Selamlar. Öncelikle belirtmek isterim ki iyi bir sistemle oynamıyorum.
Sunucuda çok fazla 03dl skini var ve haliyle bu skinleri de çok fazla kişi kullanıyor. Kimsenin kullanmasından, özel skin ekletmesinden rahatsız değilim fakat skinlerin .dff ve .txd'leri için 800kb sınırı gerçekten çok fazla diye düşünüyorum. Ortalama bir skinin GTA SA'ya uygun olması için 200-300kb .dff(normalde daha az, sunucuda 800kb olmasından kaynaklı 200-300 diyorum), ortalama bir .txd'nin de maksimum 500kb olması taraftayım.
Sunucunun, bilgisayarımdaki cache dosyasının ortalama 800kb'lık bir .txd'sini az önce inceledim. Karakterin bildiğimiz gibi büyük bir boyunları yoktur genelde. txd'yi açtığımda, karakterin boyun kısmındaki dövme resim bence büyük olmasına rağmen çok kaliteliydi. Bu kalitede bir resmin iyice küçültülüp boyunda bulunması da onu daha HD hale getirir ve ben ve benim gibi düşük sistemli oyuncuların, oyunu oynarken donmalar yaşamasına sebep olur.
03DL skinleri sunuuda çok fazla kullanılıyor. 50 kişilik bir interiora girdiğinizde 35-40 kişi 03DL skin kullanıyor ve bu kadar kaliteli .dff'ler, .txd'ler olunca donmalar yaşanıyor. Bu da düşük sistemli oyuncu için donmaya sebep oluyor.
Özel skinler için .dff boyutu maksimum: 200-300kb
Özel skinler için .txd boyutu maksimum: 500kb
Herkesin kullanabildiği skinler için .dff boyutu maksimum: 150-200kb
Herkesin kullanabildiği skinler için .txd boyutu maksimum: 300-400kb
olabilir.
Interiorlarda gerçekten parti rolünün keyfini alamıyorum çünkü donmalarla mücadale ediyorum. Benim gibi muhtemelen çok kişi vardır. Bence düşüşe gidilmeli .