Şahsen halihazırda verilen hapis sürelerinin çok yetersiz olduğunu düşünüyorum. İllegal bir karakteri canlandırıyorum ve her ne kadar realistik bir şekilde rol yapmaya çalışsam bile, polise yakalandıktan sonra alacağım cezayı az çok tahmin edebiliyorum. Bu güne kadar min140-max550dk ceza aldım, gördüğüm ve bildiğim en uzun ceza ise sadece 1000dk. Hal böyle olunca ister istemez polise yakalanma, hapse girme korkusunu rolüme yansıtmakta oldukça güçlük çekiyorum. Açıkçası tek endişem; üstümde silahla yakalanıp, silahımı kaptırmak oluyor.
Birçok kullanıcının "Ben rol yapmak istiyorum, o kadar saat hapis yatmak istemem" deyip desteklemeyeceğini de az çok tahmin edebiliyorum. Fakat verilen cezalar caydırıcı olmaktan o kadar uzak ki; polise yakalandıktan sonra rolüne güle oynaya devam eden, hatta sırf profilinde gözüken yıldız sayısı artsın diye hapse giren kullanıcıların olduğunu görüyorum.
VCPD'de rol yapan arkadaşların yaptıkları rollerden -özellikle hoodumuza girdiklerinde sergiledikleri FEAR-RP'den- inanılmaz keyif alıyorum. Uygulanan cezaların, bu arkadaşların yaptığı oldukça sistematik ve titiz rollerin hakkını asla teslim etmediği kanaatindeyim. Bu arkadaşlar rollerini bu kadar realistik bir şekilde gerçekleştirmeye özen gösterirken, sivillerin onlara karşı umursamaz ve rahat tutumları açıkçası beni rahatsız ediyor.
Verilen cezaların arttırılması, rol yapan arkadaşları -gerçek hayatta olduğu gibi- illegal bir aksiyona kalkışmadan önce tekrar tekrar düşünmeye itecek. Bu durumun şehir hayatına daha da gerçekçi bir hava katacağına ve bir nebze de olsa hapishane rollerinin oluşumuna katkı sağlayacağına inanıyorum.
Bu konuyu açmak için uygun konum burası değilse açılması gereken yere taşınabilir.