Konu: 10.10.2020 - Krasimir_Alanov // Ortak Nezaket  (Okunma sayısı 453 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 10.10.2020 00:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Krasimir Alanov @Feltz

Olaya dahil olan şahit karakter adı: David_Leonard @GodOfMoney // John Walker @CaptainKebab

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 10.10.2020

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
1-) ORTAK NEZAKET

Sunucu içerisinde yer alan her bireyle olan iletişiminize özen göstermeniz gerekir. özellikle sizin oyun içi sorunlarınızı gidermek amacıyla iletişim kurmuş olan yetkili personellere veya karşınızda sorun yaşadığınız bir bireye karşı incitici, alaya alıcı veya küfür  içerik bir iletişime Vice Platformu üzerinde izin verilmemektedir. İçerisinde bulunduğunuz platformun eğlence amaçlı kurulduğunu unutmayın.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak: Uyarı, kick, hapis veya yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Kişi bir anda role atlayıp gereksiz agresif rol yaptı. Daha sonrasında /do kanalını muhabbet için kullandığında uyardım. Gereksiz agresif şekilde hakarete başladı. Daha sonrasında pm'den yazdıklarını görüyorsunuz. Açıkcası her şey ss'lerde göründüğü gibi.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): -

#1 - 10.10.2020 00:45
Kişi CK'dan yasaklandı ve başka bir karakteri mevcut değil.

#2 - 10.10.2020 02:40
Öncelikle, agresif bir rol söz konusu değil. Karakterim bir saat önce bir kazaya karışmıştı ve sırf ilk yardım yapıyor diye mukavemetten cezalandırıldı. Ardından polis ekiplerinin alakasız bir yerde uygulama yaptığını fark ettiğinde, erotik shop'u kullanarak olayı izlemeye başladı. Mukavemet yapmak yerine uzak mesafeden izlemeyi tercih ediyordu ki PD karakterlerinin rol algısı dolayısıyla karakter önce uyarıldı. Ardından uzaklaştığında taser ile etkisiz hale getirilip tutuklandı. Bu noktada herhangi bir itiraz göstermedim. Tek yaptığım, otomatik rol yapan PD karakterine /do'dan karakterimin boyunu ve kilosunu iletmek oldu. Otomatik rol yapan dostumuz bu sefer kas seviyesini öne sürerek role devam etmemizi istedi. Ben de + yazmak yerine, peki böyle devam edelim şeklinde açıklama yaptım '/do' üzerinden yani oraya '+' yazmakla peki devam edelim yazmak arasında denklemsel olarak da polis ekibiyle benim aramdaki diyalogda da herhangi bir yanlış yok.

Şimdi gelelim ortak nezaket kısmına, siz herhangi bir sorun yokken ve biz b'den bölmemek adına /do kullanıyor ve bunu da rolle ilişkilendirerek herhangi bir şekilde rolü duraksatmamış iken siz '/b' kullanarak rolü böldünüz. Ardından ben haliyle öfkelendim. Siz bu kez "Rolüne bak" diyerek beni kışkırttığınızda ve bunu iki defa yaptığınızda size hak ettiğiniz karşılığı verdim.

Yıllardır rol yapıyorum. Burada rol yapan kişilerin köklü insanların yakın arkadaşım ve eski ekip arkadaşım olduklarından yola çıkarak "/do" nun da "/b" nin de hangi amaçlarla ve nerelerde kullanılacağını sizden daha iyi bildiğime inancım tam. Eğer siz, karşınızdakini kışkırtırsanız daha fazlasına da katlanmak zorunda kalırsınız.

Velhasılıkelam, ortak nezaket şikayet bahsini açan arkadaş tarafından bozulmuş ve gerekli cevap usulünce verilmiştir. Haksız olabilirim fakat burada haklı yahut haksız önemli değil. Bu çirkinliği başlatan kişi, çirkinlikten rahatsız olan kişi. Herkese açık bir ortamda da ortak nezaketi bozmadığımdan ortaklıktan söz edilemez. Beni rahatsız eden, ortak nezaketi ortak bir kanaldan bozan kişiye gerekli cevabı özel mesaj yoluyla ilettim. Gerçek hayatta karşımda aynı hareketi yapsa yüzüne de yapardım. Bunu yapamayacak adam da önce kural ihlali yapıp ardından sonuçlarına katlanmayı bilmiyorsa şikayet açmasın.

Ceza verilmesi yönünde karar alınırsa yeni açılan karakterime verilebilir. Ben de aynı şekilde, ortak nezaketi bozmak ve rolü bölmek dolayısıyla şikayeti oluşturan kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum.

#3 - 10.10.2020 02:43

#4 - 10.10.2020 13:54
Savunmanızı uzun uzun okumak gereği bile duymadım. Bu kadar uzun savunma yapacak kadar masum değilsiniz. Senelerdir rol yapıyor olmanız bana OOC kanal üzerinden bana "Sikik" deme hakkını vermez. O yüzden daha fazla olayı dillendirmeyeceğim. İyi forumlar.

Edit:
Rol bilgimi sınayacak kişi sen değilsin. Benden daha iyi rol bildiğini de şu aşşağı bıraktığım ss ile görüyorum. Küfürün bir cezası olmalı. /do kanalından da daha fazla muhabbet etmeyin. Eğer iyi rolcüyseniz bunu ooc chatten söverek değil. Yaptığınız rolle ön plana çıkartın.

https://prnt.sc/uwn0n8
Spoiler: GösterGizle
« Son Düzenleme: 10.10.2020 13:57 Ahesta »

#5 - 10.10.2020 14:23
Uzun uzun açıklama yapmamın sebebi senin hal ve hareketlerinin beni rahatsız etmesi. Mesajı insan gibi okumaya tenezzül eder isen cezadan kaçınmaktan ziyade cezanın yeni açılan karakterime verilebileceği dile getirilmiş. Ayrıca kitlenen konuyu ısrarla ben açtırdım açıklama yapabilmek için. Sen bırak özel mesaj kanalını sokakta görsem daha fenasını yaparım bana böyle davranan birisine. Çok fazla sınırları zorluyorsun, yapma.

#6 - 10.10.2020 15:17
Açıklamanı okumaya tenezzül etmiyorum. Çünkü takabileceğim kalitede bir insan değilsin. En ufak bir olaydan bana küfür eden insanın benim gözümde bir değeri olamaz. Yaptığın hatanın cezası var ve bunu bekle. Onun dışında umarım delikanlılığını bir gün karşıma çıkıp yaparsın. Çünkü ben senin burda dişini geçirebildiğin 14-15 yaşında çocuklardan değilim.  Daha fazla açıklama yapma gereği duymuyorum. Umarıma gereksiz bir şeyler yazmazsın yine. Bu arada kişinin beni bu denli tehdit etmesinin bir cezası olmalı. Kişinin belli ki bana karşı bir OOC kini var. Lütfen bunda göz önünde bulundurun. İyi forumlar dilerim. Admin kararı.

#7 - 10.10.2020 15:39
Mesajlarında hala kışkırtıcı ifadeler var. Admin kararına gerek yok, karaktere gerekli ceza verilsin ama senin bu tavrının cezası olacak. Bunu da kafanın bir yerine yaz.

#8 - 10.10.2020 16:00
Gerçekten komiksin. Hâla OOC kinine ve tehditler savurmaya devam ediyorsun. Emin ol bununda bir cezası olmalı.

#9 - 10.10.2020 16:04
Birader biz seninle rol yapmadık. Yapmadığımız halde sen OOC kanaldan yapılan tartışmanın ardından hiç rol yapmadığın karaktere orospu çocuğu dedin. Bence sende bir problem var. Rolde herhangi bir sorun yaşmadığımız için sana karşı sinirli olmamın ooc ya da ic bir durumu yok dolayısıyla terimleri yanlış kullanıyorsun.

Son olarak, sana kin tutacak kadar boş kafalı da değilim o kadar vaktim de yok ama eğer bir gün denk gelirsek burnuna güzel bir yumruk yiyeceksin.