Konu: Dyton_Lewis-DeConrad_Aaron  (Okunma sayısı 122 defa)

#0 - 05.10.2020 00:26

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Dyton_Lewis @feramuz_31  DeConrad_Aaron @GoldUser  [/member]

Olaya dahil olan şahit karakter adı: -

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 05.10.2020 23.56

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
Türkçe terim kullanımı.

6-) DEATHMATCH

Herhangi bir şekilde roleplay amacı olmayan şekilde karşı tarafı öldürmek olarak kabul görmektedir. Karşınızdaki bireyi herhangi bir silahla vuracakken, ateş ediyorken, yeterli sebep ve nedene sahip olduğunuza emin olmanız gerekmektedir. Terörizm faaliyetleri admin izniyle gerçekleşebilir.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Şahıslardan rolsel olarak çakmak istedim ve bana olmadığını söylediler,motorları ile giderlerken bir anda geriye dönüp, "penisini gösterir" gibi bir emote kullanıp çakmağım var dedi. Ardından tabii ki de doğal olarak karakterim sinirlenip "orospu çocuğu" kelimesini kullandı ve motordan inip bana saldırdılar ki ben saldıracak kadar büyük bir neden göremiyorum ayrı olarak DeConrad_Aaron adlı karakterin kullandığı "Amın feryadı" kelimesinin İngilizce literatürde bir karşılığı yok.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: https://imgyukle.com/i/5Bv6AP
https://imgyukle.com/i/5BvbNe

Ek açıklamalar(varsa): Şahısların cezasını almasını istiyorum, bu kadar saçma ve acemice bir rolü Vice Roleplay sunucusuna yakıştıramıyorum.

#1 - 05.10.2020 04:54
Merhaba. Öncelikle bu rollerin gerçekleştiği bölge Ocean View, Güvenli Bölge orası geçer. Burada yaptığınız illegal rol, karşılıklı izinli değilse Güvenli Bölge İhlali olarak adlandırılır. Bu konuda ikiniz de daha dikkatli olun. Karşılıklı atışmalar sonucunda "feryat" kelimesi kullanılmış; Türkçe terim. Bu konuda OOC siciliniz de yok, ilk seferlik uyarı olsun, tekrarında cezalandırılacağınızı bilin ve buna göre rol yapın.
Dyton için bir sorun yok.

Edit: 'Karşı Taraftan İzin Gerektiren Roller' golduser bu yaptığının gösterme amaçlı değil, işaret amaçlı olduğunu söyledi. Buna dair de bir şikayetiniz yoktu. Bunun üzerine iyi niyet göstererek ve geçmiş jail cezası olmadığı için OOC jaili kaldırdık. Rolde başka bir sorun da yok.

Ayrıca, şu kuralı okumanızda fayda var;
Alıntı
8-) KARŞI TARAFTAN ONAY GEREKTİREN ROLLER

Belirli yaş ve sınırlamalara sahip olan, karşı tarafı rahatsız edebilecek türde rollerin tamamı için karşı taraftan onay alınması gerekmektedir. Karşı tarafın onayının olmaması veya bu rolün iptali istenmesi durumunda karşı tarafın belirttiği detaylar üzerinden rol sonlandırılır. 10. maddeyle bağlı olarak bu rollerin devamı halinde, yapılan rollerden rahatsız duyması halinde tarafın oyundan çıkma hakkı bulunur, role sonradan devam edilmez.  Örnekler:

Alıntı
— Herhangi bir türde seksüellik içeren roller. (Her türlü cinsel içerikli rol ve detay)
— Pedofili
— Taciz / Tecavüz
— Ceset parçalamalar, ağır vahşet, canavarlık
— Yamyamlık

19.06.2020 GÜNCELLEME NOTU: 19.06.2020 tarihinde yapılan topluluk kuralları güncellemesi itibariyle Vice Roleplay içerisinde yapılacak bütün taciz ve tecavüz rolleri yasaklandı. İlgili maddeye ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 05.10.2020 23:25 Heavenly »