalden ceza almasını talep ediyorum. Saygılarımla.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://hizliresim.com/8B65Ci - https://hizliresim.com/7sxFsk - https://hizliresim.com/NMDqhg - https://hizliresim.com/UgTjdA - https://hizliresim.com/i5ofKy

Ek açıklamalar(varsa): Yapılan ihlale rağmen, role hatasız bir şekilde devam ettik, şikayet açmak için iste rolün sonlanmasını bekledik. Her şey kanıtlarımda mevcüt, saygılarımla.

« Son Düzenleme: 21.10.2020 21:08 Twinkler »

#1 - 21.10.2020 21:01
Arkadaşımla planladığımız çoğu rolümüz, bize açılan ateşten dolayı zedelendi ve bu beni fazlasıyla rahatsız etti. Bu rolün silinmesini ve şahısın gerekli cezayı almasını talep ediyorum.Saygilarimla.

#2 - 21.10.2020 21:21
Selamlar, saygılar...

Rolü eeeen baştan anlatmam gerekecek, çünkü uzun bir rol vardı. Yaklaşık 1-1,5 saatlik rolü anlatacağım (kısa kısa özetlerle.)

En baştan başlayalım. İlk olarak birliğimdeki üyelerime toplu sms atarak birlik hooduma çağırdım, önemli bir konu konuşmak amacıyla. Vee, birlik üyelerim gelmeyi başardılar. Herkesi topladım, bi konuşma yaptım. Bir plan yaptığımı söyledim, güzel para kar'ı edeceğimizi söyledim. Merakla beni dinlediler. Planım ise şuydu;

Birisini rehine alacağız, bir yeri soyacaktık. Eğer polis gelirse ben arkada pusmuş olacağım ve rehineyi gösterip polisleri oyalayacaktık. Daha sonra gelen polisi ben vuracaktım pompalıyla. Büyük ve zorlu bir roldü bunun farkındaydık, fakat en azından rol çıkmasını göze almıştık. Rol yapmayı isteyen bir birliğiz...Daha sonra birini rehin aldık, işyerine getirdik. Gerekli rolleri yaparak kendimizi role tamamen hazırladık. China Town'a gittik, oradaki bir yeri soyacaktık (China Town, güvenli bölge değil.) Daha sonra, oradaki evlere bakınırken maymuncukla Sergey karakteri oranın kilidini açtı. Orayı soymaya başladık, malları direkt araca attık. Dışarıdaki birlik üyelerim gözetliyor, telefonla benle iletişimde olarak beni uyarıyorlardı. Birilerinin olay yerine geldiğini çuvalı araca bırakırken gördü(k). Birlik üyelerimde telefonda beni uyardı zaten, gelen var diye. Daha sonra ise, gelenlerden şüphelendim. Direkt araca atladım, polisi ararlar diye. Zaten o dakikalarda motorlu bir polisin geçtiğini söyleyebilirim. O yüzden korku içindeydim, ani aksiyonlu hareketler yapma olasılığım %90'dı. Çünkü, bir yeri soyuyorum, cidden stresteyim. Bir yandan sahip gelebilir, bir yandan polis gelip bizi yakabilirdi. Üstelik araçta silah varken. Önlemimi alarak biraz oradan uzaklaştım. Kişiler yalnızca bize baktı, elini telefonuna attığını ben ve birlik üyelerim şahit oldu. Daha sonra, onların polisi arayacağından korktum, onları olaydan çıkarmak için harekete geçtim. Ve, olay yerine geldim. Bu arada, hala ev sahibi olduklarını bilmiyorum o dakikalarda. Sonra, olay yerine geldiğimde ikili yoktu orada. Daha sonra binaya girebileceklerini düşünerekten silahımı alarak bina içine girdim. Şahısların, aniden "soyduğumuz evin" içinden çıktıklarını görünce ani bir şoka uğradım. Ev sahibi olduklarını kilidi açıp, dışarıya çıktıklarını görünce anladım. Emotemi vererek şahıslara ateş ettim. Rehine olarak şahısları kaçırdım. Şahıslara gerekli rolleri yaparak geri serbest bıraktık. Diğer rehineyi de bıraktığımızı ekleyeyim.

Bu arada, yaptığım asla ve asla DM değildir. Rol neyi gerektiriyorsa onu yaptım. Şahıslar, olayın öncesini bilmediği için onlar DM sandı. PM'den iletişime geçtim. Şikayet yemek istemediğimi ve olayın DM olmadığını belirttim. Çünkü, şahıslar rolün öncesini bilmiyordu. Wesley Shaw karakterini kaçırdık, vurduk. Hiç bir itirazı olmadı, sizin bu role itiraz etmeniz beni şaşırtıyor diyerek eklemek istiyorum...

Ayrıca, gelecek rolleriniz benim sizi vuracağımın önüne geçmeyeceğini belirtmek isterim. Sizi vurarak çok az bir gıdım ileri gitmiş olabilirim fakat aniden evden çıkınca şoka uğradım. Hatta, şoktan dolayı bir kaç mermi ıskaladım. Rol böyle bitti...

İyi forumlar dilerim, savunma hakkı doğarsa daha savunma yapmaya devam edebileceğimi belirterek savunmamı bitiriyorum.
« Son Düzenleme: 21.10.2020 21:39 o1Kral »

#3 - 21.10.2020 21:31
Şunu belirtmek isterim, rol esnasında elimi hiç bir şekilde telefona götürmedim, arkadaşımda götürmedi o bölgede sürekli olarak soygun tarzı şeyleri zaten görüyoruz ve buna zaten alışkınız. Elimizi telefona götürdüğümüze dair kanıtınız varsa lütfen kanıtınızı sunun.

#4 - 21.10.2020 21:36
Kanıtım yok maalesef... Bana söylendi dediğim gibi, görmüş gibi de oldum. Ayrıca, telefon meselesi çok önemli olan konu değil. "Evin içinden çıktınız."

#5 - 21.10.2020 21:43
Söylediğiniz şeylerin hiç birinin kanıtı yok. Şikayetin sonuçlanması için yetkili bekleyeceğim, iyi forumlar.

#6 - 21.10.2020 21:45
Kanıtlarım var, sunayım. Sizden önceki rolün kanıtını yollayayım.

#7 - 21.10.2020 21:54
Daha olaylar olmadan önce ki planın chatlog görüntüsü;

Spoiler: GösterGizle
[19:40:57] Radomir Pavlovic (kısık ses): Sergio, Lucifer, Deamon bi araca biniyorsunuz.

[19:41:03] Radomir Pavlovic (kısık ses): Ben, Vincent ile takip ediyorum.

[19:41:11] Radomir Pavlovic (kısık ses): Sergey, araçta adamla kalıyor.

[19:41:36] Radomir Pavlovic (kısık ses): Sonra, ben sizi takip ediyorum. Daha sonra, içeridekiler soygunu gerçekleştirirken eğer po ...

[19:41:36] lis gelirse...

[19:41:47] Radomir Pavlovic (kısık ses): ...ben sıkıyorum, siz arka taraflardan bi yerlerden kaçıyorsunuz.

[19:41:55] Radomir Pavlovic (kısık ses): Ama, araçta kalırsan sana da sıkabilirler...

[19:42:06] Maske_16060: Bi mekan biliyorum

[19:42:14] Radomir Pavlovic: Tamam konuşacağız onu.

[19:42:15] Maske_16060 (kısık ses): Tamamen stratejiye güvenelim

[19:42:18] Radomir Pavlovic: Götürürsün o mekanı.

[19:42:22] Lucifer Pyatrow: Polise sıkmakayalım bence.

[19:42:23] Radomir Pavlovic: Götürürsün o mekana.*

[19:42:24] Lucifer Pyatrow: Polise sıkmak sakat.

[19:42:25] Maske_16060 (kısık ses): Dinle beni

[19:42:27] Radomir Pavlovic: Sıkar, kaçarım.

[19:42:32] Radomir Pavlovic: Sıkıntı yok benim için.

[19:42:34] Lucifer Pyatrow: Rehine var iken saldırırlar mı?

[19:42:35] Maske_16060 (kısık ses): Evin çıkışının altında gizli br yer var

[19:42:37] Maske_16060 (kısık ses): Dinle

[19:42:37] Lucifer Pyatrow: Bence saldırmazlar.

[19:42:38] Maske_16060 (kısık ses): Evin çıkışının altında gizli br yer var

[19:42:41] (( >> Wesley Shaw (243): 2 dk derse giricem alt tab sonra şikayet açmayın boşuna ))

[19:42:41] Radomir Pavlovic (kısık ses): Konuş.

[19:42:42] Maske_16060 (kısık ses): Oraya aracı çekeceğim

[19:42:46] Maske_16060 (kısık ses): Araçta bekliyeceğim

[19:42:50] (( << Wesley Shaw (243): Sürekli Roleplay. ))

[19:42:51] Maske_16060 (kısık ses): Evin önündede pusmalık iyi bi yer var

[19:42:55] Maske_16060 (kısık ses): Radomir orada sen kalacaksın.

[19:43:01] Maske_16060 (kısık ses): Polis gelip eve girmeden önce

[19:43:02] Lucifer Pyatrow askılıktan kıyafetlerini alıp giyinir.

[19:43:04] Maske_16060 (kısık ses): Arkadan girer sıkarsın

[19:43:10] Maske_16060 (kısık ses): Stratejim iyidir.

[19:43:12] Radomir Pavlovic (kısık ses): Gösterirsin.

[19:43:13] Maske_16060 (kısık ses): Güven bana.

Hiç bi yeri kesmeden gösterdim...

Girdiğimiz bir evde, çalınacak bir şey olmayınca telefondan haber edişim;
[19:55:43] (telefon) Radomir Pavlovic: Gel gel.

[19:55:44] [TELEFON-E] 1498711: Tamam madem sakat çıkıyoruz.

[19:55:46] (telefon) Radomir Pavlovic: Bişey yok içinde.

[19:55:46] [VC] {C8C8C8}Karşıdaki kişi telefonu kapattı.

Wesley Shaw'ı kaçırıp işyerine çektiğimiz görüntü;

Ekstra;
[20:06:28] (( << Leonardo Black (240): polise söyleme ihtimali var. ))

[20:06:30] (( >> Leonardo Black (240): Bana sıkamazsın ama ))

[20:06:34] (( >> Leonardo Black (240): DM kurallarına giriyor ))

#8 - 21.10.2020 22:03
Bakın mesela, bu ss'te telefonunu birlik üyem alıyor...Polisi aradıklarından şüpheci olduğumuz bu ss'ten belli oluyor. (Sahibi, şikayeti açan kişidir.)

Bakın, bu chatlog görüntüsünde ise şahısların eve girip polisi aramalarından korkuyordum. Sonra kaçırdığımızda telefonlarına baktım. Aramamışlar. Ama dediğim gibi, sadece elini telefonuna atmış da olabilir. Orasında tam kesinci değilim.

[20:14:35] * Telefonu kıza uzatıyorum, şifreyi girmesini istediğimi söyledim. (( Radomir Pavlovic ))

[20:14:46] Radomir Pavlovic: 

[20:15:01] * Katarina Black telefonu alır ve şifreyi girer.

[20:15:02] Maske_16060: Ev sahiplerimi bunlar?

[20:15:03] Radomir Pavlovic: Girsene şu şifreyi, aptal kız.

[20:15:11] Lucifer Pyatrow: Evet.

[20:15:14] Lucifer Pyatrow: Evin sahipleri bunlar.

[20:15:16] * Radomir Pavlovic kızın şifreyi girdiğini görünce telefonu alır, son arama kayıtlarına bakar.

[20:15:22] * Son arama kaydında kim vardır (( Radomir Pavlovic ))

[20:15:25] * Son arama kaydında kim vardır?* (( Radomir Pavlovic ))

[20:15:27] * Kimse yok. (( Katarina Black ))

[20:15:40] * Radomir Pavlovic telefonu ileriye fırlatır, adama bakar.

#9 - 21.10.2020 22:06
Açıkcası bende roldeydim, Leonardo arkadaşımız eline telefon alınca Pavlovic arkadaşım polisi arar diye kuşkulanıp sıktı.