Konu: [18/10/2020 Sefec Kifin] - IC Dolandırıcılık + OOC Yalan  (Okunma sayısı 333 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 18.10.2020 05:31

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Sefec Kifin @ Sefeckifin

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 15/10/2020  -  18/10/2020

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
OOC yalan
+ IC Dolandırıcılık
22-) SOYGUN, DOLANDIRICILIK VE GASP

Sunucu ve rol düzenini korumak için bu tarz rollere belirli kısıtlamalar, izinler getirilmiştir. Kuralları ve kısıtlamaları dikkatlice okuyun, aksi halde ceza aldığınız zaman yönetim tarafından hiç bir şekilde işlem yapılmaz.

Gasp: (inaktif) Gasp rolünü gerçekleştirmek için gasp eden kişi 5,  gasp edilen kişi 3 level olmalıdır. Gasp rolünü gerçekleştiren kişi karşı tarafın en fazla $3000 parasını alabilir. 2 saatte bir gasp rolü gerçekleştirebilirsiniz. Shoot-out, drive-by ve brawl rolleri sonrası gasp rolü yapılması yasaktır.
Bunun yanı sıra, uyuşturucu, silah ve materyal gasplarını yapmanız için 5 level olmanız gerekmekedir. Alacağınız uyuşturucu, silah ve materyallerin en fazla 1/3'ni alabilirsiniz. (Yerden silah almak bu kurala dahildir. Yerden farklı bir oyuncunun silahını alamazsınız. Tespit edildiğinde işleme tabii tutulursunuz.)

Soygun/Hırsızlık: Sunucuda soygun sistemi bulunmaktadır ama bu sistemden yararlanmak için(ev-işyeri); karakterinizin en az 5 level olması gerekmektedir. Hırsızlık rolleri yönetim ekibi kontrolünde, gerekirse Guest-RP ile yapılmaktadır.
Not: Soygun/Hırsızlık rolleri yapan kişilerin, rol sonrası en az 1 saat oyunda durmaları gerekmektedir. Soygun/hırsızlık rolü yapıp oyundan çıkan kişilere yönetim tarafından farklı yaptırımlar uygulanır.

Dolandırıcılık: Sunucu içerisinde IC dolandırıcılık belirli sınırlar içerisinde serbesttir. Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level, karşı taraf ise 5 level olmak zorundadır. Karşı tarafı en fazla $20.000 dolandırabilirsiniz. Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır.
OOC dolandırıcılık sunucu içerisinde yasaktır, hiç bir şekilde affedilemez.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi ile sslerde gözüktüğü gibi 15/10 tarihinde bir ticaret yaptık, araç alım satım üzerine. Kişi Glendale marka araç + 14k peşin + 13k taksit olarak 2 gün içerisinde ödeme yapacaktı son tarih 16/10 tarihiydi, kişiyi IC ve OOC PM ile gerekli uyarıları bir kaç kez ılımlı şekilde yaptım ve anlayış göstererek ödemeyi 18 tarihine kadar sarkıttım, ancak kişi bu zamana kadar kullandığım iyi niyeti suistimal edip tüm ödeme imkanlarını sunmama rağmen beni oyaladı. İşte "son 5k kasıyorum", "1 saate paran hazır" "şuan roldeyim" vs. tavırlara büründü. Kişinin bu gece yapmış olduğu vurdum duymaz tavır artık beni tedirgin etmeye ve şikayet açmaya zorladı. Kendisi bu gece roldeyim vs. bahaneleri öne sürerek yaklaşık olarak 3-4 saat beni oyaladı kişi rolde olduğunu iddaa ettiği için rolünü baltalamamak adına, kişiyi bekledim ve aralıklar ile tekrar PM ile uyardım. SSlerde tüm olay mevcut Chatlog'un elimde kalan kısmını ise ekliyorum, eğer gerekirse log kayıtlarına bakılabilir. Kişinin OOC pmlerini atıyorum OOC yalanlarının bir kısmı gözükmekte eğer ki istenirse log kayıtları ile diğer OOC yalanlarda görülebilir. Chatlogun bazı kısımlarını silmek durumundaydım (reklamlar, gişeler, oyun bildirimleri vs.) ancak kişi ile PMlerin hiçbiri silinmedi.
Kuralda yazıdığı üzere "Ev, araba, eşya, iş yeri, silah dolandırıcılığı kesinlikle yasaktır." kişinin Araba dolandırcılığı kısmına dahil olduğu düşüncesindeyim eğer ben yanlış anladıysam bile "Rol dahilinde dolandırıcılık yapmanız için sizin karakteriniz en az 10 level" olmalıdır kısmında bir sorun var kişi şuan itibari ile bile 9 level
Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://www.upload.ee/files/12403559/Sefec_Kifin__IC_Doland_r_c_l_k_ve_OOC_yalan.txt.html

Rolü Fast Rp olarak gerçekleştirdik, IC anlaşmalarımızın sslerini almamışım ancak IC olarakda anlaşma yaptık log kayıtları incelenebilir.

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin gerekli cezayı almasını ve zararımın tazmin edilmesini diliyorum. bu tarz kişilerin IC ticarete zarar verdiğini ve insanları güvensizliğe ittiğini düşünüyorum. Karar yönetimindir iyi forumlar...

« Son Düzenleme: 18.10.2020 05:39 Bandrol »

#1 - 18.10.2020 07:13
Ben oyuna girdiğimde şahısa 2 gündür bilgisayarımın bozuk olduğunu söyledim para kasamadığımı kasıp vericem paranı dedim fakat kişi beni hep darladı sonra uzunca bir süre pm atmadı şikayet açıyorum  dedi şikayet açtı bende tamam aç şikayetini falan dedim sonra parasını kastım şahısa vercekken şahıs parayı istemedi ooc atar yaptı tersledi beni ben şahısa 2 gündür bilgisayarımın bozuk olduğunu söylememe rağmen şahıs beni darladı şahısa parasını verecekken vermekten vaz geçiyorum buda kanıtı.parayı istemediğine dair ben gereğinin yapılmasını istiyorum yetkili arkadaşlar
https://hizliresim.com/0Eq2Ov

#2 - 18.10.2020 14:46
Dün sabah kişi baha bahsettiği gibi PM attı ancak görülen o ki sadece kendi işine gelen kısımları atmış, konuşmanın tamamını atacağım (https://www.upload.ee/files/12404546/Sefec_Kifin_2.txt.html)   Ayrıca görüldüğü üzere kişiye iyimser ve yapıcı bir şekilde IC çözüm odaklı yaklaştım, parayı atmasını söyledim ancak kişi halen daha parayı atmamakta ısrarlı görünüyor ki konuşmadan saatlare geçmesine rağmen halen daha para gelmedi. Kendisi mağdur eden taraf olmasına rağmen bu kadar üste çıkmasına anlam veremiyorum. Kişi bilgisayarının 2 gün bozuk iddaa ediyor. Bozuk olsa da olmasa da bu beni bağlamaz anlaşmaya uymak zorunda ancak ben yine de anlayış gösterip ekstra 2 gün beklemişim ayın 15-16 tarihinde ödemesi gerekeni süreyi 17-18 tarihine kadar sarkıtmışım. Kişi benden daha nasıl bir iyi niyet göstermemi bekliyor anlamış durumda değilim. Kişi darlandığını iddaa ediyor, eğer ki yanılmıyorsam ayın 17 ve 18'inde kişiye ulaştım. 17sinde yarın ödeyeceğim diye söz verdi. 18inde ise ödemesi gerekirken beni sürekli oyaladı ve ödememek için elinden gelini yaptı. Kişinin ceza yemesi hoşuma gidecek değil bu yüzden uyardım sonradan kişi bu durumu ciddiye almadığını görünce şikayet oluşturdum. Kendimce kişinin savunabilecek bir tarafı yok her şey oldukça açık, artık özür dileyip parayı vermesi gereken yerde hala öyleydi böyleydi diye diretiyor. Kararı yönetime bırakıyorum, eğer kişi parayı verecekse hala ılımlı bir yaklaşım sürdüreceğimi bilinmesini istiyorum. (kişi ile konuşurken elektriklerim kesildiği için oyundan düştüm)

#3 - 18.10.2020 14:51
+
Kişinin demiş olduğu "parayı istemediğine dair ben gereğinin yapılmasını istiyorum yetkili arkadaşlar" ifadesinde özellikle eksik ekran görüntüsü verip sanki parayı benim istemediğim şekilde çarpıtarak yönetimi kandırmaya dair tutumunu gözler önüne seriliyor.

#4 - 19.10.2020 01:14
Server logları incelenebilir yetkili arkadaşlar şahıs beni darladı ben nazikçe bilgisayarım bozuldu paranı kasıp vereceğim dememe rağmen kişi darladı beni sonra balıkçıda biraz afk kaldıktan sonra bana pm den şikayet açıyorum gerkeli savunmanı yaparsın dedi bende ıhı tm dedim sonra şahsın parasını kasıp şahısa verecektim fakat şahıs bana atar yaptı gördüğünüz gibi şov yapıyordun cezanı ye falan dedi bende şahısa şikayeti geri çek vericeğim dedim sonra fakat  şahıs şikayeti çekmemiş çekseydi parasını verecektim bende şahıs çekmeyince yukarda savunmamı yaptım kendi attığı chat logdada belli kabul etmediği ben vericektim oysaki hala bana atar yapıyor bu güzelim serverde dolandırıcılık yapmam ban yemeye hiç niyetim yok ben verecekken bana atar yaptı ben vermemeyi tercih ediyorum

#5 - 19.10.2020 01:35
Tüm Chatlogları oynama yapmadan attım, şikayet açacağımı uyarmam ise işi yokuşa sürmeden ödemeyi almakdı, eğer amacım ban yemen veya ceza yemen olsaydı, 2 gün süren dolduğunda direkt olarak şikayeti oluştururdum zaten. Sana daha fazla süre tanımam ise benim hoşgörüme bağlı bir durumdu ki bunu da yaptım ekstra iki gün daha bekledim. Ödemeyi yapmak durumunda şikayeti kilitleyeceğimi de söyledim. Benden daha nasıl bir hoşgörü bekliyorsun anlamış değilim. Attığım chatloglarda zaten seni IC olarak ödemeyi istediğim görülüyor ki bir bu kadar da ulaşamadığım chatloglar var (istenirse loglar incelenebilir). İşi yokuşa sürüp ödeme yapmamak için kırk takla atan da sensin, "Şikayetini oluşturdum savunma yapabilirsin" benzeri mesajıma "Ihı, tm, ok" gibi umursamayıcı cevaplar verende sensin. Şikayet okuyunca ise sanırım mantıklı bir savunma bulamayıp ödeme yapacağını öne sürüyorsun ancak şikayeti senin istediğin gibi düzenleyip kapatmamı istiyorsun. "Hayır olmaz konuya açıklık getirmem paramı hemen ver konuyu öyle kitlerim" gibi işi yokuşa sürecek şekilde konuşmayıp, "Gerekli açıklamayı ben yaparım ekstra ekleyeceğin bir şey olursa Ticket ile bildirisin" diyerek konuyu kapatmaya çalışıyorum. Şikayeti açıp 1 gün geçmiş olmasına rağmen halen daha ödeme yapmamak için eksik bilgi verip yönetimi kandırmaya çalışıyorsun. Ayrıca son yaptığın açıklamada "ben vermemeyi tercih ediyorum" diyerek işi daha da yokuşa sürüyorsun. Dostum ben seni anlamadım gerçekten amacın ne bilmiyorum, sanki seni ben mağdur etmişim gibi, küçümseyici tavır gösteren, eksik-yalan bilgi veren kişi benmişim gibi halen daha beni suçlamaya devam ediyorsun. Tüm hoşgörüyü sağlayan kişi benim. Artık daha fazla ekleyecek bir şey bulamıyorum. Eğer ekleyecek bir şeyin yoksa, konu açık ve net kararı yönetimi bırakıyorum. İyi forumlar.

Dün gece kişinin şikayeti okumadan önce bana atmış olduğu küçümseyici ve umursamayıcı mesajları ise aşağıya bırakıyorum.
« Son Düzenleme: 19.10.2020 01:47 Bandrol »

#6 - 19.10.2020 01:47
Şahıs servere girerse parasını verebilirim

#7 - 19.10.2020 02:12
Şahısa parası verilmiştir iyi roller dilerim kendisine https://hizliresim.com/Wv4JN2

#8 - 19.10.2020 02:18
Şahısa parasını vermeme rağmen hala şikayet sonuçlanmasını istiyorum diyor ve paramı geri atıyor bu saatten sonra ben bu şahısa parasını vermeyi istemiyorum. Yaptığı atarlardan gına geldi.

https://hizliresim.com/HfpnRb
https://hizliresim.com/lc6gI7
https://hizliresim.com/sSnBrg
« Son Düzenleme: 19.10.2020 02:27 Sefeckifin »

#9 - 19.10.2020 02:27
Evet kişinin belirttiği gibi kişi bana ödemeyi attı ancak ben şikayetin sonuçlanmasını ve yönetimin kararının daha doğru olacağı kanısındayım. Kişide hesap numaram uzun süredir var ancak kişi bu süre içerisinde bana ödemeyi atmayı düşünmeyip son yapmış olduğum açıklamanın ardından hesabıma parayı gönderdi. Bu durumumda kişinin iyi niyetinin olduğunu hiç düşünmüyorum. Kişiye açıklamış olduğum gibi konu artık sadece IC dolandırıcılık değildir. Konuya OOC yalan, tarafıma suçlama, yönetimi kandırma çabası gibi durumlar dahil oldu. Şikayet açılalı 1 gün oldu kişi iyi niyetli olsa hemen ödemeyi yapıp konuyu uzatmazdı bu süre içinde parayı ödememek için elinden geleni yaptı. ki halen "ben bu şahısa parasını vermeyi istemiyorum." diyor. Kişiye oldukça saygılı ve hoşgörülü bir dille açıklamama rağmen "Yaptığı atarlardan gına geldi." diyor ben daha ne yapmalıyım bilmiyorum, kişiden gerçekten yorulmuş durumdayım.  Bende bu durumlardan dolayı yönetimin bir işlem yapmasını umuyorum ve yönetim kararı bekliyorum.
« Son Düzenleme: 19.10.2020 02:30 Bandrol »