Konu: Evde İngilizce Öğrenmek için Tavsiyeleriniz  (Okunma sayısı 485 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 09.10.2020 20:04
Başlıktan da belli, evde ingilizce öğrenmek istiyorum. İngilizce seviyem en en alt seviyede. Yani hello how are  you seviyesinden öte değil. Tavsiyeleriniz neler?
kursa gidemiyorum maalesef, evde kendi başıma öğrenmek istiyorum. Evde öğrenebilmem için tavsiyelerinizi bekliyorum.

((Dizi film izle gibi tavsiyeler ver ME yin. Çünkü dizi film belli bir seviyeden(orta) sonra gerekiyor. ))
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#1 - 09.10.2020 20:23
 Öncelikle seviyeni belirle dostum. Bence Ingilizce öğrenmekteki en önemli şeylerden birisi bu. Daha sonrasında tam olarak ne için öğrenmek istediğin kalıyor. Bir makale yazmak için mi? Yoksa konuşma dili olarak mı öğrenmek istiyorsun. Bu iki şeyi belirledikten sonra elinin altında internett olduğunu unutma. Bir yerden başlayarak çalış örnek veriyorum sıfırsın. "A1 düzeyinde ingilizce eğitim." vesaire gibi başlıklar ile başla. Daha sonrasında takip ettiğin sayfaları, izlediğin şeyleri oynadığın oyunu internette yaptığın araştırmaların hepsini (Elinden geldiğince) İngilizce yap. Yani senin anlayacağın, belirli bir düzeyde ilerledikten sonra İngilizceyi hayatına kat. Ancak bu şekilde bir yere gelebilirsin ve kendini geliştirebilirsin.

Bunun dışında internette olan 30 kelime ile İngilizce, 45 kelime ile İngiltereye git yaşa tarzındaki başlıklara kulak asma. Nerde olduğunu belirle. Nereye gitmek istediğini belirle ondan sonra kendine bir yol çiz ve ilerle. 
Seviylerde şu şekilde.
Spoiler: GösterGizle

@bigsexy
« Son Düzenleme: 09.10.2020 20:25 Ahesta »
Mükemmel
1
Tepki yok
Mükemmel tepkisini veren kullanıcı(lar):
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#2 - 09.10.2020 20:32
A1 seviyesindeyim. Yani okulda öğrendiğimiz kadarıyla. Amacım b1-b2 seviyesine gelmek. Şu an para biriktirmeye başladım. Cebime geçen parayı dolara çeviriyorum.
2 bin dolar biriktirdikten sonra avrupa'ya gideceğim. Vize, uçak masraflarını ailem karşılayabilir. Vize konusunda rahatım daha önceden gittiğim için,  vize almak da sorun yaşamam. 2021 ağustosa kadar b1-b2 seviyesine gelebilir miyim sizce? @Ahesta ve diğer arkadaşlar, çökün konuya...
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#3 - 09.10.2020 20:34
O senin ne kadar istikrarlı olduğuna bağlı. Eğer bunu gerçekten istiyorsan başarılmayacak birşey değil. Eğer kapasiten olduğunu düşünüyorsan neden olmasın? @bigsexy
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#4 - 09.10.2020 20:53
Küçüklüğümden beri İngilizce şarkılarla büyüdüm, bu yüzden anlamasan bile İngilizce şarkı dinleyip dizi/film izlemek inan bana yardım eder.
Ayrıca, Duolingo diye bir uygulama var. Sana sıfırdan başlayıp her şeyi basitçe öğretiyor. Göz at derim.
Hmmm
1
Hmmm tepkisini veren kullanıcı(lar):
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#5 - 09.10.2020 21:11
dizi-film, müzik dinlemek elbette işe yarar, kulak aşinalığı için. Ama o aşamaya gelmek için b1-b2 olmak lazım. Yani cümleleri anlayabilmek lazım.
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#6 - 09.10.2020 22:14
Bende bir video seti vardı bununla ilgili. Yardımcı olabileceğini düşünüyorum. İstersen ileti yolu ile atabilirim.
Mutlu
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Mutlu tepkisini veren kullanıcı(lar):
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#7 - 10.10.2020 19:12
Dil öğrenmek için benim görüşümce en iyi yol o dildeki kelimelere hakim olmaktan geçiyor. Dil bilgisi falan bir yere kadar hikaye yani.

Bu yüzden, evde İngilizce öğrenmek için her gün çeşitli kelimeler ezberlemek/öğrenmek gerekiyor. Bunun için de bir tavsiyem var.

İlk etapta 50 kelime mi öğrenmek istiyorsunuz? Bir kağıdı 50 parçaya bölün. Her parçaya bir kelime yazın. Katlayın, bir kutuya ya da torbaya atın. Her gün, boş olduğunuz her dakika o kutudan/torbadan birkaç kağıt çekip bakın. Kelimenin anlamını bilmiyorsanız önce zargan vb. gibi sözlüklere girip anlamına bakın. Sonra kağıdı tekrar torbaya geri atın. Bir süre sonra aynı kağıdı çektiğinizde o kelimenin anlamını biliyor olacaksınız. Zamanla kağıt sayısını arttırabilirsiniz. Ben bu şekilde sınav öncesi yüzlerce kelime ezberlemiştim. Unutmamak için ara sıra tekrar tekrar çekip bakarım hatta.
100
2
Like
2
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
100 tepkisini veren kullanıcı(lar):
Maya, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Like tepkisini veren kullanıcı(lar):
bigsexy, Mirmanu,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#8 - 10.10.2020 19:24
Diversa'nın söylediklerine katılıyorum. Bir dili öğrenmenin temeli, o dildeki kelimeleri bilmekten geçiyor. Zamanında ilkokul dördüncü sınıfta gördüğümüz ingilizce öğretme sistemi her ne kadar kötü olsa da, belirli bir yere kadar etkili oldu. Şöyle ki bu kelimeler çarpım tablosu gibi oturup ezberlenince bir etki yaratmıyor, ertesi gün unutuluyor. O yüzden yine Diversa'nın dediği gibi bir sistemle öğrenme yoluna başvurmalısın. Bu bir kutudan kağıt çekmek olabilir, gündelik kullandığın eşyalarına bir kısmına kağıt yapıştırmak olabilir. (Ben cüzdanımın içine, telefonumun arkasına, bilgisayarımın köşesine falan sıkıştırırdım.) Bu gibi farklı yöntemlerin dildeki en iyi ilerlemeyi sağlayacağını düşünüyorum senin adına. Umarım senin için ufak bir heves değildir. : )
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok

#9 - 10.10.2020 20:06
Şubat ayında sıfır İngilizce ile (gerçekten sıfır İngilizce, 10 tane İngilizce kelime sayamazdım, @Gavelhead buna yakından şahit olmuştur.) bu yola baş koydum. Hatta ekibi tanıyın konuma da İngilizce için kurs önerilerinizi alabilirim tarzından bir cümle eklemiştim, sonradan fark ettim ki bana göre kurslar tamamen para tuzağından ibaret. Birkaç ayım heba oldu kurslarda, özellikle benim gibi tek başına, sessiz sedasız ortamlarda çalışmaktan haz ve verim alıyorsan, evde çalışmak senin için çok daha ideal olacaktır.

Okulun bana dokuz senede öğretemediğinin(evet lise 1de bırakmak zorunda kaldım - hatta dokuz değil günahlarını almayalım, ilk okulda İngilizce yoktu benim dönemimde, beş sene) elli kat daha fazlasını tek başıma, hiçbir kursa ihtiyaç duymadan öğrendim. Belki okul döneminde gerçekten öğrenmek istemediğimden de kaynaklı olabilir, hemen suçlamayalım okulu. : p

Saçma salak kursa ayırdığım bir buçuk ayım dahil, toplam yedi ayda B2 seviyesine ulaştım. Ki ayırdığım vakit çok komik bir vakit, ilk aylar getirdiği tutku ile beraber fix günlük bir saat çalışırken, iki ya da üç ay sonra günlük 10-15 dk gibi ufak rakamlara düştü. Sen daha çok çalışabilirim diyorsan, benim yedi ayda yaptığımı üç ayda da yapabilirsin. Bu sürece başlamadan önce, ilk olarak amaçlarını ve hedeflerini iyi belirlemen gerekiyor. Mesela günde minimum bir saat vaktimi dil öğrenme konusuna ayıracağım şeklinde bir hedef koyarsan, bir süre sonra yarım saate düştüğünde motivasyonun mahvolacak.

Lafı fazla uzatmadan bana yardımcı olan birkaç site, uygulama bırakayım. Adım adım neler yaptığımı da anlatayım.

İlk başta biraz temel öğrenmek adına, çok değerli insan Haluk Tatar'ın tamamen ücretsiz eğitim seti[spoiler](
)
ile başladım. Yaklaşık yüz video kadar buradan izleyip temellerimi oturttum, yanlış hatırlamıyorsam comparison(karşılaştırma) konu videolarına kadar buradan ilerlemiştim. (Haluk Tatar kanalını takip etmenizi öneririm bu arada, sadece dil öğrenimi değil, tüm konular için çok değerli bir kaynak, ben de çok sıkı bir takipçisiyim, açtığı canlı yayınlarda sık sık yorumlarımı görebilirsiniz. := ücretli danışmanlıkta veriyor ayrıca, biraz reklamını yapıyor gibi olduk, uzatmadan bitireyim.)

Belli bir seviye temel edindikten sonra, sırası ile şu uygulamaları kullandım(hepsi hem appstore, hem google playde var):
1) Busuu -- Hem kelime hem gramer ile alakalı bilgiler veriyor lakin, asla sıkmayan türden. İşten dönerken vs. çok kullanıyordum, günlük hayatta kullanacağınız kalıpları buradan kesinlikle öğrenebilirsiniz. Ayrıca çok güzel özellikleri var, misal Türkçe öğrenmeye çalışıp, ana dili İngilizce olan birisi ile karşılıklı sohbet edebiliyorsunuz. Karşılıklı olarka yanlışlarınızı  düzeltiyorsunuz.

2) VoScreen -- Bu uygulamayı arka plana sakın atmayın, listening konusunda hala çok sorun yaşadığım için değerini biliyorum. Ekrana seviyene göre çeşitli videolar getiriyor, dinledikten sonra sana Türkçesini soruyor, istersen altyazılı, istersen altyazısız şekilde Türkçesini cevaplayabiliyorsun. Bu şekilde puanlar kazanıyorsun, telefonda canınız sıkılırsa girip göz atmalık yani.

3) Cake -- Son birkaç aydır keşfedip kullanmaya başladığım uygulama, Busuu ile beraberinde kullanırsanız çok mükemmel sonuçlar alabilirsiniz.  En çok önereceğim uygulama bu olacak kesinlikle, yükleyip bir deneyin.

4) Interpals -- Belli bir seviyeye ulaştığınızda bu site üzerinden İngilizce konuşan insanlar ile chatleşebilirsin, görüntülü konuşma imkanı sağlamıyor maalesef. Hem appstore, hem google play, hem de internet sitesi var.

Aklına bir şey takılırsa forum PM gönderip sorabilirsin, gözümden kaçarsa ya da yanıtlayamazsam yanıtlayana kadar yazabilirsin. :I Biraz uzun bir yazı oldu ama tüm tecrübelerimi aktardım.

Eklemeyi unutmuşum. Belli bir seviyeye geldikten sonra Amerikan aksanı podcastler dinlemeyi unutma.

https://www.newsinlevels.com/ şu siteyi de son olarak belirteyim, seviyene göre haber seçip okuyup/dinleyebiliyorsun.  Son olarak diye belirtmişim ama, sürekli yeni bir kaynak hatırlıyorum. Şu elemanın videolarını da öneririm.

[/quote][/spoiler]

Aslında çok küçük yaştan beri kursa giden birisi olarak kursların çocukluktan başlayınca daha çok katkı sağladığını düşünüyorum. Belirli bir yaştan sonra ingilizce kursu fayda vermeyip "lan ben bunu kendimde öğrenirim" diyerek kursu bırakmıştım. Sıfırdan başlamak en zoru ama temel şeyleri önerilen kaynaklardan öğrenirsen ingilizcenin gerçekten basit bir dil olduğunu anlarsın. Şu an kendimi youtube, twitter, facebook gibi platformlara adadım, oralardan ingilizce haberleri, haberlerin yorumlarına, insanların günlük konuşmalarına, en basitinden instagramdan meme sayfalarına bakınıp anlamaya çalışıyorum, zaten bu gibi platformlarda altta çevir tuşu olduğu için baka baka öğrenmeni sağlar.
100
1
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
bigsexy,
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok
Tepki yok