Öncelikle, agresif bir rol söz konusu değil. Karakterim bir saat önce bir kazaya karışmıştı ve sırf ilk yardım yapıyor diye mukavemetten cezalandırıldı. Ardından polis ekiplerinin alakasız bir yerde uygulama yaptığını fark ettiğinde, erotik shop'u kullanarak olayı izlemeye başladı. Mukavemet yapmak yerine uzak mesafeden izlemeyi tercih ediyordu ki PD karakterlerinin rol algısı dolayısıyla karakter önce uyarıldı. Ardından uzaklaştığında taser ile etkisiz hale getirilip tutuklandı. Bu noktada herhangi bir itiraz göstermedim. Tek yaptığım, otomatik rol yapan PD karakterine /do'dan karakterimin boyunu ve kilosunu iletmek oldu. Otomatik rol yapan dostumuz bu sefer kas seviyesini öne sürerek role devam etmemizi istedi. Ben de + yazmak yerine, peki böyle devam edelim şeklinde açıklama yaptım '/do' üzerinden yani oraya '+' yazmakla peki devam edelim yazmak arasında denklemsel olarak da polis ekibiyle benim aramdaki diyalogda da herhangi bir yanlış yok.
Şimdi gelelim ortak nezaket kısmına, siz herhangi bir sorun yokken ve biz b'den bölmemek adına /do kullanıyor ve bunu da rolle ilişkilendirerek herhangi bir şekilde rolü duraksatmamış iken siz '/b' kullanarak rolü böldünüz. Ardından ben haliyle öfkelendim. Siz bu kez "Rolüne bak" diyerek beni kışkırttığınızda ve bunu iki defa yaptığınızda size hak ettiğiniz karşılığı verdim.
Yıllardır rol yapıyorum. Burada rol yapan kişilerin köklü insanların yakın arkadaşım ve eski ekip arkadaşım olduklarından yola çıkarak "/do" nun da "/b" nin de hangi amaçlarla ve nerelerde kullanılacağını sizden daha iyi bildiğime inancım tam. Eğer siz, karşınızdakini kışkırtırsanız daha fazlasına da katlanmak zorunda kalırsınız.
Velhasılıkelam, ortak nezaket şikayet bahsini açan arkadaş tarafından bozulmuş ve gerekli cevap usulünce verilmiştir. Haksız olabilirim fakat burada haklı yahut haksız önemli değil. Bu çirkinliği başlatan kişi, çirkinlikten rahatsız olan kişi. Herkese açık bir ortamda da ortak nezaketi bozmadığımdan ortaklıktan söz edilemez. Beni rahatsız eden, ortak nezaketi ortak bir kanaldan bozan kişiye gerekli cevabı özel mesaj yoluyla ilettim. Gerçek hayatta karşımda aynı hareketi yapsa yüzüne de yapardım. Bunu yapamayacak adam da önce kural ihlali yapıp ardından sonuçlarına katlanmayı bilmiyorsa şikayet açmasın.
Ceza verilmesi yönünde karar alınırsa yeni açılan karakterime verilebilir. Ben de aynı şekilde, ortak nezaketi bozmak ve rolü bölmek dolayısıyla şikayeti oluşturan kişinin cezalandırılmasını talep ediyorum.