Konu: [06.10.2020] Jahking_Rivera DM İhlali !  (Okunma sayısı 289 defa)

#0 - 06.10.2020 01:43

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Jahking_Rivera @elchavo

Olaya dahil olan şahit karakter adı:Vice Forum Üyeleri

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 06.10.2020 23:31:14

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yanlış Emote.

POWERGAMING

Powergaming, insan fiziğinin karşılayamayacağı olağanüstü olayları gerçekleştirmek olarak tanımlanır. Yaptığınız hareket ve eylemlerin insan fiziği tarafından gerçekleştirebilir eylemler olması gerektiğinin farkında olun.

Elinizdeki silahları, polis departmanı ya da farklı bireylerden saklamak amacıyla emotesiz olarak saklamakta bu ihlalin içerisindedir.

Yaptığınız eylemlerden sonra karşınızdaki bireyin yapacağı role öncelik, izin vermeniz gerekmektedir. Örneğin birinin ensesine vurduğunuzda etkisiz hale gelip gelmediğinde karar veremezsiniz.
Karşı tarafa rol imkanı vermeden sürekli olarak verilen emoteler, eylemler bu kurala aykırıdır.

CEZASI: Hapis, tekrarı halinde yasaklanma.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Öncelikle bildiğim kadarı ile konuyu bahsetmek isterim, kişi sanırım black side pears ile savaştaymış ve bende rol yaptığım kişi ile konuşmaya vede motorumu boyatmak için gelmiştim. Birilerini bulmak için ilerlediğim zaman kişi bisiklet sürüyordu normal bir kişi sandım ve indiği gibi emote atıp sıkmaya başladı. Kişiyle herhangi bir şekilde OOC olarak tanışmıyorum, IC olarakta herhangi bir rolüm olmadığını söylemek istiyorum. Haksız bir şekilde yaralı rolü yapmak zorunda kaldım. Ve kişinin karakterine baktığımda 17 yaşında olarak gördüm "SHOTGUN" markalı bir silahı kullanması pg'ye girip girmediğinden tam olarak emin değilim fakat 17 yaşındaki birinin o tarz bir silahı kullandığında yere düşmesi gerekirken seri şekilde ateş etti

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:

Ek açıklamalar(varsa): Kişinin dm attığı çok açık bellidir, kişiyle anlaşma yönünde ilerlemek isterdim fakat böyle bir kural ihlalinin cezasını almasını talep ediyorum.
« Son Düzenleme: 06.10.2020 03:43 hyperionx »

#1 - 06.10.2020 10:44
Selam dostum, öncelikle yaş konusuna değinmek isterim birliğimdeki çoğu kişinin yaş ortalaması 15-20 arası, örnek verecek olursam KINGPIN Mafia Brims'in birliğindeki kişilerin çoğu 15-18 yaşları arasında ve çoğu uyuşturucu satıyor, alkol alıyor, sigara içiyor, silah taşıyor vb. Aynı konudan bir şikayet daha açıldı benim adıma dediğim gibi Blackside Pier Racers ile IC olarak ardı gelmeyen bir savvaş içerisindeyiz. Sürekli olarak baskın yiyoruz ve baskın atıyoruz. Karakterim gene baskın atmak için bisikletine bindi seni orada ilk gördüğümde ateş edip etmemek konusunda kararsız kaldım çünkü MIX yapmamak adına hiç bir şekilde Blackside birlik üyelerini incelemedim, sen orada telefon çıkarınca karakterim işkillendi ve onlardan birini çağıracağını düşündü o anki ergen bir karakter korkuyla mı diyim heyecanla mı diyim her nasılsa silahını ceketinin içinden [zuladan] çıkardı ve ateş etmeye başladı. Tekrar özür dilerim böyle bişeyi ikinci kez yaptığım için. İnanın bilgim olsa size sıkmazdım. İyi forumlar, iyi rolller.

#2 - 06.10.2020 16:59
Cevap verdiğin için teşekkür ederim birliğindeki çoğu kişinin yaş ortalaması 15-20 olabilir, KINGPIN Mafia Brims'teki herhangi bir kişi bu role girseydi aynı şeyi söyleyebilirdim. Uyuşturucu satabilir, alkol benzeri maddeler kullanabilir, silah taşıyor diyorsunuz silah taşımak ve kullanmak farklı bir terim bunu belirtmek isterim. 3.5 KG civarı oluyor ortalama pompalılar 17 yaşındaki bir karakterin o pompalıyı zar zor kaldırabileceğini hesaplamamız gerekiyor ve kaldırdı olarak ilerleyelim bir kere ateş ettikten sonra tepmeden dolayı biraz beklemen gerekliydi fakat hızlı bir şekilde ateş etmeye devam ettin burada PG oluyor. /pm Yolu ile sizinle dün gece konuştuğumuzu hatırlıyorum konu hakkında, attığınız emotede adamlara mermi saydırır"Şeytan sokakta zıp-zıp" yanlış bir emote olduğuda çok açık. Blackside Pier Racers ile IC olarak savaşta olabilirsiniz fakat garaja gelen bir müşteride olabilirdi o an, mesela garaja geldim neredesiniz tarzı arayabilirdi mantıken bunuda eklemek isterim. Süreki olarak baskın yiyorsunuz ve baskın atıyorsanız şehirin ortasındayız etrafta insanların olucağını varsayarsak eğer böyle bir haraketi yapamassınız. Blackside üyeleri belirlidir ve şehirde kendilerini belli eder diye düşünüyorum. Telefon olarakta oraya gelen bir müşteri olabilirdi, "garaja geldim motorumu boyatıcam gelebilir misiniz?" tarzı bir telefon görüşmesi yapıcakta olabilirdi. Karakterinin heycan ve korkusu veya heyecanı var fakat şehirin ortasında bisiklet biniyor ceketinde pompalı taşıyabiliyor anlıyorum. Taşıdığınız pompalı modelini belirtmediniz ek olarak /do'dan bunu belirtmeniz gerekiyor ceketten belli olmaktadır tarzı herhangi bir emote olabilirdi bu konudada hatanız var. Özür dilemenizi istemiyorum gerekli işlemler yapılsın tarafımca herhangi bir savunma daha fazla gelmiyecektir.

Keyifli Forumlar, İyi Günler.

#3 - 06.10.2020 20:25
Emotemde bi hata olduğunu düşünmüyorum. Hatta hiç bir hata yaptığımı dahi düşünmüyorum. Karakterimin kas seviyesi 7 [KASLI] 77 kilo ve boyu 178 onuda incelemeye alırsak 3-5 kilo gibi bi ağırlığı kaldırması zor olmayacaktır. Tek yaptığım hata MIX yapmamak. Şu telefon konusunada değinecek olursam karakterim 17 yaşında ve bir ergen çeteci. Mantıklı düşünemiyor, mantıklı düşünecek olsaydı çeteciliği seçmezdi. İyi forumlar.
« Son Düzenleme: 06.10.2020 20:32 elchavo »

#4 - 07.10.2020 05:54
Emotenizde hata olduğunu şöyle var, kişiye mermi saydırır değil adamlara mermi saydırır orada IC olarak bir kişiyim adamlar değil karakterim kadın olduğundan emotede hata olduğu hakkında tartışılır. Evet hiç bir hata yapmadığını düşünüyorsunuz fakat müşteri olarak herhangi birisi geliyorsa ve ona bu şekilde yaklaşırsanız kişi otomatikmen oyundan soğur, şahsen kendimde soğudum bunu belirtmek istiyorum. Karakterinizin kas seviyesi 7 seviye olabilir, 3.5 KG ortalama bir ağırlık söyledim bu mermi sayısına göre bu durum değişir. 77 kilo 1.78 boyu olduğunu varsayalım bir pompalının boyunu hesaplayalım /do'dan belli olmaktadır diye bir emote atmadınız buradada hatanız var. Tek yaptığınız hata mix yapmamak değil, PG yaptığınız çok açık ortada çoğu insan silahı kolay kolay kullanamaz rolsel olarak bu durum "shotgun" markalı bir silahı 17 yaşındaki bir karakter bir defa tahminimce iki defa sıkabilir üçünçü bir durum asla olamaz bu çok basit avcılar bile üçünden sonra bırakıyor, siz beş altı el spam şeklinde ateş ediyorsunuz bunu rolsel olarak departmandan biri yapsa okey diyebilirim fakat bir 17 yaşındaki bir karakterin yapması PG'ye girmektedir. Alta bir video bıraktım insanların yaşadığı failler silahın recoil oranını algılmanız için sevinirim izlerseniz. Ergen bir çeteci olabilir, her çeteci karakter zula (ceket) dediğiniz yerde silah taşıyıp garajdaki insanlara silah ile sıkmak ise bu durum rolsel olarak ise hatalı olduğunu söylemek istiyorum. Garajın karşısında hamburger satış yeri var oralarda insan olduğu varsayılırsa bunu yapamassınız bunu belirtmek istiyorum. IC olarak kimse yok diye bu kadar rahat etmenizin sebebini anlamıyorum. Rolsel olarak bu şehirde insanlarda yaşıyor, genel olarak bu durumu aktif bir şehir hayatında polislerin oradan yiyicek içicek aldığını hesaplarsak bu role girememeniz gerekiyor fakat girdiniz. Daha fazla tarafımca yorum gelmicektir, yetkili kararı bekleyebiliriz.

Keyifli Forumlar, İyi Oyunlar.
« Son Düzenleme: 07.10.2020 06:07 hyperionx »

#5 - 07.10.2020 10:50
Emotenizde hata olduğunu şöyle var, kişiye mermi saydırır değil adamlara mermi saydırır orada IC olarak bir kişiyim adamlar değil karakterim kadın olduğundan emotede hata olduğu hakkında tartışılır. Evet hiç bir hata yapmadığını düşünüyorsunuz fakat müşteri olarak herhangi birisi geliyorsa ve ona bu şekilde yaklaşırsanız kişi otomatikmen oyundan soğur, şahsen kendimde soğudum bunu belirtmek istiyorum. Karakterinizin kas seviyesi 7 seviye olabilir, 3.5 KG ortalama bir ağırlık söyledim bu mermi sayısına göre bu durum değişir. 77 kilo 1.78 boyu olduğunu varsayalım bir pompalının boyunu hesaplayalım /do'dan belli olmaktadır diye bir emote atmadınız buradada hatanız var. Tek yaptığınız hata mix yapmamak değil, PG yaptığınız çok açık ortada çoğu insan silahı kolay kolay kullanamaz rolsel olarak bu durum "shotgun" markalı bir silahı 17 yaşındaki bir karakter bir defa tahminimce iki defa sıkabilir üçünçü bir durum asla olamaz bu çok basit avcılar bile üçünden sonra bırakıyor, siz beş altı el spam şeklinde ateş ediyorsunuz bunu rolsel olarak departmandan biri yapsa okey diyebilirim fakat bir 17 yaşındaki bir karakterin yapması PG'ye girmektedir. Alta bir video bıraktım insanların yaşadığı failler silahın recoil oranını algılmanız için sevinirim izlerseniz. Ergen bir çeteci olabilir, her çeteci karakter zula (ceket) dediğiniz yerde silah taşıyıp garajdaki insanlara silah ile sıkmak ise bu durum rolsel olarak ise hatalı olduğunu söylemek istiyorum. Garajın karşısında hamburger satış yeri var oralarda insan olduğu varsayılırsa bunu yapamassınız bunu belirtmek istiyorum. IC olarak kimse yok diye bu kadar rahat etmenizin sebebini anlamıyorum. Rolsel olarak bu şehirde insanlarda yaşıyor, genel olarak bu durumu aktif bir şehir hayatında polislerin oradan yiyicek içicek aldığını hesaplarsak bu role girememeniz gerekiyor fakat girdiniz. Daha fazla tarafımca yorum gelmicektir, yetkili kararı bekleyebiliriz.

Keyifli Forumlar, İyi Oyunlar.

PG falan asla olduğunu düşünmüyorum. Kullandığım Shotgun modunun resmini aşağıya bırakıyorum, evet doğru diyorsun /do'dan belirtmem lazımdı. Fakat belirtmedim. Çoğu PK war'da olan bir olaydır bu bir birliğin hooduna gidiyorsun, orada bilerek çoklu kişi olarak emote verdim "adamlara" çünkü kaç kişi olup olmayacağını bilemiyorsun maalesef. Yönetici kararını bekleyelim. İyi forumlar.

Shotgun:
Spoiler: GösterGizle

#6 - 09.10.2020 17:25
Gerekli savunmalar ve cevaplar yazılmıştır. Sonuçlanabilir adminlerin izniyle.  :)

#7 - 10.10.2020 19:53
Merhaba,

Jahking Rivera, daha önce de aldığı cezalar baz alınarak Birden Fazla İhlal gerekçesiyle ağır bir ceza alacak.