Konu: Craft sisteminde bulunan sorunlar hk.  (Okunma sayısı 336 defa)

#0 - 11.10.2020 23:55
Başlamadan önce, okuyan herkese teşekkür ederim. Yazının tamamını okuduktan sonra, olumlu veya olumsuz görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim.  :)

Büyük güncellemenin bize getirdiği, envanterde öğelerin aynı slotta olması ve yer kaplamaması çok güzel bir yenilikti. Fakat ortaya çıkarttığı bazı sorunlar bulunuyor. Benim bir çok kez önümü kesen tarafı ise, craft sisteminde yarattığı sorunlar. Bunlardan bahsedip, çözümü anlatacağım.

Her iki saatte bir craft yapabiliyoruz. Toplam altı farklı silah parçası olduğunu düşünürsek, tamamını üretmemiz oyun içi on payday sürecek (ilk üretimde bekleme süremiz olmadığı için). On payday sonra, eğer elinizdeki parçaları sat(a)mazsanız, büyük bir sorununuz var. İkinci kez parçaları üretmeye başlayıp elinizde parça biriktirmeye başlayabilirsiniz. Fakat sorun şu ki; ikinci kez ürettiğiniz eşyalar, ilk eşyaların üzerine ekleniyor. Örneğin, iki kez üretim yaptınız ve namlu parçasından elinizde iki tane bulunuyor. "/esyaver id slot" şeklinde aktardığınızda, elinizdeki iki namluyu da aktarıyor. Bir tane satın almak isteyen kişiye iki tane veriyorsunuz ve kişinin size birini geri vermesi, ancak Cpt. Vice'tan siparişini verdikten sonra arta kalan parçayı size geri iade etmesi ile mümkün. Bu da, işleri gerçekten karmaşık hale getiriyor.

Aynı şekilde bir sorununuz daha var. Uzi parçaları üretmek için hazırlık yapıyorsunuz. Pawnshop'tan, üretim için toplam 26 farklı ürün satın almanız gerekiyor. 3 metal parça, 2 metal panel, 1 tetikleyici... Hepsini satın aldınız, sonrasında evinize gidip üretime başladınız. Metal parçayı, craft masasına koyduğunuzda, üç metal parçayı da masaya bırakıyor. Craft'tan sonra koyduğunuz eşyaların fazlalık kısmını tekrar teker teker geri toplamanız gerekiyor. Bir seferlik düşündüğünüzde, çok da büyük bir sorun değil. Fakat günde beş-altı craft yapanlar için uğraştırıcı bir problem haline gelebiliyor.

Diğer bir sorun, elinizde kalan üretim bekleyen parçalar hakkında çıkıyor. Üretim için pawnshop'tan 26 ürün satın aldınız, kabza üretimi için bir kısmını harcadınız. Başka bir parça daha ürettiniz ve bir kısmını daha harcadınız. Elinizdeki kalan üretim bekleyen ürünlerin sayısını göremiyorsunuz. Ne kadar, hangi üründen kaldı? Bunun hakkında gerçekten bir fikriniz yok.

Son sorunumuz,  eve eşya koyma sisteminin inaktif olması sebebiyle, bütün parça ve malzemeleri üzerinizde taşımak zorunda olmanız. Parçaların ve malzemelerin, envanterin büyük bir kısmını kaplamasının yanı sıra, polis riskiniz de bulunuyor. Rolsel olarak eve koyduğunuzu belirttiğinizde polislerin imtiyazlı davranmasına rağmen bu durum, çözülmesi hoş olabilecek minik bir sorun olarak beliriyor.

Hep sorunlardan bahsettik, şimdi de çözüme gelelim.
Büyük güncelleme ile gelen /u komutları, uyuşturucu sisteminde büyük bir değişiklik yapmış ve fazlasıyla işlevli bir menü olmuştu. Sahip olduğunuz tüketime hazır malların veya üretim bekleyen malzemelerin sayısını gösteren bir panel, ve satış yapabildiğiniz veya yere koyabildiğiniz özelliklere sahip fazlasıyla işlevli bir özellik olmuştu.

İşte, yukarıda sıralanan bütün sorunların çözümü olabilecek ilaç bu. İlk sorunumuz yani satacağınız ürünlerin miktarını belirleyemiyor olmanız, bahsedilen paneldeki "satış yap" kısmı ile tarihe karışacak.  İkinci sorunumuz yani malzemeleri toplu olarak masaya bırakması, malzemelerin envanterdeki gibi tek parça halinde bulunmak yerine sayısal verilerle işleyecek olması sayesinde, ilk sorun gibi, tarih olacak. Üçüncü sorunumuz yani stok yapamamanız, elinizdeki parçaları ve miktarlarını sıralayan bu panelle beraber tarihe karışacak. Son sorunumuz, /u menüsündeki "yere bırak" seçeneği ile çözülmüş olacak.

Bu bahsettiğim sorunlar, crafter rollerinde büyük sıkıntılar çıkartıyor. Crafter rolleri, çok az kişi tarafından yapılıyor olsa da önemli bir rol. Çözüme kavuşması beni ve diğer crafter rolü yapan oyuncuları sevindirecektir. Okuduğunuz için teşekkür ederim, umarım gerekli yerlere ulaşır bu öneri.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 12.10.2020 00:01
+1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 12.10.2020 00:01
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 12.10.2020 00:07
Mantıklı, üstünde düşünülmeli bu konunun.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 12.10.2020 00:24
Katılıyorum, çok sorun çıkartmakta. Üzerine düşülürse iyi olur.  :)
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 12.10.2020 00:44
+1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 12.10.2020 08:38
Destek :o
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 12.10.2020 10:33
Destekliyorum.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 12.10.2020 11:51
Sistemi kullanabilmek yetenek puanlarımı craft basıyor ve bu sistem için ev almayı dahi düşünüyorum ve daha kullanamadan bu kadar sorunla karşılaşılması kullanacağım zaman pek hoş olmayacaktır dolayısı ile destek.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok