Konu: [16.09.2020] Stanley Castilla - Fear RP, GBI, Trolling  (Okunma sayısı 418 defa)

#0 - 16.09.2020 23:40

Şikayet edilen karakter adı ve forum hesabı: Stanley Castilla @Mounted

Olaya dahil olan şahit karakter adı: Ezequel Flagon @boglee29 , Vanessza Moravia @egemenltnlmz , Christopher Lee @YDincer , Davide Vernazza @scar34 , o sırada bölgede bulunan vatandaşlar.

Olayın gerçekleştiği tarih ve saat: 16.09.2020 22.00-23.00

İhlal edilen kuralı buraya yapıştırın:

Alıntı
7-) GÜVENLİ BÖLGELER

Sunucu içerisinde belirtilen, kolluk güçleri ya da diğer senaryo karşılığıyla suç işlenemez, yüksek güvenlikli olarak belirtilen bölgelerde herhangi bir şekilde illegal bir aktivite sergilenemez. Bu güvenli bölgeler aşağıda listelenmiştir:

7.1) VCPD Sokağı
7.2) Hastane & İtfaiye Sokağı
7.3) Meslek Bölgeleri (Balık, Trucker)
7.4) Havaalanı
7.5) Rodeo Park
7.6) Vice Sahili (GYM & Ocean Caddesi & Otel)
7.7) Verona Mall
7.8.) Malibu Club
7.9) Vice News
7.10) Market Caddesi (Baştan sona güvenli bölge.)
7.11)Vice Bank
7.12)Vice Port
7.13)Stadium
7.14)Verdant Bluffs Malikanesi

http://vice-rp.com/harita/

Alıntı
— Bir bireye karşı olarak gerçekleştirilecek illegal rollerde, kişi güvenle bölgede değilken sizinle etkileşime geçtikten sonra geçiş yaparsa, bu güvenli bölgelerde rolünüzü devam ettirebilirsiniz. Harici durumlarda güvenli bölgede yasa dışı bir rol gerçekleştirmek için yöneticiden izin almanız gerekmektedir.

CEZASI: Yönetici kararına bağlı olarak, hapis veya yasaklanma.
Alıntı
TROLLING
Alıntı
FEAR RP
Alıntı
İllegal Yasağı

Yapılan ihlali tüm detaylarıyla açıklayın: SSlerde görüldüğü üzere arkadaşlarımla Ocean Bar'da muhabbet etmeye gelmiştik. Arkadaş motoruyla barın içinde dolaşarak trollemeye başladı. Biz de IC şekilde uyardık. Sürme dedik. Önümüze gelip 30 saniye civarı korna bastı. Devamında motorundan inip masamıza izinsiz şekilde oturdu. SSlerde de görüldüğü üzere sözlü şekilde defalarca uyarmama rağmen kalkmayınca ve kışkırtınca ben de karakterimin doğal tepkisini verdim. Önce kolundan tutup çektim, karşı koydu. Ensesinden tutup kaldırmayı denedim, karşı koydu. En sonunda tekme atıp masadan kaldırmayı denedim, bu sefer bana saldırdı. Ki orası güvenli bölge, yaptığı rol bizi agresife sevk ediyor. Ben yine sistemsel olarak vurmayıp elimden geleni yapıyorum. Yine de bize ilk saldıran o oluyor. 3 kişiyiz, hepimizin arkadaş olduğunu biliyor. Aynı masadaydık arkadaşlarımla, konuştuk falan. Fear RP bozuyor. 16 yaşında çocuk nasıl oluyor da 34 ve 25-26 yaşlarında 3 insana saldırmaya cesaret edebiliyor? Ki güvenli bölge zaten. Devamında biz de karşılık veriyoruz, kaçıyor. Bizden kimse düşmüyor, o da düşmüyor. Devamında polis çağırılıyor ve durumu anlatıyoruz. Polis çağırılırken beklediğimiz sürede bizi motorla ezmeyi de deniyor. (SSi var mı bilmiyorum ani bir olaydı) Neyse her şey geçti, biz yine devam ediyoruz role. Gözüme falan buz koyuyorum, hasar aldım çünkü. O sırada olaydan 10-15 dakika sonra Ocean Bar'da rol çevirirken arkadan gelip bana saldırıyor. Yani fazla uzatmaya gerek yok. Olay bu şekilde. Arkadaş canımı çok sıktı. 2 rol yapmaya girdik 1 saat uğraştırdı bizi. Roldeki tavırlarından memnun değilim, kendisine çekidüzen vermesini tavsiye ediyorum. IC rahat takılabilir ama arkadaş OOC de çok rahat takılıyor. Gerekli şeyleri adminlerin yapacağına inancım tam. Aynı zamanda birlik konuları 3 gün önce atılmış. 10 günlük illegal yasağı olan bir oluşum. Son iki SSte de görüldüğü üzere aradan 20 dakika geçtikten sonra beni yere düşürüyor.

Şikayetinizi destekleyecek kanıtlar ekleyin:
Spoiler: GösterGizle

Ek açıklamalar(varsa): Christopher Lee isimli arkadaş IC tanıdığım değil ama rolde yardımı dokundu. Ocean Bar'a başta 2 kişi gidiyoruz, Ezequel ve Vanessza ile gidiyorum. @scar34 yani Davide Vernazza 2. defa GBI ihlalinde oradaydı. İlkinde yoktu.

« Son Düzenleme: 16.09.2020 23:42 Thoros »

#1 - 16.09.2020 23:45
Şahitliğimi onaylıyorum.

#2 - 16.09.2020 23:48
Şahitliğimi onaylıyorum

Stanley_Castilla karakteri onca uyarımıza rağmen birçok kural ihlalini ekran görüntülerinde de görüldüğü gibi yapmaya devam etti. Kendisini gerek IC olarak, gerek OOC olarak (sslerin birinde do kanalı ile fear-rpye uymasını belirtmiştim) uyardık ve yine de böyle roller yapmaya devam etti. Ayriyeten yeni kurulmuş bir birliğe sahipler ve bu sebepten ötürü 10 gün illegal herhangi bir aktivite yapmamaları gerekmektedir. Buna rağmen hem agresif roller hem illegal roller ve de birtakım kural ihlalleri gerçekleştirdi.

Gereğinin yapılmasını arz ederim. (Başlıkta yazılmamış ama buraya ekleyeyim, şahıs motorunu barın içerisinde kullanıyor "Non-RP Driving" ihlali olduğunu düşünüyorum.)
« Son Düzenleme: 16.09.2020 23:55 boglee29 »

#3 - 17.09.2020 01:46
Selamlar, öncelikle iyi geceler dilerim.
Güvenli Bölge konusuna değinmek istiyorum öncelikle. Orada dururken size hiç sataşmadan motor sürmeme laf ettiniz. Karakterim bir çete lideri ve '' Çocuk burası motor yeri mi? '' demeniz onu kışkırtır ve agresif bir role başlamış olursunuz, emir kipi kullanmanız bunu işaretliyor. Lakin ona rağmen size agresif bir rol sergilemedim, sadece '' evet? '' gibi tabirler kullandım ekran görüntülerinde de gözüktüğü gibi fakat beni kışkırtmaya devam etmek adına Scooter sürmeme rağmen '' Boyundan büyük tekeri var motorun '' gibi bir cümleyle agresif rolü sürdürmeye devam ettiniz. Size zarar verebilirdim fakat sadece sözlü olarak karşılık vermeyi seçtim, birlik üyelerim o sırada aktifti, arayıp orada olay çıkartabilirdim bahsettiğin kural ihlallerini bilmiyor olsaydım fakat siz hala bana küfür etmeye, kışkırtmaya devam ettiniz. Beni tehtid ettiğinizde sadece '' Hadi yap '' tarzında karşılıklarda bulundum,  bu da agresif bir rol değil ve hala küfür etmeye devam ettiniz, ekran görüntülerinizde gözüküyor. Agresif role değineceğim bu kadardı, sataşan, küfür eden, agresif rolu sürdürüp kışkırtan sizlerdiniz. Zaten ilk hamleyi yapanda sensin attığın SSlerde mevcut.
Fear RP konusuna değinirsek;
Malibu çokça arkadaşlarımın bulunduğu bir yer ve daha önce de sizinle brawl rolüne girişmiştik, birlik konseptimi incelerseniz kanı hızlı, genç çetecileri canlandırıyoruz ve karakterim de o çeteyi yöneten liderlerden birisi, aylardır gangster olmaya çalıştı ve bunu başardı, hala da devam ediyor. Orada bulunan 2-3 kız karakterin aksine yaşı büyük OG'lerle çatışmaya giriyor, onların sokağını basıyor. Sizin gibi legal takılan karakterlere Fear-RP uygulamam gerekmiyor ve orada bir kavgaya tutuşsak sizi dövüp dövemeyeceğim bile kesin değil, dediğim gibi karakterlerin bir kaçı kız zaten ve sizinle daha önce brawl yapmıştık. Dediğim gibi yaşınızın büyük olması bir şeyi değiştirmez, karakterim 5 yaşında değil, 17 yaşında bir gangster, daha önce adam öldürmüş, çete savaşına girmiş, vurulmuş, hapse girmiş defalarca. Yaşınızın büyük olması bir şeyi değiştirmez, kalabalık bir çeteye liderlik ediyorum dediğim gibi.
Trolling konusuna değindiğimizde;
Orada rol dışı saçma bir şey görmüyorum, bildiğim kadarıyla Trolling kavramı rol yapmadan oraya buraya saldırmaktır fakat size sataşan ben değilim ve orada rol ortamını bozacak bir şey yapmıyorum, rolünüzü baltalamıyorum, ilk defa çocuk görmüş gibi rol yapan sizlersiniz.
Savunmam bu kadar, iyi forumlar. :-*

#4 - 17.09.2020 03:03
Merhabalar.

Motor sürmene laf atmamızı agresif olarak algılamış olabilirsin bunda hiçbir sorun yok. Fakat ne olursa olsun, motorunu kullandığın yer açık bir bar ve böyle bir yerde motorunla dolaşman aşırı saçma (Gerçek hayatta böyle bir şeyi yaptığın an mekandan atılırsın.).

Hakaret konusuna değinecek olursam, seni motorunla mekanda gezdiğin için uyarıyoruz ve buna rağmen hakaretler savuruyorsun ki bu sebeple bizim de yani karakterlerimizin de sinirlenip sana "Boyundan büyük tekeri var" gibi şeyler söylememiz aşırı doğal.

Fear-RP için konuşacağımızda ise, kanı hızlı ve saldırgan bir karakterin elbette olabilir fakat dozunu abartmadığın sürece bu konuda hiçbir sorun yok. Çünkü dozunu abartıp hiç kimseden korkmayan bir karakter yapman adminlerin ve oyuncuların da hoşuna gitmeyecektir. Ki bu yaptığın ilk agresif rol değil genel olarak her yerde bu rolleri sergilediğini gördüm diyebilirim. Karşında 3 adet yetişkin insan var bunların kadın olup olmaması önemli değil ama ikimiz erkek ve sadece diğerimiz kadın karakterdi. İğneleyici konuşma hazırlayıp buraya atmak yerine sslere daha dikkatli bakıp buna göre savunma yapabilirdin.

Legal karakteriz diye sizden korkmayacağım gibi bir şey söylemişsin. Gerçek hayatta bir çocuk 3 tane esnafın -örneğin- yanına gidip hakaretler saydırdı diyelim, bunun sonucunda onun için kötü bir durum olmaz mı sence? Oyundaki karakterin 17 yaşında olsa bile gerek kanunen gerek fiziken yetişkin sayılmaz.
Yaşın 20-21 civarı olsa yani çocuk değilde o yaşlarda olsaydın bile yine aynı durum söz konusu olurdu çünkü karşında 3 kişi var ve sen teksin.

Kavga çıksa kazanıp kazanmayacağım belli değil bu yüzden Fear-RP yapmak zorunda değilim demişsin. Bu ortamda iken yani "Roleplay" ortamındayken olaylara  hem rolsel hem mantıksal bakmalısın. Bulunduğumuz ortam sanal, bir şekilde kazanabilirsin. (Vur kaç olur, karşı tarafın lagı olur vb.) Ve bu sebeplerden dolayı sayı üstünlüğüne ya da kullanılan silahların ne olduğuna bakmalısın diyebiliriz.

Güvenli Bölge ihlali yapmadım demene rağmen ekran görüntülerinde "GB Brawl Onayı" gibi herhangi bir şey sormadan sadece emote verip Carlo_Sacrimoni karakterine direkt saldırdığın gözükuyor. O an saldırdın, kaçtın ve sonra tekrar geri gelip çok saçma bir emote vererek (Carlo'nun ensesine şapalağı geçirir) tekrar GBI yapmış oldun. Diyeceklerim bu kadar iyi geceler dilerim.

#5 - 17.09.2020 08:01
Kişi ensemi tutuyor ve baskı uyguluyor, kalkmam için bana tekme atıyor. Ben yapınca mı GB ihlali oldu? Orada saldırmamın sebebi ilk sizin vurmanız bu karşılıklı oldu yani.

#6 - 17.09.2020 08:45
Selamlar, öncelikle iyi geceler dilerim.
Güvenli Bölge konusuna değinmek istiyorum öncelikle. Orada dururken size hiç sataşmadan motor sürmeme laf ettiniz. Karakterim bir çete lideri ve '' Çocuk burası motor yeri mi? '' demeniz onu kışkırtır ve agresif bir role başlamış olursunuz, emir kipi kullanmanız bunu işaretliyor. Lakin ona rağmen size agresif bir rol sergilemedim, sadece '' evet? '' gibi tabirler kullandım ekran görüntülerinde de gözüktüğü gibi fakat beni kışkırtmaya devam etmek adına Scooter sürmeme rağmen '' Boyundan büyük tekeri var motorun '' gibi bir cümleyle agresif rolü sürdürmeye devam ettiniz. Size zarar verebilirdim fakat sadece sözlü olarak karşılık vermeyi seçtim, birlik üyelerim o sırada aktifti, arayıp orada olay çıkartabilirdim bahsettiğin kural ihlallerini bilmiyor olsaydım fakat siz hala bana küfür etmeye, kışkırtmaya devam ettiniz. Beni tehtid ettiğinizde sadece '' Hadi yap '' tarzında karşılıklarda bulundum,  bu da agresif bir rol değil ve hala küfür etmeye devam ettiniz, ekran görüntülerinizde gözüküyor. Agresif role değineceğim bu kadardı, sataşan, küfür eden, agresif rolu sürdürüp kışkırtan sizlerdiniz. Zaten ilk hamleyi yapanda sensin attığın SSlerde mevcut.
Fear RP konusuna değinirsek;
Malibu çokça arkadaşlarımın bulunduğu bir yer ve daha önce de sizinle brawl rolüne girişmiştik, birlik konseptimi incelerseniz kanı hızlı, genç çetecileri canlandırıyoruz ve karakterim de o çeteyi yöneten liderlerden birisi, aylardır gangster olmaya çalıştı ve bunu başardı, hala da devam ediyor. Orada bulunan 2-3 kız karakterin aksine yaşı büyük OG'lerle çatışmaya giriyor, onların sokağını basıyor. Sizin gibi legal takılan karakterlere Fear-RP uygulamam gerekmiyor ve orada bir kavgaya tutuşsak sizi dövüp dövemeyeceğim bile kesin değil, dediğim gibi karakterlerin bir kaçı kız zaten ve sizinle daha önce brawl yapmıştık. Dediğim gibi yaşınızın büyük olması bir şeyi değiştirmez, karakterim 5 yaşında değil, 17 yaşında bir gangster, daha önce adam öldürmüş, çete savaşına girmiş, vurulmuş, hapse girmiş defalarca. Yaşınızın büyük olması bir şeyi değiştirmez, kalabalık bir çeteye liderlik ediyorum dediğim gibi.
Trolling konusuna değindiğimizde;
Orada rol dışı saçma bir şey görmüyorum, bildiğim kadarıyla Trolling kavramı rol yapmadan oraya buraya saldırmaktır fakat size sataşan ben değilim ve orada rol ortamını bozacak bir şey yapmıyorum, rolünüzü baltalamıyorum, ilk defa çocuk görmüş gibi rol yapan sizlersiniz.
Savunmam bu kadar, iyi forumlar. :-*
Öncelikle böyle bir mekanda motor süremezsin zaten, akşam saatleri ve içerisi gerçek hayatta insanlarla dolu olacağı için aşırı saçma olur. Bir barın içinde motorla gezmen aşırı saçma. Biz yine güzel bir dille uyarıyoruz. Devam ediyorsun, karşımıza gelip bize "atar" diyebileceğimiz hareketlerde bulunuyorsun. Karakterim de boyundan büyük tekeri olan motoru sürme gibisinden bir şey diyor. Buna alınacak bir karakterin varsa sinir hastası falan olması lazım ki öyle roller de yasaklı roller. Bu birini dövmen için veya saldırman için bir sebep değil. Bir kışkırtma da göremiyorum.

Devamında gelip emoteunda da belirttiğin üzere beni sinir etmek için kornaya 30 saniye civarı basıyorsun. Bu yaptığın rol kışkırtmadır işte. Ben yine de saldırmıyorum ve rolsel olarak emote ile elini çekiyorum kornadan. Biz sana sebepsiz yere hiç küfür etmedik rol içinde, aynı zamanda az kullandık zaten. Gelip önümde 30 saniye kornaya basıyorsun, ne diyeyim? Tabi küfür edeceğim. Yine de kullandığım küfür ağır bir küfür değil: "Çek şu sikik elini kornadan." cümlesini söylüyorum. Seni tehdit etmemize gelecek olursak, masamıza zorla oturduktan sonra kalk diye çok fazla uyardık ve kalkmazsan güç kullanarak kaldıracağımı söyledim. En doğal hakkım zaten ki yine sistemsel vurmadım, rolsel olarak ittirdim. Beni brawla davet ettiğinde bile "Küçük bir çocuğu dövemem." deyip gitmedim zaten.

Agresif rolü devam ettirip kışkırtan bizmişiz. Motorla barın içinde dolaş, sinir etmek için kornaya bas, masamıza izinsiz oturup "Hadi kaybolun." gibi cümleler söyle ve kışkırtan biziz öyle mi? SSlerde her şey gözüküyor zaten cevap bile vermeyeceğim bu dediğine.

Fear RP bozup bozmaman orasının arkadaşlarının çokça takıldığı bir mekan olmasıyla ilgisi yok. 2 erkek 1 kadın karakterle oradayız. Karakterin tek, yaşça küçük, sayı üstünlüğü yok, silah üstünlüğü de yok. Zaten güvenli bölge. Karakterin istediği kadar çeteci olsun 34 ve 25-26 yaşlarında 3 karaktere saldıramaz. Çeteci de olsa insanın bir güç sınırı var. Ki yaşı da küçük zaten, yaşı 25-35-45-55-65 istediğin kadar fazla olsa bile saldırması mantık dışı olur. Sayı üstünlüğü bizde. Biraz düşünürsen bu Fear RPnin karakterinin vukuatlarıyla ve daha önceden yaptığıyla, mesleğiyle falan bir ilgisi olmadığını anlarsın. İsterse Don olsun karakterin, gerektiğinde korkmayı ve geri çekilmeyi bilmeli.

Trolling olarak barın içinde motor sürmeni verdim. Gerçek hayatta Ocean View'in karşısındaki Ocean Bar akşam 22-23 saatlerinde tıklım tıklım olma kapasitesine sahip. Senin orada motor sürmen o yüzden aşırı saçma. Bahsettiğin şey Valachi Malikanesine izinsiz girmek gibi bir şey, giremeyeceğini ve yapamayacağını bilirsin ama sistemsel olarak yaparsın.

Karar adminlerin, yeni cevap gelmediği sürece geri dönüş yapmayacağım.

#7 - 17.09.2020 11:47
Dediğim gibi ilk hamleyi yapan sensin, attığın SSlerde bu görünüyor zaten. Sen bana tekme atıcaksın ben sana karşılık vermeyecek miyim? Yönetici kararını bekleyelim.

#8 - 17.09.2020 12:13
Dediğim gibi ilk hamleyi yapan sensin, attığın SSlerde bu görünüyor zaten. Sen bana tekme atıcaksın ben sana karşılık vermeyecek miyim? Yönetici kararını bekleyelim.

Orada beni agresife sen sevk ettin, yine de elimden geldiğince sistemsel vurmamaya çalıştım. Barın içinde motorla gezip önüme gelip 30 saniye korna çalıyorsun. Masamıza izinsiz oturup "maymun herif, kaybolun hadi." diyorsun. Ne yapayım? Güvenli bölgede agresif rol başlatmak suç. Ben rolümün gereğini yerine getirdim ve şikayetimi açtım.

#9 - 27.09.2020 20:16
Şahitim