Konu: Reece Salinger & Pierre Bennett Aktif rolde /b + PG + /do Chat  (Okunma sayısı 167 defa)

0 Üye0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

#0 - 28.09.2020 01:18

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Reece Salinger & Pierre Bennett

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 28.09.2020 01.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın: Aktif rolde /b + /do Chat + Power Gaming.

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: Aracım ile burnout garaj'a gidiyordum (çalıştığım yer) sonrasında aracıma durduk yere vurmaya başladılar vice mall'a gittim takip ettiler ve durduk yere gbi'da tehtid ettiler sonrasında bunlar gittiler takip ettim sonrasında little itlay'de durdular arkadaşın birisi hulk sanırım aracım kilitiydi kapıyı açıp dışarı atar emotesi verdi bende /do'dan belirttim kapılar kilitli diye /do'Yu chat zannetiler ve oradan konuştular sonrasında biri gelip aracımın camına yumruk attı hulk dediğim kişi ve beni dışarı attı aktif rolde /b attılar kişilerin cezalarını almalarını istiyorum teşekkürler iyi günler dilerim.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin: -https://hizliresim.com/Bihp7I

Ek açıklamalar(varsa): -Kişilerin kas seviyeleri benden düşüktür ve Rol bitimine kadar arkadaşları destekledim ama rolu devam ettirmediler iyi günler.

« Son Düzenleme: 28.09.2020 01:32 XueW »

#1 - 29.09.2020 04:41
@wacked, @empia, savunmalarınızı bekliyorum.

#2 - 29.09.2020 14:45
Her suçlamaya teker teker cevap vereceğim, öncelikle konu üzerinden gideceğim. Aktif rolü bölme konusundan başlayalım, suçlama yapan arkadaş rolü ilk bölen kişidir. Sadece neyin ne anlama geldiğinin henüz farkında olmadığı için hala hatasını bilmiyor. Kendisi /do komutu üzerinden OOC şekilde konuşmuş rolü baltalaması üzerine ona cevap olarak /b kanalını kullandık. İlk suçlamasını böyle çürütelim.  /do Chat konusu da buna dahil, ikinci suçlamayı da tek cevapla hallettim. /do kanalını kullandık, kanıtladık. Buna rağmen kişi role uyum sağlamayınca tekrarlamak zorunda kaldık. Kendisi hangi komutun hangi amaçla kullanıldığını tam oturtamamış gibi. PG konusunda ise, kişiyle sürtüşmemizden sonra aracının etrafında toplandık. Bahsettiği üzere onun kas gücüyle bizim kas gücümüzün kıyaslanmasını gerektirecek bir durum oluşmadı. Kapısının kilidi sistemsel olarak açıktı, chatlog kontrol edilebilir. Sistemsel olarak kapıyı açtıktan sonra inkar etmesi üzerine aktif rolü bölmemek için kapı kilitliymiş gibi role devam ettik. Herhangi bir kural ihlali söz konusu değil. Onun bahsettiği durumlardan çok uzak şeyler yaşandı. Açık konuşacağım, kişi rol esnasında fazla kural ihlalinde bulundu ve onun yeni bir oyuncu olduğunu düşünerek şevkinin kırılmasını istemediğimiz için şikayet açmadık, açmayacağız da. Kendisi rol sonrasında da /pm yoluyla bir sürü kez bizi rahatsız etti ve devam eden rollerimizi baltaladı. Detaylı halde açıkladığı hikayesine gelecek olursak, kişiye durduk yere sataşma olayı başından sonuna kadar hikayedir, gerçeği yansıtmamaktadır. Kişinin hatalı araç sürüşü sonrası bize kasıtlı çarptığını sandıktan sonra onun yanında durduk. Onun araç sürerken telefonla konuştuğunu farkettikten sonra ise karakterlerimiz agresif bir  tutum sergiledi, ardından kişi tek başına olmasına rağmen bize küfürler savurdu ve yetmezmiş gibi tehdit etti. Bunların üzerine kişi sayımızın üstünlüğünün farkında olduğumuz için kişiye karşı baskı kurmak istedik, ardından bir sonuca varamayacağımızı farkedip bundan da vazgeçtik. Ancak o bizi kovalamaya, küfürler etmeye devam etti. Sanki ipler onun elindeymiş gibi, bizden daha avantajlı bir durumdaymış gibi korkusuzca rolünü sürdürdü. Bunun sonucunda da şikayet açmasına sebep olan roller yaşandı.  Hulk benzetmesi yaptığı arkadaş benim, netlik oluşması için söylüyorum kişi yalan konuştuğundan dolayı bunu hakaret olarak algılıyorum. Herhangi bir kanıt yok, kapıyı kırar değil kapının camını kırar diye emote verdik ki zaten aracının kilidi sistemsel olarak açıktı. Kişi zaten hiçbir role uymamakla beraber rolümüzü /do kanalı üzerinden böldü. Bahsettiği şey araç içerisinden kapıyı açtıktan sonra onu çekiştirmemizse, bu dünya üzerinde kimse kendisinden daha kaslı bir kişiyi çekiştiremez mi? Biz seni tek kolumuzla kaldırıp pervane yapmadık, oturduğun araç koltuğundan dışarı çekiştirdik. Attığım ekran görüntüsünde olduğu gibi kişi sistemsel bir kanıt dahilinde /do kanalından yalan konuşmuştur.  Ardından /do kanalı üzerinden "öyle bir şey yok" tarzında başlayan cümlesiyle kanalı amacından komple saptırmıştır. Bunun sonucunda bir kerelik /b kanalı kullanılmıştır.
Spoiler: GösterGizle
Bahsettiğim ekran görüntüm:

Ekran görüntüsünde de göründüğü gibi kapısı açık, sistemsel olarak kilit yok, bizzat kapıyı ben açtım.

#3 - 29.09.2020 14:54
empia güzel bir şekilde durumu açıklamış. Benim diyeceklerim de aynı şekilde empia'nın dedikleri gibi olacaktı.

#4 - 01.10.2020 05:13
Araçtan atmada herhangi bir sorun yok. Kapı kilidi ekran görüntüsünde de gördüğümüz üzere açık. "kapılar kilitli" olarak verdiğiniz /do emoteunda yalan söylemişsiniz ki emoteda yalan yasaktır. Aracınız sistemsel olarak kilitli değilse rolsel olarak da kilitli değildir.

/do emotelarına gelirsek, burada şikayet kapsamındaki herkes hatalı emote kullanımı yapmış. Vanessa'nın emoteuna karşılık Reece'nin emoteu kabul edilebilir düzeyde fakat sonrasındaki "g bastım koştu" tamamıyla hatalı. /do kanalı chat kanalı değildir arkadaşlar. Devamında da Vanessa'nın emoteu hatalı olmuş, kanal chate dönmüş. Ardından bölünen /b de hatalı. Hiçbir şekilde bölemezsiniz kanalı.

Bunların dışında Pierra'nın camı kırıp yere atma & normal şekilde yere atmasına gelelim.

1. Camı neyle kırıyorsunuz? Emoteunuzu detaylandırmalısınız. O cam yumrukla tek seferde kırılacak düzeyde olmayabilir ki yumruk da belirtilmemiş. (PG)
2. Karşı kişiye neden rol hakkı tanımıyorsunuz? "/do Başarılı mı?", "/do Durum?"

Bu emoteların ardından en azından bir "/do Başarılı mı?" emoteu verilmeli. Bunu yapmanıza herhangi bir şey engel olabilir. Emniyet kemeri bağlıdır, dışarı atamazsınız. Bunların üstüne camı kırma emoteu verip araçtan atmak istemen de PG olur. Onay almalısın. Bu sadece bir örnek. Bunları dikkate alın. Emotelarınızı detaylandırın ve kişiye rol hakkı tanıyın.

Vanessa'nın emoteda yalan söylemesi, Pierre'nin karşı kişiye rol hakkı tanımaması, PG ve /b kanalını bölmesi söz konusu. Herkes hatalı olduğu için kimseye ceza vermeyeceğim. Hatanızı anlayın ve bu ihlallerin tekrarını gerçekleştirmeyin. İyi forumlar.